Άγρια επίθεση νεοναζί σε 15χρονους μαθητές στη Σαξονία

15333_1170801277723_3724122_nΕπίθεση από νεοναζί δέχθηκε μια ομάδα μαθητών ηλικίας 14 και 15 ετών, που πραγματοποιούσε σχολική εκδρομή στην Σαξονία, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός εξ αυτών. Οι 87 μαθητές από το Αμβούργο κατευθύνονταν στην αγροτική Σαξονία, στην Ανατολική Γερμανία, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt.

Μια ομάδα μαθητών ηλικίας 14 και 15 ετών, από το σχολείο Goethe Grammar, βγήκαν από το ξενοδοχείο τους την Παρασκευή το βράδυ, κρυφά από τους καθηγητές, με κατεύθυνση μια εκδήλωση σε γειτονικό χωριό. Η εκδήλωση γινόταν για τον εορτασμό των 888 γενεθλίων του χωριού Οστράου, και διαφημιζόταν στην περιοχή. Ουσιαστικά όμως το πάρτι ήταν μια εστία ακροδεξιάς δραστηριότητας με τον αριθμό 88 που είναι σημαντικός στους ναζιστικούς κύκλους ως το όγδοο γράμμα της αλφαβήτου, το H.

Η ομάδα των μαθητών, ηλικίας ως επί το πλείστον 15 ετών, δέχθηκε την επίθεση 12 ανδρών περίπου στις τρεις το πρωί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, την ώρα που βγήκαν για να πάνε στην εκδήλωση. Στη συνέχεια οι άνδρες ακολούθησαν τους μαθητές μέσα στην πόλη, μέχρι που έφτασαν στον ξενώνα που διέμεναν. Σύμφωνα με τους καθηγητές, τρεις από αυτούς μπήκαν μέσα στο κτίριο μαζί με τα παιδιά.

Ένας μαθητής είχε απλώς ξυπνήσει για να πάει τουαλέτα όταν άκουσε μια αναταραχή στον κάτω όροφο. Στην τουαλέτα τον ακολούθησαν τρεις άντρες που τον πέταξαν στη λεκάνη. Ένα αγόρι, 15 ετών, κινεζικής καταγωγής, ξυλοκοπήθηκε τόσο άσχημα που του έσπασαν την κόγχη του ματιού και την κάτω γνάθο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και παραμένει στην εντατική από την Κυριακή.

Μετά την επίθεση, οι νεοναζί βγήκαν έξω από το ξενοδοχείο φωνάζοντας «NSDAP! Δε θα ξεχάσουμε ποτέ». Το NSDAP, το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα, ήταν το κυβερνών κόμμα των ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η αστυνομία έφτασε μισή ώρα μετά την επίθεση, παρά το γεγονός, σύμφωνα με την Welt, ότι το αστυνομικό τμήμα βρισκόταν σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων. Συνελήφθησαν εννέα ύποπτοι ενώ ξεκίνησε έρευνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *