Το μεζεδοπωλείο Σαλαντίν αρχίζει τις απολύσεις

you  fired

Οι εργαζόμενοι του μεζεδοπωλείου Σαλαντίν στον Κεραμεικό διεκδίκησαν επί μήνες να έχουν ένσημα ενώ ήταν και οι 12 ανασφάλιστοι. Μετά απο πολλές αρνήσεις των αφεντικών αλλά και επιμονή των εργαζόμενων κολλήθηκαν μισά ένσημα για κάθε μεροκάματο από τον περασμένο Μάϊο. Κολλήθηκαν κανονικά ένσημα μόνο από τον Οκτώβριο του 2013 επειδή φοβήθηκαν τα αφεντικά τον νέο νόμο με τα αυξημένα πρόστιμα. Βρήκανε όμως ευκαιρία και προσπάθησαν να μειώσουν τους μισθούς επικαλούμενοι όπως πάντα το χαμηλό κέρδος, που λένε πως έχουνε, παρά το μεγάλο τζίρο που κάνουν καθημερινά. Αρνήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι από κοινού και οι μειώσεις πάρθηκαν πίσω. Στη συνέχεια προσπάθησαν να δώσουν πετσοκομμένα δώρα χριστουγέννων (για κάποιους 82 ευρώ για 4 μέρες εργασίας τη βδομάδα) αλλά υπήρξε και πάλι συλλογική άρνηση και μίλησαν για λάθη της λογίστριας. Τώρα τα αφεντικά του μαγαζιού ξεκινάνε τις εκδικητικές απολύσεις όσων αντιστέκονταν περισσότερο από τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι του Σαλαντίν απαιτούν την επαναπρόσληψη του πρώτου συναδέλφου τους που απολύθηκε.
Την Δευτέρα 13 Γενάρη 2014 εργαζόμενοι του Σαλαντίν μοίρασαν κείμενο σε πελάτες και τους ενημέρωναν για την εργασιακή κατάσταση που επικρατεί στο μαγαζί αλλά και για την απόλυση. Οι πελάτες αντέδρασαν θετικά εκφράζοντας την συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους με διάφορους τρόπους. Η απάντηση των αφεντικών στο μοίρασμα του κειμένου ήταν άμεση. Άρχισαν τις προσωπικές επιθέσεις, τις απειλές για ομαδικές απολύσεις και τις ύβρεις.

Ο αγώνας των εργαζόμενων δεν σταματάει από απειλές, δεν σταματάει γιατί ξέρουμε πως με τα αφεντικά δεν μας ενώνει τίποτα.
πηγη:ATHENS INDYMEDIAlogoΤο μεζεδοπωλείο Σαλαντίν αρχίζει τις απολύσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *