Παρέμβαση στα ΜΜΜ για την δολοφονία του Θ. Κ. απο το ΣΩματείο Βάσης Ανέργων & επισφαλώς εργαζομένων (ΣΩ.Β.Α.)

CAM00101Με αφορμή την δολοφονία του Θανάση Καναούτη και στα πλαίσιο των γενικότερων κινητοποιήσεων του σωματείου μας για την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σήμερα 21/8, το ΣΩματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων (ΣΩΒΑ), πραγματοποίησε μαζί με αλληλέγγυους/ες παρέμβαση σε γραμμές λεωφορείων και τρόλεϋ από τον Άγιο Αντώνιο προς Περιστέρι – Ανθούπολη

Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο ενώ σύντομα θα ακολουθήσει αναλυτικότερο για το ζήτημα αυτό.

13 Αυγούστου 2013, ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης δολοφονείται γιατί δεν είχε εισιτήριο και αρνήθηκε να πληρώσει πρόστιμο σε κεφαλοκυνηγό ελεγκτή. Όλοι εμείς που καθημερινά χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, άνεργοι, εργαζόμενοι, ντόπιοι και μετανάστες, νέοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, σε περίπτωση που αδυνατούμε να πληρώσουμε εισιτήριο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους τραμπουκισμούς των ελεγκτών και της αστυνομίας.

Η δολοφονία του Θανάση δε θα είναι η τελευταία αν δεν αντιδράσουμε απέναντι και ενάντια στα σχέδια Κράτους και αφεντικών, που στο όνομα της «νομιμότητας», δημιουργούν μια διαρκή κατάσταση εξαίρεσης για τους μη έχοντες, αποκλείουν, εξοντώνουν το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό, ποινικοποιούν και δολοφονούν. Όσο θα δεχόμαστε αυτήv την κατάσταση μοιρολατρικά και παθητικά, θα βιώνουμε καθημερινά τέτοια φαινόμενα. Θα βλέπουμε να οδηγούνται στη φυλακή όσοι αντιστέκονται για την αξιοπρέπεια τους και τη ζωή τους ,ενώ τα ανδρείκελα του κράτους και των αφεντικών ,όπως ο οδηγός και ο ελεγκτής, θα αφήνονται ελεύθεροι ,παρ’όλο που εμπλέκονται σε ανθρωποκτονία.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια είναι πρωταρχικές ανάγκες όλων των ανθρώπων και όχι εμπορεύματα.

Ως ΣΩματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων προτάσσουμε την αυτοοργάνωση, την αυτοδιαχείριση, την οριζοντιότητα, την αντίσταση στην καταστολή και την αλληλεγγύη μεταξύ όσων διώκονται στην επίθεση των κυρίαρχων. Μόνο με αγώνες και αντίσταση θα κερδίσουμε και θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας.

Η τρομοκρατία του Κράτους και των αφεντικών νικιέται κάθε φορά που η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια των από κάτω γίνονται πράξη.

 

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ,

ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

ΣΩματείο Βάσης Ανέργων & επισφαλώς εργαζομένων (ΣΩ.Β.Α.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *