Ιταλία: Τα ΜΜΕ αποσπούν την προσοχή από τον αγώνα ενάντια στο TAV

Μετάφραση:Athens Imc Translations TeamΣε μια εποχή που η Γαλλία χάνει το ενδιαφέρον της στην ιδέα του προγράμματος TAV, μεταξύ της  Λιόν και του Τορίνο, η Ιταλία άρχισε τώρα να ξεκινά.( η Γαλλία ολοκλήρωσε 7 χιλιόμετρα από τρία διερευνητικά τούνελ πριν κάποια χρόνια – όχι για να χρησιμοποιηθούν από τη γραμμή τρένων αλλά, όπως φημολογείται, για να θάβονται πυρηνικά απόβλητα. Η Ιταλία, έως τώρα, κατάφερε να φτιάξει 250 μέτρα από το ευρύτερο διερευνητικό τούνελ της, που είναι επίσης 7 χιλιόμετρα σε μήκος, με τα τελευταία τρία από τα τέσσερα χιλιόμετρα να προορίζονται για γραμμές τραίνου.)

Ο εξοπλισμός του τούνελ μεταφέρθηκε μέσα στο σκοτάδι. Το όμορφο Val de Susa και τα περίχωρα έγιναν μιλιταριστικές ζώνες. Η περιοχή θυμίζει στρατόπεδο. Επίσης, η αντίθεση με την σπάταλη και το καταστροφικό τεράστιο-έργο παραμένει σταθερή.

 

Και ξαφνικά η παλιά αυτή αντιπαράθεση που κράτησε βδομάδες έχει αναζωπυρωθεί.

 

Τα προκατειλημμένα ΜΜΕ κάνουν παιχνίδι με το να φτιάχνουν ρεπορτάζ για τον αγώνα ενάντια στο πρόγραμμα TAV για λίγο καιρό τώρα, πιθανόν από τις αρχές του. Τα ρεπορτάζ ενθαρρύνουν τον κόσμο να πάρει θέση υπέρ του προγράμματος TAV, χωρίς να επιτρέπουν κάποια εναλλακτική πρόταση. Η La Stampa ( εφημερίδα με έδρα το Τορίνο που καλύπτει το Piedmot μαζί και το Susa Valley, η οποία και ανήκει στην FIAT SpA) είναι απροκάλυπτα εχθρική προς κάθε αντίθετη άποψη.

 

Στις 10 Σεπτέμβρη 2013, τρεις ακτιβιστές ενάντια στο πρόγραμμα ΤΑV, βρέθηκαν συλληφθέντες και έγινε έρευνα στα σπίτια τους για κάτι που ο περισσότερος κόσμος νόμιζε πως είχε τελειώσει τον Αύγουστο. Αυτό αφορά τους ισχυρισμούς ενός δημοσιογράφου από την La Repubblica για προσπάθεια ληστείας και προσωπικής βίας κατά τη διάρκεια της πορείας ηλικιωμένων άνω των 50 (Over-50s March) ( με το σλόγκαν : ο αγώνας δεν έχει ηλικία!) στις 10 Αυγούστου.

 

Αυτή η πορεία κατέληξε στο να δεχτούν επίθεση οι φράχτες και να ριχτούν κάτω μερικά μέτρα συρματοπλέγματα γύρω από την οχυρωμένη κατασκευαστική περιοχή, με τις εφημερίδες να γράφουν, λίγες μέρες αργότερα, πως οι διαδηλωτές προκάλεσαν πολλά παράπονα στην περιοχή.

 

Αναρωτιόμαστε συχνά: για ποιο λόγο γίνεται αυτό, και γιατί συμβαίνει τώρα; Ένας κυνικός μπορεί να πει ότι ο λόγος είναι για να αποσπαστεί η προσοχή από αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

 

Πολλά πρόσφατα γεγονότα υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία. Ένα γράμμα από τις φυλακές, από 2 μέλη της αποκαλούμενης “new Brigate Rosse”, αναφέρουν ότι ο αγώνας No-TAV ήταν αρκετός για τις περισσότερες εφημερίδες και πολιτικούς ώστε να αρχίσουν να μιλάνε για ένα νέο κίνδυνο τρομοκρατίας που προέρχεται από την κοιλάδα. Το γράμμα, στην πραγματικότητα, ήταν υπογεγραμμένο από 2 μέλη ενός μικρού γκρουπ που η πιο βίαιη πράξη τους ήταν να ληστέψουν ένα ΑΤΜ. Ενώ τα ΜΜΕ έκαναν αρκετό θόρυβο σχετικά με το γράμμα ισχυριζόμενοι ότι καλεί του NO-TAV να κάνουν “ένα βήμα μπροστά” ( εννοώντας τον ένοπλο αγώνα) δεν υπήρχε τέτοια πρόσκληση.

 

Το γράμμα και ο κίνδυνος που φαίνεται να εκπροσωπούσε ήταν αρκετά για να δικαιολογήσουν την άφιξη 200 ακόμα στρατιωτών στη φύλαξη της περιοχής του διερευνητικού τούνελ. Όλες οι εφημερίδες συνέδεσαν αυτές τις ενισχύσεις με το γράμμα της αποκαλούμενης “new BR” . Τώρα υπάρχουν περισσότεροι από 400 στρατιώτες που φυλάνε τη ζώνη, που βρίσκεται κυριολεκτικά υπό στρατιωτική κατοχή.

 

Μια άλλη εξέλιξη φαίνεται να έχει τραβήξει την προσοχή σε αυτούς που έχουν, ως επαγγελματίες, κηρύξει τον πόλεμο, μέσω των μμε, ενάντια στον αγώνα No-TAV: Ο Massimo Numa, ένας αφανής δημοσιογράφος της La Stampa, που γράφει για τις βίαιες επιθέσεις στους διαδηλωτές του No-TAV, δημοσίευσε πρόσφατα ένα βιβλίο, όπου περιγράφει, μέσα από μια ναζιστική- φασιστικη σκοπιά, τον πόλεμο μεταξύ των ανταρτών και των ναζί-φασιστών στην Liguria και το νότο του Piedmont. Σε αυτές τις κοιλάδες και τα βουνά απεικονίζονται, μεταξύ άλλων, ο Cesare Pavese, Beppe Fenoglio, Italo Calvino, που υπέστησαν σφαγή, βασανισμό, βιασμό και δολοφονία στα χέρια των ναζί-φασιστών, να περιγράφονται από τον Numa ως κάποιοι που σέρνονταν με κάθε τρόπο πίσω από εγκληματίες (αντάρτες) που σκότωναν κάποιους καλούς νεαρούς ( ναζί-φασίστες) για κανένα άλλο λόγο παρά για προσωπική εκδίκηση.

Πρόσφατα, η εφημερίδα του Νuma  δημοσίευσε φωτογραφίες από μέλη της ANPI συνδέοντάς τους με τρομοκρατία, σε ένα εξωφρενικό και ενοχλητικό παραλληλισμό με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
πηγή:https://strugglesinitaly.wordpress.com/2013/09/23/en-media-diverts-attention-from-no-tav-struggle/

πηγη:https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1495956

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *