Νέο κείμενο αλληλεγγύης για τις απολύσεις στο καφέ-εστιατόριο ΣΑΛΑΝΤΙΝ από τον ΣΥΒΧΑ

ΣΥΒΧΑ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής στέκεται αλληλέγγυος στους 3 απολυμένους συναδέλφους από το καφέ-εστιατόριο ΣΑΛΑΝΤΙΝ (Μεγ. Αλεξάνδρου 111 Κεραμεικός) και στο δίκαιο αγώνα τους για να ανακληθούν οι εκδικητικές απολύσεις και να επιστρέψουν στη δουλειά.

Οι εργαζόμενοι στο ΣΑΛΑΝΤΙΝ διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και η εργοδοσία απάντησε με τη γνωστή μέθοδο τρομοκρατίας, τις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι δούλευαν επί μήνες ανασφάλιστοι χωρίς ένσημα και σε εντατικές συνθήκες εργασίας. Μετά από την επιμονή τους κολλήθηκαν μισά ένσημα για κάθε μεροκάματο από τον περασμένο Μάη. Κανονικά ένσημα κολλήθηκαν μόνο από τον Οκτώβριο του 2013, επειδή τα αφεντικά φοβήθηκαν το νέο νόμο με τα αυξημένα πρόστιμα. Προσπάθησαν όμως να μειώσουν τα μεροκάματα επικαλούμενοι, όπως πάντα, το χαμηλό κέρδος που λένε πως έχουν, παρά τον μεγάλο τζίρο που κάνουν καθημερινά. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αρνήθηκαν τα παραπάνω και οι μειώσεις πάρθηκαν πίσω. Στη συνέχεια τα αφεντικά προσπάθησαν να δώσουν και πετσοκομμένα δώρα Χριστουγέννων (για κάποιους 82 ευρώ για 4 ημέρες εργασίας την εβδομάδα), αλλά υπήρξε συλλογική άρνηση και η εργοδοσία έκανε λόγο για λάθη της λογίστριας.

Με τις απολύσεις η εργοδοσία θέλει να καταστείλει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τη συνδικαλιστική τους συσπείρωση. Προσπαθεί να σπείρει το φόβο και να ενισχύσει τον εκβιασμό. Όμως οι απολυμένοι και το σωματείο τους (Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών Εργαζομένων του κλάδου του Επισιτισμού) δίνουν τη μάχη για να μην περάσει η εργοδοτική αυθαιρεσία.

Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει την αντεργατική στάση της εργοδοσίας, στέκεται αλληλέγγυος στους απολυμένους συναδέλφους και στηρίζει όπως μπορεί τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων του Σαλαντίν μαζί με το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών Εργαζομένων του κλάδου του Επισιτισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΑΛΑΝΤΙΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

* photo από παλαιότερη παρέμβαση του ΣΥΒΧΑ

http://bookworker.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *