Κείμενο Γ.Καραγιαννίδη-Α.Μητρούσια

1001327_10151689098479510_612962083_n“Βέβαια η αντίφαση κρατάει τα σκήπτρα των επικριτών μας.Έτσι την ίδια στιγμή η “ήττα” της ανάληψης ευθύνης χρησιμοποιείται ως το βασικό άλλοθι των αθώων φυλακισμένων αναρχικών και των αλληλέγγυων τους για να αποδείξουν ότι δεν έχουν σχέση μ’ αυτά που τους κατηγορούν οι μπάτσοι (π.χ η δίκη για τις 250 επιθέσεις της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς που μαζί με εμάς κατηγορούνται και άλλα άσχετα άτομα). Αν δεν υπήρχε λοιπόν η “ήττα” της επιλογής της ανάληψης ευθύνης από εμάς και καταφέυγαμε στην αόριστη σιωπή, αφού άλλωστε νομικά δεν υπάρχουν στοιχεία (αποτυπώματα, DNA, αναγνωρίσεις) εναντίον μας, τότε μήπως κάποιοι “παραπονιόντουσαν”..”

Το συγκεκριμένο απόσπασμα αποτελεί μέρος του κειμένου της ΣΠΦ που δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτώβρη. Εμείς από τη πλευρά μας θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε όποια ζητήματα θίγονται στην εν λόγω παράγραφο σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων μέσω της ασαφούς έκφρασης που επιτείνει την σύγχυση. Αρχικά, είναι ιδιαίτερα προβληματική η χρήση του όρου << των αλληλέγγυών τους >> καθώς είναι προσβλητίκο για όποιον/α σύντροφο/ισσα έχει συμμετάσχει σε κινήσεις αλληλεγγύης προς εμάς να μνημονεύεται ως <<δικός μας>> αλληλέγγυος/α. Η χρήση της κτητικής αντωνυμίας είναι λανθασμένη αφού μεταφέρει ένα νόημα πως κάθε φυλακισμένος έχει και τους αποκλειστικούς, δικούς του αλληλέγγυους.

Λοιπόν εμείς δεν έχουμε << τους δικούς μας >> αλληλέγγυους διότι δεν σκεφτόμαστε με τέτοιους όρους. Επίσης σε καμιά στιγμή μέχρι τώρα δεν αναφερθήκαμε στις διώξεις που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας το νομικό δίπολο αθώος ένοχος διότι είναι απότοκο της αστικής νομιμότητας, άρα σε καμία περίπτωση δεν επικαλούμαστε την αθωότητά μας γενικά κι αόριστα με μοναδικό στόχο πιο ευνοϊκές ποινές.Τα δικαστήρια μπόρουν να μας καταδικάσουν κι όχι να μας κρίνουν, να μας αθωώσουν και όχι να μας δικαίωσουν. Έχουμε αποδεχτεί όσα μας αναλογούν κι έχουμε αναφέρει πως ο οπλισμός που κατείχαμε δεν σχετίζεται με τη δράση της οργάνωσης. Για εμάς η παρουσία μας στο δικαστήριο εμπεριέχει το στοιχείο της κατάδειξης των τακτικών και μεθοδέυσεων από πλευράς αστυνομίας και δικαστών ώστε να παραπεμφθούμε με διογκωμένες κατηγορίες, με τέσσερις διαφορετικές διώξεις εναντιόν μας κι ενδεχόμενα άλλη μία από το ιταλικό κράτος.

Πάραυτα η ΣΠΦ επιμένει είτε στο δικαστήριο είτε σε κείμενά της να μας αναφέρει απαξιωτικά, όπως κι άλλους , ως <<αθώους κατηγορούμενους>>. Μόνο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως το δίπολο αθωός/ένοχος ενσωματώνεται στο λόγο μιας επαναστατικής οργάνωσης, ένα εχθρικό δίπολο που εισάγεται από τη κρατική εξουσία για το οποίο έχουν γραφτεί τόσες μπροσούρες και κείμενα.

Για εμάς η ανάληψη ευθύνης για συμμετοχή σε μια οργάνωση δεν αποτελεί ήττα ούτε μοιραζόμαστε τέτοιες λογικές. Ούτως ή άλλως κανείς δεν υποστηρίζει πως είναι αθώος επειδή άλλοι αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη συμμετοχής σε μια οργάνωση.Είναι ανυπόστατη η θέση πως η ανάληψη ευθύνης των μελών χρησιμοποιείται ως,-το βασικό μάλιστα!-,άλλοθι από όσους άλλους κατηγορούμαστε μαζί τους.Δηλαδή δεν επικαλούμαστε την έλλειψη στοιχείων από πλευράς της αστυνομίας κι επικαλούμαστε ότι κάποιοι είναι μέλη για ν’ αντιμετωπίσουμε το κατηγορητήριο; αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Είμαστε κοντά τρία χρόνια φυλακή, αντιμέτωποι με πολυετείς καθείρξεις και δικογραφίες που δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα πρωτόδικα.Όταν θέλουμε να παρέμβουμε δημόσια χρησιμοποιώντας το Indymedia δεν το κάνουμε για να συμμετέχουμε σε μια δημόσια αρένα αλλά σ’ένα πλαίσιο πληροφόρησης.Αντιλαμβανόμαστε πως αυτή η παρέμβαση δεν προσφέρει κάτι αυτούσια, όμως ένα φανταστικό γεγονός να αποδίδεται ως αληθές αφηγούμενο με τρόπο σκοπίμως αφαιρετικό δημιουργεί σύγχυση κι υπόνοιες.

Α.Μητρούσιας,Γ.Καραγιαννίδης φυλακές Κορυδαλλού 22/10/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *