Για την συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις και το επεισόδιο με το ένοπλο φασιστοειδές*

1

 

 

 

2

https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/38oopqe.jpg

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αρκετοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των καταλήψεων «Σινιάλο» (Αιγάλεω) και «Παπουτσάδικο» (Χαϊδάρι) για συγκέντρωση στο πλαίσιο του συντονισμού δράσεων αλληλεγγύης στην πρόσφατα εκκενωμένη κατάληψη «Αντιβίωση» (Ιωάννινα). Η αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση με κάθε τρόπο των απελευθερωμένων -από τους θεσμούς του αστικού πολιτισμού- χώρων είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.
Υπάρχει και ένα γεγονός που πρέπει να καταδειχτεί και που συνέβη περίπου στο τέλος της συγκέντρωσης, γύρω στις 8μμ, με πρωταγωνιστή ένα ένοπλο φασιστοειδές, εμφανούς πολιτικής ταυτότητας και αγνώστου «επαγγελματικής» ιδιότητας. [Υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη σημειολογία των φασιστών που (πέραν του εν χρω κεκαρμένου, της κρεατίνης και του γνωστού t-shirt του «λαϊκού συνδέσμου»)  χρησιμοποιείται διεθνώς τόσο για την αμοιβαία μεταξύ τους αναγνώριση όσο και για την επιθετική συμπαραδήλωση της μισάνθρωπης παρουσίας τους στο δρόμο: η αποκλειστική χρήση των ρούχων της φίρμας «pit bull» με σήμα την σιδερογροθιά…] Το φασιστοειδές εμφανίστηκε με αυτή την περιβολή στην έξοδο του μετρό επί της πλατείας Εσταυρωμένου, σταμάτησε χωρίς να κατέβει από τη μηχανή του και προκλητικά προσπαθούσε να καταγράψει τα οχήματα συγκεντρωμένων που εκείνη την ώρα αποχωρούσαν. Σε μια κίνηση συντρόφων προκειμένου να του ζητηθεί ο λόγος, ο άνθρωπος αυτός ήταν αρχικά επιθετικός αλλά στη συνέχεια παράτησε τη μηχανή του, έβγαλε ένα περίστροφο και φωνάζοντας ότι είναι αστυνομικός μπήκε τρέχοντας μέσα σε παρακείμενο σούπερ μάρκετ. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε έξω από το σούπερ μάρκετ φώναξε μερικά αντιφασιστικά συνθήματα και αποχώρησε αφού ο ένοπλος φυγαδεύτηκε. Λίγο πριν, έβγαλε τις σφαίρες από το περίστροφο. Λίγο μετά, η πλατεία Εσταυρωμένου γέμισε με κάθε είδους αστυνομικές δυνάμεις που διαχύθηκαν ενισχυμένες στην πόλη με ιδιαίτερη -πάντα «διακριτική»- εστίαση στην κατάληψή μας.
Έχουμε επίγνωση της λειτουργίας των προσχημάτων προκειμένου να προωθηθεί η κατασταλτική πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι της εκκένωσης των καταλήψεων της Πάτρας προηγήθηκε «εξαιρετικά προβεβλημένο» βίντεο με επίθεση σε εποχούμενους «ειρηνικούς» και «νοικοκυραίους» φασίστες. Στο προκείμενο, όμως, έχουμε μια θαυμάσια αντιστροφή που αποδομεί την προσχηματική πολιτική χωρίς, όμως, να υπολείπεται σε επικινδυνότητα για όσους έχουν πάρει την απόφαση να βάλουν ένα φρένο στον ελαύνοντα κοινωνικό εκφασισμό.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ο συγκεκριμένος ήταν μπάτσος ή απλώς… φασίστας. Ξέρουμε ότι εμφανίστηκε με όλη τη σημειολογία του φασίστα, προκλητικός καθώς κοιτούσε τις πινακίδες των οχημάτων συγκεντρωμένων και… στην τελική τράβηξε όπλο. Είναι πλέον καταφανές ότι το κράτος εκκενώνει τις καταλήψεις ως… εστίες ανομίας και επιδιώκει τον αφοπλισμό διαδηλωτών (ποινικοποιώντας ακόμη και τις αντιασφυξιογόνες μάσκες αλλά και τις σημαίες στις πορείες) με σκοπό να παραδώσει κάθε αγωνιζόμενο ως βορρά στις κάθε είδους ένοπλες (παρα)κρατικές συμμορίες.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό από κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο: η υπεράσπιση της παρουσίας μας στις πλατείες και τους δρόμους της πόλης είναι όρος ζωής. Βάρκιζες τέλος…

φωτογραφίες του φασιστοειδούς την ώρα που αδειάζει το περίστροφο από το Indymedia.org

 

asfgg12

 

fhjful4d

*αναδημοσίευση από το σάιτ της κατάληψης Σινιάλο στο Αιγάλεω

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *