Ανακοίνωση Τοπικής Ένωσης Θεσαλονίκης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, για τη συμμετοχή μας στο στέκι «Άνευ Αρχών» και την δημιουργία «Ταξικού Ταμείου Αλληλεγγύης»

Από την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 και κάθε Τρίτη, τα μέλη της Τοπικής Ένωσης Θεσσαλονίκης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε θα λειτουργούν το χώρο του Άνευ Αρχών. Συμφωνώντας με τον τρόπο λειτουργίας του στεκιού, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε με στόχο τη δημιουργία ενός «Ταξικού Ταμείου Αλληλεγγύης». Το σκεπτικό που θέσαμε έγινε αποδεκτό από τη διαχειριστική ομάδα του στεκιού, κάνοντάς μας πλέον μέρος της διαδικασίας.

Μέσα στον αγώνα για τη διάδοση του αναρχοσυνδικαλισμού στην Ελλάδα και την προώθηση της επαναστατικής οργάνωσης της εργατικής τάξης, θα αφιερώνουμε τα βράδια της Τρίτης στο συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή στο «Ταξικό Ταμείο Αλληλεγγύης».  Στόχος του Ταμείου αυτού που προτιθέμεθα να δημιουργήσουμε είναι η οικονομική αλληλεγγύη σε σωματεία ή επιτροπές εργαζομένων που βρίσκονται σε αγώνα ενάντια στα αφεντικά. Το ταμείο θα βοηθά όσο μπορεί σε δικαστικά έξοδα έναντι της εκάστοτε εργοδοσίας, σε απεργιακά ταμεία και σε έξοδα εργατικών αγώνων που ξεπερνούν τις οικονομικές δυνατότητες των εργαζομένων που τους διεξάγουν. Παράλληλα, μέρος των χρημάτων θα χορηγείται και στην υπόθεση της διάδοσης του αναρχοσυνδικαλισμού είτε μέσω της έκδοσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Εφημερίδας Ροσινάντε, είτε με άλλες εκδόσεις της Α.Π. Ροσινάντε (μεταφράσεις βιβλίων, μπροσούρες κλπ).

Εκτός όμως από το οικονομικό μέρος της υπόθεσης, στόχος μας είναι και η ζύμωση με τα σωματεία ή τις πρωτοβουλίες εργαζομένων που θα επιδιώξουμε να στηρίξουμε, καθώς και με ευρύτερες κοινωνικές – ταξικές δυνάμεις. Σε αυτή τη λογική, κάποιες βραδιές που θα είναι αφιερωμένες αποκλειστικά σε κάποιο συγκεκριμένο αγώνα, θα ανακοινώνεται από πριν ώστε να γίνεται γνωστό και θα καλείται τόσο ο κόσμος για να δείχνει την αλληλεγγύη του, όσο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για να παρουσιάζουν τον αγώνα τους. Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουμε να γίνει και μια ζύμωση μεταξύ των συμμετεχόντων, πέραν αυτής του αλκοόλ…

Και για να αποφύγουμε τη μονοτονία ή τη στείρα διασκέδαση, θα φροντίζουμε οι Τρίτες να μην είναι ίδιες. Συζητήσεις με εργαζόμενους και ανταλλαγή απόψεων κι εμπειριών, προβολές ταινιών, κύκλοι αυτομόρφωσης, συλλογικοί μεζέδες και ό,τι άλλο μπορεί να συνοδέψει τις βραδιές μας. Ανάλογα με την περίπτωση θα υπάρχει και η ανάλογη και έγκαιρη ενημέρωση.

Όπως λέει και το κείμενο του Άνευ Αρχών «βάζουμε» κι εμείς μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες «το στοίχημα, να μετατρέψουμε το χώρο του Άνευ Αρχών σε ένα χώρο ζυμώσεων, επικοινωνίας, αυτομόρφωσης και να τον δούμε ως μια αφετηρία για τη δημιουργία συντροφικών σχέσεων σε βάθος χρόνου, τόσο μεταξύ των ανθρώπων που συναντιούνται μέσα στο στέκι, όσο και σε σχέση με τους υπόλοιπους κινηματικούς χώρους.

Από τη δημιουργία του το Άνευ Αρχών είναι συνδεδεμένο με την οικονομική ενίσχυση κινηματικών διαδικασιών και συνελεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό είναι ευπρόσδεκτες να οικειοποιηθούν το χώρο ομάδεςσυνελεύσεις, οι οποίες θέλουν να ενισχύσουν οικονομικά τις δραστηριότητές τους και παράλληλα να χρησιμοποιήσουν το χώρο ως ένα εργαλείο ζυμώσεων και σταθερό σημείο αναφοράς για την προώθηση των ιδεών τους. Η συμμετοχή των ομάδων αυτών προϋποθέτει την αυτοοργανωμένη, αντιιεραρχική, αντιθεσμική οργάνωσή τους, όπως ακριβώς θέλει να λειτουργεί και το Άνευ Αρχών».

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 λοιπόν ξεκινάμε με προβολή της ταινίας Libertarias στις 18:00 και μετά θ’ ακολουθήσει καφενείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *