Απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας Καριπίδη. Ανακοίνωση – κάλεσμα της Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)

          ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗ
                   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/1/2014 ΣΤΙΣ 8.00π.μ.
            ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

    Με μια αισχρή δήλωση-καταγγελία, της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΡΙΠΙΔΗ, που  αποτυπώνει ανάγλυφα την εποχή που βιώνουμε και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας για τον «σταυρό» που φορτώνονται οι εργαζόμενοι και ο λαός, απολύει το σύνολο των εργαζομένων.

    Σας εκθέτουμε το κείμενο όπως ακριβώς δόθηκε στους εργαζόμενους.
«….. Δυστυχώς με νεότερη νομοθετική ρύθμιση, δίδεται το δικαίωμα στον ασφαλιστικό φορέα ΙΚΑ, όταν υπάρχουν οφειλές, να στερεί στον οφειλέτη, τη δυνατότητα εισόδου στο σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρησης των καταστάσεων ασφάλισης (ΑΠΔ), και κατ’ επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης των σ’ αυτή απασχολούμενων γεγονός το οποίο συνέβη και στην επιχείρησή μας. Ως εκ τούτου  στερούμεθα αναίτια πλέον, να σας παρέχουμε ασφαλιστική κάλυψη και συνακόλουθα με τούτο δεν δυνάμεθα να σας απασχολούμε ανασφάλιστους. Μέσα στα πλαίσια της καλής πίστης και προκειμένου να σας παρασχεθεί η δυνατότητα εγγραφής στο Ταμείο Ανεργίας, με την παρούσα καταγγέλλουμε την από 2/10/1995 υφιστάμενη μεταξύ μας εργασιακή σχέση.
Σας ενημερώνουμε ότι αδυνατούμε να καταβάλλουμε την νόμιμη αποζημίωσή σας, η οποία ανέρχεται στο ποσόν των …………μέχρι 8/1/2014 ………».
Είναι βέβαιο όμως ότι οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι παράνομες για τους παρακάτω λόγους:
Η εταιρεία ΚΑΡΙΠΙΔΗ, φαίνεται  ότι μεταβιβάστηκε (ενοικιάστηκε) από 12/12/2013 στην άγνωστη νεοϊδρυθείσα εταιρεία, LOW POWER GREINTECH MON IKE, ενώ οι απολύσεις πραγματοποιήθηκαν στις 8/1/2014 χωρίς καταβολή αποζημίωσης !!!
Καταστρατηγώντας βάναυσα ακόμα και το Π.Δ. υπ’ αριθ. 178/12-7-2002, που προστατεύει δήθεν, τα δικαιώματα των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης της εταιρείας, παρόλα αυτά ο νέος υποτιθέμενος εργοδότης αδιαφορεί πλήρως λέγοντας ότι, εγώ ενοικίασα τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και δεν μ’ ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι !!
Χιλιάδες συνάδελφοί μας, απολύονται καθημερινά μέσα από παράνομες διαδικασίες, πολλές φορές χωρίς να αποζημιώνονται και αναγκάζονται να κινηθούν δικαστικά μέσα από μια επίπονη διαδικασία που για να τελεσιδικήσει μπορεί να περάσουν και πέντε (5) χρόνια.
Εκατοντάδες επιχειρηματίες-απατεώνες χωρίς να διαθέτουν ίδια κεφάλαια  δανειζόντουσαν εκατομμύρια ευρώ για να επενδύσουν, υποτίθεται, στις επιχειρήσεις τους και τα έστελναν κατευθείαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

Σήμερα καλείται ο εξαθλιωμένος ελληνικός λαός μέσα από την ανά-κεφαλαιοποίηση των Τραπεζών να στηρίξει το σάπιο τραπεζικό σύστημα που έδινε ανεξέλεγκτα  δάνεια και τα οποία κατασπατάλησαν οι τραπεζίτες από κοινού με  διαπλεγμένους επιχειρηματίες.
Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι βασανίζονται από ένα νομικό πλαίσιο που βολεύει και εξυπηρετεί όλους αυτούς, που με δανεικά χρήματα έστηναν επιχειρήσεις και σήμερα έχουν κλείσει,  παραμένοντας εγκλωβισμένοι χωρίς απόλυση, χωρίς αποζημίωση, χωρίς να έχουν εξοφληθεί ούτε τα δεδουλευμένα τους, χωρίς  να μπορούν να αποδείξουν ότι είναι ουσιαστικά, άνεργοι.
Μέσα απ’ αυτό το απαράδεκτο νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στους εργοδότες να ζητούν και να παίρνουν συνεχής αναβολές χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο οι εργαζόμενοι παραμένουν εγκλωβισμένοι και μόνιμα θύματα.

ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ;

Τρανταχτό παράδειγμα , ο μέγας επενδυτής της χώρας μας, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης !!!, που έστειλε χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία  από τις εταιρείες του κλάδου μας ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ,ΜΠΑΛΗΣ,ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ και ALAPIS, ενώ οι προσωπικοί του λογαριασμοί αυξάνονταν συνεχώς.
Τις  αμαρτίες αυτών των εργοδοτών και της αδιάφορης κυβέρνησης πληρώνουν  οι 300 εργαζόμενοι-άνεργοι, της εταιρείας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ:  Τρία  (3)  χρόνια   ταλαιπωρούνται   δικαστικά μέσα   από  παράλογες αναβολές που εξυπηρετούν μόνο τον εργοδότη, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα τουλάχιστον να μπορούν ν’ αποδείξουν ότι είναι άνεργοι και όχι εργαζόμενοι, σε μια επιχείρηση  κλειστή αφού καμία αποζημίωση  δεν τους έχει  καταβληθεί αλλά ούτε και στο Ταμείο Ανεργίας μπορούν να εγγραφούν.
Η Ομοσπονδία μας αποφάσισε, με τους εργαζόμενους-απολυμένους του εργοστασίου ΑΦΟΙ ΚΑΡΙΠΙΔΗ και τους άνεργους-εργαζόμενους της εταιρείας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, να πραγματοποιήσουμεσυγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, την Τετάρτη 15/1/2014 και ώρα 8.00 π. μ. , με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Καλούμε τα Σωματεία – μέλη μας αλλά και γενικότερα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να ενισχύσουν με την παρουσία τους ένα δίκαιο αγώνα, που στόχο έχει να ανατραπεί στην πράξη αυτή η βάρβαρη πολιτική σε βάρος των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ   ΜΑΖΙ   ΟΛΟΙ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *