Εργατικες ειδησεις σε περιληψη από το δελτίο αντιπληροφόρησης 1431

Τοπικα:

Λουκέτο μετά από 58 χρόνια λειτουργίας έβαλε την Τρίτη η βιοτεχνία ελαστικών Αφοί Καριπίδη στον Βοτανικό της Αθήνας, με αποτέλεσμα να απολυθούν απροειδοποίητα 17 εργαζόμενοι.

Σε οριστικό κλείσιμο οδηγείται αιφνιδιαστικά το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ξάνθη, ενώ οι εννιά εναπομείναντες εργαζόμενοι μετατίθενται μετά από 30 χρόνια δουλειάς στο εργοστάσιο της Ημαθίας.

Την αντίδραση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος- Dia – Carrefour», προκαλεί η βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, με πρωτοβουλία της εργοδοτικής πλευράς. Οι εργαζόμενοι προαναγγέλουν απεργείες για το επόμενο διάστημα.

Με ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένω​ν TIM (WIND) καλεί σε συνέλευση για την αντιμετώπιση της δίκης της απολυμένης Ελ. Δεμέναγα, με δεδομένο ότι την Πέμπτη εκδικάζεται η προσφυγή της της ενάντια στη διοίκηση της Wind.

Σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα μπαίνει το 75% του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ καθώς την ερχόμενη 484157_494442360593619_687319240_nΠαρασκευή κατατίθεται το νομοσχέδιο με το οποίο ο Οργανισμός μετατρέπεται αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών. Έως και τις 10 Ιανουαρίου συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, χαρακτηρίζοντας αδιέξοδο το διάλογο με το υπουργείο Υγείας

Σε στάση εργασίας προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ καθώς την ίδια ημέρα, εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο  Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που έχουν καταθέσει συνάδελφοί τους κατά των διαπιστωτικών πράξεων της διαθεσιμότητάς τους.

Πανελλαδική στάση εργασίας προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Παρασκευή, οπότε και δικάζεται σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καθώς κατηγορείται για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Οκτωβρίου του 2011.

διεθνη:

Δυο διευθυντικά στελέχη στο εργοστάσιο της Goodyear στη βόρεια Γαλλία κράτησαν κλειδωμένους τη Δευτέρα για 30 ώρες οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για το ύψος των αποζημιώσεων που θα λάβουν οι τελευταίοι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου. Νωρίτερα το απόγευμα αφέθηκαν ελεύθερα τα δύο στελέχη.

Την απαγόρευση των διαδηλώσεων, μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι αρχές της Καμπότζης, ενώ νωρίτερα αστυνομικοί εισέβαλαν σε πάρκο της πρωτεύουσας και διέλυσαν αντικυβερνητικό καταυλισμό διαμαρτυρίας που είχε δημιουργηθεί το Δεκέμβρη. Την Παρασκευή είχε σημειωθεί βίαιη καταστολή διαδήλωσης εργαζομένων στον τομέα της υφαντουργίας με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις, εναντίον των οποίων η αστυνομία άνοιξε πυρ προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων.

 

Στάση εργασίας των δικηγόρων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Βρετανία λόγω περικοπών. Οι δικηγόροι υπογραμμίζουν πως «δεν είναι διατεθειμένοι να εργασθούν για ωρομίσθια που είναι χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό».

 

οι εργατικες ειδησεις& τα διεθνη σε τιτλους  προερχονται απο:http://www.1431am.org/deltio

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *