Χρυσαυγίτες μαχαίρωσαν μετανάστες στο Ηράκλειο

Δύο έφηβοι, 18 με 20 χρονών, είναι τα νέα θύματα της θηριωδίας των νεοναζί. Η αφορμή απλή: στην ερώτησή των ακροδεξιών «από πού είσαι;», απάντησαν «από το Πακιστάν».

301630_171569052994502_1030886366_n

 

Χρυσαυγίτες μαχαίρωσαν μετανάστες στο Ηράκλειο

Δύο έφηβοι, 18 με 20 χρονών, είναι τα νέα θύματα της θηριωδίας των νεοναζί. Η αφορμή απλή: στην ερώτησή των ακροδεξιών «από πού είσαι;», απάντησαν «από το Πακιστάν».

Νέα άγρια επίθεση κατά μεταναστών από χρυσαυγίτες, έγινε το βράδυ της Δευτέρας, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η νέα επίθεση φανερώνει το πώς ακριβώς εννοεί την αντιρατσιστική πολιτική (για την οποία υποτίθεται ότι δεσμεύτηκε) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τη στιγμή που οι ακροδεξιοί δολοφόνοι αλωνίζουν ελεύθεροι και ατιμώρητοι, ενώ τα θύματα δεν μπορούν να απευθυνθούν ούτε στην αστυνομία ούτε στις υπηρεσίες υγείας, από το φόβο της απέλασης.

Αυτή τη φορά δύο έφηβοι μετανάστες, ηλικίας 18 με 20 χρονών, είναι νέα θύματα της θηριωδίας των νεοναζί σε επεισόδιο που έγινε στο Ηράκλειο, όπου ομάδα χρυσαυγιτών είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα συγκέντρωση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, παρουσία του χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστου Παππά, για τον ένα χρόνο λειτουργίας του γραφείου.

«Από πού είσαι;»

Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, οι δύο μετανάστες περπατούσαν στο Γιόφυρο, έξω από το κατάστημα Τζάμπο, για να επιστρέψουν σπίτι τους. Ξαφνικά, εμφανίστηκε ομάδα μαυροφορεμένων αντρών με πέντε-έξι αυτοκίνητα και δέκα μηχανάκια. Σταμάτησαν, κατέβηκαν από τα οχήματα οι περισσότεροι, και τους έκαναν τη γνωστή ερώτηση: «Από πού είσαι;».

Στην απάντηση «από το Πακιστάν», τρεις χρυσαυγίτες έβγαλαν μαχαίρι. Το ένα έκοψε τις φλέβες στον καρπό του μεγαλύτερου μετανάστη, όπως πήγε να αμυνθεί. Το άλλο χάραξε το λαιμό του άλλου, λίγο πάνω από την καρωτίδα, αφήνοντας ουλή τριών εκατοστών. Οι μετανάστες έπεσαν στο έδαφος και οι υπόλοιποι άρχισαν να τους κλωτσούν με μανία, μέχρι που κουράστηκαν και έφυγαν.

Φοβήθηκαν να πάνε σε νοσοκομείο

Τα θύματα σύρθηκαν μέχρι το διαμέρισμά τους και περίμεναν εκεί μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, όταν τους βρήκε τρομοκρατημένους και απελπισμένους ένας φίλος τους. Φοβήθηκαν να πάνε στο νοσοκομείο, γιατί δεν είχαν χαρτιά. Για την αστυνομία, ούτε λόγος. Έγινε κινητοποίηση, βρέθηκε γιατρός που κατέγραψε τα τραύματα στο χέρι και το λαιμό και μώλωπες στα πλευρά από τα χτυπήματα.

«Εκεί έχουμε φτάσει στην Ελλάδα; Είναι δυνατόν δύο θύματα άγριας επίθεσης να μην μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο, γιατί φοβούνται ότι θα απελαθούν; Είναι δυνατόν να χάνουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη και στη δικαιοσύνη; Είναι δυνατόν να χάνεις στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, επειδή βρίσκεσαι παράτυπα στη χώρα;», ρωτά η Κατερίνα Χασουράκη, συντονίστρια του τοπικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, που συναντήθηκε με τα θύματα.

Δημήτρης Αγγελίδης

Πηγη:http://www.efsyn.gr/?p=91357

 

 

2 απαντήσεις στο “Χρυσαυγίτες μαχαίρωσαν μετανάστες στο Ηράκλειο”

  1. “Τι σχέση έχει ο Παπαδόπουλος με την Χ.Α”, είπε η 45αρα στον Συμμορίτη και τον ..έστειλε – Απίθανος διάλογος

    Το άκουσα και έφριξα, έμεινα άγαλμα. Διαβάστε το και φρίξτε κι εσείς.
    Λοιπόν. Κατά τύχη βρίσκομαι σε ένα χώρο εστίασης και άθελά μου ακούω μια συζήτηση που αμέσως καταλαβαίνω ότι το θέμα της είναι η συμμορία της Χ.Α.
    Μια κυρία, γύρω στα 45 με την χαρακτηριστική της ποντιακή προφορά λέει σε έναν άντρα που…
    κάθεται δίπλα της: “Ά, όλα κι όλα, μετάνιωσα πικρά που τους ψήφισα. Άκου κει να είναι κατά των μεταναστών, να τους μαχαιρώνουν και να τους σκοτώνουν. Μα, είναι δυνατόν να κάνουν συσσίτιο και να δίνουν μόνο σε Έλληνες; Ο Χριστός ξεχώριζε τους ανθρώπους σε φυλές. Εμείς δεν πήγαμε μετανάστες στη Γερμανία; Μα τι λες τώρα; Είναι επικίνδυνοι οι άνθρωποι αυτοί”.
    -Όχι, όχι, δεν είναι, τι να κάνουν. Μόνο αυτούς φοβούνται αυτοί οι αλήτες που κυβερνούν και μας έχουν αλλάξει τα φώτα, λέει ο παρακαθήμενος άντρας γύρω στα 50 αλλά η κυρία συνεχίζει ακάθεκτη.
    -Είναι επικίνδυνοι σου λέω. Τί θα πει Έλληνες και Βούλγαροι και Αλβανοί και Γερμανοί. Όλοι άνθρωποι είναι. Τι λες τώρα;
    -Έ, καλά, τότε ψήφισε ΝΔ στις εκλογές
    -Σιγά μην τους ψηφίσω, έρχεται η απάντηση της μαυροφορεμένης πόντιας.
    -Έ τότε ψήφισε ένα μικρό κόμμα. Ψήφισε Λεβέντη, ψήφισε τους Κυνηγούς ότι νάνε.

    Κι εκεί που περίμενα να ακούσω την εκλογική επιλογή της κυρίας έρχεται η κοτρόνα κατακέφαλα και έμεινα ξερός.
    “Ά, ρε ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζονταν τώρα να σιάξει τα πράγματα”.
    Ο πενηντάρης συνομιλητής της κυρίας ξεπερνάει την δευτερολέπτων έκπληξή του και λέει: “Μα και η ΧΑ είναι σαν τον Παπαδόπουλο, είναι ο τωρινός Παπαδόπουλος” για να πάρει την απίθανη απάντηση της κυρίας: “Έλα τώρα μη λες τέτοια πράγματα. Τι σχέση έχουν αυτοί με τον Παπαδόπουλο”.

    Ο διάλογος διακόπηκε στο σημείο αυτό και εγώ ακόμα να ξεπεράσω το σοκ.
    Θλίψη και ξανά θλίψη και χάπια για την σχιζοφρένεια του λαού που έχει πιάσει ταβάνι

  2. Το έγγραφο, που δημοσιεύει το Left, στάλθηκε στις 16 Αυγούστου από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) αρχικά στις Υγειονομικές Περιφέρειες και από εκεί σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Μέσω αυτού ζητούνται αναλυτικά στοιχεία για το α’ εξάμηνο του 2013.

    Ειδικότερα το υπουργείο υγείας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Αυγούστου ζητά «αριθμό εξετασθέντων, παράνομα διαμενόντων μεταναστών ή μεταναστών χωρίς ασφάλιση στα εξωτερικά ιατρεία. Αριθμό νοσηλευθέντων, παράνομα διαμενόντων μεταναστών ή μεταναστών χωρίς ασφάλιση. Κύριες εθνικότητες (κατά δήλωσή τους). Βασικές χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν οι ανωτέρω. Μέσος όρος ημερών νοσηλείας αυτών. Συνολικό κόστος εξετάσεων και νοσηλείας αυτών».

    Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται επίσης πως τα στοιχεία ζητούνται «στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και της γενικότερης πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για τον οικονομικό σχεδιασμό και το κόστος υγείας των προσερχόμενων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ παράνομα διαμενόντων μεταναστών ή μεταναστών χωρίς ασφάλιση».

    ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

    http://tvxs.gr/news/ellada/%C2%ABksenios-dias%C2%BB-kai-sto-xoro-tis-ygeias

    via:http://plateiamolaon.wordpress.com/2013/08/19/%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%87-%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CF%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *