Proledialers – Εργασιακά νέα από τα call centers

cropped-call_centerΣτην εταιρεία Ώθηση από την αρχή του χρόνου η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον τρεις απολύσεις, κυρίως παλιών εργαζομένων για να ξεμπερδέψει προφανώς με τις υψηλότερες αμοιβές των παλιών συμβάσεων, αλλά και νέων εργαζομένων που δουλεύουν με μισθούς πείνας και μηνιαίες συμβάσεις. Η μια εκ των συναδέλφων έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας με σκοπό την άρση της παράνομης απόλυσής της με πρόσχημα τη χαμηλή παραγωγικότητα. Για αυτή την “πολύτιμη” για τα αφεντικά παραγωγικότητα, οι συνθήκες εργασίας έχουν χειροτερέψει αρκετά με συνεχόμενες προσωπικές, αλλά και ομαδικές επιθέσεις σε συναδέλφους, η πίεση και οι απειλές έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα.

Την Τρίτη 11/2 ανακοινώθηκε σε 6 εργαζόμενους, που δουλεύουν για λογαριασμό της Vodafone σε εταιρεία outsourcing, ότι θα απολυθούν στο τέλος του μήνα. Το πρόσχημα της απόλυσης είναι η κατάργηση του αντικειμένου τους τη στιγμή που προσελήφθησαν νέα άτομα σε θέσεις που πριν λίγους μήνες δούλευαν οι ίδιοι. Η διαρκής ανακύκλωση του κόσμου δείχνει πόσο αναλώσιμοι είμαστε, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στα αφεντικά να πιέζουν και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους.

Όμως, ως πότε θα τους επιτρέπουμε να μας θεωρούν ανακυκλώσιμο υλικό; Καιρός να οργανωθούμε και να σπάσουμε τα τείχη της σιωπής, του φόβου και της αδιαφορίας.

http://proledialers.espivblogs.net/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *