Απαντήσεις στο κείμενο των αφεντικών του Σαλαντίν

ΣαλαντινΚάποιες απαραίτητες υποσημειώσεις για την κατανόηση του προηγούμενου κειμένου των αφεντικών του Σαλαντίν:
Ψέμα1: “Ανάρμοστη συμπεριφορά” εννοεί την άρνηση των μειώσεων μισθών που προσπάθησαν να περάσουν τα αφεντικά, την διεκδίκηση ενσήμων και δώρων εορτών.
Ψέμα2: Η εγκυμοσύνη χρησιμοποιείται συνεχώς προσπαθώντας να φανεί η ιδιοκτήτρια ως το θύμα στην υπόθεση αν και οι εργαζόμενοι ήταν πολύ προσεκτικοί στον χειρισμό αυτής της κατάστασης. Μάλιστα στην πρώτη απόλυση δεν ήταν ακόμα γνωστή στους εργαζόμενους η κύηση της εργοδότριας, το αναφέρει όμως ως δικαιολογία. Προφανώς θέλει να δείξει πως είναι η ανάρμοστη συμπεριφορά προς μία έγκυο γυναίκα ο λόγος της απόλυσης.
Ψέμα3: Δεν είναι αναρχικό σωματείο το “Σωματείο Σερβιτόρων και Μαγείρων” αλλά ένα σωματείο πολύ ενεργό στον επισιτισμό και αγωνίζεται για τα δικαιώματα κάθε εργαζόμενου στον κλάδο αυτό.
Ψέμα4: Κανένας αλληλέγγυος/α δεν απείλησε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και η συμπεριφορά όλων είναι παραδειγματική. Αντιθέτως οι μόνες απειλές έχουν γίνει είναι από την εργοδοσία ακόμα και τώρα.
Ψέμα5: Η δυσφήμιση που αναφέρουν στις αφίσες, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η περιγραφή της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στο μαγαζί αυτό. Αν είναι συκοφαντίες, γιατί ποτέ δεν έχουν αρνηθεί τα αφεντικά αυτές τις κατηγορίες;
Ψέμα6: Οι “παράλογες οικονομικές αξιώσεις” που αναφέρονται είναι μόνο τα δεδουλευμένα που χρωστάνε οι εργοδότες στους 3 απολυμένους εδώ και 2 χρόνια.
Ψέμα7: Κανείς δεν αξίωνε την απουσία της εργοδότριας από το μαγαζί. Απεναντίας η ίδια έλεγε πως δεν μπορεί να τους ανεχτεί όσο θα είναι μέσα εκεί.
Ψέμα8: Το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας όχι μόνο δεν απέριριψε το αίτημα για επαναπρόσληψη αλλά καταγράφει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζόμενων ως το λόγο της απόλυσης τους και την άρνηση της εργοδοσίας να προσκομίσει τις καταστάσεις προσωπικού που θα αποδείκνυαν την ανασφάλιστη εργασία τους επί σειρά μηνών.
Ψέμα9: Η επερώτηση στη βουλή δεν έχει καμμία σχέση με τη δράση του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων ούτε με καμμία άλλη συνδικαλιστική οργάνωση που συμμετέχει στον αγώνα αυτό.
Ψέμα10: Οι μόνοι που με την αλαζονική τους στάση έχουν δείξει πως δεν ενδιαφέρονται για το ίδιο το μαγαζί και τους εργαζόμενους του, είναι τα αφεντικά του Σαλαντίν. Μάλιστα συνεχίζουν να απειλούν και να φοβίζουν τους εργαζόμενους που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στο μαγαζί.
Ψέμα11: Προφανώς και το τελευταίο κομμάτι του 1ου κειμένου που μιλάει για το Σωματείο ως μαφιόζικο, εκβιαστικό και νταβαντζή είναι πολύ αστείο ώστε να απαντηθεί. Οι εργαζόμενοι, αλλά και οι αλληλέγγυοι, που τόσα χρόνια το απαρτίζουν και το στηρίζουν ξέρουν πολύ καλά την δράση του και δεν έχει να φοβηθεί καμμία λάσπη.


(από τη σελίδα αλληλεγύης στους 3 απολυμένους του Σαλαντίν)

 


(από τη σελίδα αλληλεγύης στους 3 απολυμένους του Σαλαντίν)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *