Ελευθεροτυπία -Το ιστορικό μιας απεργίας που δεν έγινε …. ο “τέως”, οι οφειλές και ο Οικονομόπουλος ενδιαφέρεται για πληροφοριοδότες

Η αρχική απόφαση ήταν η κήρυξη 48ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς τύπου που εργάζονται για την έκδοση των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, “enet.gr” από τις 6 μ.μ. της Πέμπτης, 27 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 6 μ.μ. του Σαββάτου 1ης Μαρτίου 2013.

Η απόφαση αυτή είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης άρνησης της εργοδοσίας να εξοφλήσει τις δεδουλευμένες αποδοχές των συναδέλφων μας, καθώς και η πρόσφατη απόφασή της να διανείμει με την «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» της 1ης Μαρτίου 2014 ένθετο έντυπο με συνέντευξη του τέως μονάρχη, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της.

Τα Διοικητικά Συμβούλια απαιτούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών σε όλους τους εργαζόμενους των εφημερίδων «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας “enet.gr”, καθώς και την ανάκληση της απόφασης της εργοδοσίας να διανεμηθεί με την «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ένθετο έντυπο με συνέντευξη του τέως μονάρχη, απόφαση, η οποία, αν δεν ανακληθεί, θα πλήξει καίρια την φυσιογνωμία της εφημερίδας και τις αρχές που υπηρετεί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

http://syspeirosi.wordpress.com

Η παραπάνω ανακοίνωση εκδόθηκε στις 27/2 και την  ίδια μέρα εκδόθηκε η παρακάτω:

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. αποδεχόμενοι την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων της εφημ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και μετά την απόσυρση της συνέντευξης του τέως βασιλιά καθώς και τη δέσμευση του εκδότη για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων την ερχόμενη Τρίτη, 4 Μαρτίου, αναστέλλουν την 48ωρη απεργία που είχε προκηρυχτεί από τις 6 μ.μ. της Πέμπτης, 27 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 6 μ.μ. του Σαββάτου 1ης Μαρτίου 2013.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

http://www.esiea.gr/gr/index.html

 

Προηγήθηκε μια ανταλλαγή ανακοινώσεων και επιστολών μεταξύ ΕΣΗΕΑ και εκδότη. Σαν τέτοιος εμφανίζεται ο δικηγόρος της παλιάς “Ελευθεροτυπίας” Χάρης Οικονομόπουλος που έστησε την τωρινή εφημερίδα αδιαφορώντας για τους απολυμένους υπαλλήλους και τα χρήματα που τους οφείλει. Τα νήματα βέβαια κινεί ακόμη η Τεγοπούλου…

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

την εταιρεία «ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ»

Υπόψιν εκδότη

κ. Χάρη Οικονομόπουλου

Ενταύθα

 

Αξιότιμε κύριε,

 

Η σημερινή σας επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ μόνο την ελευθεροτυπία δεν υπηρετεί, αντιθέτως εντάσσεται στις πολιτικές που επιλέγετε και στις στοχεύσεις σας για την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». Ειλικρινά μας εξέπληξε το περιεχόμενό της και αυτό διότι αφενός αναμέναμε από εσάς ως εκδότη της εφημερίδας ενημέρωση σχετικά με την εξόφληση των δεδουλευμένων μισθών των συναδέλφων μας, αφετέρου ως νομικό σύμβουλο της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» κάποια ενθαρρυντική είδηση σχετικά με την εξόφληση μισθών και αποζημιώσεων των 800 περίπου εργαζομένων της πάλαι ποτέ κραταιάς «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» και «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ».

Με έκπληξη, όμως, διαπιστώσαμε ότι ζητάτε από εμάς να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις προθέσεις μας στο μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει και αφορά την συνέντευξη «τέως», κατά τη δική σας διατύπωση, πολιτικού προσώπου. Σας διαβεβαιώνουμε λοιπόν πώς όταν αποφασίσουμε περί του θέματος, πάντα σύμφωνα με την επιθυμία της συνέλευσης των συναδέλφων μας δημοσιογράφων της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ», θα ενημερωθούν νομίμως όσοι πρέπει να ενημερωθούν.

Όσον αφορά την απαίτησή σας να σας γνωστοποιήσουμε τα ονόματα των συναδέλφων που αντιτίθενται στην διανομή μέσω της εφημερίδας εντύπου το οποίο φιλοξενεί τις απόψεις του «τέως» πολιτικού προσώπου ευτυχώς την ανασκευάσατε με νέα σας επιστολή και πάντως σας γνωστοποιούμε ότι στο ιστορικό κτήριο της ΕΣΗΕΑ στεγάζονται ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και όχι «πληροφοριοδότες».

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

http://www.esiea.gr/gr/index.html

 

 Μέσα στο χαμό παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ, ενώ ακόμη δεν βρέθηκε ο αντικαταστάτης του.

Βλέπετε, η ΕΣΗΕΑ αναγνώρισε στην πράξη το εκδοτικό κατασκεύασμα του Οικονομόπουλου, κι ας είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι επί μήνες…

————

Αναδημοσίευση από : 

http://ergasiakodeltio.wordpress.com/2014/02/27/48%CF%89%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *