Λεωνίδιο – αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Παζλ – xrysi aygh

http://pazl.espivblogs.net/files/2013/10/%CF%80%CE%B1%CE%B6%CE%BB-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1.jpg

Τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από συλλογική απόφαση της  ανοιχτής συνέλευσης του Παζλ, είχε αναρτηθεί στον εξωτερικό χώρο του στεκιού το πανό που φαίνεται στη φωτογραφία.

παζλ αντιφα

Το Σαββάτο 19 Οκτωβρίου, στο διάστημα από τις 12 και 30 και μέχρι 2 και 30 το βράδυ, άγνωστοι πέρασαν και κατέβασαν το πανό που υπήρχε.

Το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου φτάνει στη σελίδα  του Παζλ στο  facebook   αίτημα φιλίας από άλλη σελίδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης  με όνομα χρήστη <> όπου έχουν κοινοποιήσει την παρακάτω φωτογραφία.

λα λα λα

Το  αίτημα φιλίας στάλθηκε και σε ατομικούς λογαριασμούς ατόμων που συμμετέχουν στο Παζλ αλλά και σε άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος  καθώς και σε άλλα άτομα άσχετα με το Παζλ συνοδευόμενο από υβριστικά και απειλητικά μηνύματα ρατσιστικού περιεχομένου.

Η κίνηση αυτή έγινε λίγες μόλις ώρες μετά από την ανακοίνωση του τριημέρου εκδηλώσεων που διοργανώνει ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Παζλ λόγω της συμπλήρωσης ενός έτους λειτουργίας.

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενό που συνδιαμορφώθηκε στη συνέλευση του Παζλ της 18 Οκτωβρίου  και το οποίο πρόκειται να μοιραστεί στα πλαίσια της προπαγάνδισης της προβολής της Δευτέρας στις 28 του μήνα.

 

 Η ανοχή οπλίζει ο φασισμός δολοφονεί.

 

Στις  18/9 ο Παύλος Φύσσας αντιφασίστας, εργάτης και μουσικός δολοφονείται από τον Γιώργο Ρουπακιά μέλος της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία αυτή αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς δολοφονιών και εγκληματικών επιθέσεων που έχει διαπράξει το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής στα χρόνια της ύπαρξης του.

Αντιστεκόμαστε στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που δηλητηριάζει τη κοινωνία με μίσος, ρατσισμό και μισαλλοδοξία. Δεν εμπιστευόμαστε τον αντιφασιστικό αγώνα σε κράτος και Μ.Μ.Ε., που άλλωστε ήταν αυτοί που υποστήριξαν, προώθησαν και χρησιμοποίησαν την Χρυσή Αυγή για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους. Τα ίδια συμφέροντα που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και στην βίαιη υποβάθμιση των ζωών μας. Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, με την θεωρία των δυο άκρων, για να ποινικοποιήσουν το κομμάτι του κόσμου που αγωνίζεται και αντιστέκεται για το συλλογικό συμφέρον.

Ωστόσο ο φασισμός δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Ενυπάρχει σε κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Τον συναντάμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας, στις προσωπικές μας σχέσεις, τα σχολεία, τους χώρους εργασίας, το κράτος, τον τρόπο που μιλάμε και συμπεριφερόμαστε. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας για την ισότητα ,την συλλογική ευημερία, την ελευθερία. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας όλων μας. Καλούμε τον κόσμο που αντιστέκεται στο φασισμό να οργανωθεί για να τον νικήσει σε κάθε του μορφή.

Καλούμε την Δευτέρα 28/10 στις 18:00 στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου  στο Λεωνίδιο  όπου θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ <<Νεοναζί το ολοκαύτωμα της μνήμης>> .

Καλούμε την Τετάρτη 30/10 στις 19:00 σε συνέλευση – συζήτηση στο χώρο του Πάζλ για τη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στο φασισμό και τη συνδιαμόρφωση πιθανών επόμενων δράσεων.

Ο αντιφασισμός δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις.

 Τιμή στον Παύλο Φύσσα και σε όλα τα θύματα του φασισμού.

                              Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Πάζλ

Η αφίσα με το πρόγραμμα του τριημέρου:

 

ενας χρονος παζλ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *