“Αρχαιοελληνικές” σβάστικες, “ελληνοπρεπή” τατουάζ και παραμύθια για α(γ)ρίους

Πηγή φωτογραφίας: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 

 

“Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τον Αδόλφο μου”. Με αυτή την εύστοχη ατάκα σχολιάστηκε στα σόσιαλ μίντια η φωτογραφία από το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος της Κυριακής 4/8/2013, που έδειχνε τον βουλευτή της Χρυσής Αβγής Ηλία Κασιδιάρη να λιάζεται στην παραλία με μια οξυζεναρισμένη ξανθιά, που εκ των υστέρων μάθαμε ότι είναι η “Μις Τουρισμός”.

Το στιγμιότυπο αυτό από την προσωπική ζωή της ναζιστικής τηλεπερσόνας δεν θα προκαλούσε από μόνο του καμιά αίσθηση. Μάλιστα θα ερχόταν να προστεθεί σε μια σειρά ακόμη life style δημοσιεύματα που από όταν το μόρφωμα μπήκε στη Βουλή, ασχολούνται ακόρεστα με οτιδήποτε αφορά τις “πιπεράτες” πτυχές του νεοναζισμού: με τα τακούνια της Ζαρούλια, το γάμο του Παναγιώταρου, τα ρούχα του Κασιδιάρη που πλένει ακόμα η μαμά του ή το σαμπουάν που βάζει στην κόμη του ο Μπαρμπαρούσης. Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά εκείνο που τράβηξε την προσοχή όλων δεν ήταν τα κιτς παντοφλάκια του Κασιδιάρη, αλλά μια σβάστικα να, με το συμπάθιο, που έχει σχεδιασμένη στο αριστερό του μπράτσο.

Αμέσως θυμηθήκαμε ότι το τουρλουμπούκι της μαιανδροσβάστικας είναι άμεσα εμπνευσμένο από ένα παλιότερο εξώφυλλο του περιοδικού Χ.Α. από το μακρινό 1986.

6.

Και οι δύο σβάστικες, βεβαίως, εμφανίζουν την ίδια απόκλιση 45 μοιρών από τον οριζόντιο άξονα, όπως το σύμβολο στη ναζιστική σημαία.


Σιγά τα χρυσά ωά, θα πει κανείς. Όλος ο βίος και η πολιτεία της Χρυσής Αβγής είναι μια πιστή αντιγραφή της ναζιστικής ιδεολογίας: τα σύμβολα, η ρητορική, η αρθρογραφία, η επιχειρηματολογία, τα συνθήματα, οι ύμνοι, η αισθητική, η πρακτική, η θέαση της ιστορίας, οι ενδυματολογικές επιλογές, ακόμη και η ίδια η ονομασία της οργάνωσης, έλκουν την καταγωγή τους από το σκοτεινό ναζιστικό παρελθόν. Το τατουάζ του Κασιδιάρη περιμέναμε για να αντιληφθούμε ότι η Χρυσή Αβγή είναι η ολική επαναφορά του γερμανοτσολιαδισμού;
Απάτη, δειλία και ψέματα

Αυτό που προκαλεί εντύπωση κάθε φορά που οι πολιτικάντηδες του νεοναζιστικού μορφώματος έρχονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες για φιλοχιτλερισμό, είναι η ευκολία με την οποία απαρνούνται την ιδεολογία τους. Κανείς από αυτούς δεν διαθέτει τα ελάχιστα ψήγματα θάρρους για να παραδεχτεί ότι αυτό που πλασάρει στο απελπισμένο κοπάδι των νεόπτωχων νοικοκυραίων είναι στην πραγματικότητα μια ελληνοποιημένη εκδοχή της χιτλερικής ιδεολογίας.

Οσάκις αποκαλύπτεται η στενή σχέση των χρυσαβγιτών με τα ναζιστικά τους πρότυπα, οι “ασυμβίβαστοι μαχητές” σκίζουν τα μιλιταριστικά ιμάτιά τους ότι όλα αυτά είναι συκοφαντίες, ότι η Χ.Α. είναι ένα ελληνικό πατριωτικό κίνημα κ.ο.κ. Το “ελληνοπρεπές” Sieg Heil που φέρει σε τατουάζ ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο αριστερό του μπράτσο και αποτυπώθηκε σε φωτογραφία κατά τη διάρκεια ρατσιστικής αιμοδοσίας, βρέθηκε πριν από μήνες στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Θυμηθείτε με τι επιχειρήματα του χαμού προσπάθησε τότε ο ναζιστής βουλευτής να δικαιολογήσει το χιτλερικό τατουάζ.

Κάπως έτσι, και με την καθ΄όλα προβλέψιμη δόση κασιδιάρικου τσαμπουκά, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τον αγκυλωτό σταυρό ο συνοδός της ξανθιάς μοντέλας. Μην πάει το μυαλό σας στη σκέψη ότι ο εκλεκτός χρυσαβγίτης των media έκανε το συγκεκριμένο τατουάζ επειδή είναι ναζιστής. Ο λόγος που το έκανε είναι η ενασχόλησή του με την αρχαία τέχνη!

Διαβάστε με τι αποστομωτικά λόγια απάντησε σε όσους παρεξήγησαν τους συμβολισμούς του τατουάζ του:

Μείζον πολιτικό θέμα προέκυψε για ένα σύμβολο που έχω χαραγμένο εδώ και μία και πλέον δεκαετία στον αριστερό μου ώμο. Κάποιοι ανόητοι και ανθέλληνες αμφισβήτησαν την ελληνικότητα αυτού του συμβόλου.
Επειδή τα λόγια συνθλίβονται από την Αλήθεια που εμπεριέχουν οι εικόνες, θα παραθέσω ως απάντηση μία σειρά έργων της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Έτσι απλά, για να καταρρεύσει η γελοία προπαγάνδα δεκαετιών, που μοναδικό σκοπό έχει να αμαυρώσει τη μοναδική Ιδέα που οδηγεί τα έργα, τις πράξεις και τις ζωές μας. Η Ιδέα αυτή είναι η Ελλάδα.

Πηγή (ανοίξτε με δική σας ευθύνη)

Στη συνέχεια ο ελληνολάτρης νέος τρίβει στα μούτρα των “ανθελλήνων” κάμποσες φωτογραφίες με αρχαίες και σύγχρονες απεικονίσεις αγκυλωτών σταυρών από αρχαιολογικά ευρήματα, μωσαϊκά, διακόσμους κ.ο.κ. Οι φωτογραφίες αυτές υποτίθεται πως “αποδεικνύουν” ότι ο λόγος που ο Κασιδιάρης σχεδίασε τη σβάστικα στο μπράτσο του δεν έχει να κάνει με τα ρατσιστικά του πιστεύω και τη λατρεία του προς τον Χίτλερ, αλλά με τα μουσειολογικά του ενδιαφέροντα.

“Η σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο”. 
Ένα παραμύθι για α(γ)ρίους.

Ο ισχυρισμός ότι η σβάστικα διαθέτει κάποια “ελληνικότητα” έχει τόση βάση, όση βάση μπορεί να έχει ο ισχυρισμός ότι αποτελούν “ελληνικά σύμβολα” το τετράγωνο, ο ρόμβος, ο κύκλος και ο σταυρός.

Η σβάστικα δεν συναντάται μόνο σε ελληνικά αγγεία, ασπίδες και πανοπλίες για να διεκδικεί μια ελληνική μοναδικότητα. Απεναντίας, έχει εμφανιστεί σε τόσα αρχαιολογικά ευρήματα τόσων πολλών πολιτισμών σε ολόκληρο τον πλανήτη, που μάλλον πρέπει να θεωρηθεί ένα σύμβολο με οικουμενικό χαρακτήρα χωρίς φυλετικούς φραγμούς. Μάλιστα έχει εμφανιστεί και σε πολιτισμούς αρχαιότερους του ελληνικού, σε περιοχές όπως η Περσία, η Κίνα και οι Ινδίες. Επομένως αν θα έπρεπε σώνει και καλά να αναζητήσουμε κάποια εθνικότητα της σβάστικας, σίγουρα αυτή δεν θα ήταν ελληνική, όπως ισχυρίζεται ο ξερόλας Κασιδιάρης.

Για τους αρχαίους λαούς, και όχι μόνο για τα φύλα του ελλαδικού χώρου, η σβάστικα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα απλό σύμβολο καλοτυχίας και ευημερίας. Η ίδια η λέξη “σβάστικα” είναι σανσκριτικής προέλευσης. Αποτελείται από τις λέξεις su- (“καλό”) και – asti (“έστω”, δηλ. “να είναι”). Η σύνθετη λέξη suasti σημαίνει ευημερία, ενώ με την προσθήκη της κατάληξης -ka (που σημαίνει “ψυχή”), μεταφράζεται ως “εκείνο που συνδέεται με την ευημερία”, το “ευοίωνο” ή αλλιώς “γούρι”.

H παλιότερη καταγραφή της λέξης suastika με αυτή την έννοια, βρίσκεται στο “Χαριβάμσα” (σανσκρ.: “Η γενεαλογία του Χάρι [=Βισνού]), ένα σημαντικό έργο της σανσκριτικής λογοτεχνίας με 16.374 στίχους σε έμμετρη μορφή, από τον 1ο ή 2ο μ.χ. αιώνα.

Ως αρχαιότερα ευρήματα όπου έχει πιθανολογηθεί η πρώτη εμφάνιση σβάστικας στην ιστορία θεωρούνται τα βραχιόλια από ελεφαντόδοντο που βρέθηκαν στον παλαιολιθικό οικισμό Μετσίν στη σημερινή Ουκρανία (γύρω στο 10.000 π.Χ.):


Μεταγενέστερες πιθανές εμφανίσεις της σβάστικας έχουμε κατά τη νεολιθική εποχή σε κεραμικά από το σπήλαιο Ντεβετάσκα της σημερινής Βουλγαρίας (περίπου 6.000 π.Χ.), αλλά και ευρύτερα στο νεολιθικό πολιτισμό Βίντσα, που άκμασε ανάμεσα στην 6η και την 3η χιλιετία π.Χ. κατά μήκος του ποταμού Δούναβη.
Η πρώτη βεβαιωμένη εμφάνιση του συμβόλου φαίνεται να είναι σε σφραγίδες από τον πολιτισμό της κοιλάδας του Ινδού κατά την εποχή του Χαλκού (περ. 4η χιλιετία π.Χ.):
Παρόμοια σύμβολα εμφανίζονται από την εποχή του Χαλκού σε αγγειοπλαστική περιοχής της Ρωσίας, σε σχέδια του βόρειου Καύκασου (πολιτισμός Koban), του Αζερμπαϊτζάν, των Σκυθών και των Σαρματών, ενώ δεν είναι λίγες και οι εμφανίσεις τους σε ευρήματα της εποχής του Σιδήρου που βρέθηκαν στην Κίνα, στην Ιαπωνία, αλλά και στην Κορέα.Όσο μπαίνουμε στους ιστορικούς αιώνες, η σβάστικα χρησιμοποιείται πλέον από τους ινδοευρωπαϊκούς πολιτισμούς, όπως των Ινδοϊρανών, των Κελτών, των Ελλήνων, των γερμανικών φύλων και των Σλάβων, συνηθέστερα ως επαναλαμβανόμενο διακοσμητικό μοτίβο και σπανιότερα ως μεμονωμένο σύμβολο. Η αναπαραγωγή βέβαια συνεχίζεται από τους Ρωμαίους και μέσω αυτών μεταδίδεται στη ρομανική και τη γοτθική τέχνη της δυτικής Ευρώπης. Σβάστικες επίσης έχουν βρεθεί σε προκολομβιανούς πολιτισμούς των ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής, στην Αίγυπτο και σε φυλές της Αφρικής.Μέχρι και σήμερα η σβάστικα αποτελεί ιερό σύμβολο του Ινδουϊσμού, του Βουδισμού και του Ζαϊνισμού.Ας δούμε μερικές από τις πολυάριθμες απεικονίσεις της:
Χρυσό περιδέραιο από το Marlic, μια αρχαία τοποθεσία κοντά στο Rudbar του Ιράν (1η χιλιετία π.Χ.)
Ετρουσκικό μενταγιόν (περ. 700-650 π.Χ.)
Μελανόμορφο ελληνικό αγγείο με τη θεά Άρτεμη πλαισιωμένη από ζώα (περ. 700 π.Χ.)
Χάραξη σε παράθυρο των μονολιθικών ορθόδοξων εκκλησιών στη Λελιμπέλα της Αιθιοπίας (12ος αιώνας μ.Χ.).
Ως μυστικιστικό σύμβολο πλαισιωμένο από εβραϊκά γράμματα, από το ιουδαϊκό καμπαλιστικό έργο “Παρασάτ Ελιέζερ”.

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος…

Μετρήσατε σε πόσους πολιτισμούς συναντάται το συγκεκριμένο σύμβολο; Γιατί εμείς χαθήκαμε στο μέτρημα.  Ο Κασιδιάρης λέει ότι είναι ανόητος όποιος αμφισβητεί την ελληνικότητα της σβάστικας. Σύμφωνοι. Τότε όμως εξίσου ανόητος πρέπει να θεωρηθεί και όποιος αμφισβητεί την ουκρανικότητα, την ινδικότητα, την δανικότητα, τη γκανικότητα, την αιθιοπικότητα, την κινεζικότητα, την ιαπωνικότητα, την ετρουσκικότητα, την κορεατικότητα ή ακόμη και την… εβραϊκότητά της!

Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο Κασιδιάρης αποφάσισε να χτυπήσει το συγκεκριμένο σύμβολο στο μπράτσο του. Και ο λόγος αυτός σχετίζεται αποκλειστικά με το γεγονός ότι το σύμβολο αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς Ναζί, δηλαδή τους ιδεολογικούς προγόνους κάθε συνειδητοποιημένου χρυσαβγίτη.

Οι Ναζί το καπηλεύτηκαν, το υιοθέτησαν, του άλλαξαν τα φώτα με τους μεταφυσικούς μυστικισμούς τους, το επέβαλαν ως σύμβολο μίσους, ρατσισμού, θανάτου και φυλετικής εξόντωσης και τέλος το κατέστησαν ένα σύμβολο αποτρόπαιο και συνώνυμο της φρίκης, για όσο τουλάχιστον η ανθρωπότητα θα διαθέτει μνήμη.

Το Jungle-Report παρουσίασε στο παρελθόν ένα αξιόλογο γερμανικό ντοκιμαντέρ για τις απαρχές της χρήσης του αγκυλωτού σταυρού στη σύγχρονη εποχή. Το ντοκιμαντέρ αυτό παρέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το μυστικιστικό υπόστρωμα που είχε καλλιεργηθεί κατά τον 19ο αιώνα από τους “Λιακόπουλους” εκείνης της εποχής, πάνω στο οποίο στηρίχτηκαν αργότερα κάποιοι για να εδραιώσουν τα παρανοϊκά ιδεολογήματα της “Θούλης”, της “άριας φυλής” και των “αρχέγονων συμβόλων” της.

Είναι απορίας άξιο, γιατί ο Κασιδιάρης περιορίστηκε να ανεβάσει φωτογραφίες από τις απεικονίσεις της σβάστικας σε έργα της αρχαίας ελληνικής τέχνης και δεν παρέθεσε ούτε μία από τις απεικονίσεις αυτού του συμβόλου σε πολυάριθμους άλλους πολιτισμούς. Μάλλον γιατί έτσι θα γκρεμιζόταν ο ισχυρισμός της προσήλωσης στην “ελληνικότητα”, αφού από έναν χρυσαβγίτη μπορείς να τα περιμένεις όλα, αλλά όχι και να υπερασπίζεται την… διαπολιτισμικότητα του συμβόλου που φέρει ως τατουάζ.

Το γεγονός ότι επικαλείται μόνο την αρχαιοελληνική εκδοχή του αγκυλωτού σταυρού κάνοντας ότι αγνοεί παντελώς την πολύ πρόσφατη και νωπή ναζιστική του χρήση, αποδεικνύει ότι ο κύριος αυτός θεωρεί τους οπαδούς του βλάκες. Και σε αυτό θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του.

Γιατί μόνο ένας βλαξ θα πίστευε ότι το πιο προβεβλημένο στέλεχος ενός ανοιχτά ναζιστικού κόμματος έκανε τατουάζ τον αγκυλωτό σταυρό για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από τη λατρεία του για τον Χίτλερ και το Τρίτο Ράιχ.

Γι’ αυτό άλλωστε δεν είχε κανένα πρόβλημα να συμπεριληφθεί το τατουάζ του που όλοι είδαμε σε φωτογραφικό αφιέρωμα του περιοδικού “Αντεπίθεση” με θέμα τα ναζιστικά τατουάζ (η μαιανδροσβάστικα του βουλευτή της Χ.Α. σε κύκλο, κάτω αριστερά). Το αφιέρωμα φέρει τον ελληνοπρεπή τίτλο “Tattoo88!”, όπου “88” στη συνθηματική αριθμολογία των νεοναζί σημαίνει Heil Hitler.

“Αντεπίθεση”, τεύχος 30, Σεπτ.-Οκτ. 2007, σελ. 20-21.

Απλά και ξεκάθαρα, για να ξεμπερδεύουμε με την προπαγάνδα για ηλίθιους: Ο κύριος αυτός με τη σβάστικα που βαράει 60χρονες γυναίκες και προαναγγέλλει άνανδρες κρυπτείες είναι ναζιστής.
Ναζιστής.
Όχι κινούμενος καμβάς αρχαίας ελληνικής τέχνης.

“Ελληνικότητα” ή ρεβάνς του γερμανικού ναζισμού;

Ποια Ζακλύν Ντε Ρομιγύ; Αυτός ο ελληνοπρεπής νέος από το Ιλινόις με το “αρχαιοελληνικό” σύμβολο στην κούτρα του είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Μέσα στην πλημμύρα της οικονομικής ύφεσης, η πιο δυσάρεστη συνέπεια υπήρξε το ξεχείλισμα του βόθρου που τόσα χρόνια γέμιζε κάτω από τα πόδια μας. Φυσικό είναι επομένως, μέσα στον χαλασμό, τα ναζιστικά βοθρολύματα να διεκδικούν τη ρεβάνς που επί δεκαετίες προσδοκούσαν. Πρώτο θύμα αυτής της ρεβάνς η ιστορία, αφού τα ελληνόφωνα τάγματα εφόδου έχουν ως διακηρυγμένο στόχο το ξαναγράψιμό της, σύμφωνα και με τις Πολιτικές τους Θέσεις: «Επανεγγραφή των ιστορικών βιβλίων και έμφαση στο μάθημα της Ελληνικής Ιστορίας. Ειδικές εξετάσεις για τους διδάσκοντες ώστε να επιβεβαιωθεί το γνωστικό τους επίπεδο και η εθνική τους συνείδηση».

Για να επιτευχθεί αυτή η χρυσαβγίτικη “επανεγγραφή της ιστορίας” το ναζιστικό μόρφωμα χρησιμοποιεί μια αναχρονιστική και αντιεπιστημονική εικόνα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η εικόνα αυτή δεν είναι άλλη από εκείνη που μπορούμε να αντικρύσουμε μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της ναζιστικής μυθολογίας.

Είναι τέτοια η προσπάθεια των σύγχρονων ταγματασφαλιτών να δικαιώσουν τον παππού τους τον Αδόλφο, που φτάνουν στο σημείο να παραχαράξουν όλη την ιστορία της αρχαιότητας προς όφελος των οραμάτων του Γκαίμπελς. Η δημοσιογραφική ομάδα του Ιού έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά σε πρόσφατες μελέτες της, αποδεικνύοντας ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ονειρεύονται οι “θεωρητικοί” της οργάνωσης δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο από την εμπέδωση μιας διαστρεβλωμένης “ελληνικότητας”, έτσι όπως την εξέφραζαν οι ιδεολογικοί ταγοί του Τρίτου Ράιχ:

Στο “Αλφαβητάρι του ναζισμού” γίνεται μια πολύ καλή ανάλυση σχετικά με την άποψη των χρυσαβγιτών για αυτά που αποτελούν τη σχολική διδακτέα ύλη, με βάση τα επίσημα κείμενα, ντοκουμέντα και δημοσιεύσεις στον ιστότοπο της οργάνωσης, τα περισσότερα εντελώς πρόσφατα, του 2013.

Η άλλη πρόσφατη μελέτη του Ιού (“Ο μισελληνισμός των ελληναράδων”) που επίσης προκάλεσε αλλεπάλληλα εγκεφαλικά στους ινστρούχτορες των νεοναζί, είναι και αυτή ενδεικτική του πώς οι νοσταλγοί του “χιλιόχρονου Ράιχ” αντιλαμβάνονται τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό μέσα από το πρίσμα του ναζισμού. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που τον αντιλαμβάνονταν και οι Γερμανοί κατακτητές.

Η ναζιστική ανάγνωση της αρχαιότητας αποτελεί πάγια προπαγανδιστική τακτική της οργάνωσης. Όπως γράφει ο Δημήτρης Ψαρράς στο βιβλίο του “Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής”:

(Τα έντυπα της Χ.Α.) περνούν το υπόγειο μήνυμα ότι ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός υπήρξε φιλελληνικό ρεύμα, κατά συνέπεια δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ ελληνικού εθνικισμού και ναζισμού.

 (Δ. Ψαρράς, “Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής”, εκδ. Πόλις, Αθήνα 2012, σελ. 254)

Στην απάντηση προς τους “γελοίους υβριστές του”, ο Κασιδιάρης παραθέτει πρώτη-πρώτη τη χρυσελεφάντινη ασπίδα του Φιλίππου Β’:

 

 

 

Προκαλεί μάλιστα τους καραγκιόζηδες” που “επιμένουν να μιλάνε για «απαγορευμένο σύμβολο»”, αφού του κόψουν το χέρι, να καταστρέψουν την ασπίδα του Φιλίππου μαζί με όλα τα έργα τέχνης που μας υπέδειξε.
Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι χρυσαβγίτες αναφέρονται στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό εύρημα. Ο Δημήτρης Ψαρράς στη “Μαύρη Βίβλο” μας θυμίζει ότι το μακρινό 1992 η Χ.Α. είχε δημοσιεύσει τίτλο με άρθρο «Η Ιερή Ασπίδα του Φιλίππου του Β’» (τ. 74, 15/10/1992, σ. 31-32). Η περιγραφή που κάνει ο αρθρογράφος στον διάκοσμο της ασπίδας της Βεργίνας και οι ερμηνείες που δίνει για το συμβολισμό της σε κάνουν να τραβάς τα μαλλιά σου:

«Η παρουσία της σβάστικας δεν είναι καθόλου τυχαία. Αντιθέτως, δηλώνει τον ύψιστο βαθμό φυλετικής συνειδητοποίησης ενός εκλεκτού τμήματος του ελληνικού έθνους, το οποίο γνωρίζει και τιμά τις άριες καταβολές του. Ο Αγκυλωτός Σταυρός (Σβάστικα), όπως ήδη οι αναγνώστες του περιοδικού γνωρίζουν, είναι το κατεξοχήν Ιερό Σύμβολο της Ηλιακής Θρησκείας των Αρίων Λαών […] Εμείς οι Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές του Λαϊκού Συνδέσμου δίνουμε τη δική μας ιδιαίτερη μάχη για τη διατήρηση της Αρίας μας ταυτότητας. […] Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, ο Αγκυλωτός Σταυρός της Ιερής Ασπίδας του Φιλίππου θα παραμένει αιώνια για να μας θυμίζει τις ιστορικές καταβολές του Ελληνο-Αρίου Έθνους».

 (ό.π., σελ. 323-324)
Γιατί τέτοιο κόλλημα με το “Αγχιβασίην”;
Αλλά και για την φράση που βρίσκεται σε σχήμα V κάτω από την …ελληνοπρεπή σβάστικα-τατουάζ, ο Κασιδιάρης σπεύδει να μας δώσει τα φώτα του:

Όσον αφορά την έννοια «ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ» που συναντάται ως μία και μόνη αποκομμένη λέξη στα άπαντα του σκοτεινού Εφεσίου σοφού, παραθέτω την ερμηνεία που δίνει ο Διογένης Λαέρτιος στους Βίους Φιλοσόφων: «Η εγρήγορση του όντος εκ της λήθης προς τον συμπαντικό λόγο εξ ου αντλεί και ενέργεια». Το «ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ» αποτελεί σύμβολο της αξεπέραστης φιλοσοφίας των προσωκρατικών, που πριν από 2.500 χρόνια ανέπτυξαν συμπαντικές και κοσμολογικές θεωρίες, που σήμερα απλά καταφέρνουμε να επαληθεύσουμε.

Ενδιαφέρουσες οι φιλοσοφικές αναζητήσεις του “διαβασμένου” νέου. Δείχνουν αν μη τι άλλο πως όταν δεν οργανώνει τάγματα εφόδου και όταν δεν προετοιμάζει τα νέα Άουσβιτς για τους “εχθρούς της ράτσας” καταπιάνεται με τους προσωκρατικούς φιλοσόφους.

Για κάποιο πολύ συγκεκριμένο λόγο η Χρυσή Αβγή δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στη φράση “Αγχιβασίην”. Η λέξη αυτή φιγουράρει στο πρώτο τεύχος του περιοδικού της τον Δεκέμβριο του 1980…

 

*

 

Στην πραγματικότητα είναι αμφίβολο αν ο Κασιδιάρης και οι όμοιοί του θα γνώριζαν το παραμικρό για τον Ηράκλειτο, αν αυτή του η λέξη δεν είχε χρησιμοποιηθεί το 1945 ως τίτλος ενός διαλόγου του Χάιντεγκερ, Γερμανού φιλοσόφου και συμβούλου σε θέματα παιδείας της ναζιστικής Γερμανίας.

Είναι να αναρωτιέσαι αν οι χρυσαβγίτες, βαθιά διαποτισμένοι από την πιο δολοφονική ιδεοληψία που γέννησε ο 20ός αιώνας, μπορούν να προσλάβουν, να σκεφτούν και να πράξουν οτιδήποτε χωρίς τα δεσμά της γερμανόφιλης ναζιστικής ψυχής τους.

Αλλά τότε δεν θα ήταν χρυσαβγίτες, έτσι δεν είναι;

 

 

 

12 απαντήσεις στο ““Αρχαιοελληνικές” σβάστικες, “ελληνοπρεπή” τατουάζ και παραμύθια για α(γ)ρίους”

  1. Ας μην το κρύβουμε, διψάμε για ουρανό
    του Barikat

    1. Στην Αγορά στιλέτων και αίματος

    Βαθιά μέσα μας το ξέραμε, ας το πούμε λοιπόν δυνατά. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, γαλουχημένο στο έδαφος του σκοταδισμού. Αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα να δολοφονούνται οι μετανάστες στα σύνορα, να φτιάχνονται στρατόπεδα συγκέντρωσης, να συμμορφώνονται οι «διαφορετικοί Έλληνες», οι ομοφυλόφιλοι, οι αριστεροί, οι εβραίοι, οι μακρυμάλληδες, οι πολύχρωμοι, εν τέλει όλοι μας. Τα νόθα παιδιά που «αποκήρυξε» και τώρα ξαναχαιδεύει ο παμπόνηρος «μαφιόζικος» ελληνικός καπιταλισμός, που έχει μάθει πάντα να νικάει.

    Αυτοί που βγήκαν από την χρονοκάψουλα του φασισμού, για να πάνε εκεί που δεν φτάνει το σφυρί του δικαστή, εκεί που δεν φτάνει το γκλόμπ του μπάτσου, εκεί που δεν φτάνει η πένα του δημοσιογράφου, εκεί που δεν φτάνει το χέρι της μνημονιακής κυβέρνησης. Εκεί φτάνει το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη. Εκεί φτάνει η πέτρα του αγανακτισμένου φασίστα. Στην καρδιά των αγωνιστών, στην καρδιά των αγώνων, των συνδικάτων, των απεργιών, των δομών αλληλεγγύης, όλων των συλλογικών αναπαραστάσεων που οι υποτελείς έχουν βρει για να οργανώνονται απέναντι στο κεφάλαιο.

    Είναι η χρυσόμαυρη εφεδρεία του αστικού κόσμου. Μισθοφόροι και μισθωτοί πολιτοφύλακες του εθνικού κορμού, σύγχρονοι μαυραγορίτες, απεργοσπάστες και κομπλεξικοί, αμόρφωτοι, λούμπεν και μισάνθρωποι, γνήσια παιδιά των «περιόδων ανωμαλίας» του ελληνικού κράτους. Θύτες και ταυτόχρονα θύματα της κρατικής πολιτικής των εσωτερικών εχθρών, της μισαλλοδοξίας, του μαύρου. Πιο γνωστοί ως «αγανακτισμένοι πολίτες», μαφιόζοι, ποινικοί, μπράβοι, φασίστες, ΔΕΛΤΑ-δες, ασφαλίτες, χρυσαυγίτες, ρατσιστές, αντικομμουνιστές, φιλοχουντικοί, βασανιστές, σεξιστικά και φοβικά κωλόπαιδα του Κωστόπουλου και του Αναστασιάδη, πατριδόπληκτοι και εν γένει τηγάνια. Δηλαδή σκεύη, όπλα στα χέρια του ελληνικού καπιταλισμού.

    Βασιλόφρονες, νεο-ναζιστές και εθνικιστές που μεταφέρθηκαν «μέχρι νεωτέρας» στα κόμματα του δικομματισμού. Αυτοί που μας φυλάνε από τον εσωτερικό εχθρό όταν πάει να σηκώσει κεφάλι.

    2. Βία και παραλλαγή

    Καπιταλιστές, εφοπλιστές, βιομήχανοι, εθνικοί εργολάβοι, τραπεζίτες, μεγαλο-δημοσιογράφοι, αστικό πολιτικό προσωπικό. Στο ερώτημα να μοιραστούν τις ζημιές με τους από κάτω για μια κρίση που παράχθηκε και αξιοποιήθηκε από τους ίδιους, απαντούν ξερά όχι. Αν το ερώτημα είναι φάρμακα για τον καρκίνο ή αφορολόγητες πισίνες και ελικόπτερα, η απάντηση είναι «να πεθάνουν από καρκίνο». Πόσοι είναι αυτοί; Ποιοι είναι αυτοί που διακηρύσσουν το Μνημόνιο ως ευλογία; Δεν είναι ούτε το 1%, ούτε 300 οικογένειες που κινούν τα νήματα. Είναι ένα σύνολο μηχανισμών αναπαραγωγής της κορυφής της πυραμίδας, ένα πλέγμα κοινωνικών σχέσεων ανεξάρτητων από τους φορείς αυτών των σχέσεων.

    3. Καλωσορίσατε στη ζούγκλα

    Ή αλλιώς, ελληνικός καπιταλισμός. Ένας καπιταλισμός ευρισκόμενος σε πανικό και ανασφάλεια για την μακροημέρευση του. Παράλληλα, ένας καπιταλισμός περήφανος για τις διαχρονικές και σπουδαίες «αντικομμουνιστικές» του επιτυχίες, ένας καπιταλισμός που ποτέ δεν τήρησε καμία Βάρκιζα, ποτέ δεν αποδέχτηκε καμία μεταπολίτευση. Με το στανιό φόρεσε την «σοσιαλμανία» του Καραμανλή, το μανδύα του πασόκικου- γιάπικου εκσυγχρονισμού και την αντίστοιχη ιδεολογία του, όσο και εφ όσον υπήρχαν ικανοποιητικά κεφαλαιακά κέρδη.

    Ενός καπιταλισμού που ποτέ δεν ξήλωσε τον Μεταξά, που ποτέ δεν προχώρησε στην «από-χιτλεροποίηση», που ποτέ δεν έδωσε την χούντα στο λαό. Ένας καπιταλισμός που ανέβασε μαζί του μερίδες μεσοστρωμάτων και τους αφηγήθηκε ευημερία τα χρόνια του ελληνικού El Dorado, μόνο για τους ρίξει στην φτώχεια και την ανέχεια όταν η ζούγκλα του ελεύθερου ανταγωνισμού σταμάτησε να χωράει παρά μόνο τους μεγάλους νικητές. Δεν είναι μίσος, ούτε αντι-πατριωτισμός. Είναι απλώς το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «νεοφιλελεύθερη πιστωτική ανάπτυξη» που παίρνει συγκλονιστική τροπή. Λέγεται κρίση υπερσυσσώρευσης. Το μαγαζί αλλάζει πολιτική. Τα κεφάλια μέσα.

    4. Κάτω απ’ το «σορό εμπορευμάτων», το οξυγόνο λιγοστεύει

    Τώρα έχουμε Μνημόνιο και το Μνημόνιο προστάζει άμεση και ριζική μείωση του ιστορικού ορίου των αναγκών, συρρίκνωση του κόστους αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης, διάλυση όλων των κρατικών δομών και δαπανών που δεν συμπεριλαμβάνονται στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο της σαμαρικής «Νέας Ελλάδας». Σε αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο έχουμε τα εξής. Παγκόσμια και δομική καπιταλιστική κρίση. Πιο απλά, το μαγαζί τελεί υπό εκκαθάριση εν λειτουργία γιατί οι «κόφτες της συσσώρευσης» χτύπησαν κόκκινο και ό,τι πλεονάσματα άφησε όρθια ο νεοφιλελευθερισμός, κόβονται. Έτσι.

    Και εδώ έχουμε μια παρεξήγηση που πατά πάνω στο πτώμα του «ελληνικού ονείρου». Πλεονάσματα δεν είναι μόνο ο μισθός, το σπίτι, το αυτοκίνητο. Πλεόνασμα και μη-ανταποδοτική δαπάνη για το κεφάλαιο είναι το σχολείο, το νοσοκομείο, το συνδικάτο, ο πολιτισμός ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος, η μουσική, η ψυχική υγεία, η εν γένει ισορροπία του ατόμου. Ένα σύστημα δίχως την δυνατότητα να κάνει πίσω, ως το τέλος. Ένα τέλος που έχει δυο εκδοχές. Ή «όσο πάει» ή «όσο τους επιτρέψουμε να πάει».

    Πρακτικά για μας θα πρέπει να σημαίνει διάλυση όλων των ψευδαισθήσεων περί του καπιταλισμού ως «ιστορικά προοδευτικού» ρεύματος και όλων των ανιστόρητων και εκτός πλαισίου συγκρίσεων με την φεουδαρχική περίοδο. Κάτι κοινωνιολογικές, ιδεαλιστικές ερμηνείες από ντετερμινιστές που πιστεύουν ότι οι κοινωνίες έχουν κάποιο υψηλό εσώτερο στόχο, ένα πεπρωμένο που οι ράγες του θα μας ανοίγουν τον δρόμο πάντα προς την πρόοδο, βρίσκονται κυριολεκτικά «εκτός τόπου και χρόνου».

    Το φοβερό με τον καπιταλισμό είναι ότι μοιάζει με τον αέρα. Δεν τον βλέπεις αλλά ξέρεις ότι υπάρχει. Χρειάζεται νοητικές αφαιρέσεις και άρνηση αυτού που μας κωδικοποιείται ως πραγματικό, χρειάζεται ένα άλμα πίστης απέναντι σε αυτό που φαίνεται να ισχύει, να υπάρχει «από πάντα» να «είναι έτσι».

    Αλλά αυτός ο μυστικιστικός νόμος της αξίας Χ-Ε-Χ’ (Χρήμα- Εμπόρευμα- Χρήμα΄) που σε ομαλές συνθήκες αναπαράγεται καθημερινά με τους πιο απίστευτους και ευρηματικούς τρόπους, εμφανίζεται μπροστά σου στις κρίσεις ως αυτό που είναι. Μια κοινωνική επιδημία, μια κοινωνική μορφή οργάνωσης στην ουσία της κανιβαλιστικής. Όταν σκοπός είναι η παραγωγή με στόχο το κέρδος μέσω της ανταλλαγής, τότε «τα σταφύλια που δεν είναι αρκούντως ανταγωνιστικά» θα θάβονται, ακόμη και αν πεθαίνουμε απ’ την πείνα.

    Ας έχουμε εκατομμύρια άνεργους, ας έχουμε και χιλιάδες αυτοκτονίες, άστεγους κοκ. Στο τέλος οι «μεγάλες αφηγήσεις» των νικητών θα είναι αυτές που θα έχουν σημασία. Όταν η αγορά εκκαθαριστεί και επαναμονταριστεί, αυτοί που θα έχουν μείνει ζωντανοί από την σημερινή παγκόσμια κρίση, αυτοί θα κληρονομήσουν γη και ύδωρ. Όλοι οι άλλοι στο πάτο.

    5. Δυο άκρα ή δυο κόσμοι;

    Η επιλογή τους είναι σαφής. Για να στηθεί το σύστημα ξανά στα πόδια του, πρέπει να κόψει τα δικά μας. Να εξισώσει «απ’ όπου και αν προέρχεται», την ανυπακοή στους νόμους της ζούγκλας με την ίδια την ζούγκλα. Τους αγώνες στα ανυπότακτα βουνά της Χαλκιδικής με τα δολοφονικά στιλέτα του ναζισμού. Όλα τους, ακραία φαινόμενα, ακρότατα σημεία στο ίδιο «συνεχές» ανομίας, αυταρχισμού και βίας. Ίδια είναι η βία, είτε πρόκειται για την άρνηση του μελλοθάνατου να πίνει αρσενικό για χατίρι των χρυσοθήρων, είτε τα μαχαιρώματα στα στενά από φασίστες με κρατική ανοχή. Ίδια είναι η βία, είτε πρόκειται για βόμβες του Ισραηλινού στρατού, είτε για σφεντόνα παλαιστίνιου πιτσιρικά. Όλα έγιναν ίδια μπας και μείνουν ίδια. Μια θολή εξίσωση του δολοφόνου με τον δολοφονημένο, του απεργού με τον απεργοσπάστη, του φασίστα με τον αγωνιστή, που συνιστά την ενότητα των δύο άκρων.

    Δεν μιλάμε για σύγκρουση μεταξύ δύο άκρων. Μιλάμε για σύγκρουση μεταξύ δύο κόσμων. Από τη μια ο κόσμος του κεφαλαίου, της εκμετάλλευσης, της μισαλλοδοξίας και της βαρβαρότητας. Ο κοινωνικό-πολιτικός συνασπισμός των πλουσίων, των χρήσιμων αδιάφορων και δήθεν αγανακτισμένων.

    Από την άλλη ο κόσμος της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της αυτο-θυσίας και της ισότητας. Ο κοινωνικό-πολιτικός συνασπισμός του κόσμου που νιώθει το αόρατο χέρι της αγοράς να τον πνίγει. Είναι η άνεργη και υπό μετανάστευση νέα γενιά, οι 4 εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, οι μετανάστες-εργάτες της Μανωλάδας και της ΒΙΟΜΕ.

    Αν στον κόσμο των επιχειρήσεων υπάρχει η δυνατότητα του βέτο (blocking minority), να θυμηθούμε πως είμαστε περισσότεροι. Γιατί στον «κόσμο μας» δεν κάνουν κουμάντο οι μεγαλο-μέτοχοι του 30-35%, άλλα οι ανάγκες της πλειοψηφίας.

    Η ειρηνική συνύπαρξη κηδεύτηκε, η συμφωνία έσπασε, όριο μας πια ο ουρανός.

    https://barikat.gr/content/min-kryvoyme-dipsame-gia-oyrano

  2. Δημιουργική λογιστική: Η Χρυσή Αυγή δήλωσε 80 χιλιάδες ευρώ έξοδα και για τις 2 εκλογές!

    2013 Ο ΣΔΟΕ ετοιμάζεται να μπει στην ΧΑ. 2012 Δημιουργική λογιστική: Η Χρυσή Αυγή δήλωσε 80 χιλιάδες ευρώ έξοδα και για τις 2 εκλογές!

    Στο ρεπορτάζ του Σωτήρη Σταθόποθυλου για την REAL που δημοσιεύθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου διαβάζουμε ότι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ θα μπούν οι επιχορηγήσεις της Χρυσής Αυγής, τα έσοδα, από τρίτους (δωρεές, προσφορές, κουπόνια ενίσχυσης κ.α), τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τα συσσίτια, οι πόροι με τους οποίους λειτουργούν οι οργανώσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και τα “χαρτζηλίκια” που έδιναν στα μέλη τους, αν υπάρχουν δηλαδή παραστατικά για όλα τα έξοδα του κόμματος.

    Παράλληλα, θα διεξαχθεί εξονυχιστικός έλεγχος και στα πόθεν έσχες που κατέθεσαν για πρώτη φορά ο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές, τον περασμένο Ιούνιο.

    Κυβερνητικά στελέχη αναρωτιούνται που βρήκαν τα χρήματα για να συντηρήσουν τα γραφεία τουςσε όλη τη χώρα , καθώς η κρατική επιχορήγηση μπήκε στα ταμεία της ΧΑ περίπου εννέα μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

    Βέβαια τον Σεπτέμβριο του 2012, είχαμε αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή η οπία έλαβε έλαβε προεκλογική κρατική επιχορήγηση 323.624,24 ευρω, δήλωσε έξοδα και για τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις,80.168,27,δηλαδή σχεδόν 40 χιλιάδες ευρώ ανά εκλογική αναμέτρηση!

    Ένα κόμμα δηλαδή, να βγάζει 21 βουλευτές και για κόστος σε Πρωτοδικεία, μεταφορές, εξορμήσεις, διαφημιστικά έντυπα, σημαίες (εδω έχουμε σημαντικό κόστος για την ΧΑ), χιλιάδες ψηφοδέλτια, νοικιασμένα εκλογικά κέντρα, κατασκευές, γκαλοπ κλπ, να ξοδεύει πανελλαδικά γύρω στα… 1330 ευρώ την ημέρα.

    Διβαστε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση περί “δημιουργικής λογιστικής” στυλ ΧΑ. Και όχι μόνο…

    Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

    http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/09/80-2.html

  3. Οι γυναίκες του πυρήνα Νίκαιας

    Κομβικό ρόλο στην Τοπική Οργάνωση Νίκαιας, η οποία αριθμεί 5.000 μέλη και έχει υπό τις εντολές της ένα τάγμα εφόδου που αποτελεί το «καμάρι» της Χρυσής Αυγής, φαίνεται ότι είχαν στελέχη μικρότερης «εμβέλειας», καθώς και οι… γυναίκες των πρωταγωνιστών.
    Οι γυναίκες του πυρήνα Νίκαιας

    Κάτω από τον γενικό γραμματέα Γιώργο Πατέλη, τον οποίο οι μαρτυρίες που έχει στη διάθεσή του το «Εθνος της Κυριακής» αναφέρουν ως τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα στη Νίκαια, βρισκόταν ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος ομολόγησε πως μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα στην οδό Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Αμφότεροι είναι στο καταστατικό της Τ.Ο. Νίκαιας το οποίο ορίζει το πενταμελές που διοικεί την οργάνωση.

    Ο «δραστήριος» επικεφαλής είχε ορίσει στην ομάδα των πέντε ανθρώπων με τις διευρυμένες αρμοδιότητες τη σύζυγό του Νίτσα Σκαρπέλη. Σύμφωνα με πρώην στέλεχος της Χ.Α. Νίκαιας που προέβη σε αποκαλύψεις στο «Εθνος», το ζεύγος Πατέλη δεν εργάζεται και έχει αφιερώσει όλη του την ενέργεια στα γραφεία που διοικούν. Μάλιστα άφησε εννοηθεί ότι από την ενασχόλησή τους στα γραφεία είχαν οικονομικό όφελος ικανοποιητικό «για να ζουν αξιοπρεπώς».

    Ενεργό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή φέρεται να έχει και η Νικόλ Μπενέκη, σύντροφος του βουλευτή Β’ Πειραιώς Γ. Λαγού, η οποία κάθε Πέμπτη ήταν… θαμώνας στα γραφεία της Νίκαιας -συνοδευόμενη πάντα από τον βουλευτή- για να κάνει ιδεολογική κατήχηση. Στο ρεπερτόριο συμπεριλαμβάνονται συμβουλές πάσης φύσεως, ομιλίες για τη σωστή συμπεριφορά της χρυσαυγίτισσας, για την παιδοφιλία κ.ά.
    Η Νικόλ Μπενέκη επισκεπτόταν τα γραφεία της Νίκαιας – για κατήχηση.
    Η Νικόλ Μπενέκη επισκεπτόταν τα γραφεία της Νίκαιας – για κατήχηση.

    Η Ν. Σκαρπέλη ήταν υπεύθυνη για τις γυναίκες μέλη της Τ.Ο. Νίκαιας που ανήκαν στον Ανοιχτό Πυρήνα της οργάνωσης. Φρόντιζε να κρατά τον γυναικείο Πυρήνα αντάξιο του Κλειστού, όπου συμμετείχαν μόνο άντρες.

    Σε πενταμελές συμβούλιο
    Η μητέρα του Γ. Πατέλη σερβίρει τη βασιλόπιτα του 2013 στα γραφεία.
    Η μητέρα του Γ. Πατέλη σερβίρει τη βασιλόπιτα του 2013 στα γραφεία.

    Το πρώην στέλεχος που αποχώρησε από τη δράση της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε στο «Εθνος» πως το Πενταμελές Συμβούλιο συμπληρώνουν δύο ακόμη άτομα. Ο Βασίλης και ο Τσακανίκας, οι οποίοι ανήκουν στον Κλειστό Πυρήνα της Νίκαιας που συνεδρίαζε πριβέ, πίσω από κλειστές πόρτες και μακριά από αδιάκριτα μάτια και αυτιά, ακόμη και από τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
    Ο Τσακανίκας ανήκει στον Κλειστό Πυρήνα της Νίκαιας.
    Ο Τσακανίκας ανήκει στον Κλειστό Πυρήνα της Νίκαιας.

    Οι πέντε άνθρωποι, που ανήκουν όλοι στην «κλίκα» του Γ. Πατέλη, συζητούσαν τα ζητήματα που προέκυπταν, από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο: επιχειρήσεις για την αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους, διανομή εφημερίδων της Χρυσής Αυγής, ακόμα και… ντου σε αλλοδαπούς, όλα περνούσαν από την κρησάρα τους. Αφού λάμβαναν κάθε φορά την απόφαση, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το πρώην στέλεχος της Τ.Ο. Νίκαιας, ο Γ. Πατέλης ενημέρωνε τον Γ. Λαγό. «Πάντα τηρούνταν το πρωτόκολλο της ιεραρχίας. Ποτέ δεν υπήρξε υπέρβαση. Μόνο ο Λαγός έδινε το ΟΚ, προχωρούσαν στην εφαρμογή των όσων αποφασίστηκαν», λέει χαρακτηριστικά το πρώην στέλεχος.

    Η μητέρα του Γ. Πατέλη ανήκει επίσης στην Τ.Ο. Νίκαιας, η οποία χαίρει του σεβασμού των μελών. Εχει κλειδιά για τα γραφεία, βοηθά τον γιο της στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται και παίρνει μέρος φορώντας τη μαύρη μπλούζα της Χρυσής Αυγής. Ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε να σερβίρει τη βασιλόπιτα του 2013 στα γραφεία της οργάνωσης.

    Μάλιστα, το πρώην στέλεχος της Χ.Α. υποστηρίζει ότι όταν έπρεπε να εξαφανιστούν τα ρόπαλα και τα πτυσσόμενα κλομπ των χρυσαυγιτών, κατέληγαν στο σπίτι της, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν το γνώριζε.

    Οπως προκύπτει από τη συνέντευξη-ποταμό του πρώην στελέχους της Νίκαιας, τα πρωτοπαλίκαρα του Γ. Πατέλη, υπό την καθοδήγησή του, ανέβηκαν πολύ ψηλά στο κόμμα και καλούνταν να περιφρουρήσουν ως «σώμα ασφαλείας» όλες τις μεγάλες συγκεντρώσεις, εντός και εκτός Αττικής.

    Μ. ΨΑΡΑ – Λ. ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63891712

  4. Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα έχει προξενήσει αντιδράσεις σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

    Παύλο ζεις φωνάζουν οι οπαδοί της Τζένοα

    Έτσι, μετά τους οπαδούς της Ράγιο Βαγιεκάνο την περασμένη Πέμπτη, το Σάββατο έφτασε η σειρά των οπαδών της Τζένοα στο «Λουίτζι Φερράρις». Οι Γενοβέζοι, στη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Λιβόρνο, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Serie A, σήκωσαν πανό συμπαράστασης.

    «Παύλο ζεις», ανέφερε το πανό που έκανε την εμφάνισή του στην κερκίδα των τιφόζι των Γενοβέζων.

    Tο πανό που είναι κρεμασμένο στη Θύρα 4 στη Τούμπα γράφει: «Με το αίμα του Παύλου θα γραφτεί το τέλος σας»

    «Με το αίμα του Παύλου θα γραφτεί το τέλος σας» γράφει το πανό που είναι κρεμασμένο στη Θύρα 4 στη Τούμπα.

    – See more at: http://left.gr/news/paok-me-aima-toy-payloy-tha-graftei-telos-sas#sthash.tVY8ZGWT.dpuf

  5. «Τα μεγάλα ΜΜΕ εξοικείωσαν τον κόσμο με το φασισμό»

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ

    (καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Παν/μιο Κρήτης)
    «Τα μεγάλα ΜΜΕ εξοικείωσαν τον κόσμο με το φασισμό»

    Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
    Ο πανεπιστημιακός, που επέζησε της ανελέητης επίθεσης από χρυσαυγίτες, μιλάει για τον «εμφύλιο πόλεμο χαμηλής έντασης» που ζει η Ελλάδα, δημιούργημα της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης

    «Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένας εμφύλιος πόλεμος χαμηλής έντασης, ο οποίος ξεκίνησε με οικονομικούς όρους, με μία διαδικασία φτωχοποίησης κι εξαθλίωσης του πληθυσμού, και τώρα παίρνει χαρακτήρα φυσικής εξόντωσης. Αυτό το κάνει σαφές η δολοφονία του Παύλου Φύσσα», υποστηρίζει στην «Κ.Ε.» ο Δημήτρης Κουσουρής, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

    Τον Ιούνιο του 1998, ως φοιτητής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ σε μια περίοδο έντονων κινητοποιήσεων, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από πολυμελή ομάδα της Χρυσής Αυγής, με «προϊστάμενο» το τότε στέλεχος της οργάνωσης, τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, γνωστό ως Περίανδρο.

    Ο Δ. Κουσουρής στάθηκε τυχερός. Επέζησε της ανελέητης επίθεσης με λοστούς και καδρόνια κι αφού πέρασε μεγάλο διάστημα στην Εντατική. Δεκαπέντε χρόνια μετά τον ρωτώ τι κληρονόμησε από εκείνον τον καταραμένο Ιούνιο, όχι γιατί δεν υποψιάζομαι, αλλά διότι θέλω να μου το απαντήσει ο ίδιος. «Προσπάθησα να κρατήσω το θέμα στις πραγματικές διαστάσεις του», λέει και συμπληρώνει: «Τότε δεν χτυπήθηκα εγώ προσωπικά ως Δημήτρης -δεν υπήρχε κανένα προσωπικό προηγούμενο με αυτούς τους τύπους- αλλά ως κομμάτι ενός ευρύτερου κινήματος που βρισκόταν στους δρόμους του αγώνα».

    Μόρφωμα μπράβων

    Τότε η Χρυσή Αυγή ήταν ένα μόρφωμα «μπράβων και απεργοσπαστών, που λειτουργούσε με στηρίγματα από κύκλους επιχειρηματιών κι έχοντας σαφή σχέση με κομμάτια του κρατικού μηχανισμού. Τότε ήταν μια ομάδα με παρακρατική δράση», όπως χαρακτηριστικά περιγράφει. Σήμερα, όμως, «πρόκειται για ένα φασιστικό ρεύμα με μαζικά χαρακτηριστικά».

    Στην περίπτωσή του, όπως συνέβη και με τον Π. Φύσσα: χτυπήθηκε σε κεντρικό σημείο (απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων) από ομάδα λυσσασμένων ροπαλοφόρων με κοντινή την παρουσία της Αστυνομίας. Υπήρχαν σοβαρές ομολογίες. Η Δικαιοσύνη ωστόσο καταδίκασε μόνο τον Περίανδρο και κανέναν άλλο. Ενώ υπήρχαν μαρτυρίες αλλά και βίντεο που φανέρωναν τα πρόσωπα και των υπόλοιπων δραστών, το δικαστήριο έκανε δεκτές «αστείες ομολογίες» από πλευράς τους, του στιλ: «Εκείνη τη μέρα ήμουν με την κοπέλα μου σε μια παραλία, αλλά δεν θυμάμαι σε ποια».

    * Η πρόσφατη ιστορία τι διδάσκει για τη δράση της Χρυσής Αυγής;

    – Αυτό που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια είναι ότι το προφίλ της εξωραΐστηκε από μεγάλα κανάλια και από συγκροτήματα εφημερίδων, σε μία απόπειρα κανονικοποίησης, εξοικείωσης του κόσμου με το φασισμό. Το κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας προσπάθησε έτσι να στρέψει την οργή και την απελπισία που γεννά η ίδια η πολιτική τους ενάντια στους ίδιους τους εργαζομένους.

    * Αν υποθέσουμε πως η Χρυσή Αυγή ήταν η ασφαλιστική δικλίδα ενός συστήματος που δεν ήθελε να καταστεί επικίνδυνη η απελπισία, μετά τη δολοφονία και του Παύλου Φύσσα αυτό αλλάζει;

    Ο Δ. Κουσουρής, ο οποίος απ’ ό,τι νιώθω από τις αναπνοές στο λόγο του δεν μιλά ως θύμα της Χρυσής Αυγής, αλλά ως ερευνητής της Σύγχρονης Ιστορίας, εκτιμά πως όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει, αυτό είναι δύσκολο. Πώς, λοιπόν, διαισθάνεται τη συνέχεια;

    «Ενδεχομένως να υπάρξει μία απόπειρα χαλιναγώγησης. Είναι σαν κάποιος να προσπαθεί να εκπαιδεύσει τα σκυλιά που ο ίδιος είχε αμολήσει».

    * Παρακολουθήσατε την τοποθέτηση του Μ. Βορίδη εναντίον της Χρυσής Αυγής στη Βουλή;

    – Μα, Βορίδης και Μιχαλολιάκος έχουν βγει από την ίδια μήτρα τη δεκαετία του ’80, τα νεοφασιστικά ρεύματα και την ακροδεξιά τρομοκρατία των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης και τη φιλοχουντική ΕΠΕΝ. Ισως δεν είναι τυχαίο που ο Βορίδης αναλαμβάνει το ρόλο του «εκπαιδευτή» σκύλων.

    Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο θεσμός χρησιμοποιείται ως δύναμη κρούσης απέναντι στο κίνημα των εργαζομένων. Το γεγονός ότι ο Παύλος, όπως κι εγώ και τόσοι άλλοι χτυπηθήκαμε εν μέσω έντονων κινητοποιήσεων, δείχνει ξεκάθαρα ποιος είναι ο αντίπαλος.

    * Αντίπαλος δεν ήταν οι μετανάστες, όπως πίστεψαν χιλιάδες ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής;

    – Και αυτοί αλλά όχι μόνο. Οι μετανάστες είναι το πιο αδύναμο κομμάτι των εργαζομένων και άρα ο πιο εύκολος στόχος, την ίδια στιγμή που η ξενοφοβική προπαγάνδα των μίντια και τα ρατσιστικά μέτρα των κυβερνήσεων (βλέπε διαπόμπευση ιερόδουλων και στιγματισμός των μεταναστών ως «υγειονομική βόμβα») νομιμοποιούσαν στην κοινή γνώμη τη δολοφονική δράση των φασιστών.

    «Προπόνηση» με μετανάστες

    * Και τότε, τι ρόλο παίζουν οι μετανάστες στην ιστορία μας;

    – Καθώς είπε κι ένας γιατρός του Κρατικού της Νίκαιας μετά τη δολοφονία, οι νταήδες της Χρυσής Αυγής εξασκούνταν για χρόνια στα σώματά τους. Οσο το αίμα που κυλούσε δεν ήταν ελληνικό, τα κανάλια σφύριζαν κλέφτικα και η ελληνική κοινωνία εξοικειωνόταν με το φασισμό. Μιλάμε για εκατοντάδες επιθέσεις, με σοβαρά τραυματισμένους αλλά και νεκρούς.

    * Ηταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα μία έκρηξη ενός φαύλου κύκλου που για χρόνια διευρυνόταν επικίνδυνα;

    – Ο Παύλος Φύσσας ήταν ένα παιδί της εργατικής τάξης, που συνέχιζε μέσα από την τέχνη του -με όρους διαφορετικούς ίσως από εκείνους του παραδοσιακού εργατικού κινήματος- την αμφισβήτηση και τη ρήξη με την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Στο πλαίσιο αυτού του κύκλου της βίας στοχοποιήθηκε και εκτελέστηκε. Αυτό συνέβη μέσα σε μια σφαίρα ανομίας, κυριαρχίας μιας ολιγαρχίας του πλούτου μέσα από την περιστολή της δημοκρατίας και την ωμή βία. Πρόκειται για μια απόπειρα εκφασισμού της κοινωνίας, της οποίας τη διαχείριση την είχαν όσοι, από κυβερνητικές θέσεις, άφησαν κομμάτια των διωκτικών μηχανισμών να αλώνονται από τους φασίστες, καθιστώντας τη δράση των συμμοριών συμπληρωματική με αυτήν της Αστυνομίας.

    Πέρα από τη εν γένει ασυλία, κοινές επιχειρήσεις Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής βλέπουμε από το 2004 μέχρι προχθές κιόλας, μια μέρα μετά τη δολοφονία, στη διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Αμφιάλη.

    Ο λαϊκός παράγοντας

    * Πώς θα σπάσει ο κύκλος;

    – Η κρίση γεννά εξαθλίωση κι απελπισία. Δεν μπορεί να σπάσει αν δεν επέμβει δυναμικά ο λαϊκός παράγοντας, το εργατικό κίνημα και η Αριστερά.

    Σκέφτομαι τον επόμενο κρίκο της αλυσίδας. Μα τι γεννά η απελπισία; Βία.

    Σήμερα, ένας άνθρωπος που παρ’ ολίγον το νήμα της ζωής του να κοπεί από μια μανιασμένη ομάδα προγόνων ενός κόμματος που σήμερα βρίσκεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο, στ’ αλήθεια πώς νιώθει απέναντι στο φόβο;

    «Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε έρχεται σε αντιπαράθεση με την ωμή και οργανωμένη βία, δεν φοβάται. Απλά χρειάζεται στις κρίσιμες «στροφές» να υπάρχει καθαρό μυαλό, να καταλαβαίνει ότι ο φόβος βρίσκεται κι από την άλλη πλευρά.

    Ως εκ τούτου, το θέμα είναι πώς θα οργανώνουμε τις ανάγκες, τις ελπίδες μας αλλά και το φόβο μας, πώς θα τον ξεσκεπάσουμε ως μια «τεχνική της εξουσίας», όπως έλεγε ο Αλμπέρ Καμί, για να τον επιστρέψουμε σε όσους τον χρησιμοποιούν ως εργαλείο ταξικής κυριαρχίας».

    enet.gr/

  6. Τα μάζεψαν κι έφυγαν οι Χρυσαυγίτες – Λουκέτο στα γραφεία της οργάνωσης στην Ιεράπετρα
    Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατέβασαν την ταμπέλα, μάζεψαν τον εξοπλισμό και έβαλαν λουκέτο στα γραφεία τους στην Ιεράπετρα. “Καταλύτης” στην απόφαση η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Το κλίμα ήταν τεταμένο στην Ιεράπετρα, πολύ πριν την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η παρουσία των γραφείων της Χρυσής Αυγής, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, στην οδό Κόρακα, προκαλούσε κατά καιρούς εντάσεις, κυρίως όταν πραγματοποιούνταν αντιφασιστικές εκδηλώσεις.

    Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα όμως λειτούργησε σαν καταλύτης για τις εξελίξεις, κάτι που ίσως είδαν και τα μέλη του κόμματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, τα ίδια τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στην Ιεράπετρα, αποφάσισαν να βάλουν, άρον άρον, λουκέτο στα γραφεία τους.

    Μάλιστα την περασμένη Τετάρτη, κατέβασαν ακόμα και τις ταμπέλες από τα γραφεία, ενώ όλος ο εξοπλισμός, από γραφεία μέχρι τηλέφωνα και υπολογιστές, μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του κόμματος στο Ηρακλείο, στη Νέα Αλικαρνασσό.

    Τα γραφεία της Ιεράπετρας λειτουργούσαν από το Νοέμβριο του 2011 στην οδό Κόρακα 52 στον 3ο όροφο.
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=240305&catid=6

  7. ..

    Χανιά : Δύο δάσκαλοι «προκάλεσαν τρόμο και ανησυχία» σε έξι Χρυσαυγίτες και δικάζονται την Δευτέρα 23/9 μ” αυτή την κατηγορία!

    antinaziΤη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου γίνεται στα Χανιά η δίκη δύο δασκάλων που μηνύθηκαν από έξι στελέχη της τοπικής Χρυσής Αυγής για επίθεση και εξύβριση στις 9-3-2010 . Σύμφωνα με τη μήνυση των χρυσαυγιτών, οι δύο δάσκαλοι επιτέθηκαν στους έξι χρυσαυγίτες για να τους δείρουν, οι τελευταίοι όμως πρόλαβαν και κρύφτηκαν σε ένα καφενείο κι έτσι γλύτωσαν. Όμως από τις απειλές των δύο δασκάλων προκλήθηκε στους έξι χρυσαυγίτες «τρόμος και ανησυχία». Γι αυτό τη Δευτέρα 23/9/13 θα γίνει η δίκη.
    Αν δεν υπήρχαν οι φόνοι τόσων μεταναστών και η πρόσφατη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα μπορούσε κανείς να γελάσει με το περιεχόμενο της μήνυσης. Πρόκειται για τους τραμπούκους που υπερηφανεύονται για τη μυική δύναμή τους, αλλά δεν διστάζουν να ομολογήσουν (;) ότι «τρομοκρατούνται και ανησυχούν» όταν αυτοί είναι μόνον έξι κι έχουν απέναντί τους δύο ολόκληρους δασκάλους!
    Διαβάστε το κείμενο και διαδώστε το σε όλους και όλες για να δουν και να καταλάβουν ότι οι Χρυσαυγίτες δρουν μόνο ως συμμορίες δεκάδων τη νύχτα, ενώ την ημέρα καταφεύγουν στην προστασία της αστυνομίας όταν βρεθούν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών. Η απόλυτη ομοιότητα των κατηγοριών ενάντια και στους δύο δασκάλους (φαίνονται να λένε τα ίδια ακριβώς λόγια) αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής επαναλαμβάνουν σε κάθε περίπτωση αυτά που τους έμαθαν να λένε. Τα δικαστήρια θα τους τιμωρήσουν κάποια στιγμή για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία; Θα τιμωρηθεί ο Κασιδιάρης που απειλεί με αγωγές και μηνύσεις όσους λένε την οφθαλμοφανή αλήθεια ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ανήκε στη Χρυσή Αυγή; Φτάνει πια η ανοχή θεσμών της Πολιτείας στην αλητεία, στο ψέμμα και στους τραμπουκισμούς των ναζιστών!

    Οι εκπαιδευτικοί των Χανίων τιμούν την αποστολή τους. Θα είμαστε κοντά τους με όλους τους τρόπους.

    Δείτε το κατηγορητήριο!

    Πηγή : http://antifasistikimneme.blogspot.gr

  8. Εντολή διερεύνησης για τη φερόμενη εκπαίδευση μελών της Χ.Α. από τις ένοπλες

    Εντολή για τη διερεύνηση δημοσιογραφικών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού, και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκο.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΘΑ, «με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” το οποίο φέρει μέλη της Χρυσής Αυγής να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση με όπλα, από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για τη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν».

  9. Συνέντευξη-ποταμό και από δεύτερο στέλεχος της Χρυσής Αυγής παρουσίασε το Έθνος

    Δεύτερο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ενεργό αυτή τη φορά, σπάει την ομερτά και μιλά στην εφημερίδα «Έθνος» σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη- ντοκουμέντο, πέντε ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση του 45χρονου που ομολόγησε πως τον μαχαίρωσε.

    Ο άνδρας λέει στην εφημερίδα πως ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δεν μπορεί να μη γνώριζε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Υπάρχει ιεραρχία. Δηλαδή ένα μέλος λέει κάτι στον πυρηνάρχη. Ο πυρηνάρχης το μεταφέρει στον βουλευτή που είναι αρμόδιος για την τοπική οργάνωση και ο βουλευτής στον αρχηγό», λέει ενώ ερωτηθείς πια είναι η χειρότερη εμπειρία που έχει ζήσει στη Χρυσή Αυγή απαντά πως «το κακό ξεκινά από τον αρχηγό. Νομίζω ότι είναι το χειρότερο πρόσωπο. Όλοι είμαστε όργανα του αρχηγού. Ακόμα και οι βουλευτές παίρνουν εντολές από τον αρχηγό.

    Εξηγεί επίσης πως αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του επειδή διαφωνεί ριζικά με το φόνο ενός Έλληνα και αποκαλύπτει πως ο Παναγιώταρος ήταν ο πρώτος αρχηγός στα τάγματα εφόδου.

    Το μέλος της Χρυσής Αυγής λέει πως δεν γνωρίζει πού πηγαίνουν τα λεφτά από τις εγγραφές στη Χρυσή Αυγή και πως δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία ενώ σε ό,τι αφορά τις αναφορές στον Χίτλερ- ο οποίος ήταν και είναι το πρότυπό του, όπως λέει- αναφέρει πως από τότε που πάρθηκε η απόφαση να συμμετάσχει ο λαϊκός σύνδεσμος στις εκλογές δόθηκε εντολή να είναι όλοι «χαμηλών τόνων», να μην κάνουν τίποτα και να μην «βαράνε» για να μην περάσει το πρόσωπο των «κακών» στην κοινωνία.

    Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης

    Γιατί πιστεύεις ότι δολοφόνησαν έναν Έλληνα οι Χρυσαυγίτες;
    Εμείς πάντα λέγαμε πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση. Η δουλειά είναι να κυνηγάμε αναρχικούς και η διασκέδαση να χτυπάμε Πακιστανούς. Αυτό ήταν το σύνθημα: «Πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση».

    Η δολοφονία δεν ήταν διασκέδαση. Ήταν δουλειά;
    Πιστεύω πως επειδή ο Φύσσας ενοχλούσε με τα τραγούδια του τον είχαν στοχοποιήσει και πιστεύω καθαρά ότι είδε δοθεί εντολή για φόνο. Δεν μπορεί ο άλλος που τον χτύπησε στην καρδιά να ήταν για εκφοβισμό.

    Πώς θα μπορούσε ο Λαγός να πάρει μια τέτοια απόφαση χωρίς να ενημερώσει τον Μιχαλολιάκο;
    Δεν γίνεται.

    Ο Μιχαλολιάκος ήξερε δηλαδή ότι θα δολοφονήσουν τον Παύλο Φύσσα;
    Κατά τη γνώμη μου ναι. Υπάρχει ιεραρχία. Δηλαδή ένα μέλος λέει κάτι στον πυρηνάρχη. Ο πυρηνάρχης το μεταφέρει στον βουλευτή που είναι αρμόδιος για την τοπική οργάνωση και ο βουλευτής στον αρχηγό.

    Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Πατέλης επικοινώνησε με τον δράστη και ο Λαγός με τον Πατέλη.
    Ε, βέβαια, τον Πατέλη θα έπαιρναν και ο Πατέλης θα έπαιρνε το Λαγό.

    Ο Λαγός θα μπορούσε να κάνει υπέρβαση ιεραρχίας και να μην επικοινώνησε με τον Μιχαλολιάκο;
    Δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Βάσει όσων έχω ζήσει, πάντα ενημερώνεται ο αρχηγός για να δώσει το «ΟΚ».

    Ποια είναι η χειρότερη εμπειρία που έχεις ζήσει στη Χρυσή Αυγή;
    Πιστεύω ότι το κακό ξεκινά από τον αρχηγό. Νομίζω ότι είναι το χειρότερο πρόσωπο. Όλοι είμαστε όργανα του αρχηγού. Ακόμα και οι βουλευτές παίρνουν εντολές από τον αρχηγό.

    Γιατί έσπασες τη σιωπή σου;
    Γιατί διαφωνώ ριζικά με το φόνο ενός Έλληνα. Είμαι εθνικοσοσιαλιστής. Πρότυπό μου ήταν ο Χίτλερ και εξακολουθεί να είναι και δεν το αποκρύπτω αυτό. Οι πραγματικοί χρυσαυγίτες είναι νεοναζιστές, το λέγαμε με τιμή. Πιστεύουμε στον Χίτλερ. Στη Δηληγιάννη πωλούσα το «Αγών μου» έως τις εκλογές. Μετά μπήκαν τα βιβλία του Κασιδιάρη.

    Τα χρήματα της εγγραφής πού πάνε; Σας έχουν παρουσιάσει κάτι;
    Όχι, ποτέ. Ούτε από το κυλικείο ούτε από τις μπλούζες, τα καπέλα, τις κούπες, τους αναπτήρες του ενός ευρώ, τις σημαίες. Όλα αυτά τα χρήματα δεν ξέρουμε πού πάνε.

    Το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής είναι αυτό της Νίκαιας, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα πρώην στέλεχος της ΧΑ;
    Είναι ο πιο σκληρός Πυρήνας. Είναι αυτοί που έχετε δει στις Θερμοπύλες δίπλα στον Κασιδιάρη, παντού. Απλά πιο παλιά δεν υπήρχαν γραφεία. Ήταν τα κεντρικά στην Αθήνα και τον Πειραιά.

    Τότε σε ποιον λογοδοτούσαν αυτοί;
    Στη «φάλαγγα» του Παναγιώταρου.

    Ο Παναγιώταρος ήταν δηλαδή ο τότε επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου;
    Ναι. Ξέρετε, είχαν ομάδες ανδρών μόνο, που έβγαιναν αργά το βράδυ μόνο γι’ αυτό το λόγο.

    Υπάρχουν αστυνομικοί που σας βοηθάνε;
    Στη Χρυσή Αυγή δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία. Μπορεί κάποιες φορές να έκανε επιθέσεις κατά της ΧΑ αλλά ήταν πάντα με το μέρος μας. Δεν τους είχαμε ποτέ αντιμέτωπους εκτός από τον Άγιο Παντελεήμονα που δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Σε όλες τις πορείες έχουμε πάντα την κάλυψή της.

    Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Ότι υπάρχουν αστυνομικοί χρυσαυγίτες;
    Υπάρχουν άτομα που είναι πρώην στρατιωτικοί, που είναι αστυνομικοί αλλά δεν είναι μέλη για να μην φαίνονται, είναι όμως υποστηρικτές.

    Έχεις ακούσει κι εσύ για τις συναλλαγές με τους Πακιστανούς;
    Ναι, τα έχω ακούσει.

    Πώς τα επιτρέπουν οι βουλευτές και ο Μιχαλολιάκος;
    Θα σου απαντήσω με το εξής: Δεν πιστεύουν στη δημοκρατία και είναι στη Βουλή. Πιστεύω ότι είναι όλα εφέ.Απλά έδερναν αλλοδαπούς και κυρίως Πακιστανούς και μάλιστα σταματήσαμε να δέρνουμε Αλβανούς γιατί είναι στη λευκή φυλή και σε παρένθεση ψηφοφόροι μας. Γιατί αν έπαιρναν δικαίωμα ψήφου και οι Πακιστανοί θα αλλάζαμε γνώμη και γι’ αυτούς.
    Και θα σου πω το εξής: Γιατί δεν πάνε στους Νιγηριανούς στην Ομόνοια που κάνουν διακίνηση ναρκωτικών και πάνε 40 άτομα σε 5 Πακιστανούς; Γιατί είμαστε όλοι κότες. Όλο αυτό το αντριλίκι είναι ψεύτικο και μόνο ομάδες 40 ατόμων τα βάζουν με έναν. Ψευτομαγκιά, Αν είσαι μάγκας και θέλεις να υπερασπιστείς την πατρίδα σου πηγαίνεις στα γκέτο και στα παρασκευαστήρια ναρκωτικών και τα καις. Όχι να βρεις τον κακομοίρη τον Πακιστανό. Και δεν μπαίνεις στη Βουλή να παίρνεις 8 χιλιάρικα τον μήνα όταν Έλληνες πεινάνε καιν τρώνε από τα σκουπίδια. Τι έχει κάνει η Χρυσή Αυγή για όλα αυτά;

    Αφού τα δίνουν στο κόμμα, λένε…
    Ναι καλά. Όσο εφετζίδικες είναι οι διανομές τροφίμων που πουλάνε ελεημοσύνη.

    Πιστεύεις ότι όταν τελειώσει το 16μηνο (της αναστολής) θα κάνει κάτι ο Περίανδρος;
    Από πληροφορίες που έχω είναι ότι σκέφτεται να δημιουργήσει κίνημα ανεξάρτητα από τη Χρυσή Αυγή.

    Θα συμμετείχες εσύ σε αυτό το κίνημα;
    Ναι. Όλοι οι παλιοί. (…) Εμείς πάντα ήμασταν ενάντια στο να μπει η Χα στη Βουλή. Δεν πιστεύουμε στη δημοκρατία. Πόσω μάλλον στη Βουλή. Ξέραμε ότι αν μπει η ΧΑ στη Βουλή θα γίνει της μόδας, όπως κι έγινε. Μπήκαν στο κόμμα άτομα απ’ όλους τους χώρους που επειδή φόρεσαν μια μαύρη μπλούζα νομίζουν ότι κάποιοι είναι. Απογοητευμένοι από την κρίση και όλα αυτά που γίνονται ακολούθησαν τη μόδα. Είναι μόδα να φοράς μια μαύρη μπλούζα και να πουλάς ψευτομαγκιά στους δρόμους. Ίσως είναι άτομα που δεν είχαν καμία προσωπικότητα και μέσα από το κίνημα προσπάθησαν να δείξουν ότι κάποιοι είναι. Αλλά το μηδενικό παραμένει μηδενικό.

    Έχεις βρεθεί μπροστά σε μέλη της ΧΑ που ήταν τόσο πωρωμένα που ορκίζονταν να «φάνε» και να ρίξουν μαχαιριά αν τους ζητηθεί;
    Ναι. Όλοι το λένε. Κι εγώ το έχω πει. Όλοι είμαστε πωρωμένοι στο να μαχαιρώσουμε. Αλλά ποτέ για πόνο. Μόνο ποπό».

    Περίγραψέ μου τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής
    Υπάρχει μεγάλος σεβασμός στην ιεραρχία. Υπάρχει στρατιωτικός νόμος στη Χρυσή Αυγή. Ανέκαθεν λειτουργούσαμε έτσι. Ο Μιχαλολιάκος πάντα μας έλεγε πως είμαστε στρατιώτες.

    Δεν σε ενοχλούσε αυτό;
    Όχι. Μου άρεσε. Υπάρχει τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν υπάρχεις σαν οντότητα. Δεν έχεις προσωπικότητα, δεν έχεις και δεν μπορείς να πεις τη γνώμη σου. Πρέπει να λες πάντα ναι.

    Ακόμη κι αν σου πουν «πήγαινε τώρα στη Ραφήνα να δείρεις μετανάστες»;
    Ναι. Πρώτα απ’ όλα το θες κι εσύ. Είναι τόσο ανεβασμένη η αδρεναλίνη σου που νιώθεις όμορφα εκείνη τη στιγμή. Όταν πηγαίναμε να πλακώσουμε μετανάστες στο ξύλο νιώθαμε όμορφα. Ότι κάναμε κάτι πολύ καλό.

    από:http://www.real.gr/Files/Articles/Document/262899.pdf

  10. Η μέρα με τη νύχτα (ή ο θρίαμβος του Παύλου ενάντια στους δολοφόνους του)
    Του Παναγιώτη Μαυροειδή
    Η δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα μαχητή Παύλου Φύσσα, από ένα νέο-ναζιστικό κατακάθι, έφερε στην επιφάνεια, μαζί με τις πληροφορίες για τα Τάγματα Εφόδου των ναζιστών, όλη την βαθύτερη ουσία και τις αξίες δύο ολότελα διαφορετικών κόσμων.

    Ορισμένοι θέλουν να μιλούν για τα ‘’δύο άκρα’’, θέλοντας είτε να κρύψουν την ταύτιση των συμφερόντων και των αξιών τους με το φασισμό, είτε να αποφύγουν να πάρουν θέση στα σκληρά κοινωνικά ερωτήματα, αναζητώντας μια ‘’μέση’’ λελογισμένη οδό. Έτσι, είναι της μόδας η καταδίκη των ‘’δύο άκρων’’.

    Συμπύκνωση αυτής της λογικής, είναι η φράση ‘’ ε, όχι και μαχαίρια!’’. Αποδοχή της πράξης της φασιστικής απάνθρωπης βίας, αλλά όχι της αιματηρής θανατηφόρας κατάληξης.

    Πολλά εθνικιστικά ρεύματα ποικίλων αποχρώσεων, προσπάθησαν να οριοθετηθούν επίσης από τη ΧΑ αλλά και να πλιατσικολογήσουν πάνω στην όποια φθορά της, επισημαίνοντας την ‘’προσπάθεια της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς να διχάσουν το λαό’’.

    Τις προάλλες ο βαστάζος του Σαμαρά Βενιζέλος, καλούσε ο βομβαρδισμός της Συρίας από το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους, να έχει ‘’αναλογικά χαρακτηριστικά’’ και να μην είναι ‘’ασύμμετρος’’.

    Όλα αυτά τα προπετάσματα καπνού, η καταδίκη των ‘’υπερβολών’’ είναι ο δρόμος όλων όσων θέλουν να μη γίνει η συζήτηση στο απλό: Ποιο είναι το σωστό; Ποιο είναι το δίκαιο; Εκεί θα φανούν οι αξίες, οι σκοποί, οι διαφορετικοί δρόμοι.

    Διαβάζουμε στο ΕΘΝΟΣ 22/9, σε συνέντευξη μέλους της ΧΑ:

    Περί ομορφιάς

    ‘’Είναι τόσο ανεβασμένη η αδρεναλίνη, που νοιώθεις όμορφα εκείνη τη στιγμή. Όταν πηγαίναμε να πλακώσουμε μετανάστες στο ξύλο, νοιώθαμε όμορφα. Ότι κάνουμε κάτι πολύ καλό.’’

    Ο Παύλος όταν τραγουδούσε σίγουρα θα είχε ανεβασμένη αδρεναλίνη και θα αισθανόταν όμορφα. Ο άλλος ηδονιζόταν όταν έδερνε….

    Δουλειά και διασκέδαση

    Ο Παύλος δούλευε, όταν έβρισκε μεροκάματο στη Ζώνη, σαν σωληνάς, αλλά έγραφε και στίχους, έγραφε μουσική, τραγουδούσε. Κερνούσε και τους φίλους του, λέγοντας:

    ‘’δεν έχω να φάω, αλλά την μπιρίτσα σ’ την κερνάω! Κομπλαν;’’

    Δουλειά και διασκέδαση, λοιπόν όπως την καταλάβαινε ο γιός του μάστρο-Τάκη.

    Και για άλλους όμως υπάρχει ο συνδυασμός ‘’δουλειάς και διασκέδασης’’. Εξομολογείται ο χρυσαυγίτης στο ΕΘΝΟΣ:

    ‘’Εμείς λέγαμε πρώτα η δουλειά και μετά η διασκέδαση. Η δουλειά είναι να κυνηγάμε αναρχικούς και η διασκέδαση να χτυπάμε Πακιστανούς’’.

    Υποχρεούται ο καθένας να ρίξει τα μούτρα του και να συγκρίνει τους δύο κόσμους…

    Αγάπη για τη ζωή ή για το αίμα;

    Λέει ένας φίλος του Παύλου κάπου:

    ‘’ο Παύλος ήταν ιδιαίτερα δημιουργικός και μέσα από τη μουσική του προσπαθούσε να αφυπνίσει την κοινωνία. Παθιασμένος για τη ζωή , ντόμπρος, σκεπτόμενος και πολιτικοποιημένος’’.

    Ας δούμε τώρα και τον Χρυσαυγίτη πως σκέφτεται:

    ‘’διαφωνώ ριζικά με το φόνο ενός έλληνα’’.

    Με τους Πακιστανούς είναι αλλιώς….

    ’’Γιατί τέτοια εμμονή με τους Πακιστανούς;’’, τον ρωτούν και απαντάει αυθόρμητα:

    ‘’είναι το δέρμα τους. Είναι μαύρο. Δεν είναι άρια φυλή’’

    Ο Παύλος λοιπόν αγαπάει τη ζωή, είναι παθιασμένος για τη ζωή, για αυτό ζει για τους άλλους, θέλοντας να την αλλάξει προς το καλύτερο.

    Ο Χρυσαυγίτης αγαπά και παθιάζεται για το φόνο του ‘’άλλου’’. Φωνάζει ‘’αίμα, τιμή, χρυσή αυγή’’. Μισεί τη ζωή ίσως γιατί τρομάζει όταν βλέπει την κακομοιριά και τη μιζέρια με την οποία στέκεται απέναντί της.

    Ελευθερία και προσωπικότητα

    ‘’Ναι, αλλά πως μπορείς κανείς να φτάσει να κάνει φόνο;’’ Ρωτάει ο δημοσιογράφος.

    ”Πλύση εγκεφάλου. Εκείνη τη στιγμή δε σκέφτεσαι τίποτα….’’, ‘’Ο Μιχαλολιάκος πάντα μας έλεγε ότι είμαστε στρατιώτες’’, ‘’Μου άρεσε. Υπάρχει τέτοια πλύση εγκεφάλου που δεν υπάρχεις σαν οντότητα. Δεν έχεις προσωπικότητα, δεν έχεις και δεν μπορείς να πεις τη γνώμη σου. Πρέπει να λες πάντα ναι.’’

    Ο Παύλος τα έβλεπε αλλιώς τα πράγματα. Ελεύθερο πνεύμα, μαχητικό ενάντια σε κάθε αδικία. Όχι μόνο δε σκύβει άσκεφτος προσβάλλοντας τον εαυτό του, αλλά δεν ανέχεται την αδικία ούτε για τους άλλους, ακόμη και για αυτούς που δεν ξέρει. Να ένας στίχος του:

    ‘’Γράφω για εκείνους που δε ζουν στην ησυχία

    και την πόλη μας γεμίζουν με χρώμα και υγεία,

    για κείνους που κινιούνται μέσα στο βράδυ’’

    Ο Παύλος ψάχνει για το χρώμα, τα χρώματα, την ποικιλία, την ομορφιά, τη σύνθεση. Το μαύρο το γνωρίζει, δεν το φοβάται, το πολεμά. Ο φασίστας βλέπει και είναι μόνο το μαύρο, η νύχτα, η καταχνιά. Όχι μόνο δε μπορεί να φανταστεί έξω από αυτά, αλλά αφηνιάζει με όποιον το προσπαθεί, γιατί του υπενθυμίζει την δική του υποταγή και παραίτηση.

    Θάρρος, συντροφικότητα, αλληλεγγύη

    Η μάνα του Παύλου, οργισμένη για το φόνο, αλλά και περήφανη για το γιό της, λέει:

    ‘’έδιωξε τα άλλα παιδιά για να μην τα χτυπήσουν. Και έμεινε να τους αντιμετωπίσει μόνος του’’.

    Έτσι ακριβώς έγινε το βράδυ της δολοφονίας. Να πως το βλέπει ένας φίλος του:

    ‘’Δεν πήγαινε ποτέ με τη μάζα. Όρθωνε το ανάστημά του απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, δε φοβόταν τους τραμπούκους’’

    Ας δούμε τώρα και τους άλλους.

    ‘’Όλο αυτό το αντριλίκι της ΧΑ είναι ψεύτικο’’,

    λέει ο ίδιος ο Χρυσαυγίτης. Και εξηγεί:

    ‘’μόνο ομάδες των 40 ατόμων τα βάζουν με έναν’’.

    Ένας φίλος του Παύλου, παρών στην επίθεση των Χρυσαυγιτών λέει:

    ‘’Τον Παύλο τον μαχαίρωσαν, γιατί ενώ τον βάραγαν τόσοι, αυτός δεν έπεφτε κάτω…’’

    Άλλο λοιπόν θάρρος και λεβεντιά που εμπνέεται από το δίκιο και άλλο θρασυδειλία που στηρίζεται στη σιγουριά της αγέλης.

    Αλλά η αγέλη δεν προστατεύει πάντοτε καλά. Η ΧΑ δεν τολμάει να πει ότι ο δολοφόνος Ρουπακιάς είναι μέλος της, τον πουλάει εν ψυχρώ. Πώς να υπερασπίσεις ένα βρώμικο άνθρωπο σε μια βρώμικη και αποτρόπαιη πράξη;

    Δεν είναι η πρώτη φορά.

    ‘’ο Περίανδρος μπήκε φυλακή και η ΧΑ τον άδειασε και ούτε δικηγόρο δεν του είχε’’,

    λέει ο Χρυσαυγίτης, που μάλλον ανήκει στην εθνικοσοσιαλιστική ομάδα του υποψήφιου δολοφόνου του Δημήτρη Κουσουρή.

    Κατάργηση ή νίκη της δημοκρατίας;

    ‘’δεν πιστεύουμε στη δημοκρατία’’, δηλώνει ο Χρυσαυγίτης στο ΕΘΝΟΣ.

    Δεν πρόκειται για αποκοτιά. Είναι ταυτότητα του ναζισμού.

    ‘’Κατ’ εμέ’’, γράφει ο θεωρητικός της Νέας Δεξιάς Αλαίν ντε Μπενουά ‘’ο εχθρός δεν είναι η αριστερά ή ο κομμουνισμός, ή ακόμη η ανατροπή, αλλά ακριβώς η ιδεολογία της ισότητας’’

    Σωστά περιγράφει τον φασιστικό κόσμο.

    Και ο Παύλος, πως τα βλέπει; Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αρκετοί, για να τιμήσουν τον δολοφονημένο αγωνιστή, εκφράστηκαν με στίχους και τραγούδια.

    Κάποιος από αυτούς έγραψε για τον Παύλο, ανάμεσα στα άλλα:

    ‘’ήτανε νέος, ήθελε, απλά δικαιοσύνη,
    πάλευε για ιδανικά, για κοινοκτημοσύνη,
    ήτανε πάντα ελεύθερος, μιλούσε για ειρήνη,
    πάλευε για την εργατιά, ισότητα να γίνει’’

    Τι όμορφη συμπύκνωση! Ο Παύλος ήταν πράγματι με αυτό το ‘’άκρο’’. Ο Παύλος δε μισεί τη δημοκρατία. Μισεί την υποκρισία περί δημοκρατίας, αγωνίζεται για πραγματική δημοκρατία.

    Η πατρίδα μεταξύ Χίτλερ και …Πακιστάν

    Ας δούμε και κάτι άλλο. Λέει ο Χρυσαυγίτης:

    ‘’Είμαι εθνικοσοσιαλιστής. Πρότυπό μου είναι ο Χίτλερ και εξακολουθεί να είναι και δεν το κρύβω’’

    Αυτή είναι η …θετική αναφορά στο έθνος και την Πατρίδα. Ας δούμε τώρα και την ..αντιθετική όψη της:

    ‘’Κυνηγάμε τους Πακιστανούς, τους μαχαιρώνουμε στον ποπό τους’’

    Έχει και ο Παύλος όμως αναφορές στη χώρα του και σε άλλες χώρες, αλλά ας δούμε τη ματιά του, μέσα από το τελευταίο του τραγούδι για τη Μέρκελ:

    ‘’πώς να στο πω ελληνικά για να σε πείσω;

    άντε γαμήσου, δεν κάνω πίσω’’

    Είναι μια ματιά όχι ρατσιστική, όχι φυλετική, όχι ..αίματος, αλλά πολιτική. Συμπυκνώνει το αίσθημα και τον αγώνα ενάντια στα επιβληθέντα μνημόνια, την ταπείνωση, την ευρωκρατική επιβολή.

    Πως σας φαίνονται οι δύο κόσμοι;

    Λοιπόν, ας αφήσουμε τον Χρυσαυγίτη στην τρέλα του. Ας ρωτήσουμε τον ”μέσο” άνθρωπο, του ”μεσαίου” δρόμου, που δεν του αρέσουν οι ”ακρότητες”.

    Ποιο είναι το κύριο και ουσιαστικό; Οι απόψεις, οι θέσεις ή οι υπερβολές;

    Τι κρατάμε από το Χρυσαυγίτη; Το μαχαίρι μόνο; (Ε, όχι και μαχαίρια!)

    Τι κρατάμε από τον Παύλο; Το ‘’’αντε γαμήσου’’; (Έ, όχι και σεξισμός/χυδαιότητες!)

    Και τα άλλα, τα ουσιώδη, τα πετάξαμε στη θάλασσα; Τόση φτώχεια και κακομοιριά για να πάρει κανείς θέση;

    Αλλά το πιο σπουδαίο σε όλη αυτή τη σύγκριση αυτών των δύο κόσμων, αυτό που τα φανερώνει όλα, είναι η απάντηση στην ερώτηση ‘’γιατί όμως τον Φύσσα;’’

    Να η απάντηση-ομολογία:

    ‘’πιστεύω επειδή ο Φύσσας ενοχλούσε με τα τραγούδια του….’’

    Αυτό ακριβώς είναι.

    Δεν πρόκειται για πολιτικές διαφορές απλά, αλλά είναι η διαφορά του πολιτισμού. Και ο πολιτισμός του κόσμου του Παύλου, του κάθε δικού μας Παύλου, δεν μπορεί να νικηθεί με γροθιές, ούτε με μαχαίρια. Ούτε με τη δολοφονία του. Γιατί είναι χιλιάδες αυτοί ”που ζούν για τους άλλους”, ακριβώς επειδή αγαπούν και τη δική τους ζωή και τη θέλουν αξιοπρεπή.

    Παύλο, για άλλη μια φορά, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τους νίκησες κατά κράτος
    Σε ευχαριστούμε και ας μη σε ξέραμε.

    Πηγή:αριστερό blog:::http://aristeriantepithesi.blogspot.gr/2013/09/blog-post_410.html?spref=fb

  11. χ.α και στρατός

    Οι “στρατολογημένοι” επιδίδονταν σε νυχτερινή διαβίωση, η οποία εκτός από ναζιστικούς χαιρετισμούς περιλάμβανε και εκπαίδευση, σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή των Ειδικών Δυνάμεων.

    Σε παλαιότερο βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο youtube, η ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, εμφανίζεται να έχει μεταβεί σε ορεινή περιοχή, όπου νεαροί άνδρες φορώντας στολές παραλλαγής και full face και έχοντας στρατιωτικά μαχαίρια, εκτελούν διάφορα «γυμνάσια», όπως ασκήσεις κάλυψης ή νυχτερινό τρέξιμο. Μάλιστα, το δόγμα του μίσους των χρυσαυγιτών αποτυπώνεται στο τέλος του βίντεο όπου αναγράφεται το απειλητικό «Εσεται Ημαρ» (έρχεται η ημέρα).

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NXdIvwy4PG4

    Υπενθυμίζεται ότι λεπτομέρειες για τη δράση αλλά και τη δομή που θυμίζει στρατιωτική οργάνωση αποκαλύπτει ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

    «Έχουμε πλήρη στρατιωτική δομή» εξομολογείται και προσθέτει πως υπάρχουν 3.000 άτομα έτοιμα για όλα, καθώς και 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους. «Διαθέτουμε και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσης – κομάντος για οργανωμένα-στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης. Οι ομάδες κρούσης αναλαμβάνουν ειδικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών ή ανταποδοτικά χτυπήματα σε εχθρούς της οργάνωσης» σημειώνει.

    Αποκαλυπτικά είναι και τα όσα λέει για την εκπαίδευση που ακολουθούν οι ομάδες κρούσης και οι φάλαγγες της Χρυσής Αυγής αλλά και για τους… εκπαιδευτές της, αφού αναφέρει ότι τους παραδίδουν «μαθήματα» στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές τους. «Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία των ΟΥΚ και των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων» δηλώνει.

    «Η εκπαίδευσή μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην Κεντρική Εύβοια και αλλού» προσθέτει και αποκαλύπτει ότι «κύριο μέλημά μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμα και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα, για να μην εντοπίζονται εύκολα από την αστυνομία ή για να μη συνδέονται με μας».

    Αναφερόμενος στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας, η οποία -όπως εξομολογείται- έμπλεξε στην επίθεση στο Κερατσίνι που κατέληξε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστηρίζει ότι έχει τουλάχιστον τέσσερις φάλαγγες με συνολικά 250 άτομα και ότι είναι η πιο δραστήρια τους τελευταίους μήνες στην Αττική. «Αυτή είχε και το γενικό πρόσταγμα μαζί με την οργάνωση της Αθήνας στις πρόσφατες εκδηλώσεις στον Μελιγαλά και αλλού…» προσθέτει.

    Το πρώην μέλος της Χ.Α υποστηρίζει επίσης ότι πολλά στελέχη της οργάνωσης «εκμεταλλευόμενοι τις επιχειρησιακές δυνατότητες που αποκτούν μέσω της εκπαίδευσης τους μετατρέπονται σε συμμορίες εκβιαστών που καταδυναστεύουν καταστηματάρχες».

    Η διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη. Και δεν εννοούμε την εκλογική επιρροή αλλά την σύνδεση της οργάνωσης με συγκεκριμένες δομές των ΕΔ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτική εκπαίδευση όπως περιγράφει ο “βετεράνος” χρυσαυγίτης στην εφημερίδα.
    http://www.real.gr/Files/Articles/Document/263166.pdf

  12. Χρυσή Αυγή: Oδηγίες ξεπλύματος. Γράφει ο Μιχάλης Ραγκούσης

    Φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/FosPhotos

    Η αρχική τοποθέτηση του υπεύθυνου αποκωδικοποίησης ναζιστικών κραυγών σε κατανοητό λόγο, δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος ακόμα και μεταξύ των υποστηρικτών της συμμορίας που εκπροσωπεί.[1] Αντίθετα, ένα ακόμα πλήγμα στο έτσι κι αλλιώς κατασκευασμένο κύρος των λεγόμενών του αποτέλεσαν οι αποδείξεις που ακολούθησαν για την άμεση σχέση του Ρουπακιά με τη ΧΑ.[2] Του Μιχάλη Ραγκούση

    Κι αν αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό, μια άλλη προσπάθεια έχει, κατά την ερμηνεία μας, ξεκινήσει σχεδόν ταυτόχρονα. Μέσω μηνυμάτων στην τηλεοπτική οθόνη, ανυπόγραφων δημοσιευμάτων και δημόσιων καταθέσεων απρόσωπων μαρτύρων, «προκύπτουν στοιχεία» που χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για να δώσουν «νέα διάσταση στο θέμα» και να προκαλέσουν «ραγδαίες εξελίξεις». Για πρώτη φορά ίσως, η πορεία τέτοιων «ειδήσεων» δεν ξεκινάει από κάποιο από τα ανυπόληπτα μπλογκ της ακροδεξιάς[3] για να καταλήξει σε κάποια από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.[4] Αντίθετα, όπως θα δείξουμε, νέα «αποκαλυπτικά στοιχεία» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εμφανίζονται ταυτόχρονα σε αμφίβολης προέλευσης και ποιότητας μπλογκ και σε έγκυρα, ανεξάρτητα, διακεκριμένα και διεθνούς κύρους κι αναγνώρισης μέσα ενημέρωσης (π.χ. ΣΚΑΪ). Θεωρούμε ότι, κατά κανόνα σκοπός ή κατ’ εξαίρεση απλά αποτέλεσμα μιας τέτοιας διακίνησης δημοσιευμάτων είναι η αποπολιτικοποίηση του γεγονότος, η πολύτροπη τροφοδότηση της θεωρίας των άκρων, κι η διατήρηση και συσπείρωση των υποστηρικτών των νεοναζί.

    Ένα τέτοιο δημοσίευμα του ΣΚΑΪ προβλήθηκε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία. Στην πρωινή εκπομπή Πρώτη Γραμμή(!) εμφανίστηκε μήνυμα στο οποίο αναφερόταν πως η δολοφονία έγινε «για το ποδόσφαιρο».[5] Απατώντας στις αντιδράσεις, ο ΣΚΑΪ αργότερα επικαλέστηκε επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία.[6] Οι δύο επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας δεν αναφέρουν κανένα τέτοιο γεγονός.[7] Όπως αναφέρουν, κι όπως προέκυψε αργότερα κι από τις ομολογίες, ο Ρουπακιάς δεν βρισκόταν στον ίδιο χώρο με τον Φύσσα την ώρα του ποδοσφαιρικού αγώνα. Παρόλα αυτά, η ρητορική της αποπολιτικοποίησης της δολοφονίας και της ταυτόχρονης απαλλαγής της ΧΑ από την ηθική και φυσική αυτουργία είχε ήδη διατυπωθεί. Παράλληλα αποφεύχθηκε και η σύνδεση του γεγονότος στο Κερατσίνι με την επίθεση στο Πέραμα λίγες μέρες πριν και με την καταγεγραμμένη υπόσχεση του Χρυσαβγίτη Λαγού να συνδράμει ακόμα και σε επιθέσεις στη «φωλιά του κούκου(;)».[8]

    Το δεύτερο δημοσίευμα δημιουργήθηκε στον… ΣΚΑΪ με την προβολή μηνύματος σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων «αγανακτισμένοι πολίτες πετάνε πέτρες σε κουκουλοφόρους».[9] Το βίντεο βέβαια είχε κυκλοφορήσει λίγο πριν στο διαδίκτυο (από το info-war.gr) και είχε εντείνει την οργή για την ανοχή της αστυνομίας και την συνεργασία της με παρακρατικές ομάδες. Μαζί με τον Άρη Χατζηστεφάνου που ξεκίνησε να θέτει ερωτήματα στην αστυνομία, συντάχθηκε και δημοσιογράφος του BBC που ζητούσε εξηγήσεις και από την ελληνική κυβέρνηση.[10] Ύστερα από τόσα δημοσιεύματα στο παρελθόν για τη συνεργασία μελών της ΕΛΑΣ με τη ΧΑ, μάλλον στον ΣΚΑΪ (θεωρούν ότι) απευθύνονται σε αφελείς ή ανενημέρωτους.[11] Στόχος αυτής της προσέγγισης του βίντεο από τον ΣΚΑΪ ήταν, πάντα κατά την ερμηνεία μας, έμμεσα η τροφοδότηση της θεωρίας των άκρων και άμεσα η δημιουργία κλίματος ενάντια στους αντιφασίστες και αντιφασίστριες. Για το τελευταίο πάντως, τιμά τον ΣΚΑΪ το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση είχε το ίδιο βίντεο από τους γκεμπελίσκους της ΧΑ.[12]

    Το επόμενο δημοσίευμα θεωρούμε ότι αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα διατήρησης της εκλογικής δυναμικής της ΧΑ και συσπείρωσης των σαστισμένων, σοκαρισμένων κι απογοητευμένων ψηφοφόρων της οργάνωσης.[13] Ο ανώνυμος συντάκτης του κειμένου στο bankingnews.gr καταθέτει τις δικές του απόψεις και για τη δολοφονία (αν και αρνείται τέτοια πρόθεση) και για την πορεία που πρέπει να χαράξει η ΧΑ για να διατηρήσει και να ενισχύσει την εκλογική δυναμική της. Το κείμενο χαρακτηρίζεται: Πρώτο, από ορολογία τύπου «δολοφονία αριστεριστή (…) από ένα πολίτη που συνδέεται με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής». Δεύτερο, από προτροπές στον «γενικό γραμματέα Νίκο Μιχαλολιάκο» να αναθεωρήσει την ατζέντα της ΧΑ προς την πάταξη της διαφθοράς έτσι ώστε η ΧΑ να «σαρώσει την κοινωνία». Τρίτο, από το φετίχ του κομματικού σπεκουλαδόρου που λέγεται «κρυφές δημοσκοπήσεις». Τέταρτο, από υπονοούμενα για συμφέρον των κομμάτων της μεταπολίτευσης να βλάψουν τη ΧΑ (τι σύμπτωση το ίδιο να επικαλείται σταθερά κι η ΧΑ), και πέμπτο, από αξιώματα τύπου «Η Χρυσή Αυγή δεν σκοτώνει πολίτες» και Χρυσαβγίτες που «επιζητούν μέσα από την βία να διορθώσουν τα πράγματα»(!). Στόχος, ξεκάθαρος θεωρούμε, ο διαχωρισμός της ΧΑ από μεμονωμένες συμπεριφορές μελών της και συνεπώς η διατήρηση της στήριξης του πληθυσμού που (θα) ψήφιζε ΧΑ αλλά άρχισε να καταλαβαίνει ποια είναι αυτή η συμμορία μόλις προχθές.[14]

    Στο ίδιο κλίμα, την ίδια μέρα με το άρθρο του bankingnews.gr κυκλοφορούσε ο πολυαναμενόμενος «Στόχος» της εβδομάδας. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αναπαράγει ένα από τα βασικά επιχειρήματα του άρθρου του bankingnews.gr –και κεντρικό επικοινωνιακό τσιτάτο της ΧΑ– το οποίο είναι ο πόλεμος που έχουν κηρύξει το σύστημα της μεταπολίτευσης προς την αυτοαποκαλούμενη αντισυστημική ΧΑ.[15] Όπως τα κύρια επιχειρήματα της επίσημης γραμμής της ΧΑ που στοχεύουν στην αποσύνδεση του εγκλήματος από την οργάνωση έτσι κι ο Στόχος, επικαλούμενος την έννοια «προβοκάτσια»,[16] απευθύνεται είτε σε φανατικούς Χρυσαβγίτες είτε σε αφελείς κι ανενημέρωτους που δεν γνωρίζουν ή έχουν επίτηδες ξεχάσει ότι ο «ακτιβισμός» (όρος που χρησιμοποιήθηκε προκλητικά στο παρελθόν και από τον Λοβέρδο)[17] των δολοφόνων της ΧΑ δεν ξεκίνησε… από το Κερατσίνι. Ακόλουθοι αυτής της γραμμής, ισχυριζόντουσαν ήδη από την Πέμπτη ότι η δολοφονία είναι ανεξήγητη, ότι στήθηκε από κάποιους για να «κάνουν κακό στη ΧΑ».

    Επιστρέφοντας στα σοβαρά μέσα ενημέρωσης, ο ΣΚΑΪ παρουσίασε μία ακόμα ανυπόγραφη (για την ακρίβεια, «απρόσωπη») μαρτυρία δίνοντας στο τηλεοπτικό κοινό νέα οπτική για τον Ρουπακιά: το προφίλ του επιχειρήθηκε να αναθεωρηθεί με βάση τις έννοιες «οικογενειάρχης, βιοπαλαιστής, υπεράνω υποψίας για δολοφονία». Κυριότερο όλων όμως, σε μία παράσταση με δυνατές ερμηνείες, ήταν ο αυθορμητισμός των παρουσιαστών του βραδινού δελτίου. Χάρη σε αυτόν, με έναν συμπτωματικό τρόπο, τα βλέμματα των τηλεθεατών εστίασαν στην, όπως ισχυρίστηκε στον ΣΚΑΪ μία φωνή, προηγούμενη πολιτική ταυτότητα του δράστη. Και ναι, αποκαλύφθηκε πως ο Ρουπακιάς ήταν αριστερός! Πήγαινε μάλιστα στη ΧΑ μόνο για το χαρτζιλίκι.[18] Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ εξελίχθηκε σύντομα από το δημοσιογραφικό πρακτορείο ‘makeleio.gr’.[19] Αυτό, αντί για την πλάτη του μάρτυρα, επικαλέστηκε αόρατες αστυνομικές πηγές για να μεταδώσει την αποκλειστική είδηση πως ο δολοφόνος ήταν πρώην μέλος του ΚΚΕ και μόνο η οικονομική ανάγκη τον έκανε να επισκέπτεται πού και πού την τοπική της ΧΑ. Για να δώσει μάλιστα κύρος και σε αυτήν την είδηση, το makeleio.gr αναδημοσίευσε την «πληροφορία» πως ο κατά ομολογία δολοφόνος ήταν παρών στην καφετέρια του Κερατσινίου κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Τρίτης όπου και πρώτα διαπληκτίστηκε για το ποδόσφαιρό με τον Φύσσα. Τα τύπου «ο νοών νοείτω» υπονοούμενα στο τέλος του άρθρου του makeleio.gr απευθύνονται, θυμίζοντας την ακροδεξιά πρακτική, σε ψαγμένους αναγνώστες από συντάκτες που θέλουν να δείξουν πως κάτι ξέρουν.

    Πολλά από τα δημοσιεύματα που αναφέρθηκαν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αποκαλυπτικά για τον φόβο που έχει κυριέψει τη ΧΑ, κάποιους ψηφοφόρους της και πολλούς υποστηρικτές της για απώλεια της εκλογικής της δυναμικής και δύναμης. Για να πούμε πως αυτή η απώλεια δεν είναι απλά φόβος αλλά πραγματικότητα θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε μυστικές δημοσκοπήσεις αλλά θα μας διαψεύσει σύντομα η επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ με τις δικές της. Εξάλλου εκεί έχει ήδη αρχίσει από την Κυριακή η διασκεδαστική –αν δεν ήταν επικίνδυνη και προσβλητική για τους ίδιους τους αναγνώστες της και την νοημοσύνη μας– παρερμηνεία δημοσκοπήσεων.[20]

    Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω δημοσιεύματα αντικρούουν προηγούμενα που με βάση επώνυμες καταγγελίες, φωτογραφίες, βίντεο και καταθέσεις έχουν αναδείξει την πολιτική διάσταση του θέματος και την άμεση σχέση του δολοφόνου με τη ΧΑ.[21] Παρόλο που ο πιο εμφανής στόχος των παραπάνω δημοσιευμάτων είναι η συσπείρωση και η εξομάλυνση της κατάστασης στους κόλπους των ψηφοφόρων της ΧΑ, εντούτοις η προσπάθεια αυτή έχει άλλη μία προέκταση. Στόχος γίνεται και το αντιφαστιστικό κίνημα το οποίο πρέπει να πειστεί ότι ο φόνος δεν ήταν πολιτικός, πρέπει να πεισθεί ότι οι περισσότεροι πολίτες είναι εναντίον του.

    Το κίνημα αυτό βέβαια έχει δώσει αφορμές για μια τέτοια αντιμετώπιση: παρά τα βασανιστήρια, τις διώξεις, την εισβολή σε χώρους αντιφασιστικής δράσης, την προσπάθεια απαξίωσης αντιφασιστικών δράσεων με την μη-προβολή τους, το αντιφασιστικό κίνημα δυναμώνει καθημερινά. Αυτό δεν φαίνεται από κρυφές δημοσκοπήσεις, φαίνεται από τις δράσεις στις γειτονιές των πόλεων και στα χωριά. Φάνηκε επίσης στην ενεργοποίηση των αντιφασιστικών αντανακλαστικών αμέσως μετά τη δειλή (πώς άλλωστε θα δρούσε η ΧΑ;) πράξη των Χρυσαβγιτών. Φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο η ρητορική του κινήματος κι οι βασισμένοι σε αποδείξεις λόγοι που έχει προβάλει για να επικοινωνήσει το αντιφασιστικό του μένος εισέβαλαν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στον Τύπο και στην κοινωνία. Το να βλέπεις στον –μέχρι πρόσφατα αδρανή– Τύπο άρθρα που σχετίζουν άμεσα τους Χρυσαβγίτες με «καταδότες», «δοσίλογους», «ταγματασφαλίτες» και «γερμανοτσολιάδες» προσφέρει μία ικανοποίηση. Όμως, αυτή η ικανοποίηση δεν πρέπει να λειτουργήσει εφησυχαστικά: η παρακρατική κι η «καθωσπρέπει» αντεπίθεση που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με διάφορους τρόπους –όχι μόνο σε επίπεδο προπαγάνδας.

    Κλείνοντας, λόγω της μόδας ΧΑ, θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον και δημοσιότητα από κάθε άλλη φορά η δίκη του Ρουπακιά. Τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι αλληλορουφιανιές κι οι αλληλοκατηγορίες έχουν περάσει στο αίμα (και την τιμή) των Χρυσαβγιτών.[22] Άρχισαν ήδη με τα αδειάσματα των φυσικού και wannabe αρχηγών της ΧΑ για τον Ρουπακιά. Ίσως, κάποτε, ο ίδιος που ήλπιζε μετά τη σύλληψη του στην βοήθεια των αρχηγών στους οποίους ήταν πιστός και, κατά την αντισυστημική-ελευθεριακή κουλτούρα της ΧΑ, τυφλά υπάκουος, να συγγράψει ένα βιβλίο. Και να γράφει ό,τι έγραψε ένας πρώην ταμίας της συμμορίας.[23] Ίσως, και να πει, «αν ανοίξω το στόμα μου θα διαλυθεί η ΧΑ».[24] Όπως έκανε πρόσφατα κι ο Περίανδρος, κατά πολλούς «Αντωνάκης».[25]

    Εμείς δεν ελπίζουμε να αυτοδιαλυθεί η συμμορία-ντροπή. Κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε οτιδήποτε θεμιτό για να εξαφανίσουμε τους αδολφολάγνους φασίστες άμεσα, τώρα.

    [1] http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63890385.
    [2] http://www.thepressproject.gr/article/46871/O-drastis-den-exei-kamia-apolutos-sxesi-me-ti-Xrusi-ugi, και στο σημείο 0:30-0:31 στο βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=SU9RrmLdwwE.
    [3] http://ephemeron.eu/879,
    επίσης, http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63890335.
    [4] Ενδιαφέρον έχει αυτή η πορεία μιας «είδησης» που από το μπλογκ planet-greece http://planet-greece.blogspot.com/2012/08/blog-post_3017.html κατέληξε, δυο μέρες μετά, στην εφημερίδα Δημοκρατία http://goo.gl/QQCEeZ, κι από εκεί στην επίσημη ΧΑ http://xakarditsas.blogspot.gr/2012/08/blog-post_15.html.
    [5] https://twitter.com/stratosmoraitis/status/380685165296504832/photo/1.
    [6] http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=242824.
    [7] Ανακοίνωση πρώτη: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=32074&Itemid=1171&lang= και ανακοίνωση δεύτερη: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=32091&Itemid=1171&lang=.
    [8] http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-%C2%ABarogi%C2%BB-tis-xrysis-aygis-grafei-o-ios.
    [9] https://twitter.com/N0nServ1am/status/380751583123746816.
    [10] Το βίντεο του info-war.gr http://www.youtube.com/watch?v=fH9CLuJNmtE&feature=youtu.be και ο Paul Mason του BBC https://twitter.com/paulmasonnews/status/380438406016139264.
    [11] Μεταξύ των επώνυμων καταγγελιών και των πολλών βίντεο υπάρχουν και στοιχεία για την εκλογική προτίμηση πολλών μελών της ΕΛΑΣ http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=275476.
    [12] http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/jeshkwthhkan-oi-katoikoi-sto-keratsini-phran-me-tis-petres-tous-parakratiko#.Uj4l5Cc9WSo.
    [13] http://goo.gl/E5sRzJ.
    [14] Ίδιο στόχο ίσως και να έχουν οι επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για πιθανά προηγούμενα μεταξύ του Φύσσα και του Ρουπακιά.
    [15] Πρωτοσέλιδο Στόχος, 19.09.2013. http://www.stoxos.gr/2013/09/19-2013-617-1415.html. Κάποιες πληροφορίες για τον Στόχο θα βρείτε εδώ, http://www.efsyn.gr/?p=63552.
    [16] Κάποιος υποστηρικτής της θεωρίας των άκρων θα μπορούσε να επικαλεστεί το γεγονός ότι και από τον χώρο της αριστεράς διατυπώνεται συχνά ο όρος προβοκάτσια. Αν και είμαστε επιφυλακτικοί στην τόσο συχνή χρήση του όρου, θεωρούμε ότι είναι γνωστοί οι ιστορικοί τουλάχιστον λόγοι μιας τέτοιας ρητορικής από την αριστερά.
    [17] http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yTg4RGTaArk#t=83.
    [18] http://www.youtube.com/watch?v=SJ_VvnR5Lng. Ανώνυμες πληροφορίες έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να αποδείξουν την αηδιαστική δράση της ΧΑ, π.χ. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63890936. Πριν θεωρηθούν εξίσου αμφιλεγόμενες, καλό θα ήταν να τεθεί υπόψη ότι απλά επαναλαμβάνουν τους επώνυμα καταγγελθέντες μηχανισμούς και την χρόνια κουλτούρα της συμμορίας, όπως δείχνει παρακάτω το παρόν κείμενο.
    [19] http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=26032&catid=4&Itemid=2.
    [20] http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dhmoskophsh-kolafos-gia-to-kathestws-oute-mish-monada-den-peftei-h-chrush-a#.Uj76Tic9WSo.
    [21] βλ. υποσημείωση 2.
    [22] Ενδεικτικά, http://goo.gl/QfFKqM και http://tvxs.gr/news/ellada/gkremizontas-mytho-tis-xrysis-aygis-i-eksomologisi-enos-xrysaygiti και http://tvxs.gr/news/blogarontas/oi-epomides-kai-ta-ekriktika-toy-nikoy-mixaloliakoy-pseytis-blaks-katadotis-kai-i4.
    [23] http://tvxs.gr/news/ellada/gkremizontas-mytho-tis-xrysis-aygis-i-eksomologisi-enos-xrysaygiti.
    [24] http://goo.gl/QfFKqM.

    [25] http://www.iospress.gr/ios2006/ios20061008.htm.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *