Πολυήμερες διαδηλώσεις στη πόλη Μάομίνγκ της Κίνας μετά από την κρατική καταστολή και τις δολοφονίες διαδηλωτών

Τις τελευταίες τρείς ημέρες οι κάτοικοι της πόλης Maoming νοτιοδυτικής Guangdong διαδηλώνουν ενάντια στην σχεδιαζόμενη κατασκευή του PX plant.

999840_10152315671594929_1129342100_n

Στις 30 Μάρτη 10,000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην επέκταση των δομών του διυλιστηρίου πετρελαίου με την κατασκευή εργοστασίου παραξυλένιου  που προωθεί η τοπική κυβέρνηση, απαιτώντας αυτή να κατασκευαστεί 100 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη .

Η τοπική κυβέρνηση εξαπόλυσε την αστυνομία να καταστείλει τους κάτοικους. Πηγές μιλάνε ήδη για 8 νεκρούς , 83 σοβαρά τραυματίες και 200 άλλους ελαφρότερα. Ολόκληροι όροφοι του τοπικού νοσοκομείου κατακλύζονται από τους τραυματίες της αστυνομικής βαρβαρότητας . Μια βαρβαρότητα που δεν έχει τα αναμενόμενα για το κράτος αποτελέσματα καθώς οι κάτοικοι αρνούνται να υποχωρήσουν και επεκτείνουν τις διαμαρτυρίες.

maoming-deaths-1-225x300

Στις 31 Μάρτη 2 ημέρα των διαμαρτυριών, ο κόσμος ξανασυγκεντρώθηκε στον γύρω χώρο από το δημαρχείο και γρήγορα κυκλώθηκε  από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες λόγο της ποσότητας του κόσμου, αναγκάστηκαν να φέρουν ενισχύσεις από ειδικές δυνάμεις , συμπεριλαμβανομένων και τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης.

Γύρω στις 4 το απόγευμα  οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν ένα χωρίς προηγούμενο κύμα βίας αρχίζοντας να χτυπούν ανεξέλεγκτα τους συγκεντρωμένους. Το ίδιο βράδυ χιλιάδες κατοίκων απέκλεισαν τους κεντρικούς δρόμους γύρω από το κτήριο της τοπικής κυβέρνησης, δείχνοντας ότι δεν τρομοκρατούνται από την αστυνομική – κρατική κτηνωδία.

Οδοφράγματα στήθηκαν και ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα παραδόθηκε στις φλόγες.
Η κατάσταση χειροτέρευσε όταν οι μπάτσοι χρησιμοποιώντας δακρυγόνα  και αντλίες νερού προσπάθησαν ξανά να διαλύσουν το πλήθος  χωρίς όμως να καταφέρουν να κάμψουν την οργή των  χιλιάδων του κόσμου που απάντησε με πέτρες  και αναποδογύρισε και κατέστρεψε πολλά αστυνομικά οχήματα

1930624447

Υπάρχουν εκατοντάδες συλλήψεις , το ακριβές νούμερο των οποίων δεν έχει ανακοινωθεί από τις τοπικές αρχές».

Στην 1 Απρίλη οι διαδηλώσεις είχαν μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων καθώς στην πόλη επικρατεί ο απόλυτος τρόμος με τεθωρακισμένα του στρατού και άλλες παραστρατιωτικές ομάδες να έχουν κυκλώσει την πόλη, αποκλείοντας την πρόσβαση και την έξοδο από αυτήν . Οι μαθητές 8 σχολείων όμως παρόλα αυτά προχώρησαν σε καθιστικές διαμαρτυρίες ενώ παράλληλα διοργανώνετε γενική απεργία όλων των κατοίκων για τις 4 Απρίλη.

BkOTcp-CcAA2n_n

http://revolution-news.com/maoming-china-day-3-of-anti-px-protests-escalate-after-deaths-and-violence/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *