Επιστολή εργαζόμενης από το κατάστημα Σαλαντίν την οποία μοίρασε στους συναδέλφους της αλλά και στα αφεντικά:

Σαλαντιν“Προς τους εργοδότες του Σαλαντίν 
Ξεκίνησα να εργάζομαι (επίσημα) στην επιχείρηση σας την 13/12/13.Προσλήφθηκα να δουλεύω ως σερβιτόρα ενώ εν γνώση μου υπέγραψα ότι δούλευω ως μπουφετζού.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή έμαθα από τους συναδέλφους μου ότι η εργοδοσία χρώσταγε λεφτά από δεδουλευμένα (δώρα,επιδόματα,κυριακές,νυχτερινά,αργίες).Μετά από κουβέντα που πραγματοποιήθηκε με τους συναδέλφους μου σε σχέση με εργασιακά μας ζητήματα, κλήθηκα από εσάς να απολογηθώ για τη συμμετοχή μου σε αυτήν μιας και ήμουν ”νέα” στην δουλειά.
Οι εργασιακές διεκδικήσεις των συναδέλφων μετατράπηκαν σταδιακά από εσάς σε εκδικητικές απολύσεις λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.Από την πρώτη στιγμή όσοι σταθήκαμε φανερά αλληλέγγυοι ήρθαμε αντιμέτωποι με ύβρεις, φωνές και εκβιασμούς όπως ”και που νομίζεις ότι θα βρεις τώρα αλλού δουλειά μαλακισμένο?” από την εργοδότρια Β.Γ.
Η απάντηση σας προς το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης των άδικα απολυμένων συναδέλφων μας και στην απεγνωσμένη σας προσπάθεια να φέρετε πίσω τους εκατοντάδες πελάτες που δεν ξαναπάτησαν το πόδι τους στο μαγαζί, ήταν ενα δημόσιο κύμα συκοφαντιών και ψεμμάτων.Η συναδελφική αλληλεγγύη σας έφερε τόση ταραχή που φτάσατε στο σημείο χωρίς ντροπή να επικαλεστείτε, ότι η συνδικαλιστική δράση των απολυμένων είχε ως αιτία την επιπλοκή της εγκυμοσύνης σας…ξεκάθαρη επίκληση στο συναίσθημα των απογοητευμένων πελατών και ψυχολογικού εκβιασμού των απολυμένων αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων του μαγαζίου.

”ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ?”
Μπροστά στον εκβιασμό της ανεργίας που μου πουλήσατε σας δίνω την παραίτηση μου (για να μην έχετε να συντηρείτε και εμένα!), δηλώνωντας την αμμέριστη συμπαραστασή μου σε όλα τα αιτήματα των απολυμένων συναδέλφων, και με την σειρά μου αξιώνω καταβολή υπόλοιπου δεδουλευμένων, δώρων και επιδομάτων.
Όσο σκληροί και αν είναι οι καιροί ούτε σας πουλάμε την αξιοπρέπεια μας, ούτε θα την αγοράσετε.
16/05/14

Μ.Ρ.Τ
Υ.Γ: Η τελευταία προκλητική σας κίνηση με την επιβολή των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων προς τους απολυμένους συναδέλφους μας,δείχνει πόσο αξιολύπητοι είστε….”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *