Μετά τους πρόσφυγες, ποιος νομίζεις πως έχει σειρά;

IMG_01121

 

 

Παρασκευή 12-10-2013, γύρο στις 11 το πρωί, μια ομάδα εθελοντών και ατόμων που ασχολούνται με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, πηγαίνουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια.

Η πόρτα είχε ξεχαστεί ανοιχτή και έτσι μπήκαν στον χώρο χωρίς πρόβλημα.

Η κατάσταση που αντικρίσανε ήταν επιεικώς άθλια.

Άνθρωποι στοιβαγμένοι μέσα σε έναν πολύ μικρό χώρο, εγκλωβισμένοι πίσω από συρματοπλέγματα, κάποιοι εκ των οποίων είχαν χαρτιά τα οποία πιστοποιούσαν ότι ο εγκλεισμός τους θα έπρεπε να είχε ήδη λήξει και θα έπρεπε να είχαν αφεθεί ελεύθεροι, φυσικά οι αρχές τους είχαν δώσει αυτά τα χαρτιά, γραμμένα στα ελληνικά, δίχως ποτέ να τους κάνουν μετάφραση, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να παρακαλούν τους εθελοντές να τους τα μεταφράσουν για να μάθουν περί τίνος πρόκριτε.

Εμφανίστηκαν οι ανθρωποφύλακές τους, 2 μπάτσοι, οι οποίοι αμέσως απαίτησαν από την ομάδα των εθελοντών να φύγουν από τον χώρο διότι έχουν διαπράξει ποινικό αδίκημα, καθώς όπως είπαν ο χώρος ανήκει στον στρατό και απαγορεύετε η είσοδος σε μη έχοντες ειδική άδεια. Πράγμα το οποίο έρχεται σε σύγκρουση με τα λεγόμενα του δημάρχου και των αντιπροσώπων της κυβέρνησης οι οποίοι όταν είχαν παραβρεθεί στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο, προσπαθώντας να παραπλανήσουν ( τον κόσμο που απαιτούσε μια πιο ανθρώπινη λύση και πρακτική στο ζήτημα του μεταναστευτικού), υποστήριξαν ότι ο χώρος εκείνος είναι χώρος φιλοξενίας, προσβάσιμος από όλους όσους ενδιαφέρονται και ότι φυσικά είναι και ανθρώπινος. Οι φωτογραφίες και το χθεσινό περιστατικό τους διαψεύδουν .

Οι μπάτσοι χθες, φυσικά, κάλεσαν ενισχύσεις, εν’ το μεταξύ προσπάθησαν να κλέψουν τις κάμερες των εθελοντών, λέγοντάς τους ότι τώρα ανήκουν στο στρατό, ο κόσμος αντιστάθηκε και για αυτό οι κάμερες δεν κλαπήκαν και έτσι έχουμε και τις φωτογραφίες που ακολουθούν παρακάτω.

Όταν οι εθελοντές βγήκαν έξω, χωρίς να έχει προκληθεί η όποια βίαιη σύγκρουση, προκειμένου να ζητήσουν άδεια από τους αρμόδιους για να εισέλθουν στο χώρο, έχοντας ολοκληρώσει την απαραίτητη γραφειοκρατία , οι αρμόδιοι τους απάντησαν πως δεν θα τους δώσουν άδεια διότι εισέβαλαν βιαίως στον χώρο.

Η ρητορική που, τον τελευταίο ειδικά καιρό, έχει υιοθετήσει το κράτος, με την υποτιθέμενη πάταξη της υποτιθέμενης βίας δεν είναι τίποτα άλλο από μια ενίσχυση της προσπάθειας για διόγκωση της καταστολής και της καθίδρυσης του μονοπωλίου της βίας από την μεριά του κράτους, πράγμα το οποίο ισχύει λίγο πολύ εδώ και καιρό μιας και το κράτος ασκεί, άμεσα ή έμμεσα, βία στα κατωτέρα, κατά το κράτος, κοινωνικά στρώματα.

Στην περίπτωση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ζήσαμε μια κοινωνική εξέγερση την οποία το κράτος δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει άμεσα.

Φοβούμενο λοιπόν για μια ακόμα κοινωνική εξέγερση, στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το κράτος << έτρεξε >> να προλάβει τα γεγονότα και μάλιστα βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση, μιλώντας για δύο άκρα και για πάταξη της βίας ( φυσικά και δεν αναφέρθηκε ποτέ στην κρατική βία η οποία είναι η πλέον διογκωμένη ) και μετά τις συλλήψεις των ναζίδων είναι φανερό πως ετοιμάζετε να καταστείλει τα αντιστεκόμενα κομμάτια αυτής της κοινωνίας,

( λες και δεν ήταν αυτό το σχέδιο από την αρχή )…

Οι επιθέσεις στις καταλήψεις και στα ριζοσπαστικά κομμάτια αυτής της κοινωνίας δεν γίνονται προς όφελος της κοινωνίας αλλά προς όφελος της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν 2 άκρα αλλά 2 κόσμοι, ο ένας κόσμος εξουσιάζει και σπέρνει εθνικοπατριωτικές και φασιστικές λογικές, για να διχάζει την κοινωνία και να φυλακίζει ή και να εξοντώνει τις κοινωνικές ομάδες που θεωρεί ανεπιθύμητες, μετατρέποντάς την σε μια ελεγχόμενη και καθοδηγουμένη κυψέλη σκλάβων, ενώ ο άλλος κόσμος είναι αυτός που αντιστέκεται, φλερτάρει με την ελευθερία, μάχεται για αυτήν και πληρώνει τις συνέπιες, αυτής του της επιλογής καθημερινά, αλλά δεν τα παρατά γιατί γνωρίζει, πως πατρίδα του είναι ολόκληρη η Γη, πως δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι και πως λαθραία είναι μόνο τα κράτη και τα υποχείρια που τα προασπίζονται.

13-10-2013

Αντικαθεστωτική Φράξια πυρήνας Λέσβου

 

ΥΓ: Στο προαναφερθέν δημοτικό συμβούλιο σε επίσημο έγγραφο που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους , αναφερόταν ρητά ότι οι έγκλειστοι της Μόριας θα είχαν θέρμανση, κλιματισμό, πρόσβαση σε τουαλέτες και ντους, 24 ώρες το 24ωρο, πράγμα το οποίο δεν ισχύει συμφωνά με μαρτυρίες.

 

ΥΓ2: Τα πρόσωπα των εθελοντών καλύπτονται για την διατήρηση της ανωνυμίας τους και της ασφάλειάς τους.

 

φωτογραφίες εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *