Βιβλίο για την Coca Cola: Ανάμιξη σε δολοφονίες συνδικαλιστών και περιβαλλοντική καταστροφή

κοκακολαΜόλις 300 σελίδες ενός βιβλίου χρειάστηκαν για να γκρεμίσουν την «τέλεια» εικόνα που προσπαθεί να «χτίσει» η Coca Cola τα τελευταία 124 χρόνια.
Ανάμιξη σε δολοφονίες συνδικαλιστών στη Νότιο Αμερική, ρύπανση των υδάτων και συμβολή στην παιδική παχυσαρκία, είναι μερικά από τα ζητήματα που αναλύει ο Michael Blanding στο βιβλίο
«The Coke Machine: The Dirty Truth Behind the World’s Favorite Soft Drink».
THE COKE MACHINE by Michael Blanding (review)
http://www.youtube.com/watch?v=T8iVDCmYTpw

Το βιβλίο ξεκινάει με την περιγραφή της δολοφονίας του Isidro Gil, ενός συνδικαλιστή που εργαζόταν στην μπροστινή πύλη του εργοστασίου εμφιαλώσεως της Coca-Cola στην Carepa της Κολομβίας.
Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, η εταιρία έχει κατηγορηθεί για ανάμιξη σε θανάτους συνδικαλιστών στη Νότιο Αμερική, οι οποίοι δολονήθηκαν από παραστρατιωτικούς.
«Όταν ανακαλύπτεις ότι η Coca-Cola κατηγορείται για φόνους, είναι σαν να ανακαλύπτεις ότι ο Άγιος Βασίλης κατηγορείται για παιδεραστία», γράφει στην εισαγωγή ο Blanding, ωστόσο, στη συνέχεια περιγράφει λεπτομερώς τις κατηγορίες εναντίον της εταιρίας.

Δολοφονίες συνδικαλιστών
Σε συνέντευξή του στο AlterNet, ο συγγραφέας επισημαίνει ότι αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Coca-Cola που έχει την έδρα της στην Ατλάντα, έδινε εντολή για βίαιη αντιμετώπιση των συνδικαλιστών, υπάρχουν πολλά στοιχεία για τον χρόνο που πραγματοποιούνταν αυτές οι επιθέσεις και οι δολοφονίες από τους παραστρατιωτικούς, οι οποίες έτυχε να συμβαίνουν σε περιόδους που οι συνδικαλιστές διαπραγματεύονταν καλύτερες συνθήκες εργασίες.
Ακόμα, επισημαίνει ότι υπάρχουν αποδείξεις των συναντήσεων μεταξύ των διευθυντών των εργοστασίων εμφιάλωσης με τους παραστρατιωτικούς

ΠΗΓΗ:http://episkiasis.wordpress.com/2010/11/14/coca-cola-history/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *