Δίκη στις 25 Ιουνίου των συλληφθέντων της ΑΣΟΕΕ

Εδώ και πάνω από 3 χρόνια, και ανάλογα με τις επιλογές των από πάνω την εκάστοτε χρονική περίοδο, η ΑΣΟΕΕ γίνεται το θέατρο μιας επίδειξης δύναμης από την αστυνομία. Κάτι τέτοιο συνέβει με φόντο της πρόσφατες δημοτικές εκλογές όπου οι κατασταλτικές επιχείρησεις εντάθηκαν. Καθημερινά, μπάτσοι κάθε είδους, πολλές φορές συνοδευόμενοι από φασίστες, σταθμεύουν γύρω από το πανεπιστήμιο και εξαπολύουν επιθέσεις εναντίων των μεταναστών μικροπωλητών που έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο ως έσχατη λύση βιοπορισμού. Πέρα από αυτό όμως έχουν επιλέξει, προτάσσοντας την αξιοπρέπεια τους, να αντισταθούν στην εξαθλίωση και την τρομοκρατία που προσπαθεί να τους επιβληθεί σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας τους. Και στον αγώνα αυτό δεν είναι μόνοι, έχουν στο πλευρό τους πλήθος αλληλέγγυου κόσμου, φοιτητών και μη, που από κοινού προσπαθούν να δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σε αυτό το πλαίσιο χτίζεται και λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια η Συνέλευση Μεταναστών και Αλληλέγγυων ΑΣΟΕΕ. Και είναι ακριβώς αυτές οι επιλογές που μπαίνουν στο στόχαστρο της καταστολής και παρουσιάζονται από το κράτος και τα μίντια ως «καταπολέμηση του παραεμπορίου» και «εστίες ανομίας».

Η τελευταία επιχείρηση των μπάτσων γίνεται στις 8 Απριλίου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός φοιτητή και 12 μεταναστών που διώκονται με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, απλών σωματικών βλαβών και παράνομου εμπορίου. Η δίκη αναβάλλεται για τις 25 Ιουνίου, ο φοιτητής αφήνεται ελεύθερος, ενώ οι 10 μετανάστες συνεχίζουν να κρατούνται με απόφαση της αστυνομίας, βάση των (π.δ.113/2013, ν.3386/2005) κρίνοντας τους «επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια». Πρόκειται για μία διάταξη με βάση την οποία οι μπάτσοι, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου, έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν επί της ουσίας για την κράτηση οποιουδήποτε μετανάστηακόμα και σε περιπτώσεις που έχει χαρτιά! Επί της ουσίας τους δίνεται η δυνατότητα να αποφασίσουν την αφαίρεση των χαρτιών του, τον εγκλεισμό του για ενάμιση χρόνο σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και την απέλασή του..

“Εμείς δεν είμαστε κλέφτες, δολοφόνοι, βιαστές. Παντού λένε ότι οι χώρες του τρίτου κόσμου είναι απολίτιστες. Εκεί τουλάχιστον, δεν υπάρχει αυτή η μανία ενάντια στους ξένους, τόσα κέντρα κράτησης, τόσοι φράχτες στα σύνορα, τόσοι πνιγμένοι από λιμενικούς. Η Ελλάδα δεν έχει καταλάβει ότι εμείς, οι μετανάστες δεν είμαστε πρόβλημα. Εμείς θέλουμε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς αδικία, χωρίς ρατσισμό, χωρίς πλούσιους και φτωχούς. Εμείς που ζούμε καθημερινά με την αγωνία της επιβίωσης, με την αστυνομική βαρβαρότητα, με τη βία των αφεντικών, εμείς δεν είμαστε πρόβλημα. Αλλά μπορούμε να γίνουμε”.

Καλέσματα

Αθήνα
Εκδήλωση ”Εμπειρίες του αγώνα στην ΑΣΟΕΕ” στο Πολυτεχνείο 20/6 19.00
Μικροφωνική στον ΗΣΑΠ στο Θησείο 21/6 19.00
Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων 25/6 09.00

Θεσσαλονίκη
Μικροφωνική Ολυμπιάδος & Αθηνάς στις 12:00 Σάββατο 21 Ιουνίου στις 12.00
Μικροφωνική Τσιμισκή με Αριστοτέλους Τρίτη 24/6 19.00

https://athens.indymedia.org/feature/10091/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *