Γιάννενα : Κάλεσμα για οργάνωση των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ

1548d8dcbbae2a361fa77233b802a53a_XL

Σύντροφοι, συντρόφισσες, Φίλες και φίλοι,

Είμαστε μια πρωτοβουλία εργαζομένων ως ιδιώτες συνεργάτες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στην πόλη των Ιωαννίνων, προς το παρόν. Είμαστε αυτοί που συλλέγουν τα στατιστικά στοιχεία για την ανεργία, την εκπαίδευση, την “ανάπτυξη”, κ.α, απο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Εργαζόμαστε εντελώς κατακερματισμένα, χωρίς να συναντά ο ένας τον άλλον, χωρίς να έχουμε συγκεκριμένο χώρο εργασίας, γεγονός που καθιστά την όποια επικοινωνία μεταξύ μας αδύνατη.

Επιλέξαμε να σας απευθύνουμε αυτό το μήνυμα, ζητώντας την βοήθειά σας στο να αποστείλεται το παρακάτω κάλεσμα σε όποιον γνωρίζετε, ανεξάρτητα από τον αν εργάζεται στην ΕΛΣΤΑΤ ή όχι , ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουμε έστω μια πρώτη επαφή με εργαζόμενους σε άλλες πόλεις της χώρας. Ευχαριστούμε προκαταβολικά.

Συνάδελφοι/ισσες ιδιώτες συνεργάτες της ΕΛΣΤΑΤ

Μπορεί η δουλειά μας να είναι κατακερματισμένη, να εργαζόμαστε ατομικά και απομονωμένα ο ένας από τον άλλον, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε το ίδιο για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι, να οργανώσουμε κι εμείς τις αντιστάσεις μας, να ορθώσουμε ανάστημα με αξιοπρέπεια απέναντι στην επιβαλλόμενη από το κράτος και το κεφάλαιο εξαθλίωση.

Οι περισσότεροι από μας είναι απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη του 13′. Σε αρκετούς κατακρατήθηκε το 20% των κρατήσεων επειδή είχαν χρέη προς τις τράπεζες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που χρωστάν ακόμη τα έξοδα μεταφοράς τους στα σημεία των στατιστικών ερευνών ενώ σε μεγάλο ποσοστό δεν ανανεώθηκαν οι προηγούμενες εξάμηνες συμβάσεις. Αυτά είναι ένα μέρος μόνο των προβλημάτων που απασχολούν τους ιδιώτες συνεργάτες.

Είναι απαραίτητη η συνάντηση και επικοινωνία μεταξύ μας, πρώτα για να εντοπίσουμε όλα τα ζητήματα που μας αφορούν και στην συνέχεια να οργανώσουμε συλλογικά τις δράσεις μας.

Πρωτοβουλία εργαζομένων ιδιωτών συνεργατών στην ΕΛΣΤΑΤ-Γιάννινα

Για επικοινωνία:sinergateselstat@gmail.com

6931094513

Πηγή: http://mpalothia.com/2014/06/14/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *