Ισπανία: Εργάτες απαλλοτριώνουν σχολικό υλικό απο τα Carrefour

Σήμερα το πρωί μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων Ανδαλουσίας απαλλοτρίωσαν  σχολικό υλικό που άνηκε στο  Carrefour της Σεβίλλης για να τα διανέμουν σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος απόκτησης τους, πράξη που εντάσσετε σε μία προσπάθεια να ανοίξουν μία δημόσια συζήτηση για τις συνέπειες της κρίσης στην εργατική τάξη.

 

 

 

Με αυτή του την κίνηση το Ανδαλουσιανό συνδικάτο επαναλαμβάνει τις δράσεις που πραγματοποίησε το περασμένο καλοκαίρι όταν μέλη του εισέβαλαν σε διάφορα σουπερ μάρκετ της Mercadona και του Carrefour, και αφού απαλλοτρίωναν τρόφιμα τα μοίραζαν σε οικογένειες  που τα είχαν ανάγκη.

 

 

 

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 11 η ώρα  το πρωί, χωρίς να σημειωθούν συμπλοκές ούτε συλλήψεις. Κατά την διάρκεια της απαλλοτρίωσης εκπρόσωποι των συνδικαλιστών ήρθαν σε επαφή με τους εργαζόμενους του σούπερ μάρκετ για να βγουν τα απαλλοτριωμένα προϊόντα χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα και σε δεύτερο χρόνο παραχώρησαν συνέντευξη τύπου όπου εξήγησαν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

 

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ SAT:

 

 

 

Σε μία συμβολική πράξη υπεράσπισης των ίσων δικαιωμάτων, 200 συνδικαλιστές του Συνδικάτου Εργατών της Ανδαλουσίας, απαλλοτρίωσαν γύρω στις 11 το πρωί σήμερα στην πόλη της Σεβίλλης σχολικό υλικό από τον χώρο εμπορικών εγκαταστάσεων. Είναι σχολικό υλικό (μολύβια, γόμες, τετράδια, μαρκαδόροι κλπ) που θα παραδοθεί τις επόμενες μέρες σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Με αυτή την πράξη το συνδικάτο θέλει να τραβήξει την προσοχή στην κατάσταση που βιώνουν εκατομμύρια Ανδαλουσιανοί/ές  που ζουν σε συνθήκες φτώχιας και στις 400.000 οικογένειες που στερούνται οποιασδήποτε στήριξης ή βοήθειας και που όλα τους τα μέλη είναι άνεργοι και εξ αιτίας αυτού αδυνατούν να πληρώσουν τα 100-150 ευρώ που χρειάζονται για να αποκτηθούν τα αναγκαία υλικά για την φοίτηση των παιδιών τους.

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:rebelian

ΠΗΓΗ:http://kaosenlared.net/component/k2/item/66909-el-sat-vuelve-a-incidir-en-el-debate-sobre-las-consecuencias-de-la-crisis-expropiados-10-carros-de-material-escolar-en-un-carrefour-de-sevilla-para-repartirlo-entre-familias-necesitadas.html

ΠΗΓΗ:https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1488038

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *