Τρεις Πακιστανοί μετανάστες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν, το Σάββατο 27 Ιουλίου, όταν οι ελληνικές Δυνάμεις Ασφαλείας των Συνόρων άνοιξαν πυρ εναντίον τους./ Three Pakistani migrants shot dead by Greek border guards

b2ap3_thumbnail_201372714441_samaa_tv.jpgΣύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Πακιστανοί υπήκοοι  προσπαθούσαν να μπουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, όταν εντοπίστηκαν από τις Δυνάμεις Ασφαλείας των Συνόρων, οι οποίοι άνοιξαν πυρ. Ως αποτέλεσμα, τρεις Πακιστανοί σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν.Η οικογένεια του Zafar, κάτοικου του Mandi Bahauddin, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους νεκρούς, ζήτησε από τις πακιστανικές αρχές να φέρουν πίσω το σώμα του παιδιού τους.

Η  οικογένεια είπε ότι ενημερώθηκε για την επίθεση από έναν άλλο Πακιστανό, ο οποίος  επίσης προσπαθούσε να εισέλθει στην Ελλάδα.

MANDI BAHAUDDIN: Three Pakistani migrants were killed and four others wounded as they came under fire from Greek border guards.

According to reports, the Pakistani nationals were illegally trying to sneak into Greece from Turkey when they were spotted by border security forces, who opened fire. As a result, three Pakistanis were killed and four others were injured.

Family of Zafar, a resident of Mandi Bahauddin, who was among the dead, called upon Pakistani authorities to bring back the body of his son.

The aggrieved family says that it was informed about the attack by another Pakistani, who too was trying to enter Greece. – SAMAA

 

πηγη:samaa.tv/newsdetail

 

πηγη:http://omniatv.com/blog/3218-metanastes-dynameis-asfleias-synorwn

Μία απάντηση στο “Τρεις Πακιστανοί μετανάστες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν, το Σάββατο 27 Ιουλίου, όταν οι ελληνικές Δυνάμεις Ασφαλείας των Συνόρων άνοιξαν πυρ εναντίον τους./ Three Pakistani migrants shot dead by Greek border guards”

  1. τα νταχαου του 21ου αιωνα

    Σκηνές βασανισμών κι απόγνωσης περιέγραψαν χθες, στα γραφεία της κοινότητάς τους, Αφγανοί που κρατήθηκαν στα ειδικά κέντρα της Κορίνθου, της Αμυγδαλέζας, της Κομοτηνής και της Πέτρου Ράλλη.

    Εφιαλτικές συνθήκες περιέγραψαν Αφγανοί από τα Κέντρα ΚράτησηςΕφιαλτικές συνθήκες περιέγραψαν Αφγανοί από τα Κέντρα ΚράτησηςΟι Αφγανοί πρόσφυγες μίλησαν για άθλιες συνθήκες κράτησης: «Μας δίνουν ένα ξυραφάκι για να ξυριστούν με το ίδιο περισσότεροι από 10 άνθρωποι», λέει ο Τζαφαρί, που κρατήθηκε πέντε μήνες στο Κέντρο Κράτησης της Κορίνθου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αμυγδαλέζα. «Αρκετοί από εμάς υποφέρουμε από μεταδοτικά λοιμώδη νοσήματα. Ο 27χρονος συμπατριώτης μας Μοχάμεντ Χασάν, που πέθανε ύστερα από πολύμηνη κράτηση στο στρατόπεδο της Κορίνθου, έπασχε από AIDS. Και ζούσε ανάμεσα σε χίλιους κρατουμένους, χωρίς προστασία. Και αυτός ξυριζόταν με το ίδιο ξυραφάκι», είναι η σοκαριστική μαρτυρία του. Το διάστημα που ήταν κρατούμενος, η γυναίκα και η κόρη του τον αναζητούσαν στους δρόμους της Αθήνας.

    Η 40χρονη Ουαχίδα Καντιρί λέει ότι ο άντρας της σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν. Πήρε τα δύο παιδιά της και ταξίδεψε μέρες και νύχτες για να πατήσει ευρωπαϊκό έδαφος. Αλλά στην Ελλάδα δεν στάθηκε τυχερή: «Με συνέλαβαν στο κέντρο της Αθήνας και με μετέφεραν στα κρατητήρια Αλλοδαπών, στην οδό Πέτρου Ράλλη. Πήραν τα παιδιά μου, που ήταν μόνα στο σπίτι και τα έφεραν στα κρατητήρια. Εκεί μας κρατούσαν ενάμιση μήνα. Το μικρότερο παιδί ζητούσε να πάει στην τουαλέτα. Αλλά οι αστυνομικοί μάς επέτρεπαν να μπούμε τρεις φορές την ημέρα. Το μικρό έκλαιγε. Ο αστυνομικός νευρίαζε και φώναζε. Το παιδί φοβήθηκε τόσο που τα έκανε πάνω του. Επαιρνα τη συσκευασία μιας χρήσης του φαγητού και τη χρησιμοποιούσαν τα παιδιά μου, τεσσάρων και οκτώ χρόνων αντί για την τουαλέτα. Για να βγω, πλήρωσα 1.375 ευρώ σε δικηγόρο. Ζήτησα να πουλήσουν τα κοσμήματά μου στο Αφγανιστάν. Οι συγγενείς μου έστειλαν τα χρήματα μέσω Ιράν. Μετά τη νομική διαδικασία μας άφησαν».

    «Στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου οι αστυνομικοί μάς χτυπούσαν με την παραμικρή αφορμή», προσθέτει ο Τζαφαρί. Οπως αναφέρει, «τρώγαμε καθημερινά βραστές πατάτες και λίγο ψωμί. Ορισμένοι αντέδρασαν. Οταν αρνηθήκαμε να πάρουμε την τροφή, οι αστυνομικοί μάς χτύπησαν άσχημα».

    Ο 45χρονος Γιουνούς Καρίμι ήταν ένα χρόνο κρατούμενος στο κέντρο κράτησης στην Κομοτηνή. Μιλάει για έλλειψη φαγητού, κακή συμπεριφορά των αστυνομικών και έλλειψη στοιχειώδους περίθαλψης: «Πονούσα πολύ στα δόντια. Με αυτούς τους πόνους έζησα επτά μήνες. Τότε μου επέτρεψαν να πάω σε οδοντίατρο. Αλλά ο οδοντίατρος ζητούσε χρήματα. Αναγκάστηκα να επιστρέψω στο κέντρο κράτησης πίνοντας μόνο ένα “ντεπόν”».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *