Θα είμαστε στο δρόμο γιατί δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας!

solidarity.fist_.finger1ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ;

Θα είμαστε στο δρόμο, γιατί υπάρχουν διεκδικήσεις και κοινές ανάγκες,  που είναι αδύνατο να μας κρατήσουν χώρια. Η πάλη για μη φορολόγηση για όποιον ζει από τη δουλειά του και δεν είναι «αξιωματικός» της εργοδοσίας, η δωρεάν μετακίνηση, το δικαίωμα σε δωρεάν στέγαση, μακριά από τα νύχια των τραπεζών και του κράτους, είναι αιτήματα που μπορούμε στις 9 Απρίλη να τα φωνάξουμε μαζί.

Θα είμαστε στο δρόμο, γιατί παρόλο που «κοροϊδεύοντας» την ανάγκη μας για δουλειά και αξιοπρέπεια, μας «χαρίζουν» απλόχερα πεντάμηνες δουλειές, οκτάμηνες ή ό,τι άλλο, κακοπληρωμένες και μέσα στην ανασφάλεια, πηγαίνουμε σε αυτές ξέροντας πως δεν είναι η λύση για τη ζωή μας. Η λύση για μας δεν είναι να μπούμε στη διαπραγμάτευση το πεντάμηνο να γίνει εξάμηνο ή επτάμηνο. Δεν ζητάμε μεγαλύτερο μερίδιο από τη μιζέρια. Θα είμαστε στο δρόμο γιατί δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας με ό,τι με τα ψίχουλα που με κυνισμό μας πετάν απλά για να επιβιώσουμε δουλεύοντας εκ περιτροπής.

Όλοι οι άνεργοι ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, που τους τρομοκρατούν με το δικό μας σκιάχτρο, το σκιάχτρο του άνεργου. Παλεύουμε για δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, και με εργατικό έλεγχο στο περιεχόμενο και το χρόνο της εργασίας. Εντάσσοντας την πάλη μας στην κατεύθυνσή να κάνουμε εμείς κουμάντο στην οργάνωση της κοινωνίας.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες πως αυτό το σύστημα μπορεί πλέον να εξασφαλίσει αξιοπρεπή  δουλειά και ζωή. Και αυτό γιατί μέσα στην παρακμή και την κρίση του, τρέφεται από την ανεργία. Είναι όρος της προσπάθειας του να επιβιώσει, η μαζική δολοφονία ζωών, ονείρων, αναγκών.

Θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, έλληνες και ξένους, γιατί για την ανεργία μας δεν ντρεπόμαστε, δεν είναι «πρόβλημά» μας. Είμαστε θύματα από το σώμα και την ψυχή όλων των εργαζομένων, που αύριο μπορεί να βρίσκονται στη θέση μας. Και τότε  τα δολώματα των πεντάμηνων θα γίνονται όλο και περισσότερα ή θα ασκηθούν όλο και περισσότερες πιέσεις, να είμαστε ελεγκτές-κυνηγοί κεφαλών στα λεωφορεία και στο μετρό. Να ρίχνουμε δηλαδή πρόστιμα, σε αυτόν που μπορεί να βρεθήκαμε μαζί στην ουρά για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας.

Θα είμαστε τέλος στο δρόμο για να είμαστε όλοι μαζί, άνεργοι και εργαζόμενοι απεργοί, γιατί όταν είμαστε μόνοι, αφήνουμε «γήπεδο» να κάνουν παιχνίδι οι φασίστες και όλοι οι ιππότες της φιλανθρωπίας, που πίσω από τη μάσκα κρύβουν πολύ αίμα, ρατσισμό και κοινωνικό κανιβαλισμό.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Προσυγκέντρωση και πορεία στη γειτονιά του Γκύζη την ημέρα της απεργίας για να κατεβούμε όλοι μαζί 10.00 το πρωί στην πλατεία Γκύζη

 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ 7ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *