Η «δημοκρατία σας» βρωμάει φασισμό

ekdikhsh3Στις 13/8 το βράδυ δολοφονείται ο Θανάσης Καναούτης στο Περιστέρι από τον ελεγκτή και τον οδηγό του τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε, επειδή δεν είχε εισιτήριο. Ο οδηγός και ο ελεγκτής αφήνονται ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Στις 14/8 σύντροφοι και συντρόφισσες στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε παρεμβάσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Μετά από επίθεση της αστυνομίας συλλαμβάνονται 13 άτομα τα οποία θα δικαστούν   τη Τρίτη 27/8 με την κατηγορία «διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία».

Μας εξοργίζει αυτός ο ανερυθρίαστος κανιβαλισμός ελεγκτών «πού κάνουν καλά τη δουλειά τους»

Πού δεν υπολογίζουν την ζωή μπροστά στα φράγκα.

Πού τσαμπουκαλεύονται μπροστά στους «τζαμπατζήδες» με ύφος χιλίων ράμπο

Πού αρνούνται να δεχτούν το εισιτήριο που προσφέρει κάποιος άλλος γιατί πολύ απλά δεν τους νοιάζει αν θα κοπεί ένα ακόμα εισιτήριο. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο εξευτελισμός του «τζαμπατζή», ενίοτε και η βιολογική του εξόντωση, καθώς και το ποσοστό που θα βάλουν στην τσέπη τους από τα πρόστιμα.

Μας εξοργίζει όμως και η ανερυθρίαστη ανθρωποφαγία του κάθε φιλήσυχου και νομοταγή πολίτη που δικαιολογεί το μπατσικό μένος κάθε ελεγκτή, επειδή πιστεύει ότι η κρίση που βιώνει οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι δεν πληρώνουν, ενώ αυτός, πάντα συνεπής, πάντα νοικοκυραίος, «υφίσταται την αδικία».

Τέλος θεωρούμε άκρως επικίνδυνες τις δηλώσεις που οπλίζουν τον τσαμπουκά του κάθε ελεγκτή και οδηγού των ΜΜΜ, όπως αυτές του υπουργού μεταφορών στη βουλή: «Μας ενδιαφέρει όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το φαινόμενο των τζαμπατζήδων». Πράγματι όλοι είναι ίσοι
απέναντι στον νόμο: ο νόμος απαγορεύει εξίσου στους φτωχούς όσο και
στους πλούσιους να κλέβουν ψωμί και να μην πληρώνουν στο τρόλεϊ.

Ε, αφού λοιπόν δεν μπορείτε να μας ανεχτείτε, εξασφαλίστε για όλους, χωρίς προϋποθέσεις, τις βασικές κοινωνικές ανάγκες:  τροφή,  στέγαση, μετακίνηση, περίθαλψη,  εκπαίδευση. Αλλιώς θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας

Κάθε φορά που «η δημοκρατία σας» δολοφονεί, θα το γράφουμε με μεγάλα γράμματα όπου κρίνουμε εμείς ότι πρέπει να γραφεί. Γιατί  δεν βολευόμαστε στην υποταγή και την απάθεια. Τις θεωρούμε και τις δυο θανατηφόρες…

Όλοι/ες στα Δικαστήρια Θεσ/νικης την Τρίτη 27/8 στις 11.30πμ. 

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Α.Σ.Α.

 

σημέίωση γιά τους συντρόφους που δικάζονται στην Θεσσαλονίκη:

Το δικαστήριο για την υπόθεση των 13 συλληφθέντων που κατηγορούνται για διακεκριμένη φθορά κατά συναυτουργία ήταν προγραμματισμένο για σήμερα στις 12 το πρωί μετά την αναβολή που είχε πάρει την Παρασκευή (https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1486503). Είχε καλεστεί για τις 11:30 συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (https://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=45773). Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πάνω από 100 άτομα. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω ασθένειας ενός από τους κατηγορούμενους για την επόμενη Τρίτη 27/8 παρά τις παιδιαριώδεις αντιρρήσεις της προκλητικότατης εισαγγελέα.

Είναι ευκαιρία η δίκη για αυτές τις εξωφρενικές διώξεις να γυρίσει μπούμερανγκ στα μούτρα της αστυνομίας και της “δικαιοσύνης”. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η παρουσία όλων και την επόμενη Τρίτη 27/8 στις 11:30 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

 

 

3 απαντήσεις στο “Η «δημοκρατία σας» βρωμάει φασισμό”

  1. Η κ. Διβάνη, φίλε Πέτρο, δεν «χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή». Το αντίθετο. Και τη σωστή λέξη -τζαμπατζής- και τη σωστή στιγμή, όταν το σύστημα την είχε ανάγκη.

    Δεν έχουν νόημα άλλα επιχειρήματα. Μόνο η απλούστερη της αριθμητικής. Υπάρχουν 1.382.000 επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι, εκ των οποίων 800.000 είναι νέοι 15- 24 ετών, στην ηλικία δηλαδή του «τζαμπατζή» νέου, ενώ 600.000 απ’ αυτούς βρίσκονται στην απόλυτη φτώχεια. Τι θα κάνουν λοιπόν για να ικανοποιήσουν τις κοινωνικές σας προδιαγραφές. Να μην τρώνε, να μην ντύνονται, να μην κυκλοφορούν, κυρίως να μη μιλούν…

    Τους παραδέχομαι, πάντως, αυτούς τους τύπους. Εχουν βαθιά επίγνωση ότι διεξάγεται ένας αμείλικτος πόλεμος. Υπηρετούν με συνέπεια το στρατόπεδό τους.
    Εμείς;
    απο εφημεριδα συντακτων

  2. Κάτω η κυβέρνηση που δολοφονεί!
    Να σταματήσουμε το κράτος «έκτακτης ανάγκης»

    Ένα ακόμη έγκλημα διέπραξε η χουντική συγκυβέρνηση την Τρίτη 13/8 στο Περιστέρι. Ο 18χρονος Θανάσης Καναούτης, διαπράττοντας το «έγκλημα» να μη κόψει εισιτήριο, αφού συνεπλάκη με τον δοσίλογο-ελεγκτή, βρέθηκε έξω από τω εν κινήσει τρόλεϊ με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Όσο και αν προσπαθήσουν να μας πείσουν η δωσίλογη κυβέρνηση και οι παπαγάλοι δημοσιογράφοι ότι πρόκειται για ένα τυχαίο συμβάν δεν πρόκειται να πείσουν κανένα. Πρόκειται για δολοδονία, για ένα ακόμη έγκλημα που διέπραξε η χουντική συγκυβέρνηση στο βωμό της «σωτηρίας της χώρας», μιας και έχει δώσει την δυνατότητα σε «ελεγκτές» ράμπο να τρομοκρατούν τους επιβάτες, ειδικά τους νέους, για να εισπράττουν πρόστιμα. Ότι θα κάνουν δηλαδή σε όλους τους τομείς της ζωής μας, για να εισπράττουν φόρους, να κατάσχουν σπίτια, καταθέσεις κτλ

    Από την άλλη η συγκυβέρνηση εφαρμόζοντας το κράτος «έκτακτης ανάγκης», συνέλαβε 13 συναγωνιστές στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τετάρτης με την κατηγορία των «διακεκριμένων φθορών» λόγω αναγραφής συνθημάτων για τη δολοφονία του 18χρονου. Μάλιστα κρατηθήκαν 2 μέρες στο αυτόφωρο, ενώ την ιδία ώρα ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ παραμένουν ελεύθεροι! Την Τρίτη 27/8 στις 12μμ στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εκδικάζεται η υπόθεση τους. Να είμαστε όλοι-ες εκεί!
    Απέναντι σ’ αυτή τη σαπίλα και υποκρισία τους, οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουμε το χρέος να τιμήσουμε τους νεκρούς μας πυροδοτώντας μια γενικευμένη εξέγερση, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις, να στείλουμε στον αγύριστο τη σύγχρονη χούντα. Ο 18χρονος νεκρός είναι ένας από εμάς, να τον τιμήσουμε με αγώνες. Για την αποτίναξη της καπιταλιστικής σκλαβιάς που μας επιβάλουν Τραπεζίτες, Πολυεθνικές χρησιμοποιώντας ένα όλο και πιο φασιστικό Κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό
    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
    ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 12μ

    – Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Θανάση
    – Κάτω η κυβέρνηση που δολοφονεί
    – Αθώωση των 13 διωκομένων συναγωνιστών

    http://www.okde.gr

  3. ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΖΩΕΣ
    ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ

    Την Τρίτη 13 Αυγούστου του 2013, Ο Θανάσης, ένας 19χρονος περιστεριώτης, βρίσκεται πεταμένος από το τρόλεϊ στο δρόμο χτυπημένος θανάσιμα… Λίγο πριν είχε δεχτεί τη βία του κεφαλοκυνηγού ελεγκτή και του οδηγού «που ασκούσαν με ζήλο το καθήκον τους»… Ο λόγος του τραμπουκισμού ήταν ότι ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.
    Με τη ζωή του πλήρωσε το τίμημα ότι ήταν προλετάριος, άλλο ένα θύμα ενός πολύπλευρου ταξικού πολέμου, που εδώ και χρόνια έχει κλιμακωθεί εναντίον μας από τα αφεντικά και το κράτος τους.
    Ο θάνατός του δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, είναι δολοφονία και αποτέλεσμα των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και της άγριας καταστολής (με μπάτσους και ελεγκτές), που μας επιβάλλουν. Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση του Θανάση. Πολλές φορές μας έχει τύχει λόγω ανέχειας να μην έχουμε τα λεφτά για ένα εισιτήριο ενώ έχουμε ανάγκη άμεσης μετακίνησης. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι προϊόντα εργασίας της εργατικής τάξης. Για να φτιαχτούν έχουν αναλωθεί χιλιάδες κλεμμένες εργατοώρες απλήρωτης και αλλοτριωμένης εργασίας. Επίσης αν προσθέσουμε τους φόρους και τα χαράτσια συν τις μίζες που έπαιρναν και έβγαζαν προβληματικές αυτές τις επιχειρήσεις, το συμπέρασμα είναι ότι τα έχουμε χρυσοπληρώσει. Για όλους αυτούς τους λόγους, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μας ανήκουν και η δημόσια μετακίνηση πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους μας.
    Η κηδεία του Θανάση μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας και κοινωνικής οργής. Πάνω από 2000 διαδηλωτές από το Περιστέρι και από άλλες γειτονιές συμμετείχαν στην πορεία, η οποία στο τέλος χτυπήθηκε από ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ και ασφαλίτες. Ακολούθησε ένα όργιο κρατικής βίας και καταστολής με ξύλο, κυνηγητό στους δρόμους της πόλης, με 10 προσαγωγές (οι περισσότεροι ανήλικοι μαθητές) από τις οποίες η μία μετατράπηκε σε σύλληψη. Το σημείο που έπεσε ο νεκρός φυλασσόταν συνεχώς από τα ΜΑΤ. Το κέντρο του Περιστερίου βρίσκεται καθημερινά υπό αστυνομική κατοχή με στόχο την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο σημείο δολοφονίας. Αυτό δείχνει το φόβο των εξουσιαστών για τις αυθόρμητες αντιδράσεις του κόσμου. Παρά την τρομοκρατία οι συγκεντρωμένοι έκαναν συνέλευση και αποφάσισαν κάποιοι να συγκεντρωθούν στη ΓΑΔΑ για έμπρακτη αλληλεγγύη, όπου κρατούνταν οι προσαχθέντες και κάποιοι να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση-μικροφωνική στο σημείο της δολοφονίας εναντία στην κρατική καταστολή στην πόλη. Η αστυνομία απαγόρευσε τη συγκέντρωση με πρόφαση την παρακώλυση της κυκλοφορίας, προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων σε περαστικούς και κατοίκους της περιοχής, έκανε σκούπα στην πλατεία απομακρύνοντας παιδιά και μεγάλους, κάνοντας κατάληψη από ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, προκαλώντας και βρίζοντας όσους αντιδρούσαν για την κατάσταση πολιορκίας. Αργά το βράδυ απείλησαν τους συγκεντρωμένους στο σημείο να δείξουν ταυτότητες και να αποχωρήσουν. Στην αντίσταση των συγκεντρωμένων για το δικαίωμα της συγκέντρωσης έκανε ακόμα 20 ακόμα προσαγωγές. Όσο και να προσπαθούν να μας διώξουν, η πλατεία ανήκει στους κατοίκους της και όχι στις δυνάμεις καταστολής.
    Απέναντι σε αυτή την επίθεση η συλλογική αντίσταση και η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Οργανωνόμαστε από τα κάτω σε κάθε γειτονιά, σχολείο και χώρο δουλειάς.
    Αντιστεκόμαστε. Δίνουμε μάχες για δωρεάν συγκοινωνίες, δωρεάν υγεία και παιδεία και σε ό,τι μας εξαθλιώνει τη ζωή. Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση των τραπεζών και του κεφαλαίου.
    Αρνούμαστε να γυρίσουμε στην κανονικότητα του νόμου και της τάξης, να σκύψουμε το κεφάλι στον κόσμο των ελεγκτών και των μπάτσων που «απλά κάνουν τη δουλειά τους», να κλειστούμε πίσω στα σπίτια – κλουβιά με τη συντροφιά των ρουφιάνων των ΜΜΕ. Σε πείσμα όλων αυτών, εμείς παραμένουμε εδώ. Μένουμε κάθε μέρα όλοι μαζί στο σημείο δολοφονίας, στην πλατεία, στις γειτονιές μας. Βγαίνουμε στους δρόμους για να αντισταθούμε και παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
    ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ
    ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΕΦΑΛΟΚΥΝΗΓΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
    Συνέλευση στην πλατεία δημαρχείου κάθε μέρα στις 7:ΟΟμ.μ
    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ
    ενάντια στην κρατική δολοφονία και καταστολή
    Παρασκευή 23 Αυγούστου,
    πλατεία δημαρχείου, 8:ΟΟ μ.μ
    ΠΟΡΕΙΑ
    Τρίτη 27 Αυγούστου,
    πλατεία δημαρχείου, 6:00 μ.μ.

    ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *