Πάτρα, συγκεντρώσεις-πορείες με αφορμή το κάλεσμα της χ.α. για εκδήλωση στην πλατεία Όλγας

34719_1881513061987702_1424278277_nΠάτρα: ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλ.Όλγας.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013 παρά πολύ κόσμος έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλ.όλγας απο τις 5 ατο απόγευμα. Ίσως και περισσότερα απο 800-900 άτομα σε κάθε γωνιά της πλατείας. Έχουν αναρτηθεί πανώ ενώ υπάρχει κ μικροφωνική. Τα χρυσαύγουλα ελάχιστα σε αριθμό και με την φύλαξη της αστυνομίας έξω απο τα γραφεία τους. Αργότερα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΥΤΕ Κ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

 

 

 

 

 

 

 

Λίγες βδομάδες μετά την εκκένωση των 3 καταλήψεων της Πάτρας το κράτος συνεχίζει το έργο της επίθεσης στους αγωνιζόμενους ανθρώπους, στους αναρχικούς, στο ευρύτερο κίνημα που περιλαμβάνει τους αγώνες των από κάτω αυτής της κοινωνίας. Αυτή τη φορά βάζοντας μπροστάρηδες τα παραπαίδια τους, τους παρακρατικούς της χρυσής αυγής.

Η συγκυρία δεν είναι τυχαία, η εποχή δεν σηκώνει αμφιβολίες.
Λίγα μέτρα κάτω από το Παράρτημα, τον ιστορικό χώρο – κέντρο αγώνα της Πάτρας που πρόσφατα εκκενώθηκε από το κράτος και το δήμο πατρέων, βρίσκεται η πλατεία Όλγας όπου πάντα ήταν το σημείο συγκεντρώσεων, εκδηλώσεων και απλής παρουσίας των ανθρώπων που αντιστέκονται στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και το βάρβαρο σύστημα που κυριαρχεί. Ένας ελεύθερος χώρος ζωντανός, με παρουσία νεολαίας, φοιτητών, εργαζομένων, ανέργων, που σε ένα βαθμό καταφέρνει ακόμα να κρατήσει μακριά την αποστειρωμένη εικόνα των σύγχρονων πλατειών.

Σε αυτήν την πλατεία ανακοινώνει ότι καλεί(;) συγκέντρωση η τοπική οργάνωση της χρυσής αυγής για την Τρίτη το βράδυ.

Την ίδια ώρα που είχε 2 προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο εργατικό κέντρο πάτρας, που είναι επί της πλατείας Όλγας! Μία συνέλευση για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και ένα συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων (εξ αφορμής και των κινητοποιήσεων των δασκάλων και της ελμε). Θέλουν να χτυπήσουν τον κόσμο του αγώνα, τους απεργούς, τους καταληψίες, τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές, τους αριστερούς, τους αντιφασίστες και οποιονδήποτε αντιστέκεται στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό και τη βαρβαρότητα που επιφέρει.

Οι χρυσαυγίτες παίζουν το παιχνιδάκι τους. Κάνουν σαματά για να ακουστεί το ονομά τους, σε μια πόλη που η πραγματική δυναμική που έχουν είναι 50 άτομα στα περιφραγμένα από αστυνομικό τμήμα γραφεία τους. Κι αν απαγορευτεί η συγκέντρωσή τους, μια χαρά γι’ αυτούς. Θα τονώσουν το φτιαχτό αντισυστημικό τους image, που έχει πέσει πολύ στην Πάτρα που τους φυλάνε παντού οι μπάτσοι και τους κάνει τα χατήρια ο Δένδιας εκκενώντας τις καταλήψεις που είναι δίπλα τους, αμέσως μόλις το ζητήσει ο Αρβανίτης στη βουλή.

Όμως εμείς δεν παίζουμε κανένα παιχνιδάκι. Τα παιχνίδια τέρμα. Την Τρίτη, από τις 2 το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ, καλείται όλος ο λαός της πάτρας σε μια συγκέντρωση υπεράσπισης των κοινωνικών – ταξικών αγώνων, των ελεύθερων χώρων, των αγωνιστών, των αναρχικών και των αριστερών, σε μια αντιφασιστική συγκέντρωση που με τη μαζικότητά της θα περιφρουρήσει από τους σύγχρονους ναζί όχι μόνο την πλατεία Όλγας αλλά και θα τους εμποδίσει οπουδήποτε επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν ανοιχτά στην πόλη.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ στις 6 μ.μ. από την ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 2 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ

όλοι – όλες (αναρχικοί-ες, αντιεξουσιαστές-στριες, αυτόνομοι-ες, αριστεροί-ες, κομμουνιστές-στριες, αντιφασίστες-στριες κ.ά.) από τη συνέλευση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *