Τι δίνει το Facebook στους τσαίους [αστυνομία]

Δημοσιεύτηκε από

FacebookSubpoenaScreenshot

Για το Facebοοk και τον ιδρυτή του, το αγαπημένο παιδί των διωκτικών αρχών παρακολούθησης, τα έχουμε πει πολλές φορές˙ για να μην το κουράσουμε, κάντε μια βόλτα στο σχετικό tag: #facebook.

Για πρώτη φορά θα δείτε ακριβώς τι στέλνει το Facebοοk όταν η αστυνομία ή το δικαστήριο ζητήσει να τους παραδώσει τα στοιχεία σας.

Προφανώς, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αρχείο στο οποίο είναι καταγεγραμμένες όλες οι πληροφορίες που σας αφορούν. Είναι πλήρως καταγεγραμμένα όλα τα δεδομένα σας που έχει το Facebook

Όλα τα Post (οι Δημοσιεύσεις) που έχετε στον «τοίχο» σας και τα Shares.

Screenshot

Αυτό είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο, δεδομένου ότι πρόκειται για δημόσιες ενέργειές σας.
Σημειωτέον πως, όταν έγινε η κλήτευση, δεν υπήρχαν ακόμα τα πεδία Timeline και News Feed του Facebook. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, το αντίστοιχο σημερινό αρχείο που θα στέλνει το Facebook στις διωκτικές αρχές πιθανότατα θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Όλοι οι φίλοι σας (μα και οι εχθροί σας)

Screenshot-1

Το αρχείο περιέχει επίσης έναν κατάλογο τόσο των φίλων που έχετε όσο και όλων αυτών που έχετε διαγράψει. Το Facebοοk, όπως και πολλές υπηρεσίες web, καταγράφουν και αποθηκεύουν όλες τις ενέργειές σας -τους φίλους σας, τους εχθρούς σας, τα likes που κάνατε μα και τα shares.
Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε το Facebοοk με ένα εκατομμύριο μικρές καμπάνες που δεν μπορείτε να τις κάνετε να σταματήσουν να χτυπάνε˙ όχι, έτσι και… διατάξει έρευνα η αστυνομία.

Όλες οι φωτογραφίες σας

Screenshot-2

Και δεν μιλάμε μόνον για αυτές που έχετε σε δημόσια θέα. Το ίδιο ισχύει και για τις ιδιωτικές μα και για όσες διαγράψατε.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΑΣ στο Facebook

Screenshot

Κάθε φορά που θέλετε να δείτε το προφίλ κάποιου, για να κάνετε κλικ πάνω του, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό σας στο Facebook. Και μπορεί μεν οι χρήστες του Facebook να μην γνωρίζουν πως εσείς κοιτάτε τα προφίλ τους, το ίδιο το Facebook όμως ξέρει ανά πάσα στιγμή τι βλέπετε. Για σκεφτεί το˙ κάθε φορά που βλέπετε το προφίλ κάποιου, το Facebook το βλέπει. Και, κρίνεστε γι’ αυτό.

Τι λέει το Facebook σχετικά με τις πολιτική του να συνεργάζεται με τις αρχές:

Συνεργαζόμαστε με την επιβολή του νόμου κατά περίπτωση και στον βαθμό που απαιτείται από τον νόμο, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Facebook. Μπορούμε να αποκαλύψουμε τις πληροφορίες κατόπιν κλήτευσης, δικαστικής απόφασης ή άλλων αιτημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποινικών και αστικών υποθέσεων), αν -καλή τη πίστει- θεωρήσουμε πως πρέπει να δώσουμε τα στοιχεία αυτά.

ch1

Τελικά, η «ελευθερία του λόγου» στο διαδίκτυο υπάρχει μόνον κατ’ ευφημισμόν.
Και αυτό, είναι το καλύτερο σενάριο που μπορώ να σκεφτώ. Γιατί ο χειρότερος εφιάλτης είναι πως πρόκειται για την απόλυτη παγίδα στην οποία πέφτουμε μόνοι μας μέσα.

>>> ολόκληρο το έγγραφο (στα αγγλικά)

 

[Πηγή]

από osarena.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *