Σε απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι της Coca-Cola 3Ε στη Θεσσαλονίκη

πουτανα κοκα_κολα ευ τα κανεις ολα

Σε απεργία διαρκείας περνούν από την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της Coca-Cola 3Ε στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν απόφασης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων ξεκίνησαν όταν η εταιρία ανακοίνωσε αλλαγή στον τρόπο διανομής των προϊόντων της – με εξωτερικούς συνεργάτες. Μάλιστα, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ήδη ξεκίνησε συνεργασία με 10 μεταφορείς στη Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων οι δύο είναι πρώην εργαζόμενοι.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχεια, η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και το καταναλωτικό κοινό της έρχονται αντιμέτωποι με την προκλητική πολιτική της κερδοφόρας πολυεθνικής, που αγνοεί τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και προσθέτει και άλλους εργαζόμενους στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας».

Η διοίκηση του ΕΚΘ κάνει λόγο για «απεργία συμπαράστασης και απεργία αλληλεγγύης» προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε να βγάζουμε κόκκινη κάρτα στα προϊόντα της Coca-Cola 3Ε μέχρι την τελική δικαίωση».

 

Πηγή:tvxs.gr/node/146683

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *