Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας για Αντιφασιστική Πορεία

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι αποτέλεσε τη σταγόνα που έκανε το ποτήρι της κοινωνικής οργής να ξεχειλίσει ενάντια στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Πλήθος κόσμου και κινήσεων εξέφρασε και συνεχίζει να εκφράζει την εναντίωσή του στις δολοφονικές και μισαλλόδοξες επιλογές των φασιστών, οι οποίοι δείχνουν να έχουν χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν αποκαλύψει με τον πιο εμφανή τρόπο τη γελοιότητα και τις πραγματικές προθέσεις της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον έκαναν έκδηλο όλο το γλοιώδη συρφετό που συμπορεύεται με τις δολοφονικές ορέξεις των ναζιστών. Από τα ΜΜΕ, τον επιχειρηματικό κόσμο και την αστυνομία μέχρι και στελέχη που παίζουν κεντρικό ρόλο στις κρατικές επιλογές και που έχουν υιοθετήσει τις φασιστικές λογικές στην κυρίαρχη και επίσημη κρατική πολιτική. Όλοι αυτοί μαζί αποτέλεσαν τον πολιορκητικό κριό για την άνοδο του φασιστικού φαινομένου και ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Ένα ουσιώδες όμως ζήτημα που ανακύπτει είναι η προσπάθεια της κυριαρχίας να ενισχύσει τη θεωρία των δύο άκρων. Μέσα δηλαδή από την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής, ο στόχος είναι το χτύπημα των ριζοσπαστικών κομματιών της κοινωνίας που εναντιώνονται στις κυρίαρχες πολιτικές και επιδιώκουν έναν κόσμο διαφορετικό. Γι αυτό και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να αναχαιτιστεί η πολιτική της εξαίρεσης. Το καθεστώς μπροστά στην αύξηση των κοινωνικών κινήσεων που επιδιώκουν και δημιουργούν έναν κόσμο ελευθερίας παρά και ενάντια στον κυρίαρχο, επιχειρεί την θωράκισή του, ώστε να επιβάλει ανενόχλητο την αναγκαία βαρβαρότητα για τη σωτηρία του. Εξάλλου θα ήταν αφέλεια να πίστευε κάποιος ότι ο φασισμός τελειώνει με νόμους. Το τσάκισμα του φασισμού είναι ζήτημα της ίδιας της κοινωνίας.

 

Το αίμα του Παύλου άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για τους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Γι αυτό και χρειάζεται η δημιουργία ενός διευρυμένου κοινωνικού μετώπου που θα δώσει το τελικό χτύπημα στις δολοφονικές βλέψεις των φασιστών. Ένας αγώνας που τώρα ξεκινάει και θα συνεχίσει μέχρι την οριστική συντριβή του φασιστικού φαινομένου. Γιατί το μέλλον δεν μπορεί να είναι το μίσος και η θηριωδία του ναζισμού αλλά η ελευθερία και η αυτονομία του ατόμου και της κοινωνίας.

     Να Τσακίσουμε το Φασισμό

      Εμπρός Σύντροφοι Πίσω Φασίστες

ΟΛΟΙ στην Αντιφασιστική Πορεία της Τετάρτης 25/9, ώρα 17:00 στα Προπύλαια

              Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *