Ολλανδία, Άμστερνταμ: κατάληψη στο κτίριο της Plantage Middenlaan 64

μετάφραση: Athens Imc Translations Team553178_355980997785733_1993905764_n

Κυριακή 8 Σεπτέμβρη το κτίριο της Plantage Middenlaan 64 συνδεδεμένο με το κτίριο της Plantage Badlaan 9 τελεί υπο κατάληψη.
Αυτό το κτίριο ταξινομημένο ως κατασκευή δεύτερης τάξης, κτίστηκε το 1982 και από την αρχή φιλοξενούσε την Ένωση για Αβοήθητους Τυφλους. Το 1962 η Ένωση άφησε το κτίριο και έγινε το κέντρο εντομολογίας του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ μέχρι το 2011. Σύμφωνα με τον Kadaster, το κτίριο αγοράστηκε από το Βασίλειο του Μαρόκο το 2011. Το σχέδιο ήταν να γίνει Μαροκινό Πολιτιστικό Κέντρο αλλά δεν έγινε τελικά λογω έλλειψης επιδοτήσεων.
Υπήρξε μια παραπλανητική προσοχή από τα ΜΜΕ ως προς το πρότζεκτ και κάποιες δηλώσεις που έγιναν στον τύπο από κόσμο που δεν συμμετείχε ή συνδέοταν στην ομάδα που έτρεχε το πρότζεκτ.
Γράφουμε αυτήν την ανακοίνωση για να θίξουμε μερικά σημαντικά ζητήματα.
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε οτι δεν συνδεόμαστε με καμια ομάδα ή ένωση που αυτοπροσδιορίζεται με εθνικά ή πατριωτικά κριτήρια.
Για εμάς,η φυλή και η εθνικότητα δεν είναι έγκυρες διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.
Είμαστε ανοιχτοί για τον κόσμο, ομάδες και πρότζεκτ, που μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους και τους σκοπούς τους στο πρότζεκτ μας και αναζητούν χώρο να εκφράσουν τον εαυτό τους σε μια πόλη όπου σχεδόν τα πάντα τρέχουν με σκοπό τη διαφήμιση και το κέρδος.
Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ανοιχτό κοινωνικό χώρο δημιουργίας και ακτιβισμού στη πόλη, μαζί με ένα ζωντανό πρόγραμμα που θα λειτουργεί εκτός των κυρίαρχων εμπορικών καναλιων.
Για εμάς το δικαίωμα στη στέγαση και τη χρήση του χώρου για δημιουργία και έκφραση είναι κάτι που πρέπει να διεκδικηθεί με δυναμική και αυτοοργανωμένη προσπάθεια, όχι να αγοραστεί ή να ενοικιαστεί. Δεν αναζητούμε κανένα κέρδος από τις δραστηριότητες μας, και περιμένουμε τις ίδιες προθέσεις από οποιονδήποτε θέλει να οργανώσει κάτι εδώ ή να συνεργαστεί μαζί μας.
Αποφασίσαμε συλλογικά να μην προωθήσουμε τις προθέσεις μας και τις δράσεις μας μέσα από τα ΜΜΕ, αφού τα θεωρούμε μέσα χειραγώγησης και ανειλικρινή, αφού έχουν ήδη αποδειχθεί, από τις 2 πρώτες μέρες της ύπαρξης μας. Ό,τι έχουμε να πούμε θα το πούμε οι ίδιοι, με ανακοινώσεις όπως αυτή, στο indymedia και στους δρόμους.
Το πρότζεκτ βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και είμαστε απασχολημένοι πολύ με βασικά θέματα υποδομών, και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορούμε να οργανώσουμε τον χώρο που ζούμε και άλλες δραστηριότητες.
Τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση μας, όποτε όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας για ερωτήσεις, προτάσεις και σχόλια μπορεί να το κάνει από εκεί.
Ευχαριστούμε όποιον μας υποστηρίζει και μας βοηθάει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *