Νεοναζί κατά προσφύγων στο Βερολίνο

Νέες αψιμαχίες σημειώθηκαν μεταξύ ακροδεξιών εξτρεμιστών και φιλελεύθερων στο Βερολίνο με αφορμή τη δημιουργία καταφύγιου για πρόσφυγες που αναζητούν πολιτικό άσυλο στη Γερμανία. Η αστυνομία απέτρεψε έναν δεύτερο κύκλο επεισοδίων στη συνοικία Χέλεσντορφ του ανατολικού Βερολίνου.

Με αφορμή τη δημιουργία ενός νέου ασύλου για μετανάστες στην περιοχή, το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (NPD) πραγματοποίησε διαδήλωση που προσέλκυσε περίπου 150 άτομα.

Περισσότεροι από 700 διαδηλωτές αντιτέθηκαν στην κίνηση των ακροδεξιών, ανάμεσα τους και εκπρόσωποι του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), της Αριστεράς (Linke) και των Πρασίνων. Μετά τα επεισόδια της προηγούμενης βδομάδας που κατέληξαν και σε τραυματισμούς οι δυνάμεις αστυνόμευσης στην περιοχή διπλασιάστηκαν.

Αρκετοί από τους πρόσφυγες που είχαν μετακομίσει στο καταφύγιο έχουν ήδη τραπεί σε φυγή φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Το NPD, σύμφωνα με το Spiegel, εκμεταλλεύεται την κατάσταση προκειμένου να προσελκύσει ως ψηφοφόρους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διατηρούν επιφυλάξεις σχετικά με τη εγκατάσταση περίπου 200 προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες στο νέο καταφύγιο.

Η βουλευτής των Πρασίνων Ρενάτε Κούναστ δήλωσε ότι η παρουσία όλων είναι σημαντική, καθώς έτσι αποδεικνύουν στους ακροδεξιούς εξτρεμιστές ότι δεν έχουν καμία θέση εκεί.

«Το κίνημα αυτό κατά των προσφύγων είναι ανεπίτρεπτο» δήλωσε προσθέτοντας ότι «είναι ανησυχητική η απήχηση των συνθημάτων που χρησιμοποιεί η ακροδεξιά στους κατοίκους της περιοχής».

Πηγή:tvxs.gr/node/136800

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *