ανταπόκριση από τις παρεμβάσεις ενάντια στη “λευκή νύχτα” [28/12]

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ-1Το βράδυ του Σαββάτου 28 Δεκέμβρη ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής και από κοινού με συναδέλφους και συναδέλφισσες από το εμπόριο κι από άλλους κλάδους, από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες εργαζομένων κι ανέργων και συνελεύσεων γειτονιάς, προχωρήσαμε σε μια σειρά παρεμβάσεων στο κέντρο της Αθήνας  ενάντια στη «λευκή νύχτα», την παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων μέχρι της 11μμ (!), που μας επέβαλαν ο δήμαρχος Καμίνης και τα αφεντικά.

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ-3Οι παρεμβάσεις, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 300 διαδηλωτές ξεκίνησαν από τις 7μμ με συγκέντρωση έξω από το public στην πλατεία Συντάγματος με πανό, μοίρασμα κειμένων και συνθήματα. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια μεγάλη και δυναμική πορεία στην Ερμού που έφτασε μέχρι και το ύψος της Αιόλου. Από εκεί μεγάλο κομμάτι της διαδήλωσης κινούμενο μέσω Αιόλου και περνώντας και μπροστά από το δημαρχείο, κατέφτασε στη Σταδίου και στη συνέχεια στην Πανεπιστημίου, όπου και πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις έξω από μεγάλα βιβλιοπωλεία (ΙΑΝΟΣ Bazaar, ΙΑΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ και ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ) που παρέμειναν ανοιχτά στο πλαίσιο της «λευκής νύχτας». Κατά τη διάρκεια όλων των παρεμβάσεων κολλιόνταν το σχετικό αφισάκι του Συλλόγου και πετάγονταν τρικάκια.

Όλα συνεχίζονται…

 

> το κείμενο του Συλλόγου μας που μοιραζόταν βρίσκεται εδώ κι εδώ

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ-4Η “ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ” ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΜΑΥΡΟ” ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ [ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ]

 

> Κάποια από τα πολλά συνθήματα που φωνάχτηκαν: Δε σου λείπουν ώρες για να ψωνίσεις, σου λείπουνε τα φράγκα κι ώρες για να ζήσεις. // Ποτέ δουλειά νύχτα και Κυριακή, μη σώσουμε και γίνουμε ανταγωνιστικοί. // Κυριακή και νύχτα να πάνε για δουλειά οι υπουργοί, ο δήμαρχος και τα αφεντικά. // Ελαστικά ωράρια, δουλειά την Κυριακή – Λάστιχο μας έκαναν όλη τη ζωή. //  Ελαστικά ωράρια, απλήρωτη εργασία – Να ποια είναι η τρομοκρατία. // Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε μαγαζί, θα γίνουμε όλοι δούλοι για μια μπουκιά ψωμί. // Ένας είναι ο δρόμος εργάτη να νικάς, οργάνωση κι αντίσταση στους χώρους της δουλειάς. // Βιτρίνες λουσάτες – Απλήρωτοι εργάτες. // …

  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:ανταπόκριση από τις παρεμβάσεις ενάντια στη “λευκή νύχτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *