Παρέμβαση εργαλειοφόρου για τις μαύρες Κυριακές

anarchy_33

Την Κυριακή 19 Γενάρη ήταν η τρίτη (μαύρη) Κυριακή κατά την οποία εφαρμόστηκε το μέτρο για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Ο σύλλογος εμπορουπαλλήλων Πάτρας καλούσε ξανά σε κινητοποίηση ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων, το οποίο σηματοδοτεί την πρώτη πράξη ενός έργου που στοχεύει στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για τους εργαζομένους και στην περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, εάν το μέτρο αυτό περάσει. Στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας (πεζόδρομος αγ. Νικολάου-Μαιζώνος-Ρήγα Φερραίου) καλούσε και ο εμπορικός σύλλογος της πόλης, παρόλο που ήδη είχαν πάρει απόφαση για την παράταση του ωραρίου για το βράδυ του Σαββάτου (λευκή νύχτα), δήθεν για τη στήριξη των μαγαζιών που εμπορεύονταν αποκριάτικα αλλά στην πράξη διευκολύνοντας την επέκταση του ωραρίου σε μη εργάσιμες ώρες και μέρες.
Η συμμετοχή όσων αντιδρούσαν ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη κινητοποίηση της 15ης Δεκέμβρη, καθώς ήδη από της 11:00 το πρωί είχαν προσέλθει αρκετοί εργαζόμενοι σε καταστήματα που απεργούσαν, αριστερές οργανώσεις, αναρχικοί και γενικά αλληλέγγυος κόσμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν ανοίξει αρκετά καταστήματα του εμπορικού κέντρου αλλά ελάχιστα σε άλλες μεριές της πόλης. Δυστυχώς, αρκετός κόσμος από τους πολίτες της Πάτρας θεώρησε το πρωινό της Κυριακής ιδανικό για μια βόλτα απ’ τα μαγαζιά και αρκετοί από αυτούς ψώνιζαν.
Μετά από το χαιρετισμό από το μικρόφωνο προς τους συγκεντρωμένους και αφού έβγαλαν τις απαραίτητες φωτογραφίες και έκαναν τις ακόμα πιο απαραίτητες δημόσιες σχέσεις ο βουλευτής του Σύριζα Χατζηλάμπρου και ο υποψήφιος για το δήμο της Πάτρας με το ΚΚΕ Πελετίδης αποχώρησαν από το πρώτο μισάωρο.
Από την αρχή σχεδόν της κινητοποίησης ήταν φανερό πως το κράτος δε θα επέτρεπε τη διεξαγωγή της χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων καθώς ήταν φανερό πως είχαν θορυβηθεί από τις προηγούμενες δυναμικές κινητοποίησεις και ήθελαν να εξασφαλίσουν την εφαρμογή του μέτρου χωρίς αντιδράσεις και την απρόσκοπτη προσέλευση των πελατών στα μαγαζιά. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σχεδόν δίπλα από τους συγκεντρωμένους καθόρισε τη δράση κι έτσι δεν υπήρχε η δυναμική και ο παλμός των προηγούμενων κινητοποιήσεων. Κατά την άποψή μας, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης όφειλαν τα δώσουν οι ίδιοι πιο δυναμικά χαρακτηριστικά στην κινητοποίηση, μην επιτρέποντας στους μπάτσους να βρίσκονται στο χώρο της συγκέντρωσης. Αυτό, έκανε ένα-δυό Πατρινούς μαγαζάτορες νοικοκυραίους και τα τσιράκια τους να προκαλέσουν με βρισιές κι απειλές κάποιους που μοίραζαν κείμενα, έχοντας τις εγγυήσεις της Ε.Α.
Εμείς, από την πλευρά μας ως συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά| εργαλειοφόρος, ούτε δεχθήκαμε να κατεβάσουμε το πανό, (προφανώς το αλφάδι ενόχλησε τα ένστολα δίποδα) αλλά με τα κείμενα που μοιράσαμε και τα συνθήματα που φωνάζαμε προσπαθήσαμε να πολώσουμε το κλίμα και να δώσουμε πιο ταξικά και αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά στη δράση αυτή.

Απέναντι στη βίαιη υποτίμηση της ζωής μας, όλοι εμείς οι από κάτω, εργαζόμενοι, άνεργοι, ντόπιοι και μετανάστες δεν έχουμε άλλο τρόπο να παλέψουμε ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο παρά μόνο συλλογικοποιώντας τις αντιστάσεις μας. Ως αναρχικοί προτάσουμε τη σύνδεση των αγώνων και των αγωνιζόμενων κομματιών μεταξύ τους ενάντια στην καπιταλιστική επέλαση και την τρομοκρατία του κράτους. Ούτως ή άλλως, άνεργοι και εργαζόμενοι βρισκόμαστε στο ίδιο καράβι που βουλιάζει, καθώς σήμερα κάποιοι έχουν δουλειά, αύριο όμως θα βρεθούν και αυτοί στην ανεργία. Μέσα από πρωτοβάθμεια σωματεία βάσης, μέσα από ακηδεμόνευτους και αδιαμεσολάβητους ταξικούς αγώνες μπορούμε με τη συλλογική μας δράση και με αλληλεγγύη να παλέψουμε για ένα άλλο σύστημα, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, για μια κοινωνία, στην οποία όλοι εμείς που παράγουμε όλο τον κοινωνικό πλούτο θα μπορούμε να ζούμε χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους.
Τα συνθήματα που φωνάχθηκαν από τους αναρχικούς ήταν :

ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΟΥΤΕ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΣΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

40 ΩΡΕΣ ΓΙΑ 400 ΕΥΡΩ, ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΦΩΤΙΑ ΦΟΥΡΝΕΛΟ ΣΤΟΥ ΔΟΥΡΟΥ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

 

φωτό εδώ:http://ergaleioforos.squat.gr/2014/01/20/

το κείμενο που μοιραζόταν είναι εδώ :http://ergaleioforos.squat.gr/2013/12/15

 

συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά | εργαλειοφόρος

κάθε Τρίτη στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *