Εξέγερση στην Αμυγδαλέζα τώρα-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

(φωτογραφία απο:ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

 

Για τους εξεγερμένους μετανάστες της Αμυγδαλέζας
από πρωτοβουλία από no lager – συντρόφισσες/οι:

Συνολικά οι μετανάστες που διώκονται για την εξέγερση είναι 65. Κατηγορούνται για στάση με επιχείρηση βίαιης απόδρασης, επίθεση κατά προσώπων στα οποία έχει ανατεθεί η φύλαξη, απόδραση τετελεσμένη και σε απόπειρα, επικίνδυνη απρόκλητη σωματική βλάβη, εμπρησμό από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση.

Την Τρίτη και την Τετάρτη μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων 57 μετανάστες, προερχόμενοι από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο.

Από αυτούς, οι 24, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, που σημαίνει ότι θα μεταφερθούν μάλλον στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν πίσω στην Αμυγδαλέζα ή σε κάποιο άλλο στρατόπεδο κράτησης.

Η διαδικασία παραμένει ανοιχτή. Από τους 10 που είχαν καταφέρει να φύγουν, οι 4 έχουν συλληφθεί, και από αυτούς έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια οι 2.

Παρά τα βασανιστήρια, παρά τους εξευτελισμούς, παρά το γεγονός ότι δεν κατανοούσαν σχεδόν τίποτα από όσα τους κατηγορούν, παρά την ελλιπή έκφραση αλληλεγγύης, οι μετανάστες σήμερα έδειχναν να έχουν περισσότερη δύναμη και κουράγιο από τις προηγούμενες μέρες, σχημάτιζαν μαζικά το σήμα της νίκης και χαιρετούσαν εμψυχωμένοι.

Μαζί, συνεχίζουμε…

 

αμυγδαλεζα4Συνεχίζονται οι βασανισμοί στην Αμυγδαλέζα

Κρατούμενος στην  Αμυγδαλέζα μετά από επίσκεψη δικηγόρου και του συγγενή του χθές χτυπήθηκε από αστυνομικούς. Του είπαν “αυτά θα πάθουν όσοι μιλάνε για το τι γίνεται στη Αμυγδαλέζα”. Το Γκουαντάναμο του Δένδια εκδικείται  τους εξεγερμένους με βασανισμούς και ελάχιστο προαυλισμό.

Η δικαστική παρωδία κατά της εξέγερσης στην Αμυγδαλέζα ξετυλίγεται στην Ευελπίδων. Η προανάκριση δεν παραπέμπει αρκετούς αποδεικνύοντας ουσιαστικά ότι οι «συλλήψεις» έγιναν από το σωρό. Άλλωστε οι αστυνομικοί είχαν εγκαταλείψει ομαδικά το φλεγόμενο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Πώς ήταν δυνατόν να εντόπισαν  τους συλληφθέντες;

Με τη βάρβαρη μεταχείριση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στέλνει μήνυμα σε όλους ότι θα σκληρύνει τή στάση της απέναντι σε όποιον αντιστέκεται στην πολιτική των Μνημονίων, των απολύσεων, των κλεισιμάτων σχολείων και νοσοκομείων.

πηγη:http://omniatv.com/blog/3237-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB-%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-pakistanikis-koinotitas

Έκοψαν τον προαυλισμό μετά την εξέγερση*

Οι «φιλοξενούμενοι» στην Αμυγδαλέζα μετρούν ήδη 48 ώρες κλεισμένοι στα κοντέινερ, με κίνδυνο θερμοπληξίας. Στα περισσότερα δεν υπάρχει ρεύμα και δεν λειτουργεί κλιματισμός, σε κάποια έχει κοπεί και η υδροδότηση.

Του Δημήτρη Αγγελίδη*

ΠΗΓΗ:Η Εφημερίδα των Συντακτών

 

amygdaleza

Με ακόμη περισσότερη καταστολή απαντά η αστυνομία στην εξέγερση της Αμυγδαλέζας, επιλέγοντας να στήσει ένα εφιαλτικό σκηνικό έντασης που επιτείνει τις ήδη αδιέξοδες πολιτικές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα μιας νέας εξέγερσης.

Από την Κυριακή έχει απαγορευτεί ο προαυλισμός των κρατουμένων, με αποτέλεσμα να μετρούν ήδη 48 ώρες κλεισμένοι στα κοντέινερ, με κίνδυνο θερμοπληξίας. Στα περισσότερα δεν υπάρχει ρεύμα και δεν λειτουργεί κλιματισμός, σε κάποια έχει κοπεί και η υδροδότηση, ενώ η ατμόσφαιρα είναι ακόμα αποπνικτική από τα δακρυγόνα.

Σε χθεσινή επιθεώρηση, η υπεύθυνη γιατρός του Κέντρου, Ελπίδα Ευθυμιάτου, διαπίστωσε μώλωπες σε πάρα πολλούς από χτυπήματα κατά την επέμβαση των ΜΑΤ, που φαίνεται ότι έβγαλαν το άχτι τους σε όποιον κρατούμενο έβρισκαν μπροστά τους. Υπάρχουν μάλιστα ανεπιβεβαίωτες κατηγορίες για πυροβολισμούς την ώρα της επέμβασης. Σύμφωνα με την αστυνομία, δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πετροβολισμό κατά την εξέγερση.

Ιχνη ξυλοδαρμού

Δικηγόροι που είδαν χθες τους συλληφθέντες κρατουμένους αναφέρουν καταγγελίες για άγριο ξυλοδαρμό στο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου μεταφέρθηκαν.

Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα 56 κρατούμενοι, όλοι με τις ίδιες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμεληματικού χαρακτήρα (στάση κρατουμένου, απόπειρα απόδρασης και απόδραση, εμπρησμός με κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση). Για σήμερα το πρωί έχουν κληθεί σε απολογία οι 27 και για την Πέμπτη οι υπόλοιποι.

Η αστυνομία συνέλαβε χθες δύο από τους δέκα κρατουμένους που απέδρασαν και συνεχίζει να αναζητά τους υπόλοιπους.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με τη συνδρομή μέσων ενημέρωσης, επιχειρούν να χειριστούν επικοινωνιακά το γεγονός, επισείοντας τον κίνδυνο των μεταναστών χωρίς χαρτιά, παραλείποντας να αναφέρουν ότι οι έγκλειστοι της Αμυγδαλέζας κρατούνται όχι για ποινικά αδικήματα αλλά για διοικητική παράβαση –σε πολλές περιπτώσεις επειδή είχε λήξει η άδεια παραμονής τους και δεν είχαν την ευκαιρία να την ανανεώσουν, ελλείψει ενσήμων ή λόγω άλλων γραφειοκρατικών κωλυμάτων.

Η αστυνομία κυκλοφόρησε χθες βίντεο και φωτογραφίες με τις ζημιές που καταγράφηκαν στην Αμυγδαλέζα, σε μια επιχείρηση στοχοποίησης των εξεγερμένων. Δεν είχε την ευαισθησία να βιντεοσκοπήσει τη συνήθη συμπεριφορά των αστυνομικών και να καταγράψει τις πραγματικές συνθήκες κράτησης.

Αυτά έχουν καταγραφεί από τους πιο αξιόπιστους διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που μιλούν για παράνομη συμπεριφορά των Αρχών και για παραβιάσεις στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα έχουν επίσης καταγράψει ενώσεις αστυνομικών.

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή παρέμβαση του Χρήστου Φωτόπουλου, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: «Οι συνθήκες και για μας είναι απάνθρωπες, είναι απαράδεκτες, όπως και για τους συγκεκριμένους. […] Και τι κάνουμε τώρα; Κάνουμε δυστυχώς αυτό που λέγαμε εξαρχής ότι θα κάνουμε, μια τρύπα στο νερό. Αν δεν βρεθεί τρόπος επαναπροώθησης των συγκεκριμένων συνανθρώπων μας, τα πράγματα θα διογκώνονται ακόμα περισσότερο».

Το βαθύ σκοτάδι

Καταπέλτης ήταν και η ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, που έκαναν λόγο για «“το βαθύ σκοτάδι” και την ανικανότητα εκείνων που με συνθήκες φιλοξενίας θέλουν να κρατούν και με συνθήκες κράτησης θέλουν να φιλοξενούν, αποτυγχάνοντας παταγωδώς και στα δύο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα εργαζομένων που από τύχη αυτή τη φορά δεν βλάφτηκαν».

Σε άλλο μήκος κύματος ήταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, που ανακάλυψε «οργανώσεις υπέρ των λαθρομεταναστών» και έκανε λόγο για συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων «συμβατές με τα πρότυπα και με κάθε βασικό εξοπλισμό για τη διαβίωση των παράνομων μεταναστών».

Αλλωστε, η Αστυνομία κατά τη χθεσινή δημοσίευση στατιστικών για το πρώτο εξάμηνο του έτους, χαρακτήρισε «σημαντικά αποτελέσματα» τις περίπου 5.500 συλλήψεις στο πλαίσιο του «Ξένιου Δία», παραλείποντας να αναφέρει ότι αποτελούν ποσοστό πολύ μικρότερο του 6% των συνολικών προσαγωγών που έγιναν κατά την πολυδάπανη επιχείρηση, αποδεικνύοντας ότι η περίφημη

περισσοτερα:http://www.efsyn.gr/?p=90763

Σχετικά με τους εξεγερμένους μετανάστες της Αμυγδαλέζας:

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους εξεγερμένους μετανάστες του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 το πρωί.

Αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου μεταφέρονται από την Πέτρου Ράλλη όπου κρατούνται οι 41 εξεγερμένοι μετανάστες χωρίς χαρτιά της Αμυγδαλέζας για να περάσουν από ανακριτή και εισαγγελέα. Προέρχονται από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο.

Κατηγορούνται για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα: στάση κρατουμένων, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αντίσταση, απόδραση και πρόκληση διακεκριμένων φθορών.

Στην πραγματικότητα όμως η “κατηγορία” είναι μία: εξέγερση ενάντια στην κόλαση που ζουν καθημερινά.

Κατά τη σημερινή μεταφορά τους αρκετοί σχημάτιζαν το σήμα της νίκης και χαμογελούσαν παρά την άσχημη κατάστασή τους στους λιγοστούς αλληλέγγυους που βρίσκονταν στα δικαστήρια.

Είμαστε και θα είμαστε μαζί τους.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ

πρωτοβουλία από no lager – συντρόφισσες/οι

Μεταφέρθηκαν σήμερα στον ανακριτή στα δικαστήρια Ευελπίδων οι μετανάστες από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, κατηγορούμενοι για κακουργήματα.

Από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο. Χτυπημένοι, ταλαιπωρημένοι, αρκετοί ξυπόλυτοι. Οι πιο σοβαρά τραυματίες δεν οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Παραμένουν στην Αμυγδαλέζα. Οι υπόλοιποι, αμέσως μετά την εξέγερση, μεταφέρθηκαν στο τμήμα αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και σε τμήμα του Μενιδίου. Εκεί υπέστησαν τους ξυλοδαρμούς και τη ρατσιστική τρομοκρατία των μπάτσων.

Αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου θα μεταφερθούν και πάλι στα δικαστήρια για να περάσουν από ανακριτή και εισαγγελέα. Στο μεταξύ παραμένουν κρατούμενοι στην Πέτρου Ράλλη.

Σήμερα Δευτέρα 12 Αυγούστου έχει οριστεί ενημέρωση-συζήτηση στις 8μμ στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη).

πρωτοβουλία από no lager-συντρόφισσες/οι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενημέρωση – Συζήτηση για την εξέγερση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα
Το πιθανότερο σήμερα Δευτέρα το πρωί στις 12 παραπέπονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της στάσης κρατουμένων, πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αντίστασης, απόδρασης και πρόκλησης διακεκριμένων φθορών 41 εξεγερμένοι μετανάστες από την Αμυγδαλέζα.Από το Σάββατο το βράδυ που εκδηλώθηκε η εξέγερση οι μπάτσοι έχουν απαγορεύσει κάθε επικοινωνία των μεταναστών με τον έξω κόσμο, ακόμη και τα επισκεπτήρια δικηγόρων. Άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών και η σοβαρότητα της κατάστασής τους.Βαρβαρότητα, ψέμματα και σιωπή. Θα τα αφήσουμε αναπάντητα;

Ενημέρωση-συζήτηση τη Δευτέρα στις 8μμ στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη).

πρωτουβουλία από no lager – συντρόφισσες/οι

Eξέγερση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα*Λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε εξέγερση των μεταναστών.Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό, την ώρα του φαγητού «ομάδες ατόμων (από τους 1.620 συνολικά αλλοδαπούς) επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς φρουρούς, με ρίψη πετρών, μπουκαλιών νερού τα οποία είχαν γεμίσει με χαλίκια, κ.λπ. αντικειμένων, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιές σε σακούλες απορριμμάτων, στρώματα κρεβατιών και οικίσκους”.“Για την αποκατάσταση της τάξης” συνεχίζει η ανακοίνωση “πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ενισχυτικών δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε την 01.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα”.Επιτέθηκαν λοιπόν απρόκλητα οι μετανάστες λοιπόν… και η Γη είναι επίπεδη. Η ανακοίνωση της αστυνομίας προσφέρει κι άλλα χαμόγελα: «Από τα επεισόδια, τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί από πέτρες και άλλα αντικείμενα ενώ… δεν δηλώθηκαν τραυματισμοί αλλοδαπών (!!!)”.Η πιο χονδροειδής γκεμπελική προπαγάνδα κάνει τις ασκήσεις της για μια ακόμη φορά προκειμένου να γενικευθεί το ρατσιστικό μίσος στην κοινωνική συνείδηση αλλά και να τονιστεί η… ανεκτικότητα και η μεγαλοσύνη των αστυνομικών δυνάμεων!Τί συνέβη όμως; Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρο, την προηγούμενη Τετάρτη, σε συνάντηση που είχε με στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον ενημέρωσαν ότι κρατούνται περισσότερα από 1.600 άτομα και ότι θα παραταθεί η κράτησή τους στην Αμυγδαλέζα.Στη συνέχεια τόνισε: “Είναι απάνθρωπες οι συνθήκες κράτησης. Είναι σε σιδερένια κλουβιά. Φοβόμαστε το χειμώνα μην πέσει η θερμοκρασία κάτω από τους 12 βαθμούς και ξεπαγιάσουν και το καλοκαίρι να μην ξεπεράσει τους 30,γιατί γίνεται πύρινη κόλαση».Η «απρόκλητη» αυτή λοιπόν εξέγερση αρχίζει να… εξηγείται μια και, αφενός, ανακοινώθηκε χθες στους μετανάστες ότι παρατείνεται ο χρόνος κράτησης από ένα χρόνο σε 18 μήνες…. αφετέρου τους είχαν κόψει το ρεύμα, λόγω εργασιών, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα κλιματιστικά.θα ισχυριστεί ο ρατσιστικός εσμός ότι δεν ενδιαφέρεται για την υποχρέωση που έχουν οι «λαθρομετανάστες» απέναντι στην ζωή και την αξιοπρέπειά τους να εξεγερθούν σε τέτοιες συνθήκες ενώ θα έπρεπε να μείνουν στις χώρες τους… Τότε όμως ο ρατσιστικός εσμός πρέπει να εξηγήσει στοιχειωδώς πειστικά τί δουλειά έχει ο ελληνικός «λαθροστρατός» στις χώρες των ανθρώπων αυτών… μαζί με τους δολοφονικούς «λαθροστρατούς» των «μεγάλων δυνάμεων».Έως τότε, καλή δύναμη στους μετανάστες!

 

*αναδημοσίευση από το σάιτ της κατάληψης Σινιάλο http://sinialo.espiv.net


Τελευταία ενημερωση:

14 μετανάστες κατηγορούνται γιά απόπειρα απόδρασης ενω άλλοι 10 καταζητούνται απο τους μπάτσους.
Συνολικά 41 άτομα  θα οδηγηθούν αύριο  στον ανακριτή με  βαρειές κατηγορίες από τους μπάτσους  που αφορούν την εξέγερση.
Η στάση τελείωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν έφοδο στις εγκαταστάσεις και έκαναν χρήση κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν   κρατούμενοι.Ο αριθμός και η σοβαρότητα των τραυματιών παραμένει άγνωστος καθως οι ανθρωποφύλακες μιλάνε μόνο για τους δικούς τους τραυματίες(10 στον αριθμό).
Μετανάστες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν βαριά τραυματίες που βρίσκονταν στο χώμα χωρίς να έχουν τίς αισθήσεις τους και ότι ένας η δύο είναι νεκροί.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλάνε για πυροβολισμό εναντίον ενός μετανάστη του ΣΟΥΛΤΑΝ ΑΧΜΕΝΤ,στο μπλοκ 10.
Δεν εχει ακόμα διασταυρωθεί αν ο μετανάστης είναι τραυματίας η νεκρός.

485622_477825305618938_1555831963_n

 

Εξεγείρονται οι κρατούμενοι προλετάριοι στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας. Οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι τρισάθλιες, η καταστολή των κάθε λογής μπάτσων που τους περιτριγυρίζουν πολύ σκληρή. Οι ρατσιστές και φασίστες ανθρωποφύλακες τους πρόσφατα τους επιτέθηκαν την ώρα της προσευχής, και στη συνέχεια έστειλαν τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί. Το φαγητό είναι για πέταμα, ο χώρος ελάχιστος, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανύπαρκτη. Οι βασανισμοί γίνονται και σε ανήλικους και το κράτος έχει αναγκαστεί να θέσει σε διαθεσιμότητα ειδικούς φρουρούς. Στο στρατόπεδο κρατούνται πέρα από τους μετανάστες χωρίς χαρτιά και χρήστες ναρκωτικών και οροθετικοί. Πριν λίγους μήνες 1000 περίπου κρατούμενοι είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Οι μπάτσοι έκοψαν το ρεύμα εδώ και τρείς μέρες από δύο κοντέινερ διότι οι μετανάστες έβαλαν να δουλέψουν τα κλιματιστικά! Οι μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν μέσα στους σκοτεινούς φούρνους. Οι αστυνομικοί τους πίεζαν βρίζοντας χυδαία και χτυπώντας ενώ κάποιοι αστυνομικοί πάτησαν το φαγητό τους φωνάζοντας «δεν μας νοιάζει αν πεθάνετε». Μετά γενικεύτηκε η σύγκρουση με φωτιές σε μεγάλο μέρος του στρατοπέδου.
Μετανάστες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν βαριά τραυματίες που βρίσκονταν στο χώμα χωρίς να έχουν τίς αισθήσεις τους και ότι ένας η δύο είναι νεκροί.

Οι κρατούμενοι έχουν καταλάβει το ένα από τα προαύλια και ένα μικρό κτίριο, ενώ καίνε στρώματα και κλινοσκεπάσματα. Οι μπάτσοι έχουν ρίξει δακρυγόνα και κρότου-λάμψης.

http://communisation.espivblogs.net/

 

 

Eξέγερση μεταναστών με νεκρούς(;) στην Αμυγδαλέζα μετά από ρατσιστικές κτηνωδίες αστυνομικών
Η κτηνώδης αντιμετώπιση των αστυνομικών φυλάκων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας ξεπέρασε κάθε όριο προκαλώντας έκρηξη οργής των κρατουμένων. Έκοψαν το ρεύμα εδώ και τρείς μέρες από δύο κοντέινερ διότι οι μετανάστες έβαλαν να δουλέψουν τα κλιματιστικά! Οι μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν μέσα στους σκοτεινούς φούρνους. Οι αστυνομικοί τους πίεζαν βρίζοντας χυδαία και χτυπώντας ενώ κάποιοι αστυνομικοί πάτησαν το φαγητό τους φωνάζοντας «δεν μας νοιάζει αν πεθάνετε». Μετά γενικεύτηκε  η σύγκρουση με φωτιές σε μεγάλο μέρος του στρατοπέδου.
Μετανάστες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν βαριά τραυματίες που βρίσκονταν στο χώμα χωρίς να έχουν  τίς αισθήσεις τους και ότι ένας η δύο είναι νεκροί
Τα κολαστήρια του Ξένιου Δία και του Δένδια πρέπει να κλείσουν εδώ και τώρα. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τη ρατσιστική κακομεταχείριση στην Αμυγδαλέζα.
www.antiracismfascism.org

Ένταση επικρατεί εδώ και λίγη στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι μετανάστες έχουν βάλει φωτιές στα κοντέινερ όπου διαμένουν και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας συγκεντρώνονται εκεί.

Πρόκειται για αναμενόμενη εξέγερση μετά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους τελευταιους μήνες. Υπάρχουν τουλάχιστιν 3 ασθενείς που τους αρνούνται ιατρική συνδρομή, ενώ το φαγητό είναι άθλιο.

 

Για την ώρα, οι κρατούμενοι έχουν καταλάβει το ένα από τα προαύλια και ένα μικρό κτίριο, ενώ καίνε στρώματα και κλινοσκεπάσματα.

Οι μπάτσοι έχουν ρίξει δακρυγόνα και κρότου-λάμψης.

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1485739

 

 

 

3 απαντήσεις στο “Εξέγερση στην Αμυγδαλέζα τώρα-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”

  1. Εκαψαν ζωντανό κρατούμενο και κουκούλωσαν το έγκλημα Κι αυτό «μεμονωμένο περιστατικό»; Μεταφέρουμε ολόκληρο το συγκλονιστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στα «Νέα» στις 18 Ιούνη και το οποίο ο συντάκτης του ( Στέλιος Βραδέλης) αναδημοσίευσε στο Indymedia την Πέμπτη.

    «Ζωντανό επιχείρησαν να κάψουν Ιρακινό κρατούμενο μέσα στα κρατητήρια Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα δύο αστυνομικοί. Αρχικά προσπάθησαν να κρύψουν το συμβάν, το οποίο αποκαλύφθηκε όταν ο κρατούμενος χρειάστηκε να μεταφερθεί με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο.

    Στη συνέχεια, στις καταθέσεις τους οι δύο ειδικοί φρουροί υποστήριξαν πως ο ένας έπλενε τα χέρια του με οινόπνευμα, με το οποίο έβρεξε κατά λάθος τον κρατούμενο, ενώ ο δεύτερος εκείνη την ώρα έπαιζε με τον αναπτήρα του και ο κρατούμενος πήρε φωτιά από μία σπίθα, που έπεσε και αυτή πάνω του κατά λάθος!

    Το απόγευμα της 6ης Μαΐου ο Ιρακινός κρατούμενος Ζαφάρι Τσίροος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, προκειμένου να λάβει την καθημερινή του φαρμακευτική αγωγή. Το απόγευμα εκείνο, όμως, οι γιατροί έκριναν πως ο Ιρακινός κρατούμενος που είναι τοξικομανής δεν έπρεπε να πάρει τα χάπια του, με αποτέλεσμα όταν επέστρεψε στο κελί του στην Αμυγδαλέζα να τον πιάσει στερητικό σύνδρομο. Υπηρεσία εκείνο το βράδυ είχαν δύο ειδικοί φρουροί. Ο Π. Ζ., αποσπασμένος από το Α.Τ. Νίκαιας και ο Κ. Μ., αποσπασμένος από το Α.Τ. Κερατσινίου. Οπως παραδέχθηκαν μιλώντας σε αξιωματικούς της διεύθυνσης Αλλοδαπών “ο Ζαφάρι ήταν πολύ ανήσυχος και προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να τον κάνουμε να ησυχάσει”.

    Περιέλουσαν το πόδι του με οινόπνευμα και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά! Αφήνοντας τον Ιρακινό να σφαδάζει από τους πόνους και να προσπαθεί με την κουβέρτα να σβήσει τη φωτιά στο πόδι του, οι 2 αστυνομικοί επέστρεψαν στο γραφείο τους και σημείωσαν στο βιβλίο συμβάντων πως “ο Ιρακινός κρατούμενος Ζ. Τ. ήταν ανήσυχος το βράδυ και παραπονιόταν για τραύμα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του!”. Ο αξιωματικός υπηρεσίας που διαδέχτηκε τους δύο ειδικούς φρουρούς το πρωί της 7ης Μαΐου, επιθεωρώντας τα κελιά βρήκε τον Ζαφάρι με το πόδι καμένο, ενώ συνεχώς επαναλάμβανε “Παναγιώτης κακός άνθρωπος” (Παναγιώτης είναι το όνομα του ενός αστυνομικού).

    Επιχείρηση κουκούλωμα

    Την ώρα που ο Ιρακινός μεταφερόταν στο νοσοκομείο Αγία Ολγα για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες άρχιζε με ευθύνη του διευθυντή και του υποδιευθυντή της διεύθυνσης Αλλοδαπών η επιχείρηση “κουκούλωμα” της πρωτοφανούς κακοποίησης, με προσπάθεια να πεισθεί ο Ιρακινός να μην καταθέσει εναντίον των δύο αστυνομικών. Μάλιστα, όπως παραδέχονται μιλώντας στα “ΝΕΑ” άνθρωποι του στενού του φιλικού περιβάλλοντος, οι αστυνομικοί του υποσχέθηκαν να τον αφήσουν ελεύθερο, αν έλεγε πως έπιασε φωτιά κατά λάθος!

    Πράγματι, ο Ζαφάρι στην κατάθεσή του υποστήριξε πως βρισκόταν δίπλα στον αστυνομικό όταν εκείνος απολύμανε τα χέρια του με οινόπνευμα, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός έπαιζε με τον αναπτήρα του κι έτσι άρπαξε φωτιά. Υστερα από αυτήν την κατάθεση, ο Ζαφάρι αφέθηκε αμέσως ελεύθερος!».

  2. Συστηματικοί βασανισμοί των εξεγερμένων της Αμυγδαλέζας σε Π.Ράλλη και Α.Τ. Μενιδίου

    Μετά την προσαγωγή των δεκάδων εξεγερμένων στα δικαστήρια στην Ευελπίδων έγινε φανερό το πώς η ΕΛΑΣ και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας αντιμετωπίζουν τους κρατούμενους της μεγαλύτερης εξέγερσης στην Ευρώπη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών: με συστηματικούς βασανισμούς, με ξυλοδαρμούς και ρατσιστικές χυδαιότητες από τους αστυνομικούς φύλακες σε κάθε αλλαγής βάρδιας στα κρατητήρια της Π.Ράλλη και στο ΑΤ Μενιδίου.
    Ξυπόλητοι και με χτυπημένα πρόσωπα, μαυρισμένα μάτια έφτασαν σήμερα στην Ευελπίδων οι κρατούμενοι στους οποίους απαγγέλλονται κατηγορίες για στάση κρατουμένων, απόδραση, εμπρησμό με κίνδυνο ζωής ανθρώπων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εξύβριση.
    Και μόνο ο μεγάλος αριθμός των συλληφθέντων δείχνει το πανικό της ΕΛΑΣ μετά την εξέγερση των μεταναστών που προκάλεσε η βαρβαρότητα του ρατσισμού και του εγκλεισμού σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου. Η απάνθρωπη απαίτηση να στοιβαχτούν σε σκοτεινά κοντέινερ χωρίς ρεύμα στους 50 βαθμούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Χρειάζεται να υποτιμά κανείς την ανθρώπινη ζωή τόσο όσο οι δουλέμποροι που μετέφεραν Αφρικανούς δούλους στην Αμερική του 19ου αιώνα αιχμαλωτισμένους από τους «εκπολιτιστές της Ευρώπης» για να αναφέρεσαι στην Αμυγδαλέζα ως «χώρο φιλοξενίας.»
    Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια της κυβέρνησης των Μνημονίων πρέπει να κλείνουν εδώ και τώρα. Αυτή η ρατσιστική υστερία των κυβερνήσεων για να βγάλουν λάδι τους ενόχους για τη φτώχεια και την ανεργία σημαίνει σπατάλες εκατομμυρίων για φυλακές εξόντωσης την ώρα που κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιοι οργανισμοί, η ΕΡΤ.
    Η εξέγερση στην Αμυγδαλέζα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της χρεοκοπίας της ρατσιστικής πολιτικής των επιχειρήσεων σκούπας που εγκαινίασε ένα χρόνο πρίν ο Δένδιας. Είναι ώρα να την ξεφορτωθούμε οριστικά. Κανένα ρατσιστικό σωσίβιο για την κυβέρνηση των απολύσεων, των κλεισιμάτων σχολείων και νοσοκομείων!
    Η εργατική αντίσταση των συνδικάτων που ετοιμάζεται να ξεδιπλωθεί πρέπει να καταδικάσει αποφασιστικά τις ρατσιστικές και κατασταλτικές μεθοδεύσεις μιας κυβέρνησης ετοιμόρροπης, να στηρίξει το αίτημα για το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Μαζί με την σύγκρουση με τα Μνημόνια της λιτότητας να συγκρουστούμε με τα Μνημόνια του ρατσισμού διεκδικώντας τη νομιμοποίηση των μεταναστών και το δικαίωμα στο άσυλο για του πρόσφυγες, το δικαίωμα στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών.
    Ζητάμε να σταματήσουν οι διώξεις των εξεγερμένων και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις εγκληματικές συνθήκες κράτησης και των ρατσιστικών βιαιοτήτων της ΕΛΑΣ.http://antiracismfascism.org/index.php?option=com_content&view=article&id=743%3A2013-08-12-15-32-04&catid=38%3Apress-releases-announcements&Itemid=150

  3. Το σύνδομο του Οδυσσέα

    Αθήνα – Αμυγδαλέζα και πάλι πίσω.

    Η γλώσσα δεν είναι κοινωνικά ουδέτερη. Βρίσκεται σε μια διαρκή αλληλεπίδραση με το κοινωνικό γίγνεσθαι, σε μια σχέση διαλεκτική μαζί του. Αναπαράγει, εμβαθύνει και διαμορφώνει κοινωνικές αντιλήψεις και πρακτικές, και ταυτόχρονα διαμορφώνεται από αυτές. Σε βαθύτερο επίπεδο, πέρα από το πώς μας παρουσιάζεται, σαν λίγο πολύ στέρεο σύνολο επικοινωνιακών κανόνων, είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο φαινόμενο, με πάρα πολλά νοήματα που κυρίως αναπαριστά την διατομική αντιληπτική απόσταση μεταξύ των ατόμων, στις διάφορες ιστορικά καθορισμένες κοινωνικές σχέσεις των ατόμων, στους διάφορους ιστορικά καθορισμένους ρόλους και θέσεις τους. Διατρέχει δηλαδή όλες τις φετιχοποιημένες κοινωνικές αναπαραστάσεις, όλες τις “αντικειμενικές” πραγματικότητες και τις γεφυρώνει σε μια επικοινωνιακή ολότητα. Συνεπώς αποτελεί και η ίδια αντικείμενο της φετιχοποίησης αλλά και ένα εργαλείο που μπορεί να κινηθεί πέρα από αυτήν, σε μια διαδικασία κοινωνικού μετασχηματισμού, με λίγα λόγια αποτελεί πεδίο ταξικής πάλης. Η σύγκρουση και η εδραίωση των νοημάτων, ο φετιχισμός ή η αποφετιχοποίηση τους είναι θέμα ανταγωνισμού, διάρρηξης ή/και αλλαγής των κοινωνικών σχέσεων ή παραπάνω εδραίωσης τους. Αλλιώς διατυπωμένο, η γλώσσα απεικονίζει την κοινωνική κίνηση, και ταυτόχρονα είναι κοινωνική κίνηση η ίδια.

    Όποιος έχει λίγα μάτια στο ίντερνετ και γενικά στα ΜΜΕ θα παρατηρήσει την έντονη εισαγωγή και χρήση του συνθετικού “λαθρό-” μπροστά από διάφορες γνωστές μέχρι τώρα έννοιες, όπως μετανάστης, επιβάτης κτλ. Μάλιστα η δυναμική γλωσσική πραγματικότητα του φασισμού το έχει μετατρέψει σε κανονική υποτιμητική λέξη-άκλιτη- ο “λαθρό” . Ποιες είναι οι κοινωνικές συνδηλώσεις ενός τέτοιου φαινομένου; Δεν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εδώ μια ανίχνευση του κοινωνικού φασισμού ή της ευρύτερης καπιταλιστικής κίνησης μέσω της γλώσσας-είναι πολύ πιο εύκολο να κοιτάξουμε τις ζωές μας γιαυτό- αλλά να δούμε πώς διεξάγεται στη παρούσα φάση ο ταξικός ανταγωνισμός στο επίπεδο της γλώσσας και πως η γλώσσα ως κοινωνική κίνηση τον πάει παραπέρα, τον βαθαίνει, ως σύνολο διαχωρισμών, πρακτικών κυριαρχίας κτλ. Τα παραδείγματα του μετανάστη και του επιβάτη (προφανώς) δεν είναι τυχαία.

    Εισάγονται λοιπόν οι έννοιες του λαθρεπιβάτη και του λαθρομετανάστη. Ας πάρουμε αρχικά την λέξη/έννοια του λαθρεπιβάτη. Ένας επιβάτης που είναι λαθραίος, που έχει επιβιβαστεί κάπου, χωρίς να πληρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις της επιβίβασης. Λεωφορεία, τρόλεϊ, καράβια κτλ. Το τι είναι νόμιμο όμως και το τι παράνομο, κυρίως με την έννοια του αντιτίμου είναι κάτι εντελώς σχετικό τον βαθμό δημιουργίας νέων πεδίων υπεραξίας, της υποτίμησης της αξίας της εργασιακής δύναμης και του κόστους αναπαραγωγής τους που καλούνται να αναλάβουν οι προλετάριοι κτλ δηλαδή σχετικό με τον ταξικό ανταγωνισμό. Συνεπώς το τι περιλαμβάνεται στον όρο “λαθρεπιβάτης” είναι θέμα ταξικού ανταγωνισμού. Όμως η συνεχής επανάληψη και χρήση του όρου, από τα ΜΜΕ αλλά και στην καθημερινή χρήση της γλώσσας παγιώνει το νόημα και τον ρόλο του λαθρεπιβάτη, αποδέχεται, αναπαράγει και παγιώνει το νόημα και τη μονιμότητα των αποκλεισμών/επιταγών που έχει επιβάλλει το κεφάλαιο(στην παραβίαση των οποίων συνίσταται και το “λαθρό”). Συνακόλουθα διώχνει στιγμιαία(ηθικά αλλά και πρακτικά) τον λαθραίο από την “κοινωνία των πολιτών”[1], από αυτήν την σφαίρα των εξιδανικευμένων υποχρεώσεων, πρακτικών και προνομίων, για όσο παραμένει στο ” χώρο”. Θεωρείται ως “ασυνεπής” ως προς το σύνολο, την πολιτική κοινότητα, και το κράτος ως διαμεσολαβητής και (στρεβλή) πραγμάτωση αυτής της πολιτικής κοινότητας του επιβάλλει την ποινή φέρνοντας πάλι την ισορροπία και πραγματώνοντας στη πράξη στην πολ.κοινότητα. Η κοινωνία των πολιτών όμως είναι κάτι αφηρημένο το οποίο υπάρχει και εκτός λεωφορείου, όπως και η πραγμάτωση της, το κράτος, υπάρχει (προφανώς) και εκτός λεωφορείου. Η ποινή σε ακολουθεί και εκτός του “χώρου παραβίασης”-παντού. Έτσι ο χαρακτηρισμός κάποιου ως λαθραίου, και άρα η αναγκαιότητα επιβολής προστίμου σε αυτόν καθώς παραβιάζει την “ορθότητα” της κοινωνίας των πολιτών, (η οποία πραγματώνεται από το κράτος, κυρίως το δημοκρατικό) αναπαράγει το αίτημα για περισσότερο κράτος, παγιώνει το κράτος ακόμα περισσότερο ως γενικό διαμεσολαβητή και διαχειριστή των κοινωνικών ζητημάτων. Όλα αυτά συνεπάγονται της χρήσης του όρου “λαθρεπιβάτης”. Η επέκταση της χρήσης του όρου είναι ενδεικτική του κατακερματισμού/ατομισμού μεταξύ των προλετάριων, της ενσωμάτωσης τους στην “κοινωνία των πολιτών” και του βαθμού ανάθεσης/πραγμάτωσης του κοινωνικού γίγνεσθαι στο δημοκρατικό κράτος. Η χρήση της λέξης λαθρεπιβάτης είναι ταξική, είναι κομμάτι της προσπάθειας πειθάρχησης, μιας “κοινωνικής ιδεολογίας πειθάρχησης”, είναι κομμάτι του φετιχισμού.

    Τα παραπάνω γίνονται ακόμα πιο εμφανή στην περίπτωση του λαθρομετανάστη. Κυρίως με την δημιουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης βλέπουμε ότι η “λαθραία” ιδιότητα τους, τους κάνει να εκπέμψουν εντελώς-ή διαρκώς- από την κοινωνία των πολιτών,[2] καθώς η παραβίαση-αφού είναι εδαφικής φύσης- είναι συνεχής, άρα συνεχής-μέχρι να λήξουν οι όποιες διαδικασίες- και η ποινή, η τιμωρία. Το άτομο με τη χρήση του “λαθρομετανάστης”, αποδέχεται πλήρως και συνολικά την εδαφικοποιημένη κυκλοφορία του κεφαλαίου, τις υποχρεώσεις και τους περιορισμούς που αυτή συνεπάγεται, το κράτος ως γενική πραγμάτωση της κοινωνίας των πολιτών και ως υπερασπιστή αυτής. Έτσι και αλλιώς οι δηλώσεις του Δένδια εναντίον του Συριζα τα λένε όλα με το όνομα τους. Το άτομο που εκπίπτει από την ιδιότητα του πολίτη είναι το πιο υποτιμημένο μέλος της κοινωνίας των ιδιωτών, είναι ο καλύτερος εργάτης(όπως έχει δείξει η πράξη) Συνεπώς η χρήση τέτοιων όρων και η μαζική εισαγωγή τους στο λεξιλόγιο, δείχνει και ταυτόχρονα διαμορφώνει μια τάση πειθάρχησης, όχι μόνο ως προς το άτομο στο οποίο απευθύνονται αλλά και σε αυτούς που τους χρησιμοποιούν. Όχι μόνο τη στιγμή της παράβασης αλλά γενικά, έξω και πέρα από αυτήν. Γεφυρώνει την αντικειμενική πραγματικότητα του ελεγκτή και του ελεγχόμενου σε ένα όλον .Είναι η γλωσσική αποτύπωση της πειθαρχίας, η νοηματική και πρακτική αποδοχή και αναπαραγωγή της άρα κατ’ επέκταση και η υλική αναπαραγωγή της.

    Στο πλαίσιο αυτό, οι όροι αυτοί φετιχοποιούνται πλήρως, αποκτούν την αυτονομία τους, και επιβάλλονται πλέον στα άτομα ως φυσικοί και με δεδομένα νοήματα, τόσο με το συγκεκριμένο νόημα τους(ότι κάποιος είναι λαθραίος) όσο και με τις συνδηλώσεις τους(το κράτος, την πειθαρχία, τους διαχωρισμούς κτλ) Έτσι η γλώσσα αναπαράγει την κυριαρχία. Η συμπύκνωση όλων των παραπάνω είναι ο φασισμός, ο πολιτικός, συγκεκριμένος φασισμός. Στους κύκλους αυτούς λοιπόν έχει γίνει επικρατήσει ο όρος “λαθρό”. Ο όρος είναι τόσο ειδοποιός μάλιστα αυτών των χώρων που έχει επικρατήσει και κοινωνικά όποιος θέλει να καταστήσει σαφές ότι ανήκει σε αυτό το χώρο να χρησιμοποιεί ειδικά αυτόν τον όρο. Είναι όρος σημαδεμένος κοινωνικά, και ιδεολογικά, που η χρήση του έχει κυρίως 2 άξονες. Α) Αρχικά όπως είπαμε ετεροκαθορίζει σε σχέση με το σύνολο και εντάσσει το άτομο σε μιά συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα της οποίας αυτή η φράση είναι χαρακτηριστική-τον πολιτικό φασισμό. Β) ως φράση ειδοποιός του πολιτικού ρατσισμού, σίγουρα λειτουργεί και όπως τα παραπάνω παραδείγματα, αλλά πέρα από αυτή ιδιαίτερο νόημα έχει η χρήση μόνο του πρώτου συνθετικού. Η αποκοπή του γνωστού ουσιαστικού από το τέλος της λέξης έχει σκοπό απλά να “γδύσει” τον όρο από κάθε έννοια ανθρωπινότητας, από κάθε σύνδεση της με άλλες γνωστές και “κατοχυρωμένες” έννοιες, πχ δεν είναι λαθρό(μετανάστης) είναι λαθρό, δεν είναι “λαθρ(επιβάτης)” είναι λαθρό. Υπερτονίζεται το στοιχείο του “λαθρό” (με ότι αυτό αρνητικό συνεπάγεται) και ταυτόχρονα χάνεται κάθε ανθρώπινη ιδιότητα. Πλέον είναι ένα “σχεδόν αντικείμενο” που μας παραβιάζει, όχι κάτι σχετικό με εμάς, όχι κάτι σχετικό με ανθρώπινη ιδιότητα, άρα μπορούμε να του φερθούμε όπως φερόμαστε σε ένα αντικείμενο. Η χρήση της λέξης “λαθρό” από τους φασίστες δείχνει και ταυτόχρονα αναπαραγάγει την εντελώς επιθετική και αντιανθρώπινη θέση τους απέναντι στο μετανάστη.

    Συνεπώς, όλοι εμείς, που έχουμε το σύνδρομο του Οδυσσέα, που είμαστε λαθραίοι επιβάτες παντού, σε μέρη που κανείς δεν μας κάλεσε, και κανείς δεν μας θέλει, και μηχανευόμαστε διαρκώς τρόπους να ξεγελάμε τους Κύκλωπες, την καταστολή, την πειθαρχία και ότι μας επιβάλλεται, ας ξεκινήσουμε μαζί με όλους τους υπόλοιπους πολέμους και τον πόλεμο των λέξεων.

    για ένα κείμενο για την ιστορία της λέξης “λαθρομετανάστης” στα ελληνικά χρονικά μπορείς να δεις εδώ

    υγ1. Το κείμενο αυτό αφιερώνεται και γράφεται στην μνήμη του 19χρονου που σκοτώθηκε από ελεγκτή στην Αθήνα και των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

    υγ2. Αν ο19χρονος δεν ήταν μόνο λαθρεπιβάτης αλλά και λαθρομετανάστης θα είχαν την ίδια αντίδραση οι συνεπιβάτες; Δεν υπονοούμε κάτι εδώ, είναι μια πραγματική απορία που γεννιέται λόγω γνωστών περιστατικών και συνθηκών.

    [1] Εδώ η έννοια “κοινωνία των πολιτών” και πιο κάτω “κοινωνία των ιδιωτών” χρησιμοποιείται με την παραδοσιακή Μαρξιστική έννοια, του διαχωρισμού της ζωής του ατόμου στο καπιταλισμό μεταξύ πολίτη και ιδιώτη. Ένας φετιχιστικός διαχωρισμός που έχει να κάνει με τους διακριτούς ρόλους που καλείται να επιτελέσει κάποιος μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία, από την μία αφηρημένο υποκείμενο/μέλος ενός κοινωνικού σχηματισμού(εξιδανικευμένου, όπου βασιλεύει το “κοινό καλό” το κοινό συμφέρον κτλ) και από την άλλη συγκεκριμένος ιδιώτης, άτομο μόνο,με συγκεκριμένη κοινωνική θέση, με ατομικό συμφέρον για αγορά/πώληση/ανταγωνισμό κτλ. Είναι προφανές ότι η σχέση μεταξύ αυτών των 2 σφαιρών είναι αντιφατική και διαλεκτική, αλληλοεπηρεάζονται και ταυτόχρονα είναι ασυνδύαστες. Τις αντιφάσεις και τις συγκρούσεις που προκύπτουν από αυτή την αντιφατική/διαλεκτική σχέση καλείται να τις επιλύσει και να τις ενοποιήσει, το δημοκρατικό κράτος στο πρόσωπο του, αποτελώντας έτσι την στρεβλή πραγμάτωση της “πολιτικής κοινωνίας”. Το δημοκρατικό κράτος εμφανίζεται ως μία οντότητα πάνω από την πραγματική κοινωνία, πάνω από την “κοινωνία των ιδιωτών”, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί προέκταση αυτής, προέκταση του συνόλου των καπιταλιστικών κοινωνικών σχέσεων και ρόλων, προκύπτει ως αναγκαιότητα ακριβώς για την επίλυση των αντιφάσεων αυτών των σχέσεων. Συνεπώς το δημοκρατικό κράτος, είναι ο στρεβλός τρόπος με τον οποίο η αστική κοινωνία πραγματώνει την πολιτική. Το δημοκρατικό κράτος με λίγα λόγια βασίζεται σε αυτόν τον φετιχιστικό διαχωρισμό(τον αναπαράγει και αναπαράγεται από αυτόν) με σκοπό να αφήσει την κοινωνική σχέση εκμετάλλευσης του κεφαλαίου ανέπαφη.

    [2] Κάποιος εδώ μπορεί να πει ότι ο μετανάστης εκπίπτει και από την κοινωνία των ιδιωτών-η οποία αντιπροσωπεύεται από τα δικαιώματα του ανθρώπου. Κάτι τέτοιο είναι εν μέρει αλήθεια και εν μέρη όχι αφού σε τέτοιες περιπτώσεις τα ανθρώπινα διακαιώματα παραβιάζονται δεν παύουν να ισχύουν( ακριβώς εκεί έγκειται και η έννοια της παραβίασης) δηλαδή ισχύουν αλλά δεν πράττονται. Πάνω σε αυτό το φαινόμενο πατάει και η υπερασπιστική γραμμή των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Παρόλα αυτά ο διαχωρισμός πολιτικής κοινωνίας και κοινωνίας των ιδιωτών δεν είναι σταθερός ούτε ξεκάθαρος. Η ιστορική εμπειρία μας δείχνει ότι είναι κάτι διαρκώς ανοιχτό. Αφού είναι μορφή ταξικής κυριαρχίας, η μορφή του διαχωρισμού αυτού ανά ιστορική συγκυρία είναι-προφανώς-και αντικείμενο ταξικού ανταγωνισμού. Πίο συγκεκριμένα θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι κοινωνία των ιδιωτών σε μεγάλο βαθμό πραγματώνεται μέσα από την στρεβλή πραγμάτωση της πολιτικής κοινωνίας, δηλαδή κάτω από την ηγεμονία του κράτους

    http://aruthlesscritiqueagainsteverythingexisting.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *