[αφίσα+κείμενο] Γεν.Συνέλευση ΣΥΒΧΑ (12/12) για κατάργηση κυριακάτικης αργίας την Κυρ15/12

συβχαΕΚΤΑΚΤΗ * ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πέμπτη 12 Δεκέμβρη, 8.30μμ

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ [Λόντου 6, Εξάρχεια]

ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ:

την ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
για την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

Δε θα αφήσουμε να διαλύσουν την κυριακάτικη αργία!

Δε θα αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

* * *

 

το σχετικό κείμενο – κάλεσμα στη συνέλευση:

 

Εμείς το λέμε και το εννοούμε:

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΌΛΟΙ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη στις 8.30μμ

για να αποφασίσουμε ΑΠΕΡΓΙΑ για την Κυριακή 15 Δεκέμβρη

 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και των σωματείων τους στο εμπόριο, έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση για την «φαεινή» ιδέα των κυβερνώντων να θεσμοθετήσουν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Άλλη μια «μεταρρύθμιση» προς όφελος της αγοράς, άλλη μια «διαρθρωτική αλλαγή» για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των πολυεθνικών του εμπορίου και των αφεντικών. Άλλο ένα βάρβαρο μέτρο για τους εργαζόμενους. Ας είμαστε καθαροί: το μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων για 7 σήμερα, 15 αύριο και 50 Κυριακές τα επόμενα χρόνια, σημαίνει 6-ήμερη και 7-ήμερη δουλειά για πάνω από 500 χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο. Σημαίνει ξεζούμισμα και ζωή λάστιχο για τους εργαζόμενους. Κανένας εργοδότης δεν θα προσλάβει ούτε έναν επιπλέον υπάλληλο για να ανοίγει τις Κυριακές, κανένα αφεντικό δεν θα δώσει αυξήσεις ή θα πληρώσει αυτά που πρέπει για τη δουλειά την Κυριακή. Εδώ δεν πληρώνουν αυτά που οφείλουν ήδη, αφήνοντας απλήρωτους για μήνες εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους των 400, 500 και 600 ευρώ το μήνα! Ωφελημένοι από το μέτρο αυτό είναι οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα κάτεργα της βιτρίνας και των μισθών πείνας.

Ας είμαστε επίσης ειλικρινείς: Αν περάσει η δουλειά την Κυριακή στον κλάδο του εμπορίου, αύριο και μεθαύριο, ολόκληρος ο ιδιωτικός τομέας θα δουλεύει και Σάββατο και Κυριακή. Και ξέρουμε όλοι, ότι αυτό που λείπει δεν είναι οι ώρες για ψώνια. Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βράδυ, 6 μέρες την εβδομάδα! Αυτό που λείπει είναι οι μισθοί, τα χρήματα για μια αξιοπρεπή διαβίωση, ο ελεύθερος χρόνος που είναι το μέτρο του πλούτου κάθε κοινωνίας, και όχι η καταναλωτική καφρίλα.

Στη μάχη αυτή, κάθε εργαζόμενος πρέπει να σκεφτεί και να πράξει ως εργαζόμενος και όχι ως καταναλωτής. Αλλιώς, αργά ή γρήγορα θα πέσει ο ίδιος στο λάκκο της 7-ήμερης εργασίας με μειωμένες μάλιστα αποδοχές και περισσότερες απολύσεις.

Επειδή αρνούμαστε να γίνουμε οι κομπάρσοι στις λουσάτες βιτρίνες τους, απλήρωτοι, εκμεταλλευόμενοι, κακοπληρωμένοι, ξεθεωμένοι, υπό διαρκή πίεση, με μια ολομέτωπη επίθεση σε όλα μας τα δικαιώματα από την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, της τρόικας και της ΕΕ, των αφεντικών και των τραπεζών, θα παλέψουμε και θα εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην δουλεύουμε και τις Κυριακές! Και τώρα, και τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, και το Πάσχα και για όσο χρειαστεί.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη στις 8.30μμ για να αποφασίσουμε ΑΠΕΡΓΙΑ για την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, μέρα που οι εργοδότες θέλουν και πάλι να ανοίξουν τα μαγαζιά τους.

Κανένας συνάδελφος/σσα έξω από τη μάχη!

Όλοι στη Συνέλευση!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα / τηλ: 210 – 3820537

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *