380 απολύσεις στη HOL !!

you  fired

Μια εκπληξη περιμενε σημερα το πρωι τους εργαζομενους στο τηλεφωνικο κεντρο της hol. Περιχαρης ο Chief Executive Officer της εταιρείας Αντωνης Κεραστάρης, αφου εκανε με περηφάνεια μια εισαγωγη οπου ελεγε οτι η εταιρεια αποτελει πια τον μεγαλυτερο σε εσοδα εναλλακτικο παροχο, με την πιο υγειη χρηματοοικονομικη διαρθρωση, με κερδη προ φορων και με καλυτερη οικονομικη κατασταση απο τους ανταγωνιστες, ανακοινωσε την μαζικη απολυση περιπου 380  συναδελφων και την ταυτοχρονη προσληψη τους απο μια τριτη εταιρεια την 360 ΑΕ, με την μεθοδο της επινοικιασης. Το εναλλακτικο σεναριο ηταν φυσικα η απολυση.

 

Η καινουρια συμβαση εγγυαται τους σημερινους μισθους για 3 μηνες, ενω δοθηκε και το τυρακι της αποζημιωσης που οι περισσοτεροι εργαζομενοι εφαγαν με χαρα. Βεβαια, το οτι μετα οι μισθοι θα πεσουν στα επιπεδα των 560 μικτων και ετσι η οποια αποζημωση συντομα θα εξανεμιστει ειναι πολυ συνθετη σκεψη για τους περισσοτερους. Η νεα συμβαση μεταξυ αλλων προβλεπει οτι στην περιπτωση που ο μισθος υπερβαινει την συλλογικη συμβαση, τοτε καθε υπερωρια, βραδυνη εργασια κτλ θα συμψηφιζεται με αυτο το ποσο και ο εργαζομενος παραιτειται απο την απαιτηση για προσαυξηση, ενω η οποια εκπαιδευση θα γινεται ωρες εκτος εργασιας και ανευ πληρωμης.

 

Φανηκε για αλλη μια φορα οτι οι συμβασεις γαλερας και σκλαβιας επιβαλλονται ανεξαρτητα απο τα κερδη ή τις ζημιες της εταιρειας και εχουν να κανουν μονο με το κυνηγι του υπερκερδους πανω απο τα πτωματα εργαζομενων. Φανηκε για ακομα μια φορα ποσο εκτος τοπου ειναι οι αστοθρεμενοι διοικητικοι προϊστάμενοι, που μας κουνουσαν στην μουρη τα υπερκερδη της εταιρειας (με το προανεφερθεν μειλ), ενω παραλληλα απελυαν τους συναδελφους. Φανηκε για ακομα μια φορα, ο ρολος του ξεπουλημενου προεδρου του σωματειου της Intracom Τσοκα και των πασοκανθρωπων παρατρεχαμενων του, που στην συνελευση των εργαζομενων ηρθαν να επαναλαβουν τα λογια του Chief Executive. Φανηκε επισης η ηττοπαθεια του κοσμου, που αρκεσθηκαν στην αποζημιωση και δεν πολεμησαν για κατι παραπανω. Με δεδομενο αυτο βρισκω τιμια την σταση του ΣΕΤΗΠ, που προσκειται στο ΠΑΜΕ και εβαλε αιτημα για 48ρη απεργια με σκοπο να εχουμε τον χρονο να διαπραγματευτουμε καλυτερους ορους την νεα συμβαση.

 

Τελος φανηκε για ακομα μια φορα οτι τα “κινητρα αναπτυξης για προσελκυση επενδυτων” της κυβερνησης ειναι μονο το καλυμμα για την μεγαλυτερη επιθεση στα δικαιωματα μας που εγινε ποτε. Αντι για νεες επενδυσεις, εχουν δωσει το δικαιωμα στον καθε μεγαλοκαρχαρια που ηδη κολυμπουσε στο χρημα, να αλλαξει ενα ΑΦΜ και εκμεταλλευομενος τις νεες  συνθηκες αγορας εργασιας να μπορει να βγαλει ακομα περισσοτερα.

 

 

 

ΥΓ. Τα χαιρετισματα μου σε ρουφιανους, απεργοσπαστες και ημιπροϊσταμενους που μεχρι προσφατα, σε καθε αγωνιστικη κινηση των εργαζομενων στριμωχνοντουσαν πισω απο την καλπη για να ψηφισουν εναντιον. Αν για καποιους χαρηκα σημερα ηταν για αυτους. Ειδατε τελικα? Ολοι μαζι παμε κατω.

 

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1506734

 

 

 

(ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ-Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής)

 

18/12/2013

 

Το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει την εργοδοσία στην HOL η οποία προχώρησε στο  ξήλωμα όλου του τηλεφωνικό της κέντρου και της τεχνικης υποστριξης ενω πρότεινε στους εργαζόμενους να επαναπροσληφθούν από άλλη εταιρεία με ορισμένου χρόνου συμβάσεις και μειωμένους μισθούς.

 

Είναι μια κίνηση που δείχνει πόσο στοχευμένες ήταν οι απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα. Στόχος ήταν να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν θα καρατομούσαν τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Στις 2.30 το πρωί , άδειασαν τις εγκαταστάσεις ακόμα και απ τα γραφεία. Έδωσαν μάλιστα στους εργαζόμενους την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται στην ίδια θέση & αντικείμενο σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτησίας της HOL, με 3μηνη σύμβαση και μειωμένο μισθό.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.
Καλούμε τους συναδέλφους στην HOL να μη δεχτούν καμία μείωση του μισθού και των δικαιωμάτων τους, να μην υπογράψουν καμία απόλυση, να αγωνιστούν μαζί με την σωματειακή επιτροπή του ΣΕΤΗΠ έχοντας στο πλευρό τους  τους συναδέλφους του κλάδου.

 

http://www.setip.gr/deltia/gia-tis-exelixis-sti-hol/

 

Η αλητεία της HOL είναι η συνήθης των εργοδοτών μετά την ψήφιση των μνημονίων, απολύουν για να έχουν να πληρώνουν τιμολόγια και όχι μισθούς. Το σιχαμένο μέτρο της επινοικίασης εργαζομένων, το σύγχρονο δουλεμπόριο δηλαδή, έχει στόχο μόνο στην τσέπη του εργοδότη, που πληρώνει λιγώτερα όπως και νάχει, ενώ οι εργαζόμενοι παίρνουν ένα μισθό πείνας για να πεταχτούν στο δρόμο μετά από 1 χρόνο ή να συρθούν σε άλλη δουλεμπορική εταιρεία για ένα ξεροκόμματο.

 

Μπροστά σε αυτή τη ντροπή, ΓΣΕΕ, παρατάξεις και ανθυπολαμόγια του συνδικαλισμού κάνουν τους τυφλούς, αντί να είναι πρώτη και βασική προτεραιότητα η κατάργηση και το κλείσιμο αυτών των δουλομάγαζων.

Πηγη:http://ergasiakodeltio.wordpress.com/2013/12/18/380-απολύσεις-στη-hol/#more-8927

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *