Εκατονταδες αντι-φασιστων συνεληφθησαν διαδηλωνοντας εναντια στην πορεια της EDL

545185_125357484267004_1417886125_nΠεριπου 300 αντι-φασιστες συνεληφθησαν το Σαββατο μετα απο προσπαθειες να αποτρεψουν την πορεια της ακρο-δεξιας Λιγκας Αγγλικης Αμυνας (EDL) στην συνοικια του Λονδινου Tower Hamlets.

Η αστυνομια ανακοινωσε πως 286 ανθρωποι, στην πλειοψηφια τους αντι-φασιστες, συνεληφθησαν με προφαση την παραβιαση των ορων που εχουν επιβληθει στην πραγματοποιηση διαδηλωσεων. Μεταξυ των συλληφθεντων ηταν περαστικοι, νομικοι παρατηρητες και δημοσιογραφοι.

Την εβδομαδα που προηγηθηκε της πορειας η αστυνομια επεβαλλε ορους συμφωνα με τις Διαταξεις 12 και 14 του Νομου Περι Δημοσιας Ταξης περιοριζοντας τις περιοχες στις οποιες επιτρεπεται η πραγματοποιηση διαδηλωσεων, υποσχομενη πως οι παραβασεις θα «αντιμετωπιστουν δυναμικα».

Το πρωϊνο του Σαββατου αρκετες χιλιαδες κατοικων της περιοχης και αντι-φασιστες συγκεντρωθηκαν στο παρκο Altab Ali Park για να ακουσουν ομιλιες απο πολιτικους και αυτοδιορισμενους κοινοτικους ηγετες προτου ενα μπλοκ 700 περιπου αντι-φασιστων οργανωμενων με το Aντι-Φασιστικο Δικτυο (AFN) αρχισαν να κινουνται προς το EDL.

500 με 600 μελη της EDL ειχαν συγκεντρωθει στην νοτια πλευρα της Γεφυρας Tower προτου διασχισουν την γεφυρα για να εισελθουν στην συνοικια Tower Hamlets και να κατευθυνθουν προς το Αldgate για την πορεια τους.

Μονο 100 περιπου μελη του  μπλοκ του AFN βρεθηκαν σε οπτικη επαφη με την EDL προτου πλευριστουν από την αστυνομια, προσφεροντας την μοναδικη ορατη αντισταση στην ακρο-δεξια ομαδα για την ημερα. Η αστυνομια αντεδρασε γρηγορα προς το μπλοκ, προσπαθωντας να τοποθετησει  αρκετα κορδονια, και καταφερνωντας να διαλυσει τελικα το πληθος με τον σχηματισμο π στην οδο Commercial.

Μετα την επιστροφη της πορειας του EDL στην γεφυρα Tower η αστυνομια ξεκινησε τις μαζικες συλληψεις, συλλαμβανοντας οποιονδηποτε βρισκονταν μεταξυ των δυο π και οδηγωντας τους σε λεωφορεια που ειχαν μισθωθει απο την εταιρεια  Sullivan’s Buses που εδρευει στο Hertfordshire.

Οι συλληφθεντες μεταφερθηκαν σε διαφορα αστυνομικα τμηματα στα περιχωρα του Λονδινου οπου φακελωθηκαν και απελευθερωθηκαν μετα την καταβολη εγγυησεων και ορους απαγορευσης της συμμετοχης τους σε διαδηλωσεις εναντια στην EDL, το Βρετανικο Εθνικο Κομμα, και την Δυναμη Αγγλων Εθελοντων, εντος του M25.

Η αλληλεγγυη στους συλληφθεντες πραγματοποιηθηκε κυριως εξω απο τα αστυνομικα τμηματα με τροφιμα και μπυρες που προσφεραν η Green & Black Cross, η Νομικη Υπερασπιση, και η Monitoring Group , μεταξυ αλλων.

 

Η οργανωση Ενωμενοι εναντια στον Φασισμο δηλωσε πως η ημερα ηταν νικηφορα.

 

ΠΗΓΗ:http://libcom.org/news/hundreds-anti-fascists-arrested-edl-march-08092013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *