ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

afisa_kyriakhsil8h73

Στις 19/1/14 είναι η 3η Κυριακή εφαρμογής του νόμου που καταργεί την κυριακάτικη αργία. Την ίδια ημέρα έχει προκηρυχθεί από την ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος)  πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους του κλάδου του εμπορίου.

Στο καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στα εμπορικά καταστήματα εις βάρος του εργαζόμενου με την απλήρωτη εργασία, τα ελαστικά ωράρια, τις ατομικές συμβάσεις, τους μισθούς πείνας, τις απανωτές απολύσεις, καθώς και την επιβολή εξαήμερης εργασίας έρχεται να προστεθεί και η κυριακάτικη εργασία. Η καθιέρωση της Κυριακής ως εργάσιμης μέρας για τα εμπορικά καταστήματα είναι ξεκάθαρο ότι τους μόνους που ωφελεί είναι τα αφεντικά και αποτελεί προσπάθεια από πλευρά Κράτους-Κεφαλαίου να καθιερωθεί ως εργάσιμη μέρα για την εργατική τάξη συνολικά. Η νομιμοποίηση της από το Κράτος δεν μας προκαλεί καθόλου εντύπωση, το Κράτος λειτουργεί φανερά  σαν τμήμα και υπηρεσία του ιδιώτη-αφεντικού για αύξηση του κέρδους του διαλύοντας τις παλιές αυταπάτες ότι ήταν «κράτος όλων».

Τα «απελευθερωμένα» ωράρια, οι «λευκές νύχτες», το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων είναι μεθοδευμένες κινήσεις για δημιουργία ακόμη μεγαλύτερης εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης από τα αφεντικά, καθώς όχι μόνο δε θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και αυτοί που εργάζονται αυτή τη στιγμή στα καταστήματα θα δουλεύουν ακόμη περισσότερο υπό καθεστώς απλήρωτης εργασίας.  Τελική έκφραση αυτής της επίθεσης στον κόσμο της Εργασίας θα είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας κάτεργο, στα πλαίσια ενός εργασιακού μεσαίωνα που ήδη βιώνουμε, όπου η εργατική τάξη θα δουλεύει και τις 7 μέρες της βδομάδας σε συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης με 24ωρη εργασία, με μισθούς πείνας και χωρίς  εργασιακά δικαιώματα. Η οργάνωση της τάξης μας με όπλο της την απεργία να τους χαλάσει τα σχέδια!

Η τοπική ένωση Βόλου της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλεί το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα να αντισταθεί και να απεργήσει την Κυριακή 19/1 διεκδικώντας το αυτονόητο. Ενάντια σε κάθε προσπάθεια εξαθλίωσης και φτωχοποίησης της τάξης μας από Κράτος-Κεφάλαιο, να συνδέσουμε τους εργατικούς αγώνες σε κεντρικό επίπεδο με βάση τα ενιαία και κοινά εργατικά μας συμφέροντα με στόχο τη Γενική Απεργία.

– Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

– ΔΕ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ, ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

– ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ

– ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Μοιράστηκε κείμενο σε εργαζόμενους και πετάχτηκαν τρικάκια.

Αναρχοσυνδικαλιστική  Πρωτοβουλία  Ροσινάντε

Τοπική Ένωση Βόλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *