έρχονται 200 διαθεσιμότητες στη «Χαλυβουργική»την Δευτέρα……

ΧαλυβουργικήΑπο την ερχόμενη Δευτέρα η οικογένεια Αγγελοπούλου  βάζει μπροστά  σε 200 διαθεσιμότητες στη «Χαλυβουργική».

Την πρόθεσή της να βγάλει σε διαθεσιμότητα τους 200 από τους 263 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Ελευσίνας, επικαλούμενη τη μείωση της παραγωγής εξαιτίας της κρίσης και το υψηλό ενεργειακό κόστος, που – όπως λέει – πλήττει την ανταγωνιστικότητά της,επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της, η «Χαλυβουργική».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η διαθεσιμότητα θα διαρκέσει έξι εβδομάδες – από 17 Φλεβάρη έως 31 Μάρτη – αν και η πείρα από ανάλογες περιπτώσεις δείχνει ότι οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε ένα «μαγκανοπήγαδο» που δεν έχει τελειωμό.

Στην ίδια ανακοίνωση, η εργοδοσία αποκαλύπτει ότι τα σχέδιά της «έχουν ήδη γίνει αντικείμενο πολύμηνων διαβουλεύσεων με το προσωπικό της και το ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής ΑΕ».

Θυμίζουμε ότι το σωματείο, μαζί με την πλειοψηφία της ΠΟΕΜ και άλλα εργοδοτικά σωματεία έσερναν και σέρνουν τους εργαζόμενους να διεκδικούν φτηνότερη Ενέργεια για τις επιχειρήσεις του κλάδου. Από αυτή τη σκοπιά, έχουν τεράστια ευθύνη, επειδή κάνουν τους εργαζόμενους «μπαλάκι» στους ανταγωνισμούς των βιομηχάνων με τη ΔΕΗ και τα άλλα μονοπώλια της Ενέργειας, τα οποία, σαν καπιταλιστικές επιχειρήσεις, προσπαθούν κι αυτά να ενισχύσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους σε βάρος των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή της η «Χαλυβουργική» αναφέρει ότι από το 2008 μέχρι σήμερα «η ζήτηση προϊόντων χάλυβα στην Ελλάδα έχει μειωθεί δραματικά. Συγκεκριμένα από 2.500.000 τόνους ετησίως προ κρίσης, η ζήτηση έχει καταβαραθρωθεί στο επίπεδο των 300.000 τόνων, ήτοι οκτώ φορές λιγότερο. Αντίστοιχα μειώνονται η παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας, οι πωλήσεις και ο τζίρος της, ενώ οι ζημιές έχουν αυξηθεί και ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα η εξαγωγική δραστηριότητα καθίσταται ολοένα και πιο ζημιογόνος, εξαιτίας πολλών παραγόντων, ιδιαίτερα δε λόγω του ενεργειακού κόστους».

Κοντολογίς τα παιχνίδια των αφεντικών με  την κυβέρνηση καλούνται να πληρώσουν γιά άλλη μια φορά  οι εργαζόμενοι.

Η κατάπτυστη  και ανάλγητη εργοδοσία προκειμένου να εκβιάσει το κράτος για να πετύχει καλύτερη “ενεργειακή” μεταχείρηση χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους σαν μοχλό πίεσης.

Οι μεθοδεύσεις αυτές  δεν πρέπει και δεν πρόκειται να περάσουν.Θα τις σταματήσει το εργατικό κίνημα.

Μία απάντηση στο “έρχονται 200 διαθεσιμότητες στη «Χαλυβουργική»την Δευτέρα……”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *