7 απαντήσεις στο “Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, Παρασκευή 11/10, 6.00μμ, Πλ. Νίκης, Π.Τσαλδάρη-Αμφιάλη”

  1. Κυνηγώντας 426.025 ζώα
    Τώρα που η υπόθεση της “εξάρθρωσης” της νεοναζιστικής συμμορίας πλησιάζει προς το τέλος της, ήρθε η ώρα να δούμε τι συμβαίνει πραγματικά και πως σκοπεύει το φάντασμα της δημοκρατίας να παρουσιάσει τα γεγονότα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

    -) Η κωμική ιστορία με τους πλανεμένους έλληνες ψηφοφόρους που πάνω στην απόγνωση τους έκαναν το στιγμιαίο λάθος και ψήφισαν τους φασίστες (επειδή τελείωσε το οικονομικό βόλεμα και η τζάμπα μαγκιά) ήταν ανέκαθεν για τους αφελείς. Αν κάποιοι έβλεπαν στο πρόσωπο του Λαγού έναν καθηγητή πιάνου με εκπληκτικές οικονομικές δυνατότητες και όχι έναν τυπικό μπρατσωμένο νταβατζή που δεν ξέρει να μετράει μέχρι το δέκα και αν μερικοί κατάλαβαν, μετά από ένα χρόνο, ότι οι σβάστικες είναι τα φρικιαστικά σύμβολα των ναζί και όχι το νέο λογότυπο της Μερσεντές, τότε αυτό οφείλεται στο τρομακτικά χαμηλό πνευματικό τους επίπεδο και στη σκατοψυχιά που τους χαρακτηρίζει. Είναι άτομα που αντί για μυαλό έχουν σκατά μέσα στο κεφάλι τους και αν υπήρχε έστω και ένας σοβαρός πολιτικός στην Ελλάδα θα δήλωνε δημόσια ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτά τα δίποδα όντα.

    -) Η όλη ιστορία μετατράπηκε σε τηλεοπτικό show για να καρπωθούν οι επικίνδυνοι ακροδεξιοί του Σαμαρά με τα αστεία ονόματα τις ψήφους των 426.025 ηλιθίων που στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ψήφισαν Χρεισί Αβγοί. Μα καλά, θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί όλα τα κόμματα ενδιαφέρονται να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους των ναζί και αδιαφορούν για όλους τους υπόλοιπους; Γιατί όλοι στρέφονται στο 7% και αδιαφορούν για το 93%; Η απάντηση είναι υπερβολικά απλή. Τα ζώα που ψήφισαν τους ναζί είναι το μεγαλύτερο εκλογικό φιλέτο που κυκλοφορεί στη χώρα. Δεν θέλουν να βελτιωθεί η οικονομία, δεν τους νοιάζουν οι συνέπειες που έχουν οι πολιτικές ακραίας λιτότητας, δεν πιστεύουν στη δικαιοσύνη. Το μόνο που θέλουν είναι να αυξηθεί η κρατική βία προς όσους αντιστέκονται, καταστολή, μίσος για τους πιο αδύναμους και μηδενική ανοχή. Εύκολα και ανέξοδα πράγματα.

    -) Το να πιστεύεις ότι ο Σαμαράς, ο Βορίδης, ο Άδωνης, ο Φαήλος και τα υπόλοιπα καραδεξιά μπουμπούκια θέλουν να τοποθετήσουν στο περιθώριο τους φασίστες είναι σαν να πιστεύεις ότι οι ακτίνες του ήλιου θέλουν να μεταφέρουν ψύχος. Αν ο Πρετεντέρης, η Τατιάνα και ο κυρ Μπάμπης είναι οι τιμωροί των ναζί, τότε ο Χίτλερ ήταν ο σωτήρας της Ευρώπης.

    -) Ο φασισμός της ελληνικής κοινωνίας έχει βαθιές κοινωνικές και ιστορικές ρίζες. Καλώς ή κακώς, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να τελειώσουμε με τις φασιστικές πρακτικές και βέβαια καμία δημοκρατία δεν θέλει να συντρίψει το φασισμό, γιατί τον χρειάζεται σαν αντίπαλο δέος. Όταν ο κόσμος αρχίζει να μισεί τη δημοκρατία, τότε αυτή φέρνει το φασισμό στην επιφάνεια για να δείξει ότι υπάρχουν και χειρότερα. Μία ματιά στην ελληνική και ξένη ιστορία είναι αρκετή για να κατανοήσουμε το δημοκρατικό φλερτ με το φασισμό.

    -) Αν τα κανάλια αφιερώνανε το 5% του τηλεοπτικού χρόνου που ξοδέψανε για να “αποκαλύψουν” αυτά που ήξερε κάθε λογικός άνθρωπος για τους ναζί, για να αναλύσουνε τα νέα οικονομικά μέτρα που έρχονται τότε η κυβέρνηση του Μαυρουδή, του Φαήλου και του Χρύσανθου θα έπεφτε μέσα σε μία εβδομάδα.

  2. Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.Πλήρης στήριξη σε Έλληνες δημοσιογράφους σχετικα με ΧΑ
    Με ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ)και η Ευρωπαϊκή Ομπσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) καταδικάζουν τον εκφοβισμό των δημοσιογράφων στην Ελλάδα, οι οποίοι καλύπτουν τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την Χρυσή Αυγη και παρέχουν την πλήρη υποστήριξή τους στους Έλληνες δημοσιογράφους

    Η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων παρέχουν πλήρη στήριξη στους Έλληνες δημοσιογράφους σχετικά με την Χρυσή Αυγή

    Με ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ)και η Ευρωπαϊκή Ομπσπονδία Δημοσιογράφων (EFJ) καταδικάζουν τον εκφοβισμό των δημοσιογράφων στην Ελλάδα, οι οποίοι καλύπτουν τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την Χρυσή Αυγη και παρέχουν την πλήρη υποστήριξή τους στους Έλληνες δημοσιογράφους

    Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις ασχολούνται με την Ελλάδα.

    Τον Ιανούάριο του 2013, η Διεθνής & Ευρωπαική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, καταδίκαζε την αστυνομική αυθαιρεσία, στα δικαστήρια για την”Βίλα Αμαλίας” ενώ με το κλείσιμο της ΕΡΤ, η IFJ έστειλε επείγουσα επιστολή στον Σαμαρά και.καλούσε σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης έξω από τις Ελληνικές πρεσβείες.

    Ακόμη η Ευρωπαική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων έφγαλε ανακοίνωση επισημαινοντας ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ στην Ελλάδα είναι «Πλήγμα για την Δημοκρατία» και τελικά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων με το σύνθημα «Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό» διοργάνωσε διαμαρτυρία αλληλεγγύης στην Ελλ.Πρεσβεία στις Βρυξέλλες, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου.

    Για το θέμα της Χρυσής Αυγής, η Οργάνωση “Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα” ανέφεραν σε Έκθεσή τους τον Ιούνιο 2013, ότι .η ΧΑ αποτελεί απειλή για την ενημέρωση, ενώ οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα υφίστανται διώξεις.

    Τέλος η χώρα μας, υποβαθμίστηκε σε «Μερικώς Ελεύθερη» από Οργάνωση για την Ελευθερία Τύπου σε εκδήλωση στον ΟΗΕ, ενώ δημοσιεύθηκε και σχετική τρισέλιδηΈκθεση.

    IFJ/EFJ Give Full Support to Greek Journalists Covering ‘Golden Dawn’ Case

    04 October 2013

    Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων παρέχουν πλήρη στήριξη στους Έλληνες δημοσιογράφους που καλύπτουν την υπόθεση «Χρυσή Αυγή»

    Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) έχουν καταδικάσει τον εκφοβισμό των δημοσιογράφων στην Ελλάδα, οι οποίοι καλύπτουν τις αποκαλύψεις σχετικά με την «Χρυσή Αυγή» και παρέχουν την πλήρη υποστήριξή τους στους Έλληνες συναδέλφους, που συνεχίζουν να καλύπτουν δημοσιογραφικά την υπόθεση, παρά την απειλή βίας.

    Σύμφωνα με την συνεργαζόμενη με τις ΔΟΔ / ΕΟΔ, Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), οι Έλληνες δημοσιογράφοι που καλύπτουν την υπόθεση δολοφονίας που εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή, έχουν δεχθεί απειλές και επιθέσεις από βουλευτές και μέλη του ελληνικού ακροδεξιού κόμματος..

    Η υπόθεση έχει επικεντρωθεί σχετικά με τη δολοφονία του νεαρού Έλληνα καλλιτέχνη χιπ χοπ από ένα μέλος του κόμματος της Χρυσής Αυγής στις 18 Σεπτεμβρίου. Ως αποτέλεσμα, ο ηγέτης του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, και μέλη του κόμματος συνελήφθησαν. Ο Μιχαλολιάκος τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

    «Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις προσπάθειες απείλησης και εκφοβισμού των Ελλήνων δημοσιογράφων που καλύπτουν τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΔ Τζιμ Μπουμέλα. “Αυτές είναι εξόφθαλμες απόπειρες να χρησιμοποιήσουν παρενόχληση και φόβο, για να φιμώσουν τα μέσα ενημέρωσης και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές..

    «Καλούμε τις αρχές στην Ελλάδα να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την καταπολέμηση της ατιμωρησίας και την προστασία της ασφάλειας όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στη χώρα, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν την εργασία τους.”

    Η ΕΣΗΕΑ λέει ότι οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών με αναφορές ότι ένας εικονολήπτης σε μία περίπτωση χτυπήθηκε, ενώ ένας από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έμεινε ελεύθερος με εγγύηση, φέρεται να επιτέθηκε σε δημοσιογράφο κατά την έξοδο του από το δικαστικό μέγαρο στην Αθήνα .

    Στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ιουνίου, η IFJ εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο σημειώνεται με ανησυχία η “εκστρατεία εκφοβισμού κατά δημοσιογράφων και οργανισμών μέσων μαζικής ενημέρωσης” επειδή εξέθεσαν τις “νεοναζιστικές και νεοφασιστικές απόψεις, πρακτικές και δραστηριοτήτες» του κόμματος και «την υποβολή ρεπορτάζ και την αποκάλυψη εγκληματικών ενεργειών και δράσεων της μελών του ελληνικού κοινοβουλίου από την Χρυσή Αυγή που παρακινεί το μίσος μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της κοινωνίας … ”

    Το ψήφισμα καλεί την εισερχόμενη Εκτελεστική Επιτροπή της IFJ να ξεκινήσει μια “Διεθνές ΠαρατηρητήριοΕνάντια Στην Διάδοση Του Ρατσιστικού Μίσους” (IWASRH), προκειμένου να καταγράψει, να καταγγείλει και να κάνει καμπάνια ενάντια σε νεοναζιστικές και νεοφασιστικές ενέργειες που στοχεύουν την δημοσιογραφία, τους δημοσιογράφους, τους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα μέλη της IFJ και άλλων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών καθώς και δραστηριότητες.

    Πρότεινε επίσης στην IFJ, σε συνεργασία με τις ελληνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, να διοργανώνουν την πρώτη συνάντηση IWASRH για να προωθήθούν οι στόχοι αυτοί.

    «Είναι πολύ ανησυχητικό να ακούμε αυτές τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που είναι θύμα εκφοβισμού και παρενόχλησηςεπειδή ανέδειξαν ιστορίες που είναι προς το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΔ Mogens Blicher-Bjerregaard.

    “Είμαστε αλληλέγγυοι με τους συναδέλφους μας, οι οποίοι στέκονται για την ελευθερία του Τύπου και αρνούνται να υποκύψουν σε τέτοιες άνανδρες πράξεις εκφοβισμού. Ωστόσο, καλούμε επίσης τους συναδέλφους μας να παραμείνουν σε εγρήγορση και να εξασφαλίσουν ότι προστατεύουν τη δική τους ασφάλεια ανά πάσα στιγμή.”

  3. Οι φασίστες στοχοποιούν την Αριστερή Ενότητα Παντείου
    Με απειλητικά σημειώματα που «υπογράφονται» με το όνομα της νεοναζιστικής Α.Μ.Ε. (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, που συνδέονται με τον πρώην χρυσαυγίτη και μαχαιροβγάλτη Περίανδρο
    ο σχετικό ψήφισμα του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου αναφέρει:

    Η Αριστερή Ενότητα Παντείου δέχτηκε φασιστική επίθεση με απειλητικά σημειώματα που υπογράφονταν με φασιστικό σύμβολο (στόχος) και με το όνομα της νεοναζιστικής οργάνωσης Α.Μ.Ε. Συγκεκριμένα τα σημειώματα έγραφαν «θα σας πιούμε το αίμα» και «φαλτσέτες θα φάτε, θα σας σφάξουμε ξυριζαίοι». Και τα δύο αυτά σημειώματα είχαν ως στόχο προφανώς την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική των φασιστοειδών μέσα σε κοινωνικούς χώρους όπως το πανεπιστήμιο. Οι ίδιοι έχουν επιτεθεί και στο παρελθόν στο Πάντειο και σε άλλους κοινωνικούς χώρους όπως π.χ. το δίκτυο αλληλεγγύης της Κυψέλης «το μυρμήγκι».
    Τα τάγματα εφόδου του φασισμού και κάθε λογής εθνικιστικές συμμορίες που επιτίθενται καθημερινά (αμέτρητες δολοφονίες και πογκρομ μεταναστών, δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, φασιστική επίθεση προς μέλη ΚΚΕ στο Πέραμα) δεν μας φοβίζουν.

    Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη επίθεση και δηλώνουμε πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις.

    Οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στις σχολές όπως και σε ολόκληρη την κοινωνία.

  4. Διασυνδέσεις Χρυσής Αυγής με σωματείο υπαλλήλων σεκιούριτι

    Ως στέλεχος συνδικαλιστικού φορέα με επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών – Φυλάκων» εμφανίζεται ο Π. Μ., επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Τον Π. Μ. κατονόμασε ως «πυρηνάρχη» του Περάματος ο προφυλακισμένος σήμερα Αναστάσιος Π., 34 ετών, που κατηγορείται μεταξύ άλλων ως επικεφαλής της επίθεσης στους αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο Πέραμα τη 12η Σεπτεμβρίου. Στους ανακριτές κ. Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Παπακώστα ο 34χρονος κατέθεσε ότι «πυρηνάρχης» του Περάματος δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο Π. Μ.: «Στο πενταμελές όργανο διοίκησης μετέχουν, εκτός από εμένα, ο πυρηνάρχης Π. Μ., ο Α. Χ. και άλλα δύο πρόσωπα, τα επώνυμα των οποίων δεν γνωρίζω…».

    Όπως αποκαλύπτεται, ο Π. Μ. φέρει τον τίτλο του γραμματέα σε συνδικαλιστικό όργανο με επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών – Φυλάκων» (ΠΟΥΑΧΦ) με έδρα την οδό Σπύρου Πάτση, στο κέντρο της Αθήνας. Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΥΑΧΦ αναφέρει ότι «η νέα ομοσπονδία δημιουργήθηκε στο τέλος του 2010 με όραμα την εξυγίανση και ανάπτυξη του πολύπαθου και απαξιωμένου από πολλούς κλάδου, με την πεποίθηση ότι πολλά από τα προβλήματά του θα βρουν λύση. Στόχο μας αποτελεί η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας».

    Όμως, συνδικαλιστές–μέλη της πολυπληθέστερης και παλαιότερης Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος υποστηρίζουν ότι η ΠΟΥΑΧΦ δεν είναι παρά ένα απεργοσπαστικό συνδικαλιστικό όργανο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας. Οπως καταγγέλλεται, όλες οι δράσεις της ΠΟΥΑΧΦ χρηματοδοτούνται από τη συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία, ενώ και ο πρόεδρός της είναι υπάλληλός της. Καταγγέλλεται επίσης ότι η ΠΟΥΑΧΦ συγκροτείται από επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία, στα οποία όμως μετέχουν μόνον υπάλληλοι της ίδιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας. «Η εταιρεία ενθάρρυνε την ίδρυση του σωματείου, ώστε οι εργαζόμενοί της να δεχθούν να υπογράψουν νέες επιχειρησιακές συμβάσεις», υποστήριξε πηγή της «Κ».

    Ως επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο Π. Μ. έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις στις Τ.Ο. Περάματος και Νίκαιας, μαζί με τον προφυλακισμένο σήμερα Γιώργο Πατέλη, για την ιεραρχία και την πειθαρχία στους κόλπους της Χ.Α., αλλά και την πολιτική επικαιρότητα. Επιπλέον, φέρεται ως ιδιοκτήτης ομόρρυθμης εταιρείας που, όπως αποκαλύπτει ο αγγλικός τίτλος της, παρέχει υπηρεσίες σε πλοία. Σύμφωνα με στοιχεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αντικείμενο της επιχείρησης είναι οι «υπηρεσίες ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και υπηρεσίες αχθοφόρων». Κατά μία εκδοχή, σκοπός της εταιρείας του Π. Μ. είναι να παρέχει χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό σε ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά.

    Καθόλου τυχαία λοιπόν ο «πυρήνας» της Χ.Α. στο Πέραμα εμφανίζεται να ηγείται της επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που δραστηριοποιούνται στη ζώνη του Περάματος ή στο λιμάνι του Πειραιά. Στις απολογίες τους, οι προφυλακισμένοι Αναστάσιος Π. και Γιάννης Α. αναφέρονται στην επίσκεψη βουλευτών της Χ.Α. τον Αύγουστο στο Πέραμα. «Μας διαβεβαίωσαν την ενεργό στήριξή τους στα αιτήματά μας και στο σωματείο που επρόκειτο να ιδρυθεί από τους εργάτες της ζώνης», κατέθεσε ο Αν. Π. Αντίστοιχα, ο Γιάννης Α., που ενδέχεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση τις επόμενες ώρες, είχε υποστηρίξει ενώπιον των ανακριτών: «Ηρθαν οι βουλευτές Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι βρίσκονται στο πλευρό μας και πως, αν χρειαστεί, θα πετάξουμε το ΠΑΜΕ στη θάλασσα».
    Το… χρώμα του χρήματος φαίνεται πως κρύβεται πίσω από την «αγωνία» της Χρυσής Αυγής να «κυριαρχήσει» στο Πέραμα και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
    Ο «χρυσός αιώνας» του Περικλή στο Πέραμα

    Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», στελέχη του ναζιστικού κόμματος δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις ναυτιλιακές ζώνες του λιμανιού και η επικράτηση ενός χρυσαυγίτικου σωματείου θα ωφελούσε και την τσέπη τους…

    Συγκεκριμένα, ο πυρηνάρχης του Περάματος, Περικλής Μουλιανάκης, διατηρεί εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «Periklis Shipping Services CO», η οποία προσφέρει «υπηρεσίες ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού επιχείρησης και υπηρεσίες αχθοφόρων», όπως έχει καταχωριστεί και στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

  5. οι μπιζνες των ναζι στο περαμα
    Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απειλούσαν ανοιχτά ότι θα εξαφανίσουν το ΠΑΜΕ από το Πέραμα και τα τάγματα εφόδου λίγο καιρό μετά έκαναν επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ. Ο στόχος; Για κάποιους πολιτικός, για κάποιους άλλους όμως απόλυτα οικονομικός. Κάποιοι φαίνεται ότι έκαναν μπίζνες και ήθελαν να κάνουν τσιφλίκι τους την περιοχή. Να την ελέγχουν απόλυτα και να θησαυρίζουν

    Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Το Έθνος η “πολιτική” δράση και η επαγγελματική δραστηριότητα του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα δεν είναι διόλου τυχαίες.

    Ο Περικλής Μουλιανάκης σύμφωνα με την εφημερίδα είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Periklis Shipping Services CO που δεν είναι παρά μια εταιρεία που νοικιάζει εργάτες σε άλλες.
    Τα στοιχεία επιχείρησης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο αποδεικνύουν ότι ιδιοκτήτης είναι ο πυρηνάρχης – Πηγη εφημερίδα “Το Έθνος”

    Οι εταιρείες αυτές συνήθως αναλαμβάνουν έμμεσες εργολαβίες. Συνεργάζονται με εργάτες στους οποίους εξασφαλίζουν δουλειά σε εταιρείες με τις οποίες επίσης συνεργάζονται. Οι εταιρείες αυτές εξασφαλίζουν φθηνά εργατικά χέρια αφού δεν είναι αναγκασμένες να πληρώνουν υψηλά μεροκάματα και ασφάλιση, ενώ οι εταιρεία ενοικίασης παίρνει ποσοστά από την αμοιβή και παράλληλα σπάνια είναι υποχρεωμένη να ασφαλίσει τους εργάτες.

    Ενάντια στην πρακτική αυτή κινείται το ΠΑΜΕ που ως φαίνεται μπαίνει εμπόδιο στις “μπίζνες” ορισμένων.

    Κάποιοι συνδέουν τη δράση του ΠΑΜΕ, την επίθεση εναντίον των μελών του από μέλη της Χρυσής Αυγής και την επαγγελματική ιδιότητα του πυρηνάρχη του Περάματος.

    Κάποιοι λένε ότι η σύνδεση των γεγονότων χρειάζεται απλά… κοινή λογική. Μάλιστα κάποιοι συμπληρώνουν ότι με τη δράση τους εναντίον του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έδειξαν ότι υπάρχει γενικότερο σχέδιο για την περιοχή. Άλλωστε υπήρξε όπως επισημαίνουν και σχετική ερώτηση του βουλευτή Λαγού στη Βουλή με την οποία ζητούσε να μειωθεί η γραφειοκρατεία για την ίδρυση ναυπηγοεπισκευαστικής εταιρείας.

    Φαίνεται ολοκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή επιχειρούσε να “μπει” στην περιοχή με όλα τα μέσα.

  6. Anonymous: «Η φωνή της Χρυσής Αυγής θα πάψει από το Διαδίκτυο» (ΒΙΝΤΕΟ) «Η Χρυσή Αυγή επένδυσε στην απελπισία των ανθρώπων και κατάφερε να μπει στη Βουλή, μετασχηματίζοντας την εγκληματική οργάνωση σε πολιτικό κόμμα» αναφέρουν οι Anonymous και προειδοποιούν: «Αυτό το κόμμα θα σταματήσει μια για πάντα και η φωνή του θα παύσει από το διαδίκτυο»:

    Παρακολουθείστε ΒΙΝΤΕΟ με το μήνυμα των Anonymous>>>>>>>>>>>>>>https://www.youtube.com/watch?v=TFeCAHaVKFs&feature=player_embedded#t=153
    http://aristeriantepithesi.blogspot.gr/2013/10/anonymous.html?spref=fb

  7. “Χρυσές” δουλειές στο Πέραμα

    Ιδιοκτήτης εταιρίας «ενοικίασης προσωπικού» και συνδικαλιστής στον κλάδο σεκιουριτάδων αποδεικνύεται ο πυρηνάρχης Περάματος. Στελέχη του ναζιστικού κόμματος δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις ναυτιλιακές Ζώνες του λιμανιού και η επικράτηση ενός χρυσαυγίτικου σωματείου θα ωφελούσε και τη τσέπη τους. Εμπόδιο οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που έπρεπε να βγουν από τη μέση.

    Συγκεκριμένα, ο πυρηνάρχης του Περάματος, Περικλής Μουλιανάκης, διατηρεί εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «Periklis Shipping Services CO», η οποία προσφέρει «υπηρεσίες ανάπτυξης του ανθρωπίνου δυναμικού επιχείρησης και υπηρεσίες αχθοφόρων», όπως έχει καταχωρηθεί και στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Με άλλα λόγια, η εταιρεία του είναι ένα από τα συνεργεία που «μάχονται» για τη σύναψη των πολυπόθητων εργολαβικών συμβολαίων με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Το ακριβές αντικείμενο της εταιρείας του Π. Μουλιανάκη είναι η εξεύρεση εργατικών χεριών, φθηνών κατά προτίμηση. Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά προσλαμβάνονται από την «Periklis Shipping Services CO» και «επινοικιάζονται» σε ακτοπλοϊκές και άλλες εταιρείες, ανεξάρτητα από το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί μεταξύ του εργοδότη και του εργολάβου.

    Εμπόδιο στην επικράτηση εταιρειών που θέλουν να συνεργαστούν με τις ακτοπλοικές εταιρείες «νοικιάζοντας» εργαζομένους με «χαλαρές» εργασιακές σχέσεις, είναι η ύπαρξη του ισχυρού Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΜΕ που εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στη περιοχή.
    Στο πνεύμα των σχεδίων του Μουλιανάκη κινήθηκαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, που είχαν επισκεφθεί το περασμένο Αύγουστο τη ζώνη, προκειμένου να συζητήσουν με χρυσαυγίτες εργάτες για τη δημιουργία σωματείου Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, οι βουλευτές είχαν προβεί και σε ακραίους χαρακτηρισμούς όπως «οι λεκέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν από εδώ μέσα».

    Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις – υποσχέσεις των βουλευτών Λαγού και Παναγιώταρου για εξαφάνιση των εργαζομένων του ΠΑΜΕ, ήρθε η επίθεση εναντίον αφισοκολλητών του ΚΚΕ στη Λ. Δημοκρατίας στο Πέραμα. Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης με ρόπαλα και κλομπ, ήταν και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του σωματείου μετάλλου Πειραιά, που εκπροσωπεί του περισσότερους εργαζομένους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Στην επίθεση είχε πρωτοστατήσει και το πρωτοπαλίκαρο του Πυρήνα Περάματος, Αναστάσιος Πανταζής.

    Το έντονο ενδιαφέρον των βουλευτών Πειραιά της Χρυσής Αυγής για τον «έλεγχο» της Ζώνης Περάματος φαίνεται και από τη δραστηριότητα τους μέσα στη Βουλή. Στις 25 Ιανουαρίου του 2013 ο βουλευτής της ΧΑ και ο προφυλακισμένος Γιάννης Λαγός κατέθεσε ερώτηση για την ανάπτυξη της Επισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, με την οποία ζητούσε να μειωθεί η γραφειοκρατία για την ίδρυση μιας ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης. Τα θέματα που έθετε ο Γιάννης Λαγός στη κυβέρνηση ήταν δύο: «μείωση των δικαιολογητικών και της γραφειοκρατίας» και «δημιουργία νέου σύγχρονου μητρώου ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, στο οποίο θα περιέχονται οι υγιείς επιχειρήσεις».

    http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5948.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *