Και οι Proledialers δήλωσαν ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (13/4)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτις 13/04/2014, Κυριακή των Βαΐων, το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα «απελευθερωμένα» ωράρια πραγματοποίησε για πάνω από 3 ώρες απεργιακή περιφρούρηση σε πολλά καταστήματα (κυρίως πολυεθνικές και μεγάλες αλυσίδες) στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, ως αντίδραση στο μέτρο του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Την ίδια μέρα έγιναν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. Στην παρέμβαση στην Ερμού συμμετείχε πλήθος λαϊκών και εργατικών συνελεύσεων (μεταξύ των οποίων και η δική μας), σωματείων και συλλογικοτήτων, δείχνοντας (και) με αυτόν τον τρόπο στους εμπνευστές και τους υποστηρικτές του μέτρου πως η ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

Μπροστά σ’ αυτήν την αποφασιστική στάση των μαχόμενων εργαζομένων και ανέργων, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν αδιακρίτως στον κόσμο που βρίσκονταν στην Ερμού, κάνοντας χρήση χημικών κατά διαμαρτυρομένων, ηλικιωμένων και μικρών παιδιών, δικαιώνοντας για άλλη μια φορά το σύνθημα «Οι μπάτσοι δεν είναι παιδιά των εργατών, είναι τα σκυλιά των αφεντικών (πολιτικών και επιχειρηματικών)». Αν νομίζουν, όμως, ότι με τέτοιες επιθέσεις πρόκειται να τρομοκρατηθούμε και να απέχουμε από παρόμοιες μελλοντικές παρεμβάσεις, είναι πολύ γελασμένοι ή, αλλιώς… Ραντεβού στα παπουτσάδικα…

ΥΓ. Δεν ξεχνάμε, φυσικά, και τη στάση ορισμένων ΜΜΕ που, πιστά στο ρητό «όπου πίπτει ράβδος, πίπτει και λόγος», και με πρώτο και καλύτερο το, περίφημο πια, ΑΠΕ-ΜΠΕ φρόντισαν να παραποιήσουν για άλλη μια φορά τα γεγονότα και να παρομοιάσουν ούτε λίγο ούτε πολύ τους διαμαρτυρόμενους ως μπαχαλάκηδες.

(23/4) Συνέλευση συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια

 

http://proledialers.espivblogs.net/

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAproledialers ermou 3OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *