Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Την Τετάρτη 18/9 δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια της ελληνικής αστυνομίας ο Παύλος Φύσσας, από τους αδίστακτους δολοφόνους της χρυσής αυγής, οι οποίοι έδρασαν για ακόμη μια φορά ανενόχλητοι με την συναίνεση των μπάτσων. Ο Παύλος στοχοποιήθηκε ως εχθρός από τους ναζί λόγω των μηνυμάτων που περνούσε μέσα από τα τραγούδια του αλλά και λόγω της γενικότερης στάσης του απέναντι στον φασισμό.

Η δράση των φασιστών, πέρα από τα παραπλανητικά συσσίτια μόνο για Έλληνες και τα ηλίθια επικοινωνιακά παιχνίδια τους, είναι εστιασμένη σε ξυλοδαρμούς και δολοφονίες μεταναστών, σε τραμπουκισμούς εργατικών σωματείων και επιθέσεις εναντίον αγωνιστών. Επιτίθονται σε όποιον διαφορετικό, σε όποιον στέκεται απέναντι στο σύστημα της εξαθλίωσης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, σε κέντρα αγώνα και χώρους ελευθερίας όπως είναι τα στέκια και οι καταλήψεις, που εδώ και καιρό έχουν στοχοποιηθεί και επιχειρείται η πλήρης καταστολή τους από το κράτος.

Οι φασίστες, συνδράμουν όπου το κράτος αδυνατεί να επιβάλει τις ακραίες πολιτικές του. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ,οι φυλακίσεις και οι ξυλοδαρμοί μεταναστών μέσα στα κελιά της δημοκρατίας, η κατάλυση όλων των εργασιακών κεκτημένων και δικαιωμάτων είναι απ’ ότι φαίνεται πρακτικές περιορισμένων αποτελεσμάτων για το κράτος. Έτσι, οι νεοναζί είναι πάντα εκεί όπου το μαχαίρι πρέπει να μπει βαθιά μέχρι την πλήρη εξαθλίωση, μέχρι την πλήρη υποδούλωση στο ντόπιο και υπερεθνικό κεφάλαιο. Είναι βέβαιο ότι κάθε φορά όπου η δημοκρατία τους δεν θα είναι αρκετή για να επιβληθεί, πάντα θα υπάρχει μια “χρυσή αυγή” βαθιά ριζωμένη στα θεμέλια και τους μηχανισμούς του κράτους για να κάνει την βρώμικη δουλειά.

Σήμερα και μετά από την πολιτική δολοφονία του Παύλου η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι επιχειρούν το άδειασμα αλλά και την καταστολή των μέχρι πρότινος ανεπίσημων συνεργατών τους, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των «καλών» ψηφοφόρων. Αυτή την φορά, χειρίζονται διαφορετικά το κατασκεύασμα τους την ΧΑ, με σκοπό να απονοηματοδοτήσουν την έννοια του αντιφασισμού τον οποίο παραπλανώντας χρησιμοποιούν στα καθεστωτικά ΜΜΕ σαν καραμέλα, πάντα σε συνδυασμό με την εγκληματική θεωρία των δυο άκρων, η οποία εξισώνει τους φασίστες με οποιονδήποτε αντιστέκεται στο απάνθρωπο σύστημα τους. Σκοπός όλου αυτού του πανηγυριού που έχουν στήσει οι εξουσιαστές είναι να οχυρωθούν επικοινωνιακά αλλά και νομοθετικά ως την πλήρη επίθεση σε κάθε μορφή κοινωνικό αγώνα με κάθε μέσο. Ο απόλυτος στόχος τους είναι η, με κάθε τρόπο, διαφύλαξη των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Μόνο που λογαριάζουν χωρίς εμάς. Η επίθεση τους θα απαντιέται άμεσα με κάθε δυνατό μέσο. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τις ζωές μας έρμαιο στους απάνθρωπους σχεδιασμούς τους. Με όπλα μας την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και το πάθος μας για την ελευθερία και ισότητα, θα αγωνιστούμε μέχρι να κατασπαράξουμε τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου, του κράτους και των παραφυάδων του.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

Antifa League Crew

\ΠΗΓΗ:http://antifaleague.espivblogs.net/

5 απαντήσεις στο “Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”

  1. Είναι ο Φασισμός ρε μαλάκα!
    Τέρμα η ευγένεια. Ακολουθεί οργισμένο κείμενο, με βρισιές και προσβολή στα θεία, τη σημαία, τα σώματα ασφαλείας, και τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Όποιος προσβάλλεται στ’ αρχίδια μου.

    Αυτός είναι ο Παναγιώταρος.

    Ο βουλευτής που ψήφισες, ρε μαλάκα ψηφοφόρε της Χρυσής Αυγής.

    Και ξέρεις γιατί ρε μαλάκα ο Παναγιώταρος μοιάζει περισσότερο με μπράβο της νύχτας παρά με βουλευτή;

    Γιατί είναι, ρε μαλάκα.

    Γιατί εσύ με την ψήφο σου έκανες έναν τραμπούκο, μπράβο του υποκόσμου, βουλευτή ρε μαλάκα.

    Αυτός είναι ο πολιτισμός που ονειρεύτηκες ρε μαλάκα;

    Αυτός προασπίζεται τα συμφέροντά σου ρε μαλάκα;

    Το μεγαλύτερό σου πρόβλημα είναι μια θεατρική παράσταση ρε μαλάκα; που δεν θα έβλεπες ποτέ ρε μαλάκα; που δεν έχεις φράγκα ούτε καν για το εισιτήριο ρε μαλάκα; που δεν έχεις την παιδεία να δεις άλλο θέατρο, πέρα από Σεφερλή ρε μαλάκα;

    Δεν ξέρω ρε μαλάκα αν είναι μια καλή ή κακή παράσταση. Δεν ξέρω ρε μαλάκα τι σε προσβάλει εσένα. Είναι μια θεατρική παράσταση ρε μαλάκα. Μια θε-α-τρι-κή πα-ρά-στα-ση ρε μα-λά-κα. Είναι μια γαμημένη θεατρική παράσταση ρε μαλάκα. Σου γαμάνε τη ζωή, και η έγνοια σου είναι αν κάποιος, σε κάποιο θέατρο, προσβάλει τα θεία ρε μαλάκα;

    Δείξε ρε μαλάκα ψηφοφόρε της Χρυσής Αυγής το βίντεο του Παναγιώταρου στα παιδιά σου.

    Δίδαξέ τους ρε μαλάκα την αγάπη προς τον πλησίον που επέδειξαν οι παπαδαρέοι έξω από το θέατρο, γαμώ την παναγία σου.

    Δίδαξέ τους ρε μαλάκα την αδιαφορία των μπάτσων όταν ο Παναγιώταρος και οι παπαδαρέοι έβριζαν, έφτυναν, και έδερναν τον τύπο από το blog που πήγε να τραβήξει βίντεο, γαμημένοι μπάτσοι.

    Μάθε ρε μαλάκα το γιό σου και την κόρη σου να κρατάνε ελληνικές σημαίες με το δικέφαλο αετό και να μιλάνε τα αρχαία ελληνικά του Παναγιώταρου, γαμώ και τη σημαία σου:

    Ψίιιτ! Ψίιιτ! Πουστράκι! Τελειώνετε! Κατάλαβες; Τελειώνετε πουστράκια! Άντε, κωλομπήχτες! Μαλάκες ηθοποιοί του κώλου! Έ μαλάκες ηθοποιοί του κώλου! Κοίτα πουτανάκι, έρχεται η ώρα σου! Ολονών. Τράβα ρε! Τράβα! Έχετε ρε την αστυνομία να σας φιλάει τα κωλαράκια; Αφού σας τα γαμάνε που σας τα γαμάνε οι Πακιστανοί ρε! Αδερφές ξεσκισμένες! Ε! Γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες! Ε, Γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες!”

    Μάθε ρε μαλάκα στο γιό σου να είναι άντρας σαν τον Παναγιώταρο, και την κόρη σου πουτανάκι, όπως θεωρεί πως είναι όλες οι γυναίκες ο ήρωάς σου ο Παναγιώταρος ρε μαλάκα.

    Αλλά να σου πω κάτι ρε μαλάκα; Να σου κάνω μια προφητεία ρε μαλάκα; Όχι σαν αυτές του Λιακόπουλου και του Παΐσιου, αλλά μια προφητεία που θα βγει αληθινή;

    Ξέρεις που θα είναι αύριο-μεθαύριο ο Παναγιώταρος ρε μαλάκα;

    Θα είναι έξω από το σπίτι σου ρε μαλάκα. Έξω από το σπίτι σου θα είναι ρε μαλάκα. Και θα ουρλιάζει. Και θα λέει εσένα “γαμημένη κωλοτρυπίδα” ρε μαλάκα. Και θα λέει τη γυναίκα σου “πουτανάκι” ρε μαλάκα. Και θα λέει το γιό σου “πουστράκι” ρε μαλάκα. Και θα λέει στην κόρη σου πως “της γαμάνε το κωλαράκι οι Πακιστανοί” ρε μαλάκα.

    Γιατί;

    Δεν ξέρω γιατί ρε μαλάκα.

    Γιατί δεν θα έχεις ελληνική σημαία στο μπαλκόνι όπως σου είπε ρε μαλάκα.

    Γιατί συζήτησες πολιτικά στο καφενείο ρε μαλάκα.

    Γιατί συναντήθηκες στην πλατεία με παραπάνω από τρεις φίλους σου ρε μαλάκα.

    Γιατί δεν ήσουν στην εκκλησία την Κυριακή ρε μαλάκα.

    Γιατί αντιμίλησες στο αφεντικό ρε μαλάκα.

    Γιατί δεν χαιρέτισες φασιστικά όταν είδες το Μιχαλολιάκο ρε μαλάκα.

    Γιατί δεν είσαι ντυμένος όπως πρέπει ρε μαλάκα.

    Γιατί δεν είναι ξυρισμένο το κεφάλι σου ρε μαλάκα.

    Γιατί δεν πήρες τα στεροειδή σου ρε μαλάκα.

    Γιατί τον στραβοκοίταξες ρε μαλάκα.

    Γιατί δεν είσαι εγέρθητος ρε μαλάκα.

    Κατάλαβες ρε μαλάκα γιατί;

    Γιατί έτσι ρε μαλάκα.

    Γιατί μπορεί ρε μαλάκα.

    Γιατί εσύ του έδωσες τη δύναμη ρε μαλάκα.

    Και κατάλαβες τώρα κι εσύ ρε μαλάκα νεοφιλελεύθερε, ρε μαλάκα της λογικής της σύγκλισης των άκρων; Κατάλαβες ρε μαλάκα Μανδραβέλη τώρα τη διαφορά που έχει το να διεκδικείς τα δικαιώματά σου, από το να απαγορεύεις με μπουνιές και βρισιές ό,τι δεν σου αρέσει; Καταλαβαίνεις τώρα ρε μαλάκα Παπαχελά τη διαφορά της απεργίας από το φασισμό; Κατάλαβες τώρα ρε μαλάκα Μπόμπολα, ρε μαλάκα Λαμπράκη, ρε μαλάκα Βαρδινογιάννη, ρε μαλάκα Ψυχάρη, ρε μαλάκα Αλαφούζο, ότι είσαστε οι χορηγοί επικοινωνίας της Χρυσής Αυγής; Κατάλαβες τώρα ρε μαλάκα Θέμο Αναστασιάδη, γαμώ το μουνί που σε πέταγε, τι κάνεις; Είσαστε όλοι ηθικοί αυτουργοί ρε μαλάκες.

    Γαμώ τους μπάτσους, γαμώ τη σημαία, γαμώ την παναγία, γαμώ και τον πρόεδρο της δημοκρατίας,

    Γαμώ και την Ελλάδα σας,

    Μαλάκες!

    CLOCKWORK CREW RHODES.

  2. Αποσύρουν τη Χρυσή Αυγή, ανανεώνουν το φασισμό
    Ο φίρερ (τρομάρα του!) τους καταδίκασε όλους. Οχι μόνο την αμφίεση, τη συμπεριφορά και το στρατιωτικό βηματισμό των ταγμάτων εφόδου, αλλά και τους ελέγχους σε μικροπωλητές και αποκλειστικές νοσοκόμες, που έκαναν βουλευτές του. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν τις υιοθετώ και δημόσια τις έχω καταγγείλει», επαναλαμβάνει στην απολογία του. Απολογία κλεφτοκοτά, που αισθάνεται την ανάγκη ν’ απαντήσει σε κάθε λεπτομέρεια, για ν’ αποδείξει ότι είναι αθώος. Ακόμα κι όταν στο σπίτι του βρέθηκε το κεφάλι και τα πόδια της κότας που έκλεψε. Ο υπαρχηγός του δήλωσε ότι δεν ξέρει τίποτα, γιατί ζούσε στα Γιάννινα και δεν ήταν μέλος της ΚΕ του κόμματος. Οσο για τα ναζιστικά κείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του, δε θυμάται τίποτα.

    Ο Λαγός τα έριξε όλα στον Πατέλη και το τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Ο Κασιδιάρης δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα για τα οργανωτικά, γιατί αυτός ήταν μόνο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής. Ο Μίχος έδωσε στεγνά τους βουλευτές που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια κατά μικροπωλητών σε Ραφήνα και Μεσολόγγι, λέγοντας ότι «έχουν επιβληθεί κυρώσεις στους παραβάτες από τα πειθαρχικά όργανα και προειδοποίηση ότι αν ξαναενεργήσουν μόνοι τους θα υπάρξει αυστηρή επίπληξη και πιθανόν αποπομπή από το κόμμα»! Ο Παναγιώταρος χαρακτήρισε τις εμφανίσεις των ταγμάτων εφόδου σε παράταξη «μεμονωμένα περιστατικά» και καταδίκασε κάθε πράξη βίας.

    Δεν νομίζουμε ότι έχει νόημα να θυμίσουμε περιστατικά, όπως τον Μιχαλολιάκο να υπόσχεται ότι θα βγουν στο δρόμο και θ’ ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια, τον Κασιδιάρη σε στιλ street fighter να απειλεί αστυνομικό διευθυντή ότι θα έχει νεκρούς, αν δεν χτυπήσει τους αντιφασίστες, τον Παναγιώταρο να πρωτοστατεί σε ύβρεις και τραμπουκισμούς έξω από το θέατρο «Χυτήριο» κ.ά. Ξέρουμε πολύ καλά ότι όλ’ αυτά τα πρωτοπαλίκαρα αναδείχτηκαν και έγιναν βουλευτές, γιατί έδωσαν εξετάσεις «στο δρόμο».

    Κρατάμε, λοιπόν, την εμφάνισή τους. «Κότες τρίλειρες και μακροπουπουλάτες», όπως τους χαρακτήρισε η Μπακογιάννη. «Αίμα, τιμή…» φώναζαν στις βρομοσυνάξεις τους, αλλά το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι το αίμα μεταναστών και αντιφασιστών. Η μόνη τιμή που γνωρίζουν είναι η τιμή που έπιαναν στο χρηματιστήριο της νύχτας. Δειλοί, αδίστακτοι, έτοιμοι να πουλήσουν τη μάνα τους και τον πατέρα τους για να γλιτώσουν. Ετοιμοι κυρίως να πουλήσουν εκείνους που στρατολόγησαν και χρησιμοποιούσαν στα τάγματα εφόδου.

    Δεν ήθελαν και πολύ αυτά τα ανθρωποειδή για ν’ αρχίσουν να σπάνε ο ένας μετά τον άλλο και να μετατρέπονται στους «μάρτυρες Α, Β, Γ, Δ, Ε…». Ο σώζων εαυτόν σωθήτω είναι το σύνθημα που επικρατεί. Δεν ξέρουμε αν προσέρχονται αυτοβούλως για να «δώσουν» τα ηγετικά στελέχη ή αν τους πλησιάζει η Ασφάλεια. Και το δεύτερο να ισχύει, σίγουρα δε δυσκολεύονται πολύ οι ασφαλίτες. Πολλούς απ’ αυτούς τους ξέρουν, είναι άνθρωποί τους. Αλλους τους έχουν στο χέρι από μπραβιλίκια, νταβατζιλίκια και άλλες «νυχτερινές εργασίες». Οταν αυτά τα ανθρωποειδή βλέπουν την ηγεσία να τους «δίνει», δεν έχουν κανένα πρόβλημα να την πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα, με την ελπίδα πρώτο ότι θα τη γλιτώσουν και δεύτερο ότι θα βρουν ρόλο στη «διάδοχη κατάσταση», στο νέο φασιστικό μόρφωμα που θα δημιουργηθεί, υπό τον απόλυτο έλεγχο του κατασταλτικού μηχανισμού.

    Ο Σαμαράς, μετά το κάζο της αποφυλάκισης των Κασιδιάρη-Παναγιώταρου-Μίχου, φαίνεται να ελέγχει τώρα την κατάσταση. Το κέντρο που παρενέβη και επέβαλε την αποφυλάκιση των τριών φαίνεται πως έχει μαζευτεί. Ολα δείχνουν ότι θα υπάρξουν και άλλες προφυλακίσεις, μετά το έγγραφο των ανακριτών προς τη Βουλή, στο οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας των Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα, ενώ αφήνεται να φανεί ότι θ’ ακολουθήσουν και άλλα αιτήματα για άρσεις ασυλίας, μέσω των οποίων (με τη διεύρυνση του κατηγορητήριου) μπορεί να βρεθούν προφυλακισμένοι και οι τρεις που αρχικά δεν προφυλακίστηκαν. Η πίεση είναι μεγάλη και αυτή η πίεση μπορεί να «σπάσει» και άλλους των μεσαίων κλιμακίων, οπότε οι αρχηγοί θα έχουν σε βάρος τους καταθέσεις μελών των ταγμάτων εφόδου, τα οποία παίρνουν ως αντάλλαγμα την προσωπική τους ασυλία για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Εχουν αρχίσει να «σπάνε» και κάποιοι από τους κατηγορηθέντες (ακόμη και προφυλακισθέντες), οι οποίοι προφανώς παίρνουν την υπόσχεση ότι θα πέσουν στα μαλακά κατά τη δικαστική διεκπεραίωση της υπόθεσης.

    Οι νεοναζί δείχνουν σαστισμένοι. Συλλογικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν και περιορίζονται σε κραυγούλες για πολιτική δίωξη. Δεν μπορούν να κινήσουν ούτε τα οργανωμένα μέλη πια, γιατί έχει αρχίσει να κυριαρχεί ο φόβος. Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι υπάρχει ενότητα και στο στενό ηγετικό πυρήνα. Οι φυλακισμένοι βλέπουν με μισό μάτι αυτούς που δεν προφυλακίστηκαν, φοβού-μενοι ότι θα αυτομολήσουν, όπως αυτομόλησαν κάποτε τα γκεσέμια του Καρατζαφέρη από το ΛΑΟΣ. Εχει τη δυνατότητα ν’ αντιδράσει ο Μιχαλολιάκος, αφού συνέλθει από το σοκ της σύλληψης και προφυλάκισης; Και μέχρι πού φτάνει αυτή η δυνατότητα; Αυτό μένει να το δούμε. Το μόνο βέβαιο είναι πως δυνατότητα να κινητοποιήσουν κόσμο οι χρυσαυγίτες δεν έχουν. Και οι μπάτσοι που ήταν το στήριγμά τους πλέον «δεν τους ξέρουν», γιατί ο Δένδιας ξαμόλυσε το Εσωτερικών Υποθέσεων και ο κάθε φασιστόμπατσος κοιτάζει να γλιτώσει το τομάρι του, μέχρι να κατακαθήσει ο κουρνιαχτός.

    Βέβαιο είναι, επίσης, πως ακόμα και τα «μαϊμουδισμένα» γκάλοπ δεν τόλμησαν να δείξουν επαναπατρισμό των ψηφοφόρων της ΧΑ στη ΝΔ. Δείχνουν μόνο μείωση των δημοσκοπικών ποσοστών, ως ένα βαθμό αναμενόμενη, γιατί δεν ήταν σκληροί φασίστες όλοι όσοι μέχρι πρότινος δήλωναν ότι θα ψηφίσουν ΧΑ. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται να παραμένει ένας δυνατός πυρήνας ψηφοφόρων, στα επίπεδα των εκλογών του 2012 (και λίγο πάνω απ’ αυτά).

    Αυτό σημαίνει ότι θα «σφαχτούν» πολλοί γι’ αυτή την προίκα, αν υποθέσουμε ότι θα καταφέρουν να «τελειώσουν» τον Μιχαλολιάκο και τη συμμορία του, για να μην ξαναπαίξουν στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι και για να λειτουργήσει το «τελείωμά» τους ως προειδοποιητικό μήνυμα και γι’ αυτούς που θα έρθουν να τους αντικαταστήσουν. Λέμε «αν θα καταφέρουν», γιατί μολονότι ο Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να τους «τελειώσει» (για τους δικούς του λόγους και όχι επειδή είναι αντιφασίστας) και να «ανεβάσει» την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ (όχι με την παραδοσιακή «λαϊκή δεξιά», αλλά με τον ακροδεξιό εσμό που ανήκει στον προσωπικό του κύκλο), δεν είναι και σίγουρο ότι θα τα καταφέρει. Οπως έδειξε και η μη προφυλάκιση των «3», υπάρχει ισχυρό κέντρο που θέλει να διατηρήσει τη ΧΑ, με πιο «σοβαρό» πρόσωπο.

    Τι είναι αυτό το «σοβαρό» πρόσωπο το εξηγήσαμε από την πρώτη στιγμή (αναλυτικά γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο). Μια φασιστική οργάνωση, η οποία θα δρα τρομοκρατικά τη νύχτα, χωρίς να φτάνει σε δολοφονίες, αλλά σπέρνοντας τον τρόμο με τραμπουκισμούς, και η οποία δε θα εμφανίζεται δημόσια εν είδει στρατού σε παράταξη μάχης. Μια φασιστική οργάνωση απόλυτα ελεγχόμενη από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, όπως ήταν παλιότερα η ΧΑ, πριν κάνει το εκλογικό «μπαμ» και πάρει αέρα ο κώλος του Μιχαλολιάκου και των πρωτοπαλίκαρών του.

    Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, βέβαια, γιατί είναι πολλοί οι μνηστήρες της φασιστικής προίκας (μέχρι και ο Καρατζαφέρης μοστράρει ως «η αστική απάντηση στους νεοναζί», με τους οποίους βέβαια δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί στο παρελθόν), όμως όλοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς τον περί τον Μιχαλολιάκο πυρήνα που έφερε τη ΧΑ στα εκλογικά ποσοστά του 2012. Αν αυτός ο πυρήνας δεν μπορέσει να αντιδράσει ή αν διασπαστεί, τότε η «προίκα» θα μείνει ορφανή και θα πρέπει να γίνουν κινήσεις οργανωμένες για να περάσει σ’ ένα ελεγχόμενο από το «βαθύ κράτος» φασιστικό μόρφωμα, το οποίο θα εξακολουθήσει να παίρνει στήριξη από εξέχοντες καπιταλιστές. Αν όμως ο Μιχαλολιάκος και η συμμορία του μείνουν ενωμένοι και καταφέρουν ν’ αντιδράσουν, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για εκείνους που αναπτύσσουν το σχέδιο μιας «σοβαρής» ΧΑ, έστω και με άλλο όνομα.

    Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, ο φασιστικός κίνδυνος θα εξακολουθήσει να υφίσταται, γιατί είναι ο καπιταλισμός που γεννά το φασισμό και σε συνθήκες κρίσης το τέρας αναπτύσσεται γρήγορα. Εμείς υποστηρίζουμε από παλιά ότι υπάρχει κοινωνικός εκφασισμός, που αφορά κατεστραμμένα μεσαία στρώματα, λουμπενοποιημένους προλετάριους, άνεργους νέους χωρίς ίχνος πολιτικής συνείδησης. Ο κοινωνικός εκφασισμός θα σταματήσει να επεκτείνεται μόνον όταν αναπτυχθεί αντιφασιστικό κίνημα με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, που θα ξαναθέσει επί τάπητος τη διεκδίκηση της κοινωνικής απελευθέρωσης και όχι την άγρα ψήφων.

    ΚΟΝΤΡΑ – ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ

    http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/20086.Αποσύρουν-τη-Χρυσή-Αυγή-ανανεώνουν-το-φασισμό

  3. Η οικογενειακή προέλευση του Καιάδα .. και ο “Ριζοσπάστης”

    Του Γιώργου Αλεξάτου

    Διώκεται σήμερα, όπως διωκόταν και ο κομμουνιστής παππούς του τη δεκαετία του ’60, που αγόραζε κρυφά “Ριζοσπάστη”, είπε ο Γιώργος Γερμενής, αυτός με το τραγούδι για τον “γαμημένο Ιησού Χριστό”, που το άκουσαν οι χήρες των χωροφυλάκων και των δικαστών και δώσ’ του ψήφο του Καιάδα!…

    1. “Ριζοσπάστη” κανένας δεν αγόραζε τη δεκαετία του ’60, γιατί είχε απαγορευτεί ήδη από το 1947 και από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 έπαψε να βγαίνει και ως παράνομος. Επανακυκλοφόρησε και πάλι παράνομα το 1968 από την ΚΟΑ του ΚΚΕ, ενώ το ΚΚΕ εσ. έβγαλε τον “Ριζοσπάστη-Μαχητή”.

    2. Ποιος παππούς και ποιος “Ριζοσπάστης”; Ο Βασίλης Γερμενής ήταν επικεφαλής της Πατριωτικής Οργάνωσης Κεφαλονιάς, της διαβόητης ΠΟΚ, στην περιοχή της Ερίσου (από Άσο μέχρι Φισκάρδο), που συνεργαζόταν με τους Γερμανούς κατά του ΕΑΜ. Είχε μακελέψει κόσμο και κοσμάκη ο παππούς κατά την Κατοχή και τα αμέσως επόμενα χρόνια. Εξαργύρωσε τις εθνικές του υπηρεσίες με άδεια πρακτορείου εφημερίδων.

    Άξιος και ο γιος του και πατέρας του Καιάδα, ο Σπύρος Γερμενής, παρακρατικός επί καραμανλοκρατίας και καταδότης επί Χούντας. Υποψήφιος πέρσι στην Κεφαλονιά με τη φασιστοσυμμορία…

  4. 17 λάθη, βούτυρο στο ψωμί του φασίστα
    Ανάμεσα σε συνταγές μαγειρικής και φωτογραφίες με οπίσθια απλώνονται αυτές τις μέρες στις οθόνες μας βαθυστόχαστες αναλύσεις για το ναζισμό, το φασισμό, τη Χρυσή Αυγή και τις συλλήψεις στελεχών της.
    Του Γιάννη Μπογιόπουλου

    Πολλές από αυτές είναι τόσο ρηχές που οι συνταγές δίπλα τους φαντάζουν εμβριθείς και τα οπίσθια περισσότερο καλογραμμένα. Απόψεις αστόχαστες σε ένα χυλό που μέσα του ανακατεύονται, σαν να είναι ισότιμα συστατικά, το αίμα και οι τρίχες.
    Ακόμα χειρότερα, ικανή ποσότητα από αυτά τα τραγικά και ανιστόρητα λάθη δεν είναι καν λάθη αλλά μια προπαγάνδα, μια ηθική και νοητική μηχανή του κιμά, με σκοπούς αλλότριους από την αντιμετώπιση του φασισμού.

    Λάθος 1ο: “Φασισμός είναι… (συμπληρώστε)”.
    Εδώ κάθε “comme il faut” σχολιογράφος βάζει ότι ενοχλεί την πολιτική / κοινωνική / αισθητική του θεωρία. Από την απεργία έως την τσίχλα στο πεζοδρόμιο. Ε, όχι! Ο φασισμός είναι ένα συγκεκριμένο αηδιαστικό πολιτικό μοντέλο, που βασίζεται σε ασύστολη κι αντιεπιστημονική ψευδολογία, διακρίνεται από θανατηφόρα εξουσιολαγνεία και έχει ένα μόνο κοινωνικό αποτέλεσμα: την ισοπέδωση του λαού προς όφελος ολίγων. Αυτό το λάθος, όταν δεν προέρχεται από πολιτική άγνοια (ή άνοια) είναι εσκεμμένη αλητεία. Οταν για παράδειγμα εξισώνονται τα τάγματα εφόδου με τη διαμαρτυρία.

    Λάθος 2ο: “Ο ναζισμός είναι άποψη”.
    Ε, όχι! Δεν είναι άποψη η βίαια υποταγή στον φύρερ. Δεν είναι άποψη το εργαλείο που σκοτώνει τις απόψεις. Είναι το τέλος των απόψεων. Να εξισώνεις οποιαδήποτε άλλη πολιτική θεώρηση, όσο λάθος και αν είναι αυτή, με μια μπότα στο πρόσωπο, είναι σαν να καταργείς οποιαδήποτε λογική επεξεργασία έγινε σε χιλιάδες χρόνια πολιτισμού, υπέρ ενός ρόπαλου στα χέρια ενός Νεάτερνταλ.

    Λάθος 3ο: “Εχουν και μερικά δίκια…”.
    Κανένα! Ακόμη κι αν ο φασίστας ασπαστεί μιαν αλήθεια το κάνει για να παραπλανήσει. Ο φασισμός κι ο ναζισμός βασίζονται σε μια σειρά ψέματα που συστηματικά διασπείρονται από τα μέσα προπαγάνδας τους και αποτελούν τον κύριο κορμό στην “ιδεολογική διαπαιδαγώγηση” που κάνει η Χρυσή Αυγή στα μέλη της. Μερικά από αυτά ψέματα είναι:

    α) “Το Ολοκαύτωμα δεν έγινε”. Δηλαδή δεν εκτελέστηκαν με φρικτούς τρόπους εκατομμύρια άνθρωποι, Εβραίοι, κομμουνιστές, Σλάβοι, Ρομά και ανάπηροι στη διάρκεια της εξουσίας του Χίτλερ. Αυτό είναι τόσο προφανές ψέμα που μόνο αν ο εγκέφαλος κάποιου έχει στραβώσει εντελώς από άλλα ή είναι εντελώς ανιστόρητος μπορεί να το καταπιεί. Υπάρχουν μαρτυρίες, φωτογραφίες, ντοκιμαντέρ της εποχής, τα ίδια τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι ίδιοι οι νεοναζί απορρίπτουν το ψέμα τους όταν φωτογραφίζονται στο Αουσβιτς ή τραγουδάνε γι αυτό. Και δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες μαρτυρικά χωριά που πυρπολήθηκαν από τους Ναζί και οι κάτοικοί τους θανατώθηκαν.

    β) “Δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο”. Δεν έχει σημασία τι λένε οι μαρτυρίες, τι αποδείχθηκε στη δίκη της Χούντας, το τανκ που έριξε την πύλη του Πολυτεχνείου, ο κατάλογος με τα ονόματα των νεκρών… Ο φασίστας θα πει “δεν υπήρχαν” επειδή βασικό στοιχείο της προπαγάνδας του είναι ότι “μια χούντα χρειάζεται¨.

    γ) “Η καθαρότητα της φυλής”. Κεντρικό στοιχείο της ναζιστικής προπαγάνδας είναι ο φυλετικός διαχωρισμός. Αυτό το θεμελιώδες ψέμα προϋποθέτει κάθε αντιεπιστημονική θεώρηση της βιολογίας, της ιστορίας, της ανθρωπολογίας, της κοινωνιολογίας και καμιά δεκαριά άλλων επιστημονικών κλάδων. Ο νεοναζί είναι βέβαιος ότι η προ-προ-προ-προγιαγιά του δεν είχε ερωτική σχέση με Τούρκο, για να δώσω ένα φαιδρό παράδειγμα.

    δ) “Δεν είμαστε ναζί”. Ενα ψέμα που επαναλαμβάνουν οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής μπροστά στον ανακριτή. Εντελώς τυχαία, οι ίδιοι πότε υμνούν τον Χίτλερ και πότε λένε ότι “δεν τον έχει κρίνει η ιστορία”. Αντιγράφουν τη ρητορική και τις τακτικές του, μεταφράζουν τη σβάστικα σε “μαίανδρο” και τον ναζιστικό χαιρετισμό σε “αρχαιοελληνικό” κ.λπ. Ο μόνος αρχαιοελληνικός χαιρετισμός που τους χρειάζεται είναι η μούτζα. Ναζί είναι. Και θρασύδειλοι ψεύτες, επίσης.

    ε) “Αίμα-τιμή”. Ξεπατικωμένο κι αυτό, ακριβής μετάφραση του χιτλερικού Blut und Ehre. Αλλά αν και πηγμένο στο αίμα το μοτίβο τους, καμιά άλλη τιμή δεν έχει από εκείνη του τραμπούκου επί πληρωμή. Με τιμοκατάλογο. Σπασμένο χέρι 300 ευρώ. Οσοι περίμεναν ότι οι φυλακισμένοι θα υπερασπιστούν τις ιδέες τους έχασαν. Επειδή η μόνη “ιδέα” που έχει αξία για αυτούς είναι το τομάρι τους.

    Λάθος 4ο: “Είναι παραπλανημένοι”.
    Καθόλου! Υπάρχουν πολλά ακόμη ψέματα, αλλά το πιο βασικό είναι ότι οι ίδιοι οι ηγέτες των νεοναζί ξέρουν ότι λένε ψέματα. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Αλλωστε η λέξη “γκεμπελισμός” προέρχεται από τον συνεργάτη του Χίτλερ, τον Γκέμπελς. “Λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει”, είναι μια φράση που του αποδίδεται. Λένε ψέματα επειδή δεν υπάρχει λογικό υπόβαθρο για το ρόπαλο που κρατάνε. Εξ ου και το σόου της δύναμης. Ομοιόμορφο μιλιταριστικό στιλ, δαυλοί και στρατιωτικά παραγγέλματα τύπου “εγέρθητου” αντικαθιστούν τη λεκτική επικοινωνία. Δεν τους ενδιαφέρει να αναλύσουν τον κόσμο και να συνθέσουν πολιτική πρόταση. Τους αρκεί με ψέμα, βία, έγκλημα να κερδίσουν όση περισσότερη εξουσία μπορούν. Οση τους επιτρέψουμε, δηλαδή.

    Λάθος 5ο: “Αφήστε τη Δικαιοσύνη να τους αντιμετωπίσει”.
    Ο φασισμός δεν νικιέται στα δικαστήρια. Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της στην αντιμετώπιση των εγκλημάτων αλλά ο φασισμός δεν θα ξεριζωθεί έτσι. Θέλει Παιδεία, διάλογο, κριτική σκέψη, αντίσταση στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας.

    Λάθος 6ο: “Με τη φυλάκιση των ηγετών τελειώσανε”.
    Οχι. Με τη φυλάκιση των ηγετών μπορεί να διαλύσεις τη συγκεκριμένη οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή. Ο φασισμός θα βρει άλλη έκφραση αν δεν ξεριζωθεί.

    Λάθος 7ο: “Η Χρυσή Αυγή είναι αντιμνημονιακή/αντισυστημική…”
    Πόσο αντιμνημονιακή και αντισυστημική είναι φαίνεται από τους στόχους της: Μετανάστες, αριστεροί, Εβραίοι, Ρομά… Μέσα στη ρητορική του ψεύδους που χρησιμοποιεί συνεχώς μπορεί να προβάλει “πατριωτισμό” και να ψηφίζει υπέρ της πώλησης νησίδων με την ίδια ευκολία. Να κόπτεται για τα “λαϊκά συμφέροντα” και να χτυπάει εργάτες. Να αγορεύει κατά του καπιταλισμού και να ψηφίζει νόμους υπέρ εφοπλιστών. Κανένα πρόβλημα για τους απόγονους του Γκέμπελς.

    Λάθος 8ο: “Η Χρυσή Αυγή είναι αποτέλεσμα της κρίσης”.
    Οχι. Η Χρυσή Αυγή και οι νεοναζί προϋπήρχαν της κρίσης και αναδύθηκαν σε δύναμη εξαιτίας συγκεκριμένης στήριξης που δέχτηκαν από ΜΜΕ και κρυφούς χρηματοδότες. Οταν μια προσφάτως συλληφθείσα χρυσαυγίτισσα παρουσιαζόταν ως “κάτοικος” στα κανάλια, όταν κάθε φασιστική, ρατσιστική και ανοιχτά νεοναζί “άποψη” παρουσιαζόταν ομότιμα με κάθε άλλη, στρώθηκε στο έδαφος της κρίσης η παράλογη υπόθεση ότι ο ναζισμός είναι μία κάποια “λύση”.

    Λάθος 9ο: “Ο φασισμός που υπάρχει στον Ελληνα…”.
    Κανένας φασισμός δεν προϋπάρχει σε κανέναν άνθρωπο. Επίκτητο ελλάτωμα είναι. Το έλλειμμα δημοκρατικής Παιδείας και Δικαιοσύνης, η ατιμωρησία των ταγματασφαλιτών, των χουντικών, των πολιτικών και αστυνομικών που παρανόμησαν, έστρωσε επί δεκαετίες το έδαφος για αντικοινωνικές συμπεριφορές, κορυφαία των οποίων είναι ο φασισμός. Ο φασίστας μισεί το συνάνθρωπό του, θέλει να τον υποτάξει κάτω από τη μπότα του. Και ταυτόχρονα παραδίδει την ίδια του τη θέληση σε έναν ανώτερο αρχηγό. Αλλά όλο αυτό το κατασκεύασμα είναι σαθρό. Γι αυτό όταν η κοινωνία αμύνεται κρύβεται. Σβήνει σελίδες στο φέισμπουκ, “διορθώνει ακόμη και τα ορθογραφικά του λάθη”, όπως έγραψε ειρωνικά κάποιος. Επειδή ο φασίστας είναι θρασύδειλος. Οταν χάσει το κύριο όπλο του, που είναι η ατιμώρητη βία εναντίον συνανθρώπων του, τελειώνει.

    Λάθος 10ο: “Αλλο ο φασισμός, άλλο ναζισμός, άλλο ο εθνικισμός”.
    Αυτό δεν είναι ακριβώς λάθος αλλά επειδή χρησιμοποιείται παραπλανητικά, όπως στη μόνιμη επωδό των Χρυσαυγιτών “δεν είμαστε ναζί αλλά εθνικιστές”, το σημειώνω εδώ. Η ανθρωπότητα έζησε διάφορα ήδη φασισμού. Από τον hard core ναζισμό έως τις light χούντες. Πού θα φτάσει κάθε φορά ο κάθε μισότρελος εξουσιαστής και πόσα θα είναι τα θύματά του – γιατί θύματα υπάρχουν πάντα- εξαρτάται από την ασταθή ισορροπία εσωτερικών και εξωτερικών δυνάμεων σε κάθε χώρα. Ο Χίτλερ δεν δολοφονούσε από την πρώτη μέρα. Η ίδια η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε ως μια περιθωριακή ομάδα νεοναζί και κατέληξε με τάγματα εφόδου. Η κοινωνία το επέτρεψε. Θα μεταμφιέζεται με όποια στολή παραλλαγής ή κοστούμι έχει εύκαιρο κάθε φορά. Με στόχο την κατάληψη όσης περισσότερης εξουσίας μπορεί να καταλάβει.

    Λάθος 11ο: “Ο εθνικισμός είναι μορφή πατριωτισμού”.
    Τούμπανα. Πατριωτισμός είναι να αγαπάς τη χώρα σου. Ο εθνικισμός είναι μια διαστροφή που στηρίζεται στην ίδια αρχή με το φασισμό, στη φυλετική καθαρότητα και ανωτερότητα, που έγραψα νωρίτερα, στην παράλογη ιδέα ότι όλα τα άλλα έθνη είναι κατώτερα από εκείνο του εθνικιστή. Την ίδια ακριβώς ιδέα έχουν όλοι οι εθνικιστές του κόσμου, οπότε είτε όλα τα έθνη είναι “ανώτερα”, πράγμα που δεν μπορεί να συμβαίνει, είτε όλοι οι εθνικιστές του κόσμου κάνουν λάθος. Πόσο “πατριώτες” είναι αυτοί που υμνούν τους ταγματασφαλίτες, που έδιναν όρκο στον Χίτλερ και εκτελούσαν όποιον έκανε Αντίσταση; Ο εθνικισμός τους στηρίζεται στην ιστορική αφασία, σαν τους δωσίλογους που μετά την Κατοχή μασκαρεύτηκαν με ένα ρητορικό “πατριωτισμό” ενώ είχαν συνεργαστεί με τους κατακτητές της χώρας τους.
    Παράδειγμα διαστροφής: Ενας διεθνής διανοούμενος και ένας Ελληνας εθνικιστής θαυμάζουν την Αρχαία Ελλάδα. Ο πρώτος επειδή εκεί γεννήθηκαν επιστήμες μέσω της διατύπωσης διαφορετικών, και αντιφατικών ακόμη, θεωριών κι ο δεύτερος επειδή εκεί που γεννήθηκαν επιστήμες γεννήθηκε μετά από 2000 χρόνια και ο ίδιος! Η σύγκρουση των ιδεών στην Αρχαία Ελλάδα, ή στο σύγχρονο κόσμο, δεν αφορά τον εθνικιστή, η διαλεκτική είναι άγνωστη λέξη. Αυτός είναι βέβαιος ότι, επειδή στον ίδιο τόπο που μιλούσε ο Πλάτωνας τώρα μουγκρίζει ο ίδιος, κάτι κοινό θα έχουν…

    Λάθος 12ο: “Το σύστημα δεν θα τους επιτρέψει…”.
    Μωρέ μια χαρά τους επιτρέπει όταν θέλει. Από τους αστυνομικούς που έσπρωχναν πολίτες να απευθυνθούν στη Χρυσή Αυγή, τα ΜΜΕ που πρόβαλλαν ψεύτικες ιστορίες, τους κρυφούς και φανερούς χρηματοδότες, ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί το φασισμό κατά το δοκούν. Δεν είναι τυχαίο ότι στα διαγράμματα με την πρόθεση ψήφου η Χρυσή Αυγή έκανε δύο άλματα. Το πρώτο ταυτόχρονα με την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση Παπαδήμου τον Φεβουάριο 2012 και το δεύτερο πριν από τις εκλογές του 2012. Είναι οι εποχές που το σύστημα… συστηματικά πρόβαλλε τη ΧΑ ως αντισυστημική.

    Λάθος 13ο: “Εχουν δικαίωμα να πιστεύουν/λένε/εφαρμόζουν ό,τι θέλουν, δημοκρατία έχουμε”.
    Δημοκρατία έχουμε αλλά δεν αφήνουμε παιδεραστές να λένε ό,τι θέλουν. Ετσι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε και στους φασίστες να δηλητηριάζουν παιδικά μυαλά επειδή “δημοκρατία έχουμε”. Και οι καταγγελίες για συστηματική προπαγάνδα στα σχολεία είναι πολλές για να τις αγνοήσουμε. Μια κύρια αρχή της δημοκρατίας είναι ο σεβασμός στις μειονότητες κάθε είδους, γιατί αν το σκεφτείς όλοι μειονότητες είμαστε. Αν αύριο ένας φύρερ αποφασίσει ότι σπόρος του κακού είναι οι δημοσιογράφοι με 45 νούμερο παπούτσι, στόχος είμαι εγώ. Αν αποφασίσει ότι οι αναγνώστες αυτού του κειμένου είναι μιάσματα στόχος είσαι εσύ, που δεν σε γνωρίζω μεν, αλλά με αφορά εξίσου, επειδή κανένας δεν μπορεί να είναι μόνος απέναντι στο φασισμό. Ρατσιστικές, σεξιστικές, εθνικιστικές ρητορείες, ανιστόρητες και αντιεπιστημονικές, κάνουν θραύση επειδή δεν έχουμε πει “ως εδώ”.

    Λάθος 14ο: “Και τι να κάνουμε; Ετσι είναι”.
    Οχι. Ολοι μπορούν να κάνουν κάτι. Από τις αντιφασιστικές ομάδες στο δρόμο ως τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλοι έχουμε ένα ρόλο να παίξουμε στην αντιμετώπιση του φασισμού. Μιλάμε με τους ανθρώπους στην οικογένεια, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας, στη γειτονιά. Αποκαλύπτουμε τα θεμελιώδη ψέματα του φασισμού, υπερασπιζόμαστε τα θύματά του και βέβαια δεν τους ψηφίζουμε. Ούτε αυτούς ούτε όσους τους καλύπτουν για να μαζέψουν μετά τα ψηφαλάκια τους.

    Λάθος 16ο: “Αντιφασιστικός είναι ο Χ χώρος, όχι ο Ψ”.
    Ιστορικό λάθος. Η μεγαλύτερη νίκη κατά του φασισμού επιτεύχθηκε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όταν άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογίες και λαοί ολόκληροι, με διαφορετικά πολιτικά συστήματα, ενώθηκαν στον κοινό αγώνα. Οποιαδήποτε νίκη κατά του φασισμού είναι αυτό: Νίκη κατά του φασισμού. Δέκα νεοναζί στη φυλακή είναι μια καλή αρχή. Είκοσι ακόμη καλύτερα. Κι εκείνοι που τους κάλυπταν και τους χρηματοδοτούσαν μέχρι χθες μπορούν να στραφούν εναντίον τους αν το ποτάμι τους απειλήσει.

    Λάθος 17ο: “Οχι στη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται”.
    Η καραμέλα του πασιφιστή είναι κατανοητή ως ηθική στάση, αλλά συχνά μπαίνει σε λάθος πλαίσιο. Η βία είναι απεχθής, αλλά βία ήταν και ο αμυντικός πόλεμος στην εισβολή της φασιστικής Ιταλίας. “Η βία είναι το μήνυμα, όχι το μέσο” έγραψε στο πόρισμα για τη Χρυσή Αυγή και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Σε αυτό το τόσο σαφές μήνυμα η απάντηση δεν μπορεί να είναι χαριτωμενιές. Στο κάτω κάτω οι φασίστες θεωρούν τη βία προνομιακό τους πεδίο. Οταν τούς γυρίζει μπούμερανγκ μαζεύονται επειδή το κυρίαρχο δόγμα τους καταρρέει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Λονδρέζοι είναι περήφανοι για τη μάχη της Cable Street όπου κάτοικοι της περιοχής και συγκεντρωμένοι αντιφασίστες διέλυσαν μια φασιστική παρέλαση το 1936. Ηταν η αρχή του τέλους για τη “Βρετανική Ενωση Φασιστών” του Οσβαλντ Μόσλι, που έως τότε κέρδιζε δύναμη.

    Αυτή η απαρίθμηση λαθών θα μπορούσε να συνεχιστεί για χιλιάδες λέξεις ακόμη. Και έχουν γραφτεί εκατοντάδες βιβλία που τα γράφουν καλύτερα. Σημασία έχει να καταλάβει κανείς ότι “το αυγό του φιδιού” δεν επωάστηκε στον αέρα. Υπήρξε μια φωλιά χτισμένη με ατιμωρησία, κατευθυνόμενη προπαγάνδα, αντιεπιστημονική ρητορεία, απύθμενη συνομωσιολογία και χαζοχαρούμενη άγνοια που το φιλοξένησε. Τώρα το φίδι κυκλοφορεί και δαγκώνει. Ούτε ο φόβος μας, ούτε η αποστροφή του βλέμματος θα το εξαφανίσουν. Ο ποιητής το είπε σοφά: “Τον φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!”

  5. Μανώλης Γλέζος στην Real News “κανένα κόμμα δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου”

    – Για την Χρυσή Αυγή, τους χειρισμούς, τα σενάρια, τις ευθύνες.
    – Για την “θεωρία των δύο άκρων”
    – Για τις δηλώσεις Σαμαρά
    – Για το αν “η δημιουργία προηγούμενου θα επέτρεπε στο μέλλον διώξεις και βουλευτών της Αριστεράς”
    – Για τις Γερμανικές αποζημιώσεις -τι πρέπει να γίνει.
    1. Τρεις βουλευτές έξω, αλλά μέσα Μιχαλολιάκος, Λαγός, Παππάς. Προς εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, κύριε Γλέζο;
    Αυτό θα φανεί. Η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως ζήτημα πολιτικής βούλησης. Νόμοι υπάρχουν… Έστω και καθυστερημένα, ήρθε η ώρα να τεθούν σε εφαρμογή.
    2. Τους χειρισμούς της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού πώς τις κρίνετε;
    Μα καταρχάς ΔΕΝ είναι θέμα χειρισμών του πρωθυπουργού ή της κυβέρνησης. Είναι υποχρέωση της δικαιοσύνης. Εκτός και αν θεωρείτε ότι, κατά περίπτωση, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης καταργείται, οπότε θα με βρείτε απολύτως αντίθετο. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τη δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της. Δουλειά του πρωθυπουργού είναι να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του λαού και η ως τώρα πολιτική του αποδεικνύεται απολύτως αποτυχημένη. Δουλειά του είναι, επιπλέον, να μην επιτρέπει στην εν λόγω οργάνωση ή σε όποια άλλη να σχηματίζει κράτος εν κράτει, όπως εδώ και χρόνια συμβαίνει, κυρίως στις περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την ανεργία.
    3. Αν τελικά παραιτηθούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε αναπληρωματικές εκλογές σε συγκεκριμένες περιφέρειες, τι πρέπει κατά τη γνώμη σας να γίνει;
    Το Σύνταγμα προβλέπει ότι όπου υπάρχουν παραιτήσεις βουλευτών γίνονται αναπληρωματικές εκλογές.
    4. Κάποιοι πάντως κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί την Χρυσή Αυγή για να ζητήσει εκλογές…

    Μα δεν ζήτησε τώρα για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές. Από τη στιγμή που είναι προφανής η δυσαρμονία λαϊκής βούλησης και κοινοβουλίου και η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη, αφού στις έδρες που διαθέτει αθροίζονται και οι κλαπείσες από τα υπόλοιπα κόμματα πενήντα έδρες που της δίνει ο εκλογικός νόμος, η δημοκρατία υπαγορεύει να καταφύγουμε στις κάλπες. Και εδώ να υπογραμμίσω ότι η προσφυγή στις κάλπες ούτε αποσταθεροποίηση της δημοκρατίας είναι, ούτε μπαμπούλας.
    5. Εκτός νόμου μπορεί να βγει η Χρυσή Αυγή; Και πώς βλέπετε την περικοπή της χρηματοδότησής της;
    Κανένα κόμμα δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου. Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ναζιστικού μορφώματος πρέπει να γίνει ιδεολογικά και πολιτικά. Τώρα, επιτέλους, το μόρφωμα αυτό τίθεται ενώπιον του νόμου. Θα ήμουν ευτυχής αν δεν είχε χρειαστεί να χυθεί αίμα για να γίνει αυτό, που είναι αυτονόητο σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
    6. Ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ επανέφερε τη θεωρία των δύο άκρων. Χαρακτήρισε μάλιστα εξτρεμιστές όσους πιστεύουν στην έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ…
    Πριν φύγει, έκανε εκκλήσεις για ενιαίο μέτωπο κατά του ναζισμού, ενώ συνεργάτες και συγκυβερνώντες επέμεναν στην ελεεινή θεωρία των δύο άκρων. Είναι ολίσθημα απαράδεκτο και επικίνδυνο για τη δημοκρατία το τσουβάλιασμα υπό την ετικέτα του «εξτρεμισμού» των ναζιστών με όσους πρεσβεύουν ότι συμφέρει τη χώρα η έξοδος από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
    Απενοχοποιούν έτσι το ναζισμό και αυτό φοβάμαι ότι μπορεί να το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός (και αυτό είναι στο χέρι του) να επιμείνει στον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας και στην εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από άτομα διαπλεκόμενα με κάθε είδους εγκληματικές οργανώσεις.
    Και σε αυτό η Πολιτεία έχει δείξει μεγάλη καθυστέρηση.
    7. Η ίδια αποφασιστικότητα πάντως δεν έχει επιδειχθεί σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα το έγκλημα κατά της ζωής συνανθρώπων μας στην Μαρφίν. Υπάρχει «καλή» και «κακή» βία κύριε Γλέζο;

    Όχι, δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Και αυτό το έχουμε επαναλάβει τόσες φορές, που έχει καταντήσει πληκτικό. Υπό το φως, βέβαια, των πρόσφατων αποκαλύψεων για τις διασυνδέσεις εγκληματικής οργάνωσης με άτομα που υπηρετούσαν στα Σώματα Ασφαλείας (κάτι που είχαμε επανειλημμένως καταγγείλει, αλλά σε ώτα μη ακουόντων), είμαστε και εμείς περίεργοι να αποκαλυφθούν οι εμπρηστές της Μαρφίν.
    Βέβαια η εν λόγω υπόθεση ανέδειξε και μία άλλη πτυχή βίας, μάλλον παρασιωπούμενης: αυτήν της εργοδοσίας. Η δικαιοσύνη έκρινε, και ορθώς, ότι είναι αδίκημα να κλειδώνεις σαν τα ποντίκια τους εργαζομένους, χωρίς μάλιστα να έχεις μεριμνήσει για την πυρασφάλεια του κτιρίου όπου εργάζονται. Και στη δίκη που έγινε υπήρξαν καταδίκες.
    Όμως τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να διασύρονται ως ασκούντες «βία» και άνθρωποι που απλώς υπερασπίζονται τον τόπο τους και τη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους. Σωστά καταλάβατε.
    Μιλάω για τη Χαλκιδική, για το Στρατώνι. Υπάρχουν εκεί προφυλακισμένοι άνθρωποι, που το μόνο τους έγκλημα είναι ότι αντιστάθηκαν στο ξεπούλημα του τόπου τους. Γιατί όμως υπάρχει σιωπή απέναντι στην κρατική βία; Και ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που κάρφωσαν τον Προμηθέα στον Καύκασο ήταν το Κράτος και η αδερφή του, η Βία.
    8. Φοβάστε τη δημιουργία προηγούμενου που θα επέτρεπε στο μέλλον διώξεις και βουλευτών της Αριστεράς;
    Δεν θέλω ούτε να το φανταστώ. Με πάτε σε ένα πολύ μακρινό παρελθόν, το οποίο έχω ζήσει στο πετσί μου και δεν θα ήθελα να το ζήσει κανένας Έλληνας πολίτης.
    9. Με όσα συμβαίνουν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει; Τι χρειάζεται να γίνει;

    Υπομονή… Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν, το δείχνουν οι κάλπες.
    10. Η Real News αποκάλυψε το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις για τον Α΄ και Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Τι πρέπει κατά τη γνώμη σας να γίνει;
    Προτείνω:

    Η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευση του πρώην υπουργού των Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, την οποία ανέλαβε προς το Κοινοβούλιο στις 24.4.2013, και να προβεί άμεσα και χωρίς καθυστέρηση στις απαραίτητες ενέργειες προς την κυβέρνηση της Γερμανίας, με στόχο την εξόφληση των οφειλών της προς την Ελλάδα.
    Η Βουλή των Ελλήνων να σχηματίσει, επιτέλους, τη Διακομματική Επιτροπή, για τη δημιουργία της οποίας συμφώνησαν όλα τα κόμματα της Βουλής, και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης και συνδρομής προς όλα τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, καθώς και προς τα Κοινοβούλια των Συμμάχων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.
    Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) να παρακολουθεί επισταμένως το θέμα και να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες.
    http://ecoleft.gr/2013/10/%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-real-news-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B5/#article&panel1-1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *