εργασιακό δελτίο #3 απο το omnia sunt communia

redblack smallΔιήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων,Τετάρτη και Πέμπτη πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ. Αλλες δυο απεργίες πυροτεχνήματα σαν αυτες που μας έχει συνηθίσει τόσο η ίδια όσο και η έταιρη γραφειοκρατική συνδικαλιστική ένωση ΓΣΕΕ.
Η ΑΔΕΔΥ για την τιμή των όπλων αντιδρά στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν με τριήμερη απεργία (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή) η ΟΛΜΕ, καθώς χθές Σάββατο έληγε το καθεστώς διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων στα επαγγελματικά λύκεια και πλέον θα τελούν υπό απόλυση. Στην απεργία συμμετείχε και η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ.

redblack smallΠαράλληλα, κοινή πορεία την Πέμπτη στην Αθήνα πραγματοποίησαν Συνταξιούχοι και απεργοί του Δημοσίου που διαδήλωσαν για την Υγεία.
Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίσαν οι απεργοί δημόσιοι υπάλληλοι με κύριο αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που προβλέπει και νέες απολύσεις απο την κατάργηση Οργανισμών.

redblack smallΕν τω μεταξύ,γενική απεργία για τις 9 Απριλίου καλούν συνδικάτα, σωματεία και εργατικά κέντρα.

redblack smallAλλο ένα ατύχημα γιά εμάς εργοδοτική δολοφονία αυτή την φορα στην Θήβα.Συγκεκριμένα τραγική κατάληξη είχε η πτώση ενός 65χρονου εργάτη που εγκλωβίστηκε σε πηγάδι στην περιοχή του Αγίου Λουκά στη Θήβα.

Ο άτυχος 65χρονος βρέθηκε στο ξεσκέπαστο πηγάδι, κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών για την ανέγερση οικοδομής, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

redblack smallΤην ανάκληση τρομοκρατικής απόλυσης τραυματιοφορέα στο νοσοκομείο Παπαγεωργιου στην Θεσσαλονικη διεκδικούν  εργαζόμενοι του νοσοκομείου.


redblack smallΜε σφοδρότητα και ένταση συνεχίζεται το μπαράζ διώξεων αλλά και η βιομηχανία δικών σε βάρος στελεχών των  εργατικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Την Πέμπτη σε μια ακόμα δίκη που έγινε, το κατηγορητήριο ήταν τόσο εξόφθαλμα ανυπόστατο που το μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά αναγκάστηκε να αθωώσει τους συνδικαλιστές. Ωστόσο,παραμένει οξύτατο πρόβλημα , καθώς οι συνδικαλιστές καλούνται να αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο 5 δίκες τη βδομάδα!Την  Παρασκευή η ακροαματική διαδικασία συνεχιστήκε με μάρτυρες κατηγορίας.

redblack smallΤην Τετάρτη σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Ορυχείο Μαυροπηγής της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.Το ατύχημα έγινε μετά τα μεσάνυχτα όταν ένα ημιφορτηγό λόγω μηχανικού προβλήματος κινήθηκε προς τα πίσω, . Ο συνοδηγός, 8μηνίτης στο Λιγινιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας με ειδικότητα ηλεκτρολόγου, αμέσως μόλις κατάλαβε τι γινόταν άνοιξε την πόρτα και πήδηξε, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να σωθεί την τελευταία στιγμή. Το αυτοκίνητο σύρθηκε για 20 περίπου μέτρα και έπεσε σε πρανή περίπου 8 μέτρων

redblack smallΣυνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις  που είχαν ξεκινήσει από τη  προηγούμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ELBISCO»του  ομιλου Φιλίππου,με αίτημα την υπογραφή Σύμβασης Εργασίας. Η εργοδοσία αρνείται να συζητήσει με το σωματείο και θέτει εκβιαστικά ως όρο να σταματήσει η απεργία.
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι 3ωρες στάσεις εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας για την υπογραφή διμερούς Σύμβασης Εργασίας από τους εργαζομένους της επιχείρησης «ΑΛΛΑΤΙΝΗ», που ανήκει επίσης στον όμιλο Φιλίππου.

redblack smallΕπίσης με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να διασφαλίζει τα κεκτημένα της τελευταίας , διεκδικούν και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου. Το σωματείο των εργαζομένων στα πρακτορεία τύπου έχει αποφασίσει να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, στέλνωντας ένα μύνημα στην εργοδοσία η οποία συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της, αναβάλλοντας διαρκώς την συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου.Ετσι εχουν εξαγγείλει προειδοποιητικές στάσεις εργασίας την Τετάρτη 26/3 ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς.

redblack smallΤις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι υπάλληλοι της πολιτικής αεροπορίας του αεροδρομίου Μακεδονίας.Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται  για την ιδιωτικοποιήση των περιφερειακών αεροδρομίων

redblack smallΣτο ξενοδοχείο Αστόρια της Θεσσαλονικης οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πιέστηκαν  προκειμένου να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά προκειμένου να πληρωθουν τα δεδουλευμένα που τους οφειλει η εργοδοσία απο το 2010.Με τα συμφωνητικά αποδέχονται να πηρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν οι εργοδότες  σε 36 δόσεις.

Τέλος συνεχίστηκε τηνredblack small Παρασκευή η δίκη των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», μετά από τη διακοπή της περασμένης Παρασκευής. Οι χαλυβουργοί αντιμετωπίζουν διώξεις, μηνύσεις και στημένες κατηγορίες από την εργοδοσία και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που η ίδια έχει στήσει.. Κατηγορούμενοι είναι οι 6 απεργοί που συμμετείχαν στη βάρδια της περιφρούρησης τα χαράματα της 20ής Ιούλη 2012, κατά την επέμβαση των ΜΑΤ και συνελήφθησαν έξω από την πύλη. Μαζί τους δικάζονται άλλοι 18 χαλυβουργοί και μια γυναίκα απεργού, που είχαν μηνυθεί στη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας από το μηχανισμό της εργοδοσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *