«Το μαχαίρι θα φεύγει από το αυτί δεξιά κάτω» *

*Γράφει ο ΙόςLiris-Ioannis-Xrisi-Augi

«Το μαχαίρι θα φεύγει από το αυτί δεξιά κάτω»

Δηλώσεις-σοκ από υποψήφιους βουλευτές και στελέχη της Χ.Α. στην κάμερα του Κ. Γεωργούση: «Θα πετσοκόψουμε όλες τις γαμιόλες που κυβέρνησαν την Ελλάδα» – «Θα γίνει εμφύλιος, να το θυμάσαι!» -«Θα βλέπουν Χρυσή Αυγή και θα τρέμουνε».

 

1365436358-diafores-xrysis-avgi-nazi-mixaloliakos-hitlerΜετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το σοκ που προκλήθηκε στην κοινή γνώμη, άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα των μελών της Χρυσής Αυγής. Η δράση της ναζιστικής συμμορίας αρχίζει να ξετυλίγεται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ακόμα κι εκείνα που μέχρι σήμερα αρκούνταν να προβάλλουν τα στελέχη της ως είδωλα του λαϊφστάιλ. Μόνο που τα περισσότερα ρεπορτάζ μέχρι σήμερα στηρίζονται σε ανώνυμους πληροφοριοδότες.

 

Αποκαλύπτουμε σήμερα αυτά που τα ίδια τα μέλη της Χρυσής Αυγής διαλαλούν δημόσια για τη δράση τους και μάλιστα μπροστά στον κινηματογραφικό φακό. Οσα λένε επιβεβαιώνουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης και προκαλούν πραγματικά ανατριχίλα.

 

Πρόκειται για το κινηματογραφικό υλικό που συγκέντρωσε ο Κωνσταντίνος Γεωργούσης για την ταινία του «Οι καθαριστές» (The Cleaners, 2012). Ο σκηνοθέτης παρακολούθησε για έναν μήνα τη δράση μιας ομάδας της Χρυσής Αυγής που κινείται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και κατέγραψε τις θέσεις των στελεχών της κατά την περίοδο των εκλογών του 2012. Η ταινία ακολουθεί την παράδοση του κινηματογράφου παρατήρησης. Η ταινία έχει ήδη παιχτεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ (IDFA), ενώ απέσπασε ειδικό βραβείο στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σαράγεβο. Την επόμενη βδομάδα προγραμματίζεται η πρώτη προβολή της και στην Αθήνα.

 

Λίγα λεπτά της ταινίας μεταδόθηκαν τον περασμένο Μάρτιο από το βρετανικό κανάλι Channel 4 και προκάλεσαν διεθνή σάλο με τις ανοιχτά ναζιστικές απειλές των χρυσαυγιτών. Αλλά το υλικό της πολυήμερης κινηματογράφησης είναι πολύωρο. Παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα.

 

Ο «επιστάτης»

 

Κεντρικό πρόσωπο στην ταινία είναι ο «επιστάτης» της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα Γιώργος Βάθης. Είναι το μάτι της οργάνωσης στην περιοχή. Τον είδαμε μάλιστα να εμφανίζεται και ως «αγανακτισμένος» κάτοικος στο δελτίο του κρατικού καναλιού λίγο πριν κλείσει:

 

«Το γράφεις; Γράφ’ το αυτό», λέει σε κάποιο σημείο, επιβεβαιώνοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά πως μιλάει σε κάμερα. «Οταν βγούμε εμείς, η Χρυσή Αυγή, όλοι αυτοί, όλες αυτές οι γαμιόλες που κυβέρνησαν την Ελλάδα και πήραν το χρήμα του ελληνικού λαού, όλους θα τους πετσοκόψουμε. Το μαχαίρι θα φεύγει απ’ τ’ αυτί και θα πηγαίνει δεξιά κάτω, ανάμεσα στο τρίτο και το τέταρτο πλευρό. Κατάλαβες; Θα τους σκίσουμε όλους. Οσοι παλιοί είναι στη Βουλή θα φύγουνε όλοι. Ολοι έχουνε κλέψει, κι έχουνε πάρει τ’ άντερά τους. Θα τους σκίσουμε την κωλοτρυπίδα και δεν θα μπορούνε όχι να χέσουνε, ούτε να φτύσουνε. Γιατί και στο λάρυγγα θα τους βάλουμε κανένα αγγούρι. Ολα αυτά να τα γράψεις».

 

Μήπως όλα αυτά είναι λόγια; Η απάντηση βρίσκεται σε όσα αποκαλύπτει ο τοπικός πολιτευτής της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2010 και τις βουλευτικές του 2012:

 

«Ο Γιώργος έχει φάει δύο. Αμα φάει άλλον έναν, είναι δώρο απ’ το κράτος. Δεν πληρώνει τίποτα. Εχει σκοτώσει δύο. Εχει τιμωρηθεί με 21 χρόνια φυλακή. Αμα φάει άλλον ένα, θα φάει έξι μήνες τώρα. Γιατί έχει συμπληρώσει το όριο των τριών. Δεν τιμωρείται πλέον. Ετσι είναι η αλήθεια. Η νομική αυτά λέει αγόρι μου».

 

Σε άλλο σημείο ο Βάθης θα πει: «Εμείς τους σεβόμαστε όλους τους λαθρομετανάστες». Οι συναγωνιστές του ταράζονται: «Τι; Πώς τους σεβόμαστε;» Και ο «επιστάτης» τους καθησυχάζει: «Ούτε τα χέρια τους κόβουμε ούτε το κεφάλι. Απλά, από τον αστράγαλο και κάτω να πούμε. Το κότσι τους πειράζουμε μόνο».

 

Οσο για τη στρατηγική της οργάνωσης, κι αυτή είναι ξεκάθαρη στο μυαλό της παρέας: «Δεν θ’ αφήσουμε την Ελλάδα. Να το θυμάσαι. Εδώ πέρα θα γίνει εμφύλιος πόλεμος. Ακουσε που το λέω, φίλε μου. Θα γίνει εμφύλιος πόλεμος».

 

Ο «πολιτευτής»

 

Ρωτούν τον Πλωμαρίτη τι θα κάνει με τους μετανάστες όταν έρθει η Χρυσή Αυγή στην εξουσία:

 

«Τίποτα. Σαπούνια! Σαπούνια, αλλά όχι για ανθρώπους, γιατί είναι χημικοί αυτοί και μπορεί να βγάλουμε καμιά καντήλα. Θα τα ‘χουμε σαπούνια για τ’ αμάξια, σαπούνια για τα πεζοδρόμια, κάνα λαμπατέρ θα φτιάξουμε με το δέρμα τους, τα μαλλιά θα τα παίρνει ο Γιώργος να τα πουλάει στο Μοναστηράκι, να τα κάνουν μπεγλέρια οι ξένοι. Τι άλλο θα πάρεις, ρε Γιώργο;»

 

«Τα δόντια θα πάρουμε για κομπολόγια» απαντά ο Βάθης.

 

Σε κάποιο σημείο ο Πλωμαρίτης καλεί τους υπόλοιπους: «Βάλε το χατζάρι και πάμε να φάμε τους λαθρομετανάστες». Και εξηγεί προς την κάμερα: «Οι άνθρωποι είναι καζαβούμπου. Είναι για να τους βάλουμε σ’ ένα καράβι και να μην έχει πάτο. Να πάνε με δέκα Μποφόρ στο Αιγαίο και να μη γυρίσει κανένας. Να ψοφήσουν όλοι! Δεν μας ενδιαφέρει, γιατί είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους».

 

Κάνει μια επίδειξη με το μεγαλόσωμο μαύρο σκυλί του, τη «Σίσση». Προσπαθεί να το κάνει να επιτεθεί: «Ετσι τους τρώμε. Τα σκυλιά τούς μασάνε, εμείς δεν φταίμε τίποτα».

 

Και όταν περνάει ένας μετανάστης σέρνοντας ένα καροτσάκι φορτωμένο με παλιοσίδερα: «Φέρ’ το πιστόλι ρε πούστη να του ρίξω μια πιστολιά. Γιώργο, πήγαινε να του ρίξεις μια κλοτσιά. Να βγεις μ’ ένα μαδέρι να του ρίξεις στο κεφάλι».

 

Τα ίδια προτείνει ο Πλωμαρίτης για την αντιμετώπιση της Αριστεράς: «Τους αριστερούς τους έχουμε βάλει σ’ ένα ψωρόνησο και μόλις τελειώσουν τα τρόφιμα θα ψοφήσουν όλοι. Να τελειώνουμε, να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Τώρα θα μιλήσουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ετοιμάζουμε τις κρεμάλες τώρα, γιατί είναι και πολλές, και θα τις στρώσω εδώ στην Πιπίνου και θα λέω “φωτιά στα κόκκινα σκυλιά”. Και θα σπαρταράνε αυτοί».

 

Ο «θεωρητικός»

 

Η ομάδα της οργάνωσης του Αγίου Παντελεήμονα έχει αρχηγούς τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο. Ο Πλωμαρίτης μαζί με τον Ιωάννη Μπατσή, υποψήφιο της οργάνωσης στην Αρτα, μέλος κι αυτός της παρέας του Αγίου Παντελεήμονα, εμφανίζονται δίπλα στον Κασιδιάρη την ώρα που βγαίνει από το δικαστήριο μετά την αθώωσή του (7.3.2013). Αλλά υπάρχει και ο «θεωρητικός» της οργάνωσης, ο Ιωάννης Λύρης, υποψήφιος της οργάνωσης στη Β΄ Αθήνας. Μετέχει στο κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής που επισκέπτεται το αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό και επιχειρεί να μυήσει τους εργαζόμενους στα μυστικά του ναζισμού:

 

«Είμαι ειλικρινής. Τα εθνικιστικά κινήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου στη δεκαετία του ’30 και όσον αφορά τα δεδομένα της κοινωνικής πολιτικής και παροχών, σ’ αυτό εμείς έχουμε μία μελέτη. Οχι στη Γερμανία. Σε όλα τα εθνικιστικά κινήματα. Γιατί αν ανατρέξετε, το 8ωρο το έκανε ο Μεταξάς, την αργία της Κυριακής την έκανε ο Μεταξάς, το ΙΚΑ ο Μεταξάς. Ο,τι έγινε εκείνη την εποχή, το μελετάμε για την κοινωνία. Και επειδή είπατε για τον Χίτλερ, ξέρετε ότι το 1937 οι Βρετανοί απαγόρευαν στα γερμανικά υπερωκεάνια να πλησιάσουν τη Βρετανία. Ξέρετε γιατί; Για να μη δουν οι Βρετανοί εργαζόμενοι πώς περνάνε οι Γερμανοί εργαζόμενοι. Εμείς λοιπόν είμαστε κοινωνιστές και εθνικιστές.

 

Οσο αφορά τους χαιρετισμούς, ο χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός, δωρικός. Δεν υπάρχει επίσημος χαιρετισμός της Χρυσής Αυγής. Ετσι χαιρετάγανε οι Δωριείς, οι Ρωμαίοι και σήμερα η Χεζμπολάχ. Ο Χίτλερ δεν χαιρετούσε έτσι. Κάνουν κάποιο λάθος. Ο δωρικός χαιρετισμός είναι με το χέρι τεντωμένο να φτάνει στο ύψος των ματιών. Οι Γερμανοί είχαν γωνία ενενήντα μοιρών. Οπως και ο μαίανδρος που έχουμε δεν είναι η σβάστικα. Εάν, και να το πούμε κι αυτό, η σβάστικα είναι ελληνική. Ο Χίτλερ ήταν λάτρης της Ελλάδας».

 

Ο «δύτης»

 

Λιγότερο «διανοούμενος», αλλά πιο σαφής είναι ο Γεώργιος Σμυρνιώτης, με το παρατσούκλι «Δύτης»:

 

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτό το κακό που μας έχουν κάνει και το κακό που έχουν κάνει στην πατρίδα μου θέλω να το νιώσουν στο πετσί τους. Να νιώσουν το φόβο. Γιατί αν υπάρξει φόβος, θα υπάρξει σεβασμός και σ’ εσένα και σ’ εμένα και σε όλους. Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο η πάρτη τους και τίποτα άλλο. Θέλω να εκδικηθώ. Γι’ αυτό που έχουν κάνει στην πατρίδα μου και σ’ όλους τους Ελληνες θέλω να πάρω εκδίκηση. Και το εννοώ αυτό που λέω. Θα βλέπουν Χρυσή Αυγή και θα τρέμουνε».

 

Για τα λίγα αποσπάσματα της ταινίας που προβλήθηκαν στο «Channel 4» διατάχθηκε από τον Μάρτιο εισαγγελική έρευνα. Η τύχη της αγνοείται.

 

4 απαντήσεις στο “«Το μαχαίρι θα φεύγει από το αυτί δεξιά κάτω» *”

  1. Τι υπάρχει στο μέσο των δύο άκρων;
    Του Δημήτρη Μητρόπουλου.
    Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από την ναζιστική συμμορία της ΧΑ τροφοδοτεί πολιτικές εξελίξεις και θέτει εκ νέου διλήμματα. Οι κυβερνητικοί εταίροι (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), αλλά και όλοι οι άλλοι (ΔΗΜΑΡ) οπαδοί του κατά φαντασίαν μεσαίου χώρου, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να μετατοπίσουν τον πολιτικό άξονα και τα πολιτικά διλλήμματα.
    Είτε με τον κακό Λαζαρίδη και την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, είτε με τον καλό Βενιζέλο και υμνητή της δημοκρατικής ομαλότητας, είτε με τον άσχημο Σαμαρά και πολέμιο της στρατηγικής της έντασης, η επιδίωξη του μνημονιακού πολιτικού συστήματος είναι η ακόμα μεγαλύτερη θωράκισή του και νομιμοποίησή του σε μια νέα βάση.

    Σε ένα νέο, ας πούμε, συμβόλαιο με την κοινωνία που θα βασίζεται στον φόβο μπροστά στη βία, που θα ποντάρει στην κοινωνική αμηχανία, τον παροπλισμό και τελικά την αποδοχή μιας κατάστασης που δεν αρέσει σε κανέναν αλλά κάθε αμφισβήτηση είναι «επικίνδυνη» για να ξεφύγει συνολικά η κατάσταση, «να πάμε σε εμφύλιο», κοκ. Ξέρουν ότι έχουν σπείρει την φτώχεια και την έλλειψη προοπτικής, ότι δημιουργούν μια χώρα-χωματερή και περιμένουν τις συνέπειες. Είτε τυφλές, είτε οργανωμένες και συγκροτημένες.

    Κάνουν λάθος οι απόψεις που κάνουν την ταύτιση ότι μιας και η ΧΑ είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, τότε την χαϊδεύει και η κυβέρνηση. Είναι διαφορετικό ότι θα τη χρησιμοποιούν σαν δόρυ απέναντι στην αριστερά και το κίνημα. Στην ουσία η κυβέρνηση, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα εκμεταλλευτούν το γεγονός της δολοφονίας για να στριμώξουν τη ΧΑ, για να κάμψουν την δυναμική τους, για να μην έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις στις δημοτικές εκλογές (Κασιδιάρης Αθήνα). Ο Μπ. Παπαδημητρίου όταν λέει ότι θέλουν μια πιο «σοβαρή» ΧΑ για να συνεργαστεί μελλοντικά με τη ΝΔ, δεν λέει ψέμματα. Το πολιτικό σύστημα, αφού έχει κάψει πολλές εφεδρείες του (ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, κομμάτια του ΠΑΣΟΚ κοκ) ψάχνει άλλες λύσεις. Και προς τα δεξιά οι λύσεις δεν είναι πολλές. Μόνο που στην παρούσα φάση η ΧΑ θέλουν να κοντύνει και να αποκτήσει περισσότερο ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, όπως πιθανά η Λεπέν στη Γαλλία.

    Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει ότι οι καθαρόαιμες αστικές-μνημονιακές δυνάμεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) θα χρησιμοποιήσουν την επίθεση στο ένα άκρο, για να πιέσουν-επιτεθούν και στο άλλο. Και για να ορίσουν ένα νέο μεσαίο χώρο. Πριν το μνημόνιο αυτός ήταν η τάξη των μικρομεσαίων και είχε τις πολιτικές του εκφράσεις σε αστικές αλλά και αριστερές δυνάμεις. Και είχε και κάποια πολιτιστικά χαρακτηριστικά, κάποια στοιχεία κουλτούρας. Η λάμψη του ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού, μια σχετική ανοχή στην αριστερά, την διανόηση της και την κουλτούρα της, αλλά και από την άλλη ο νοικοκυραίος, ο βολεμένος, ο απολιτικ αργότερα. Σήμερα όμως που αυτοί οι μικρομεσαίοι φτωχοποιούνται, αυτός ο μεσαίος χώρος συρρικνώνεται. Και η πολιτική του έκφραση (κυρίαρχα το ΠΑΣΟΚ) μαζί του. Ο νέος μεσαίος χώρος, έτσι ώστε να αναπνεύσουν δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ, άλλοι λάτρες της κεντροαριστεράς (ΔΗΜΑΡ, Λοβέρδος) ή τμήματα της ΝΔ, που θα επιχειρρηθεί να δημιουργηθεί θα ακούει στο όνομα «συνταγματικό τόξο». Θα επιδιώκει την ομαλότητα. Το να ησυχάσουμε λίγο μετά από όλη αυτή την ανωμαλία που ζούμε εδώ και 3 χρόνια. Θα ελπίζει να μπει ένας πάτος στο βαρέλι. Θα έχει την τάση να προσαρμοστεί στο ότι θα τον κυβερνάει η Τρόικα και το Γιούρογκρουπ, θα συνηθίσει να διοικείται από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, από ένα ξεφτιλισμένο κοινοβούλιο τύπου Βιρβιδάκειου «εγκρίνεται κατά πλειοψηφία». Θα έχει αποδεχτεί ως φυσιολογική σταθερά της αγοράς την ανεργία στο 30%. Και κυρίως θα καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, καθώς τα προηγούμενα δεν θα τα θεωρεί πια ως ανωμαλία, ως βία, αλλά ως μια νέα συνθήκη, ως ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» στο οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί.

    Όμως αυτός ο νέος μεσαίος χώρος έχει μετατοπιστεί σημαντικά στο ένα άκρο. Αν στο ένα άκρο είναι η ακροδεξιά – ναζιστική βία, στο άλλο δεν είναι απλά ο αντιεξουσιαστικός χώρος ή κάποιοι διαδηλωτές που πετάνε καμιά πέτρα. Ο Λαζαρίδης κατονόμασε έως και την απεργία της ΟΛΜΕ σαν εμπρηστή της στρατηγικής της έντασης, είναι η αντίσταση ολόκληρων περιοχών όπως στις Σκουριές ή προχθές στην Κερατέα, είναι η όποια κινηματική δράση θα προστατεύσει τις κατασχέσεις σπιτιών από τους τοκογλύφους, είναι η έκφραση αγανάκτησης και οργής απέναντι σε απίστευτους τύπους που ψηφίζουν μνημόνια χωρίς να τα διαβάζουν, που περνάνε με το έτσι θέλω ότι γουστάρουν, όπως γουστάρουν, που κρύβουν στικάκια, που έχουν καταπατήσει κάθε έννοια όχι δημοκρατίας, αλλά έστω και τυπικής κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Στο άλλο άκρο είναι ο εχθρός λαός, όποιος απεργεί, όποιος κινητοποιείται, όποιος διεκδικεί, όποιος αμφισβητεί. Ο νέος μεσαίος χώρος δεν είναι καθόλου μεσαίος. Κινείται προς ολοταχώς προς τα δεξιά, προς τον αυταρχισμό και τον εκφασισμό της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

    Αυτή την ομαλότητα, αυτό τον μεσαίο χώρο η αριστερά δεν μπορεί να τον υπαρασπιστεί, ούτε να μπει στο κάδρο του. Πολύ θα θέλαμε να μπορούσαμε με «ομαλό» τρόπο να διεκδικούσαμε μια καλύτερη ζωή και μια διέξοδο. Να μη χρειαστεί η μαζική πολιτική βία των κατοίκων στις Σκουριές για να υπερασπιστούν τον τόπο τους και την υγεία τους. Να μη χρειαστεί η μαζική πολιτική βία των απεργών εκπαιδευτικών για να αντιμετωπίσουν τις επιστρατεύσεις και τις διώξεις που έρχονται έξω από τις απεργιακές περιφρουρήσεις στα σχολεία.

    Είναι σωστό και αναγκαίο να προσπαθήσουμε να μπολιαστεί η οργή του άνεργου, η κραυγή του φτωχοποιημένου απέναντι στην αδικία, η αηδία του νέου απέναντι στον ψεύτη πολιτικό, με πολιτικές θέσεις, όραμα και δράση για την πολιτική και κοινωνική ανατροπή και όχι σε «τυφλή» βία.

    Όμως σε κάθε περίπτωση δεν συμψηφίζουμε θύτη και θύμα.

    Ο άνεργος έχει δίκιο. Ο ψεύτης πολιτικός δεν έχει.

    Αυτός που χάνει το σπίτι του δεν βρίσκει δικαιοσύνη πουθενά. Η τράπεζα έχει κάνει τα συμφέροντά της δίκαιο.

    Ο νέος είναι θύμα. Το πολιτικό σύστημα και οι προστάτες του (αστυνομία, δικαστήρια κοκ) είναι οι θύτες του.

    Το όραμα μας δεν είναι το γενικευμένο «μπάχαλο». Είναι μια πραγματική κοινωνική ομαλότητα. Με περισσότερη δικαιοσύνη. Με περισσότερη ισότητα. Με περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία.

    Η ομαλότητα για την οποία κάνουν λόγο οι μνημονιακοί είναι ένα αδειανό πουκάμισο, είναι μια ακραία κατάσταση φτώχειας και ανισότητας, ένα επικοινωνιακό φόβητρο για να μην αντισταθούμε.

    Σε αυτήν την ομαλότητα πρέπει να αντισταθούμε. Και να την ανατρέψουμε με τη δικιά μας!
    http://antapocrisis.gr/index.php/2012-04-24-19-38-44/item/958-akra

  2. Έφοδοι της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στα Αστυνομικά Τμήματα Νίκαιας, Ρέντη και Καμινίων

    Έφοδοι της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στα Αστυνομικά Τμήματα Νίκαιας, Ρέντη και Καμινίων

    Έφοδοι της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στα Αστυνομικά Τμήματα Νίκαιας, Ρέντη και Καμινίων μετά από καταγγελίες για σχέσεις αστυνομικών και κάλυψη της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής.

    Σε παραίτηση εξανάγκασε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ που επέδειξαν ανοχή σε ποινικές δράσεις της ΧΑ, μετά και την όψιμη ανακάλυψη νεοναζιστικών θυλάκων εντός της ΕΛΑΣ.

    Συμπληρωματικό φάκελο «για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής» απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Νίκος Δένδιας. Περιλαμβάνει δικογραφία για την επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Σε εξέλιξη και η κατεπείγουσα έρευνα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις 32 δικογραφίες για τη δράση της Χρυσής Αυγής, καταθέτουν πρώτοι οι δημοσιογράφοι που έγραψαν για τα τάγματα εφόδου.

    «Πρέπει να σπάσει το απόστημα», δηλώνει στο Κόκκινο ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, εκφράζοντας τη στήριξη του κόμματος στις πρωτοβουλίες Δένδια.

    «Πάμπολλα περιστατικά ανοχής βίας από τη Χρυσή Αυγή», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Χρήστος Φωτόπουλος.
    – See more at: http://stokokkino.gr/article/2428/Efodoi-tis-Upiresias-Esoterikon-Upotheseon-tis-ELAS-sta-Astunomika-Tmimata-Nikaias-Renti-kai-Kaminion-meta-apo-kataggelies-gia-sxeseis-astunomikon-kai-kalupsi-tis-egklimatikis-drastiriotitas-tis-Xrusis-Augis#sthash.qFDFGC4L.dpuf

    – See more at: http://stokokkino.gr/article/2428/Efodoi-tis-Upiresias-Esoterikon-Upotheseon-tis-ELAS-sta-Astunomika-Tmimata-Nikaias-Renti-kai-Kaminion-meta-apo-kataggelies-gia-sxeseis-astunomikon-kai-kalupsi-tis-egklimatikis-drastiriotitas-tis-Xrusis-Augis#sthash.qFDFGC4L.dpuf

  3. Πώς φτάσαμε από τους Αγανακτισμένους στη Χρυσή Αυγή! [ιστορική αναδρομή]
    Στέφανος Μυτιληναίος

    Το καλοκαίρι του 2011, με τις πλατείες των Αγανακτισμένων να απαιτούν παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, συντακτική συνέλευση και Πραγματική (άμεση) Δημοκρατία, έξοδο από τα Μνημόνια, Εθνική Ανεξαρτησία και παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας, το πολιτικό σύστημα αισθάνεται ασφυκτικά στριμωγμένο.

    Σύντομα οι Αγανακτισμένοι δεν περιορίζονται μόνο στις πλατείες. Στήνουν «καρτέρια» στους βουλευτές και όπου τους πετυχαίνουν τους αποδοκιμάζουν έντονα, σε αρκετές περιπτώσεις τους προπηλακίζουν. Οι «εθνοπατέρες» που ψήφισαν τα μνημόνια δεν αντέχουν τη λαϊκή πίεση, δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους, φοβούνται, τρέμουν.

    Την 28η Οκτωβρίου 2011, ανήμερα της εθνικής επετείου, ο ελληνικός λαός εξεγείρεται! Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας οι πολιτικοί αποδοκιμάζονται και κυνηγιούνται από τις εξέδρες των επισήμων, στη Θεσσαλονίκη εκδιώκεται από το λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην Πάτρα ο λαός διαδηλώνει με την μπάντα του δήμου να παίζει δημοκρατικά εμβατήρια του Μίκη Θεοδωράκη, στην Κρήτη οι ξεσηκωμένοι πολίτες τραγουδούν το «πότε θα κάνει ξαστεριά». Η χώρα βρίσκεται μια ανάσα πριν την έκρηξη, ο λαός απαιτεί παντού Άμεση Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Δικαιοσύνη.

    Η αφόρητη λαϊκή πίεση, οι φήμες για «πραξικόπημα» και ο παγκόσμιος εξευτελισμός του Γιώργου Παπανδρέου οδηγούν στην παραίτηση του τελευταίου και στο σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.
    Τότε, εκείνες τις… Παπαδήμιες ημέρες, αρχίζει να πρωτοεμφανίζεται ολοκληρωμένη η θεωρία των δύο άκρων και η προσπάθεια ταύτισης του ξεσηκωμένου δημοκρατικού λαού με «φασιστικές πρακτικές», οι Αγανακτισμένοι ξαφνικά κατηγορούνται ως «αυγό του φιδιού», στην προσπάθεια απαξίωσης του δημοκρατικού ξεσηκωμού συνταυτίζεται (για δικούς του λόγους) και το ΚΚΕ που υιοθετεί τη μνημονιακή προπαγάνδα διασύνδεσης αγανακτισμένων με ακροδεξιά στοιχεία.

    Παραβλέποντας προκλητικά την ισχυρή παρουσία της Αριστεράς στις πλατείες, των αντιεξουσιαστών και τα συνθήματα για ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, «ανακαλύπτουν» ακροδεξιούς εκεί που δεν υπάρχουν και φυσικά δεν πείθουν κανέναν.

    Στις 21 Απριλίου 2012 παρθενική πρώτη εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι ως «Αγανακτισμένοι». Συναντούν τον Πέτρο Ευθυμίου σε καφετέρια της περιοχής, τον αποδοκιμάζουν και τον μπουγελώνουν. Η δράση τους θυμίζει copy paste διαμαρτυρία Αγανακτισμένων, μόνο που πλέον δεν είναι οι δημοκρατικοί πολίτες που αποδοκιμάζουν αλλά οι νεοναζί.
    Από εκεί και πέρα τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους.

    Οι μνημονιακοί έχουν συγκεκριμένο περιστατικό να επικαλεστούν, περιστατικό που γρήγορα «κλείνει στα σπίτια τους» τους δημοκρατικούς Αγανακτισμένους, διότι δεν θέλουν να ταυτιστούν με τους ναζί. Η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει τη διαχείριση και το μονοπώλιο της Αγανάκτησης.

    Ιούνιος 2012, εκλογές. Ο ΛΑ.Ο.Σ. καταρρέει εξαιτίας της μνημονιακής του πολιτικής. Άδωνις, Πλεύρης (υιος) και Βορίδης βρίσκουν στέγη στη Νέα Δημοκρατία, το εκλογικό σώμα του ΛΑ.Ο.Σ. μετακινείται σχεδόν σύσσωμο στη Χρυσή Αυγή και τη βάζει στη Βουλή.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση, με τις ψήφους των αντιμνημονιακών αριστερών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και βάζει στον «πάγο» το κίνημα για την Άμεση Δημοκρατία.

    Η Χρυσή Αυγή αφήνεται ανενόχλητη να δρα με «τάγματα» τραμπούκων στις γειτονιές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους μετανάστες, ασκεί ακατάσχετη πατριδοκαπηλία, οργανώνει διανομές τροφίμων «μόνο για Έλληνες», αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες», παριστάνει την «αγανακτισμένη» στρατολογεί λούμπεν στοιχεία, αυξάνει δημοσκοπικά τη δύναμή της αντλώντας από όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία.
    Ωστόσο, πλέον δεν υπάρχουν Αγανακτισμένοι, οι μνημονιακοί πολιτικοί «ξαλαφρώνουν», μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, αρχίζουν πάλι να πηγαίνουν σε εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους σχεδόν ανενόχλητοι.

    Τα συνδικάτα παρακολουθούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα και ο ΣΥΡΙΖΑ -αξιωματική αντιπολίτευση- ασχολείται περισσότερο με τις συνιστώσες του και την… ενηλικίωσή του (μετατροπή σε κόμμα) παρά με την κοινωνία που έχει εγκλωβιστεί στην απάθεια.

    Φθινόπωρο 2013. Όλοι περιμένουν τον κακό χαμό μετά τις γερμανικές εκλογές, νέα μέτρα, νέο μνημόνιο και ανησυχία υπάρχει διάχυτη στο πολιτικό σύστημα. Φοβούνται κοινωνική έκρηξη!

    Η Χρυσή Αυγή έχει ξεσαλώσει, σε Μελιγαλά και Γιαννιτσά προκαλεί και επιδιώκει τη σύγκρουση…

    Στις 18 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα παγώνει με την είδηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το «λεβεντόπαιδο» Ρουπακιά. Ξαφνικά το πολιτικό σύστημα «ανακαλύπτει» σχέσεις αστυνομίας με Χρυσή Αυγή και οι αποκαλύψεις όσων ήταν γνωστά αλλά δεν δημοσιεύονταν γίνονται εκτενή ρεπορτάζ στις εφημερίδες.

    Στις 22 Σεπτεμβρίου οι κρίσιμες γερμανικές εκλογές αναδεικνύουν τη Μέρκελ κυρίαρχη, ωστόσο εντός Ελλάδας κανείς δεν ασχολείται με την Άνγκελα, η χώρα ζει «έκπληκτη» (λες και δεν ήξερε) το σίραλ της Χρυσής Αυγής.

    Η θεωρία των δύο άκρων έχει επιστρέψει δριμύτερη. Όχι όμως για να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, όπως οι πολλοί νομίζουν, δεν είναι αυτός ο σκοπός. Η θεωρία των δύο άκρων θέλει να ταυτίσει και να εξομοιώσει κάθε
    Έλληνα δημοκράτη που δικαίως διαμαρτύρεται, διαδηλώνει, ξεσηκώνεται, αντιδρά, με τους Χρυσαυγίτες.

    Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να εξυπηρετεί τους λόγους για τους οποίους αναδείχτηκε από την αφάνεια εξαρχής και να είναι ένα χρήσιμο πολυεργαλείο στα χέρια εκείνων που εδώ και τρία χρόνια εργάζονται με συνέπεια για να υποδουλώσουν τον ελληνικό λαό και να ξεπουλήσουν την πατρίδα…
    Πηγή : http://www.tsantiri.gr/mytilinaiosblog/pos-ftasame-apo-tous-aganaktismenous-sti-chrisi-avgi-istoriki-anadromi/#sthash.udufZfLF.dpuf

  4. Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013
    Γιατρέ θέλω ένα όπλο για μετανάστες, αριστερούς και αναρχικούς

    ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΨΝΑ
    ΚΟΙΝ Δ/ΝΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΝΑ

    23/9/2013

    ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΨΝΑ

    Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών (με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα), με τις οποίες αποδεικνύεται, ακόμα και για τον πιο αδαή και «ανυποψίαστο», η εγκληματική φύση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής (με τα στοιχεία, μάλιστα, για την παρα-στρατιωτική φύση και δομή της οργάνωσης, με τις ομάδες κρούσης κλπ), όταν ακόμα και η παρούσα κυβέρνηση στέλνει στον εισαγγελέα μια σειρά από εγκληματικές υποθέσεις με πρωταγωνιστές μέλη της Χ.Α, οι οποίες είχαν σκοπίμως αγνοηθεί και συγκαλυφθεί, είναι πιστεύω καιρός να κοιτάξουμε και στο ΨΝΑ «με άλλο μάτι» μερικά ζητήματα που, αν και έχουν από μακρού επισημανθεί, έχουν αρμοδίως υποβαθμιστεί, αγνοηθεί και, εμμέσως, συγκαλυφθεί.
    Το ΨΝΑ έχει την θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, τον Κ. Παρασχάκη και μάλιστα κατ΄ ανάθεσιν από το ΔΣ. Δεν πρόκειται για απλό και «παρασυρμένο» ή «αφελή» οπαδό.

    Υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του (λόγω της συμμετοχής του με την Χ.Α. στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές) σε συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης που συνοδεύονται από τον κλασσικό ναζιστικό χαιρετισμό.

    Υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει (και όχι μόνο). Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου εξυμνεί την Χρυσή Αυγή και την χούντα.

    Υπάρχει η ιστορία με τις άδειες οπλοφορίας, που αν και εξετάστηκε από το ΔΣ (με μεγάλη καθυστέρηση, ενός έτους, από τότε που καταγγέλθηκε), η όλη έρευνα, με τον τρόπο που έγινε, αδυνατούσε ν΄ ανιχνεύσει τον αριθμό, τους (μη καταγεγραμμένους) τρόπους χορήγησης και τους αποδέκτες των διαφόρων πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας.

    Και βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι το ναζιστικό αυτό μόρφωμα, τόσο μέσα από τις ιστοσελίδες του, όσο και με (προ μηνών) δηλώσεις βουλευτών του, έχει ταχθεί υπέρ του ναζιστικού προγράμματος «στείρωσης και ευθανασίας» των ψυχικά πασχόντων και αναπήρων (Ματθαιόπουλος κλπ).

    Πώς είναι δυνατόν να είναι διευθυντής ενός ψυχιατρικού τμήματος, να υποδέχεται και να έχει την θεραπευτική ευθύνη ψυχικά ασθενών στη σημερινή Ελλάδα ένα στέλεχος νεοναζιστικού μορφώματος με αυτές τις θέσεις και πρακτικές;

    Τι άλλο θα χρειαστεί επιτέλους να γίνει για να συνειδητοποιήσουμε ότι το φίδι «δεν είναι πια μέσα», αλλά «έχει βγει από το αυγό» και ότι το γνωστό σε όλους μας σκοτεινό και οδυνηρό «παρελθόν» μετατρέπεται, με ταχείς ρυθμούς, στο «ζοφερό μέλλον» που «γίνεται παρόν» όσο περισσότερο το υποτιμούμε, ή «κάνουμε τα στραβά μάτια» (ή, ενίοτε, «του κλείνουμε και το μάτι»);

    Και οι ασθενείς (και οι οικογένειές τους) να ξέρουν (ή να μάθουν) ότι νοσηλεύονται σε ένα τμήμα που διευθυντής του είναι ένας γιατρός με ιδεολογία Γ΄ Ράιχ ; Που συμμετέχει σε μιαν οργάνωση που δολοφονεί; Μιαν οργάνωση που δολοφονεί και εξοντώνει αυτούς που, βάσει της βοθρολυματικής ιδεολογίας της, κατατάσσει στους «υπανθρώπους» (τους μη καθαρόαιμους «έλληνες»), αυτούς που «αξίζει και πρέπει» να εξοντωθούν και της οποίας ο σκοτεινός ορίζοντας περιλαμβάνει, μετά τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους αριστερούς κοκ, και τους ψυχικά πάσχοντες και γενικά τους κάθε είδους αναπήρους ;

    Και δεν έχει το κάθε μέλος και στέλεχος της οργάνωσης το δικό του μερίδιο συνενοχής και ευθύνης για τις εγκληματικές της ενέργειες;

    Και ένα ακόμα ερώτημα: αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει, γενικά, «θέμα» και δεν θ΄ αναρωτιόμαστε όλοι στο ΨΝΑ, «ποιός του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας»;

    Θεωρώ ότι το ΔΣ πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει τουλάχιστον διευθυντής τμήματος στο ΨΝΑ, και μάλιστα κατ΄ ανάθεσιν, που να είναι χρυσαυγίτης και να πάρει άμεσα τα δέοντα επ΄ αυτού μέτρα, για να διασωθεί η στοιχειώδης αξιοπρέπεια της ψυχιατρικής κοινότητας και η αξιοπιστία του ίδιου του νοσοκομείου.

    Το «κατ΄ ανάθεσιν» σημαίνει «ευθύνη του ΔΣ», δηλαδή, αυτό επιλέγει αν θα έχει τοποθετήσει και εξακολουθεί να διατηρεί, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις, ένα στέλεχος μιας εγκληματικής οργάνωσης ως διευθυντή τμήματος, ή όχι.

    Κι΄ ακόμα, να γίνουν πιο ουσιαστικές οι διαδικασίες έκδοσης πιστοποιητικών για άδεια οπλοφορίας. Στην πράξη και όχι απλώς με την έκδοση κάποιων εγγράφων.

    Θ. Μεγαλοοικονόμου
    Δ/ντής ψυχίατρος

    Πηγή:ergatis::::
    http://ergatis.wordpress.com/2013/09/24/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CF%89-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%81/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *