Επίθεση των ΜΑΤ στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

H πρώτη ημέρα της καινούριας κυβέρνησης και του νέου επικεφαλής υπουργού Δημόσιας Τάξης συνοδεύεται από επίθεση των ΜΑΤ .

BpxmItVIgAAAw8N

Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών όπου βρίσκονται καθαρίστριες που συνεχίζουν τον συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου, καθώς και αλληλέγγυοι του αγώνα τους. Νωρίτερα, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά των καθαριστριών, με ασπίδες, κλομπ και κλοτσιές.

Μάλιστα, κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει μία γυναίκα μετά τα επεισόδια. Ωστόσο, παρά την επίθεση, έξω από το κτήριο παραμένουν οι καθαρίστριες και οι αλληλέγγυοι.

Από την πλευρά της, η αστυνομία αναφέρει ότι οι καθαρίστριες που ήταν συγκεντρωμένες εκεί, επιχείρησαν να αποκλείσουν την είσοδο, για να καθυστερήσουν την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη ημέρα της καινούριας κυβέρνησης και του νέου επικεφαλής υπουργού Δημόσιας Τάξης συνοδεύεται από επίθεση των ΜΑΤ.

 

Την Πέμπτη η απόφαση του Αρείου Πάγου

Εξάλλου, την απόφαση που θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για επιστροφή των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο Άρειος Πάγος. Το ανώτατο δικαστήριο ολοκλήρωσε τη συζήτηση του, έπειτα από τη σχετική αίτηση του τέως -πλέον- υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος επέλεξε να παρακάμψει την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που τις δικαίωνε.

«Αν υπήρχε καλόπιστη πρόθεση, θα έπρεπε να αναβάλλουν την αίτηση αναστολής και να συζητήσουν το θέμα των καθαριστριών πολιτικά», ανέφερε ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος.

ΠΗΓΗ:Επίθεση των ΜΑΤ στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *