ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ:ψήφισμα συμπαράστασης για τις απολύσεις στην πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Glaxo Smith Kline.

  Η  πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Glaxo Smith Kline που εδρεύει στο Χαλάνδρι, μετά την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τον εξαναγκασμό σε εθελούσιες αποχωρήσεις, προχωρησε σε απολύσεις 10 εργαζομένων, με σημαντική προϋπηρεσία και εμπειρία στο χώρο. Ανάμεσα τους και δύο εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του  Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Ελλάδας.

Η εταιρεία με αυτό τον τρόπο θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα στους εργαζόμενους. Η Εταιρεία, παρουσιάζει κερδοφορία και κινείται σε αντεργατικές μεθοδους, με τις γνωστές πρακτικές ελαστικοποίησης των όρων αμοιβής  εργασίας. Αντιμετωπίζει

τους εργαζόμενους ως αναλώσιμα υλικά , που ανά πάσα στιγμή  τους αντικαθιστά ώστε να έρθουν άλλοι με χαμηλούς μισθούς, πολύ πιο κάτω από την συλλογική σύμβαση που υπήρχε και που οι εργοδότες τώρα αρνούνται να υπογράψουν.

    Το Δ.Σ του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα καταγγέλλει την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Glaxo Smith Kline και ζητά την άμεση ανάκληση  όλων των απολύσεων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *