Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ INOX ΑΒΕΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ / ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΒΧΑ

523583_496887470359721_700917420_nΚαταγγέλλουμε την αυθαίρετη, άδικη και καταχρηστική απόλυση του Θανάση Αποστολόπουλου από την εργοδοσία της Ιερωνυμάκης ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ, στην οποία εργάζεται εδώ και έξι χρόνια. Το πρόσχημα της απόλυσης ήταν η «δύσκολη οικονομική συγκυρία» και η «πτώση του τζίρου».
Η αλήθεια είναι ότι ο συνάδελφος αρνήθηκε τη «γενναιόδωρη» πρόταση της εργοδοσίας για μείωση των αποδοχών του κατά 20%, ενώ δεν αποδέχθηκε στη συνέχεια τη «συναινετική-οικειοθελή» αποχώρησή του από την επιχείρηση.

Τα τελευταία χρόνια ως μέλος του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Θήβας και από φέτος ως αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης, δεν έλειψε από κανένα εργατικό αγώνα, ενώ έδωσε μάχες για να μην περάσουν οι συνεχείς περικοπές μισθών στην επιχείρηση που εργαζόταν, χωρίς να έχει αποδεχθεί ο ίδιος καμία περικοπή.
Αυτός είναι ο λόγος που ξέσπασε πάνω του η εργοδοτική μανία της ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ, που αξιοποιεί τη διάλυση της εργατικής νομοθεσίας της τελευταίας τετραετίας απο την μνημονιακή κυβέρνηση για να τσακίσει κάθε εργατικό δικαίωμα. Πρόκειται για μια καθαρά συνδικαλιστική δίωξη που έχει ως σκοπό την τρομοκράτηση όλων των εργατών.
Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου που δίνει την μάχη για την επαναπρόσληψή του και καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο και συλλογικότητα, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους διεκδικώντας:
 
Άμεση ανάκληση της αυθαίρετης και καταχρηστικής απόλυσης του συναδέλφου Θανάση Αποστολόπουλου. Η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία δεν θα περάσουν.
 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210 – 3820537
sylyp_vivliou@yahoo.gr | http://bookworker.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *