εργασιακό δελτίο #17 από το omnia sunt communia

redblack smallΤις πρωτοφανείς συνθήκες βίας και απάνθρωπης εκμετάλλευσης, που βίωσαν οι μετανάστες εργάτες φράουλας στην Ηλεία, όπου πυροβολήθηκαν από τους επιστάτες του εργοδότη Βαγγελάτου, μετέφεραν οι ίδιοι οι εργάτες γης, στη δίκη που συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται ότι δικάζεται ο επιχειρηματίας Βαγγελάτος και οι τρείς επιστάτες για το αιματοκύλισμα δεκάδων μεταναστών εργατών γης, στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, τον Απρίλη του 2013. Σύμφωνα με όσα καταμαρτυρούν οι μετανάστες εργάτες, τους ανάγκαζαν να εργάζονται απειλώντας τους ότι, εάν απαιτούσαν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, θα τους έκαιγαν μαζί με τις παράγκες στις οποίες διέμεναν .

 

redblack smallΑθώοι κρίθηκαν από την αστική δικαιοσύνη, οι εργαζόμενοι στον ΚΑΦΕΝΑΙ- ΜΥΡΣΙΝΗ. Στις 16/6 πραγματοποιήθηκε το δικαστήριο που αφορούσε στις ψευδείς και εκδικητικές μηνύσεις, μέσω των οποίων, η εργοδοσία προσπάθησε να παρουσιάσει τους εργαζόμενους σαν εκβιαστές και τρομοκράτες. Οι εργαζόμενοι καλούν την εργοδοσία να προσέλθει σε διάλογο, καθώς οι ίδιοι διεκδικούν την επιστροφή στην εργασία τους.

 

redblack smallΝίκησε ο αγώνας στην καφετέρια Βοτανοπωλείο. Μετά τις αρχικές αντιδράσεις του αφεντικού απέναντι στις νόμιμες εργατικές διεκδικήσεις της εργαζόμενης, και παρά το κείμενο συμπαράστασης στην εργοδοσία από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, η αλληλεγγύη από το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και αλληλέγγυων, ανάγκασε την εργοδοσία να υποχωρήσει και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της εργαζόμενης.

Μια απάντηση από το blogOmniasuntcommuniaγια την «συμπαράσταση» των εργαζομένων στην εργοδοσία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

redblack smallΜε σύνθημα “οι εργαζόμενοι στα sites δεν είμαστε αόρατοι”, έγινε παρέμβαση σε πέντε ειδησεογραφικά sites που στεγάζονται στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο καμπάνιας της Συνέλευσης εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, παρέμβαση έγινε στα σάιτ “Παρασκήνιο”, “το χρήμα”,”καρφιτσα” και στα γραφεία των ηλεκτρονικών εκδόσεων των freepress εφημερίδων «Athens Voice» και «Lifo». Η καμπάνια ξεκίνησε την Τετάρτη, και στόχο έχει να καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα σύγχρονα δημοσιογραφικά κάτεργα, αλλά και να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους σε αυτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μισθοί κυμαίνονται από 300 έως 600 ευρώ, χωρίς ασφάλιση και χωρίς να πληρώνονται οι υπερωρίες.

 

redblack smallΈνταση σημειώθηκε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όταν τα ΜΑΤ κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και σχολικών φυλάκων, που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του κόμματος της συγκυβέρνησης. Επιπλέον, με κλωτσιές και σπρωξιές «υποδέχτηκε» ο περιφερειάρχης Ηπείρου Καχριμάνης, τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες.

 

redblack smallΣυγκέντρωση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πραγματοποίησαν την Τρίτη πρώην σχολικοί φύλακες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των θέσεων τους και την απόλυσή τους. Αντιπροσωπεία τους, συναντήθηκε με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας, απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους στις ίδιες θέσεις ή τη μετακίνησή τους σε άλλες

 

redblack smallΤαφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ),με την απόφαση του με την οποία δέχτηκε ως συνταγματικά τα μέτρα κατά των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που επιβλήθηκαν με το Μνημόνιο ΙΙ (νόμος 4046/2012). Το ΣτΕ απέρριψε, με μία πρωτοφανή και συνάμα απαράδεκτη απόφαση, ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των συνδικάτων επικαλούμενο «λόγους υπέρτερου κοινωνικού συμφέροντος». Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ανάμεσα στα μέτρα αυτά βρίσκονται αντιλαϊκά μέτρα, όπως η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 22% και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών, η κατάργηση των επιδομάτων, η κατάργηση των εθνικών γενικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας καθώς και η λεγόμενη «μετενέργεια».

 

redblack smallΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα και παράσταση διαμαρτυρίας στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργάνωσε την Παρασκευή 27 Ιουνίου ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικούτου Πανεπιστημίου. Ζητούν να μην γίνουν απολύσεις, να μονιμοποιηθεί το προσωπικό, να μην περάσει η αξιολόγηση, να διατηρηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της παιδείας και να μην εισέλθουν ιδιωτικές εταιρείες στο χώρο των πανεπιστήμιων.

 

redblack smallΚλειστό θα παραμείνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι την Δευτέρα 30/6/2014 μετά από την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να τερματίσουν την απεργία. Από 1η Ιουλίου τα ιδρύματα θα ανοίξουν κανονικά.

 

redblack smallΣε συλλαλητήριο και καταλήψεις γραφείων διοίκησης και προσωπικού καλεί η ΑΔΕΔΥ για τις 30/6. Οι κινητοποιήσεις που στρέφονται ενάντια στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις θα κλιμακωθούν με 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 9/7.

 

redblack smallΣτάση εργασίας πραγματοποίησαν την εβδομάδα που μας πέρασε, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης ναρκωτικών. Στη στάση εργασίας συμμετείχαν το σωματείο εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης, οι εργαζόμενοι στο 18 Άνω, το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ.

 

redblack smallΑπεργούν την Πέμπτη 3 Ιούλη, οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομένων Μονάδων – Ιδρυμάτων – Σχολείων Ειδικής Αγωγής. Το πρωί της ίδιας ημέρας θα συγκεντρωθούν διαμαρτυρόμενοι στη Διεύθυνση Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, για την μη υπογραφή μέχρι σήμερα Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για την μη πληρωμή των δεδουλευμένων που φθάνουν από 6 έως 10 μήνες, ενώ αγωνίζονται και ενάντια στην υποβάθμιση των δομών και την επιβολή τροφείων στους γονείς.
redblack smallΠαραβιάσεις των ωρών εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Θάσου καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ναυτεργάτες δουλεύουν υπερδιπλάσιες ώρες, ενώ καταστρατηγείται εκτός από το προβλεπόμενο ωράριο, και οι εικοσιτετράωρες άδειες ανάπαυσης το μήνα για τους ναυτεργάτες, που προβλέπονται από τη ΣΣΕ.

 

redblack smallΚατάληψη όλων των υπηρεσιών Νομικού Προσώπου του Δήμου Καισαριανής και παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο της πόλης από τους εργαζόμενους του δήμου, την Πέμπτη 26 Ιούνη. Διαμαρτυρήθηκαν για τους 35 εργαζόμενους στα ΝΠΔΔ -παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ κ.α -οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές Μαΐου.

 

redblack smallΤην πρόθεση της εργοδοσίας να περικόψει τις ήδη μειωμένες αποδοχές τους, καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Κτιριακές υποδομές», πρώην ΟΣΚ. Σύμφωνα με την καταγγελία η Διοίκηση επιχειρεί επιπλέον να κόψει και βασικές κοινωνικές παροχές.

 

redblack smallΜειώσεις σοκ σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ. Τις νέες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που ούτως η άλλως εργάζονται με πολύ μικρές αποδοχές, ετοιμάζει η κυβέρνηση, μέσω αλλαγών στο λεγόμενο «ενιαίο μισθολόγιο». Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αστικού τύπου, αλλά και μέσων της καθεστωτικής αριστεράς, οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το Λύκειο, προβλέπεται να υποχωρήσουν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα. Βουτιά και στις συντάξεις και τα εφάπαξ με μειώσεις έως και 81,4%.

 

redblack smallΣε 2 χρόνια και 6 μήνες, καθώς και στην άμεση καταβολή προστίμου 3.150 Ευρώ καταδικάστηκε ο εργοδότης Τάσος Τσαρπαλής από το Α΄ Μονομελές Πρωτοδικείο για μη καταβολή των δεδουλευμένων 20.000 Ευρώ στους απολυμένους συναδέλφους από τα φροντιστήρια Ανέλιξη, οι οποίοι  μετά από 8 χρόνια εργασίας, απολύθηκαν από τα φροντιστήρια “Ανέλιξη”, γιατί υπερασπίστηκαν τη ΣΣΕ. Aπό τις 15 Μάη με δικαστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, ο εργοδότης και η διάδοχη επιχείρησή του, “Τσαρπαλής Α.-Πρέσβης.Γ. ΟΕ” υποχρεώνεται να καταβάλει τα δεδουλευμένα 20.000 Ευρώ, τα οποία τους οφείλει. Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων και την καταβολή των δεδουλευμένων 20.000 Ευρώ συνεχίζεται…

 

redblack smallΚαταδίκη των ναυτεργατών στην Θάσο. Σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν στη Θάσο 28 ναυτεργάτες, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών». Μια μέρα νωρίτερα οι ναυτεργάτες κρίθηκαν αθώοι για την πρώτη κατηγορία, ότι δεν επέτρεψαν τον απόπλου πλοίου. Την καταδικαστική απόφαση καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία και συνδικάτα.

 

redblack smallΑνέστειλαν την απεργία οι εργαζόμενοι στο καζίνο Λουτρακίου, ύστερα από 39 μέρες αγώνα. Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν να μην γίνουν νέες μειώσεις μισθών που πρότεινε η διοίκηση για την υπογραφή ΣΣΕ, ενώ από τις 28 Μάη η εργοδοσία είχε προχωρήσει σε ανταπεργία που όμως δεν αναγνωρίστηκε από την αστική δικαιοσύνη.

 

redblack smallΑπολύσεις στη φαρμακευτική εταιρεία «GlaxoSmithKline». Εδώ και χρόνια, πριν ακόμα εκδηλωθεί η διεθνής οικονομική κρίση, αλλά και κατά την διάρκεια της, ο άλλοτε πολυεθνικός κολοσσός “GSK”, προχωρούσε σταδιακά σε απολύσεις εργαζομένων. Δεκάδες είναι μέχρι σήμερα οι απολυμένοι από την εταιρεία, ιατρικοί επισκέπτες και διοικητικό προσωπικό. Το αμέσως προηγούμενο διάστημα η “GSK” προχώρησε και σε νέες απολύσεις ιατρικών επισκεπτών, απολύσεις οι οποίες βαφτίζονται στην πλειοψηφία τους “οικειοθελείς αποχωρήσεις”.

 

redblack smallΤην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνέχεια της απελευθέρωσης της Ενέργειας με το ν/σ πώλησης της «μικρής ΔΕΗ» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια. «Δεν πουλάνε την «μικρή ΔΕΗ», κάνουν τη ΔΕΗ μικρή» καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων «Σπάρτακος».

 

redblack smallΠεριοδεία στην Λάρισα έκαναν οι εργαζόμενοι στην «Coca Cola» Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί πανελλαδικά το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση, για τις απολύσεις εκατοντάδων εργαζόμενων και το κλείσιμο των εργοστασίων, και τη μετακόμισή τους στη Βουλγαρία.

Εν’ τω μεταξύ, την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των απεργών της «Coca Cola» καταγγέλλουν σωματεία και συνδικάτα στον χώρο της παραγωγής και εμφιάλωσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία η διεύθυνση της πολυεθνικής «Coca Cola 3E», επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης με έκδοση προσωρινής διαταγής, έως ότου συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα -τα οποία επρόκειτο να συζητηθούν την Παρασκευή 27 Ιούνη στην Αθήνα- και απαιτεί 6μηνη φυλάκιση των εργαζομένων και νέα οικονομική αποζημίωση. Συμπληρωματικά, αξίζει ακόμα να αναφερθεί, πως η προηγούμενη που θα εκδικαστεί το φθινόπωρο, άγγιζε τις 250 χιλιάδες ευρώ.

 

redblack smallΣε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση το Σάββατο 28 Ιούνη προέβησαν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, την ανάκληση των απολύσεων, να μην γίνει καμία νέα απόλυση και πενθήμερη εργασία με κυλιόμενο ρεπό. Υπενθυμίζεται πως οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν κλείσει συμφωνία Franchise με τη «Μαρινόπουλος», και το τελευταίο διάστημα οξύνεται, με διάφορους τρόπους, η επιθετικότητα της εργοδοσίας. Αλληλεγγύη εκφράζει το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – DΙΑ.

 

redblack smallΣυνεχίζουν να είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από 6 έως 9 μήνες, καταγγέλλουν την απαράδεκτη στάση όλων των αρμόδιων φορέων για την καθυστέρηση των δεδουλευμένων τους, την απαξίωση, τον εμπαιγμό, την ψυχολογική και οικονομική εξόντωση των 3.600 εργαζομένων και των οικογενειών τους .

 

redblack smallΣε κατάληψη στο γραφείο προσωπικού προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ενεργοποίηση υπουργικής εγκυκλίου αποστολής στοιχείων εργαζομένων αορίστου χρόνου.

 

redblack small2ωρη στάση εργασίας έγινε την Τετάρτη 25 Ιούνη από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής. Την ίδια ώρα έγινε συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών, όπου συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα των αξιολογήσεων.

 

redblack smallΚαι νέες καταγγελίες, ότι επιχείρηση επισιτισμού στο Ηράκλειο Κρήτης, ζητούσε από τους εργαζόμενους να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία αποδέχονται να πληρώνονται το μισθό τους εντός τριμήνου! Για να «νομιμοποιήσει» το καθεστώς απληρωσιάς, η επιχείρηση επικαλούνταν την κρίση και οικονομικά προβλήματα. Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένα από τα πολλά κρούσματα που καταδεικνύουν τις πραγματικές εργασιακές συνθήκες.

 

redblack smallΣε κινητοποίηση ενάντια στην τροπολογία – βόμβα που προωθεί η κυβέρνηση, βάσει της οποίας επιτρέπεται στις ιδιωτικές κλινικές να απασχολούν έως και το 50% του προσωπικού με «μπλοκάκι» καλούν σωματεία και συνδικάτα στον χώρο της Ιδιωτικής Υγείας. Όπως καταγγέλλεται, η συγκεκριμένη αντεργατική τροπολογία, αποτελεί δώρο στις ιδιωτικές κλινικές και οδηγεί σε καθιέρωση των ελαστικών μορφών εργασίας.

 

redblack smallΑπόλυση εργαζόμενου από το κατάστημα της αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών «Κωτσόβολος» στη Λαμία. Να ανακληθεί η απόλυση εργαζόμενου ζητά το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψή του. Επίσης, στο διεκδικητικό πλαίσιο, εκτός από την ανάκληση της απόλυσης, υπάρχουν αιτήματα όπως, να υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση και να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και να μην καταργηθεί η Κυριακή αργία.

 

redblack smallΣτη Βοιωτία, 30 απολύσεις ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει η εργοδοσία της «Σνάιντερ».Τις απολύσεις στην εταιρεία «Σνάιντερ» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Βοιωτίας.

 

redblack smallΤην ανεργία και την απαξίωση των ικανοτήτων των ατόμων με αναπηρία, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, με αφορμή δυο περιπτώσεις μελών της. Η πρώτη αφορά παραπληγικό που εργαζόταν για 4 χρόνια ως υπάλληλος στο δήμο Ζωγράφου. Ο δήμος αντί να προχωρήσει στην πρόσληψή του, τον αφήνει στην ανεργία, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και δυσκολεύεται να κάνει ακόμα και τη θεραπεία του. Η δεύτερη περίπτωση αφορά μη βλέποντα υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος μπήκε σε «κινητικότητα» και μεταφέρθηκε σε παράρτημα του ΟΑΕΔ στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μακριά από το σπίτι του και να καθίστανται δύσκολες οι μετακινήσεις του.

 

redblack smallΓια να μην κλείσουν οι κοινωνικές δομές των Δήμων, αγωνίζονται οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας. Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται επίσης , για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, αλλά και να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι.
redblack smallΠαραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από 6 μήνες οι εργαζόμενοι στην «Ευβοϊκή Οινοποιητική» και στην «ΙΝΟ», όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί φορείς στον κλάδο τροφίμων και ποτών των νομών Βοιωτίας και Εύβοιας. 

 

redblack smallTερτίπια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού στο σωματείο εργαζομένων στην βιομηχανία «ΑΥΡΑ» στο Αίγιο, καθώς σύμφωνα με καταγγελία συνδικαλιστών προσπαθούν να πετάξουν έξω από το σωματείο, όσους δεν συμμορφώνονται με την εργοδοτικές-κυβερνητικές θέσεις.

 

redblack smallΣε 3ωρη στάση εργασίας, την Τρίτη 1/7 από τις 8 π.μ., κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία εφημερίδων Αθήνας, με ταυτόχρονη Γενική Συνέλευση στο προαύλιο του πρακτορείου «Ευρώπη». Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία εφημερίδων διεκδικούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, που να εξασφαλίζει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία.

 

redblack smallΑπολύσεις στην ICAPκαι μια σειρά άλλων ιδιωτικών επιχειρήσεων, εργαζομένων με καλύτερες συμβάσεις και με χρόνια προϋπηρεσίας, που τους αντικαθιστούν με χαμηλόμισθους, ωρομίσθιους καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων .

 

redblack smallΜε την κατηγορία ότι επιχειρεί να βάλει, «χέρι» στο επίδομα των σπουδών των ναυτεργατών που φοιτούν στο Κέντρο Επανεκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), ενώ ταυτόχρονα μειώνει περεταίρω και το ήδη περιορισμένο όριο των απουσιών, εγκαλούν την κυβέρνηση ναυτεργατικά σωματεία. Να αναφέρουμε οτι η πρώτη απόπειρα να περάσει αυτός ο κυβερνητικός σχεδιασμός, εκδηλώθηκε τον περασμένο Μάη, όταν με υπουργική απόφαση επιχειρήθηκε να τιμωρηθούν με στέρηση του επιδόματος οι ναυτεργάτες, και συγκεκριμένα οι μηχανικοί, που συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατικών σωματείων.

 

redblack smallΑπό τις 18 Ιουνίου έχει ξεκινήσει από τους κρατούμενους σε όλες τις φυλακές, αποχή συσσιτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο φασιστικό νομοσχέδιο των φυλακών τύπου Γ΄ και για την υπεράσπιση του δικαιώματος της άδειας και της αναστολής. Η αδιαφορία, όμως, του κατεστημένου αναγκάζει τους κρατούμενους να βάλουν «τα σώματα και την ψυχή τους ως ασπίδα». Από την Δευτέρα 23/6 ξεκίνησαν απεργία πείνας με μαζική συμμετοχή. Σημειώνεται ότι σε πολλές φυλακές δεν υπάρχει γιατρός βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των κρατουμένων. Το Σάββατο 28/6 πραγματοποιήθηκε πορεία συμπαράστασης στον αγώνα τους, με μαζική συμμετοχή από συντρόφους, αλληλέγγυους/ες. Παρούσες και οι καθαρίστριες με πανό (να τα βλέπετε όσοι/ες απαξιώνετε τον αγώνα τους, και δεν δείχνετε την περίφημη και ακριβοθώρητη ταξική σας αλληλεγγύη ).Δείτε συγκεντρωτικό για απεργία πείνας σε φυλακές σε προηγούμενο πόστ του  omnia sunt communia εδω

 

redblack smallΣτο αντίπαλο στρατόπεδο κινητοποιήσεις πραγματοποιούν και οι ανθρωποφύλακες. Tρίωρες στάσεις εργασίας έως την 1η Ιουλίου θα πραγματοποιήσουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για το ότι δεν μπορούν ατιμώρητοι να σκοτώνουν και να βασανίζουν τους κρατούμενους. Επίσης, διαμαρτύρονται, επειδή το κράτος φορολογεί τα κέρδη από την εμπορία ναρκωτικών. Τέλος, διαμαρτύρονται για τις νέες φυλακές τύπου Γ και ζητάνε από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει και τα 24 γράμματα της αλφάβητου.

 

 [Το εργασιακό δελτίο μεταδίδεται καθημερινά απο τα ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ :http://radiofragmata.espivblogs.net]

 ακούστε η κατεβάστε το ηχητικο ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *