Βραζιλία : “Προληπτικές”συλλήψεις αναρχικών και αντιφασιστών μια μέρα πριν την έναρξη του μουντιάλ

BoZtrkzIYAA8-rh

H αστυνομία της Βραζιλίας εισέβαλε σε σπίτια ακτιβιστών και προχώρησε σε 8 συλλήψεις αναρχικών και αντιφασιστών την παραμονή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA .

Ενημερώσεις από τις εξελίξεις

UPDATE 1: Τα ονόματα των συλληφθέντων ακτιβιστών είναι : Elisa Quadros (Sininho), Thiado Rocha μαζί με την κοπέλα του Duda,  David Paixão (γιος του Eloisa Samy, ο οποίος είναι δικηγόρος). Η Anne Josephine συνελήφθη επίσης εξαιτίας της σχέσης της με τον Game Over, ο οποίος δεν ήταν στο σπίτι του και ήταν ο ακτιβιστής, που οι αστυνομικοί έψαχναν αρχικά, μην βρίσκοντάς τον συνέλαβαν την Anne, γεγονός που δείχνει καθαρά μια εκδικητική σύλληψη. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τους υπολογιστές τους, όπως φαίνεται όσοι είναι εναντίον της FIFA διώκονται ποινικά σήμερα στην Βραζιλία. Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα στο Ρίο.  Οι ακτιβιστές κινητοποιούνται για να αντιταχθούν και να πολεμήσουν τις πολιτικές διώξεις στο όνομα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

UPDATE 2: H Elisa είναι ο κύριος μάρτυρας στη δίκη στρατιωτικών αστυνομικών, οι οποίοι έχουν μηνυθεί με την κατηγορία , ότι προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν ψευδώς με δόλο ακτιβιστές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του περασμένου έτους. Οι αστυνομικοί είναι οι Fabio Pinto  και Tenente Bruno Ferreira. Η πρώτη ακροαματική διαδικασία της δίκης των αστυνομικών ξεκινάει σήμερα. 

UPDATE 3: Άλλοι 2 ακτιβιστές συνελήφθησαν- ανεβάζοντας τους συλληφθέντες σε  6 μέχρι τώρα – το όνομα του ενός από αυτούς είναι Eduarda Castro, όπως ανακοινώθηκε από τους Anonymous του Ρίο.

UPDATE 4Άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν, ο ένας είναι αναρχικός που ανήκει στο στο Μαύρο Μπλοκ και ο άλλος αντιφασίστας που ανήκει στην RASH. Οι πρώτες συλλήψεις ξεκίνησαν πριν από 3 ώρες,  αστυνομία εισέβαλε στα σπίτια τους στις 6:30 το πρωί. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σαφής προσπάθεια εκφοβισμού την κοινωνίας που διοργανώνει διαμαρτυρίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει αύριο. Είναι, επίσης, πολιτική της αστυνομίας και κατάχρηση εκ μέρους του κράτους της Βραζιλίας. Φαίνεται ότι μπορεί να προσαχθούν βάσει του νόμου « για την εθνική ασφάλεια», το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει ότι μπορεί να κατηγορηθούν για «τρομοκρατία ».

Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί ένα από τα πιο αμφισβητούμενα στην Βραζιλία, το 70 τοις εκατό των κατοίκων το αποδοκιμάζουν, το ίδιο και στον υπόλοιπο κόσμο, όπου θα οργανωθούν δεκάδες εκδηλώσεις για να μποϊκοτάρουν τον ταξικό στην ουσία πόλεμο, που διεξάγει η FIFA εναντίον της εργατικής τάξης της Βραζιλίας.

200.000 χιλιάδες πάνοπλοι αστυνομικοί και πύραυλοι έχουν συσταθεί για να προστέψουν την πιο διεφθαρμένη οργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Διαβάστε εδώ λεπτομέρειες : https://omniatv.com/blog/4470

(πηγή : http://revolution-news.com/breaking-police-raid-activists-homes-arrest-8-anarchists-bb-and-antifa-on-eve-of-fifas-world-cup-updates/)

(μετάφραση/προσαρμογή Sylvia)

Αναδημοσίευση από : omniatv.com

Σχόλιο της mpalothia :

Παρ όλες τις “προληπτικές” συλλήψεις αναρχικών και αντιφασιστών, δεν κατάφεραν ούτε στο ελάχιστο να μειώσουν τις πορείες, τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις πριν και κατά την διάρκεια της έναρξης του παγκοσμίου κυπέλλου. Σε ολόκληρο τον κόσμο η εξουσία, οι εκπρόσωποι της και οι μπάτσοι τα υπάκουα τσιριάκια τους,  δεν μπορούν να καταλάβουν ένα απλό γεγονός : Τις εξεγέρσεις, τις δημιουργεί και τις διαχειρίζεται ο απλός λαός. Μπορεί οι αναρχικοί και οι αντιφασίστες να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή και να είναι από τους πρώτους που θα βρεθούν στα κελιά των φυλακών ή νεκροί από την κρατική φασιστική βία, αλλά σε ΚΑΜΙΑ απολύτως περίπτωση δεν αποτελούν τους αρχηγούς/ ηγέτες των κινημάτων. Είναι το διαρκώς αναμμένο φιτίλι της εξέγερσης. Διδάσκουν την αμφισβήτηση, την σύγκρουση και το πως να μάχεσαι το καπιταλιστικό κράτος. Μετά η εξέγερση παίρνει το δρόμο της.

Δύναμη στα αδέρφια που μάχονται κάθε μορφής φασισμό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δύναμη στους εξεγερμένους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ποτέ δεν θα καταστείλουν αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν

10291686_460340074069304_2909938420389336809_n

2e1ax_omniatv_entry_10329044_521690781287418_2519675802482854184_n

http://mpalothia.com/2014/06/13/%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *